All i hear...is BURN (φωτιές)

Αυτο ανεφερα κι εγω και το οποιο με ενοχλει σε μεγαλο βαθμο…

Καθως δεν ανεχομαι την ειρωνια, γιατι δε μου αρμοζει σα χαρακτηρας, καπου εδω σταματω την αντιπαραθεση μαζι σου…

Εγώ ήθελες όμως να σε δεχτώ να μου λες “αυτο που σε ενοχλει στο ινδυμεδια ειναι ακριβως ο ελευθεριακος του χαρακτηρας” … Καλά κάνεις και τη σταματάς τη συζήτηση γιατί τη βγάλαμε πολύ εκτός θέματος… Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει (όπως το indymedia) και οι υπόλοιποι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν (όπως εγώ το indymedia). Αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και το θεωρούν στενομυαλιά/φασισμό/υποστήριξη σκοτεινών συμφερόντων δεν είναι δικό μου θέμα…

Έχω τώρα μία απορία να διατυπώσω επί του θέματος, αλλά θα ανάψει φωτιές και την αφήνω για την άλλη εβδομάδα που θα έχω χρόνο…

εγω σου ασκησα κριτικη και μαλιστα με τον πλεο ευγενικο τροπο, γι’αυτο εξαλλου σου ζητησα να μου επιτρεψεις να σε κριτικαρω…η δικια σου απαντηση ηταν απλη ειρωνια…ποτε δε ζητησα απο κανεναν να δεχτει κατι…αν διαφωνεις σε οσα λεω δικαιωμα σου σεβαστο…οπως σεβαστη και η οποια κριτικη σου απο τη στιγμη που ακολουθει την ελαχιστη ευπρεπεια και τους νομους της διαλεκτικης…

συμφωνα με το site του ευρωπαικου κοινοβουλιου :

http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/064-9993-246-09-36-911-20070823IPR09756-03-09-2007-2007-false/default_en.htm

η ευρωπαικη ενωση συνιστα στην Ελλαδα να μην προχωρησει σε αναθεωρηση του Συνταγματος και του αρθρου 24 αυτου,καθως ως γνωστο η εν λογω αναθεωρηση συνεπαγεται αποχαρακτηρισμο εκατομμυριων στρεμματων δασικων εκτασεων.

“…The House condemns the practice of legalisation of illegal construction on protected and generally non-authorised areas, and urges that all attempts at reducing forest protection via changes to the Greek Constitution (Article 24) be stopped immediately.…”

Είσαι οff topic…

a) είσαι off torpic

β) δεν έκανες κριτική. Έκανες εκτίμηση για μένα που είναι εκτός τόπου και χρόνου

γ) είσαι off topic και αν συνεχιστεί η συζήτηση θα πέσει delete

δ) Ντροπή στην Ε.Ε. που μπλέκεται στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας :stuck_out_tongue:

Με πρόλαβε ο Λουκιανός με το νέο backstage pass, αλλά αυτό ήθελα να το τονίσω.

Ρώτησα άτομο που πήγε στην πορεία (δεν έχω άποψη γιατί δεν πήγα) για τις πυρκαγιές και μου απάντησε ότι όταν τέλειωσε η πορεία, η πλατεία Συντάγματος ήταν τίγκα στα αποτσίγαρα και σε κάθε λογής σκουπίδια στο δρόμο. Μέχρι και στην πορεία που πήγε να διαμαρτυρηθεί ο Έλληνας για την περιβαλλοντική καταστροφή δε σεβάστηκε το περιβάλλον…

Με λίγα λόγια, συμφωνώ με το Backstage Pass του Λουκ. Καλό θα είναι να εντοπίσουμε και τις δικές μας ευθύνες Και αυτό καλό θα είναι να του κάνουμε συνέχεια και παντού. Και όταν το κάνουμε, τότε θα δείτε ότι έχετε και πολύ περισσότερη δύναμη για να αλλάξετε κάποια πράγματα…

@karvou :offtopic: :bleh:

για την πορεία της πυρκαγιάς μιλάω ρε συ!!!

ατιμούτσικο… θες να πω καλό λόγο και στο τόπικ σου!!!:stuck_out_tongue:

ΥΓ. Τώρα είμαι off topic… θα με διαγράψω αύριο… Τώρα πάω να δω Εθνική!!!:stuck_out_tongue: (και να διαβάσω μετά :()

Βόμβες διοξίνης από τις φωτιές

«Η καύση της βιομάζας των δασών παράγει τεράστιες ποσότητες αερίων ρύπων, αιωρούμενων σωματιδίων και ιπτάμενης τέφρας», μας εξηγεί ο χημικός περιβάλλοντος Κώστας Νικολάου, αντιπρόεδρος της Ενωσης Χημικών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, και προσθέτει πως μέσα σε αυτές τις ουσίες έχουν ανιχνευτεί οργανικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι διοξίνες και τα φουράνια. Επικαλείται στοιχεία επισημονικών ερευνών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία το 50% των εκπομπών διοξίνης προέρχεται από καμένα δάση.

Στην περίπτωση της Ελλάδας και με βάση τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, που ανεβάζουν τις καμένες δασικές εκτάσεις σε 2 εκατ. στρέμματα, υπολόγισε ότι οι τελευταίες πυρκαγιές προκάλεσαν σημαντικές εκπομπές αερίων ρύπων υψηλής τοξικότητας με σοβαρές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία. Το επικίνδυνο μίγμα περιλαμβάνει κυρίως διοξίνες και χλωριωμένους υδρογονάνθρακες. Υπολόγισε ότι ειδικά οι διοξίνες που διέφυγαν προς το περιβάλλον είναι της τάξης των 100 γραμμαρίων ισοδύναμης τοξικότητας και πως «η ποσότητα αυτή είναι περίπου ίση με τις ετήσιες εκπομπές που προέρχονται από το σύνολο των βιομηχανικών μονάδων της Γερμανίας»!

Οι διοξίνες, όπως μας εξηγεί, ανήκουν στην ομάδα των χλωριωμένων αρωματικών υδρογονανθράκων και είναι ιδιαίτερα σταθερές στο περιβάλλον αφού δεν διασπώνται εύκολα. Συχνά ανιχνεύονται στο έδαφος, τα νερά, τις καλλιέργειες και τα ζώα των περιοχών που γειτονεύουν με καμένες εκτάσεις. Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύονται στο λίπος των ζώων αλλά και των ανθρώπων, όπου με την παρουσία τους είναι δυνατόν να προκαλέσουν μεταλλάξεις και τερατογενέσεις. Το ίδιο ισχύει για τους πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, που είναι ουσίες καρκινογόνοι και μεταλλαξιογόνες.

«Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων είναι ο πλήρης εντοπισμός του τοξικού νέφους και ο υπολογισμός της διασποράς του σε γειτονικές περιοχές με βάση μαθηματικά μοντέλα», τονίζει ο κ. Νικολάου. Σημειώνει ωστόσο ότι χρειάζεται να ληφθούν δείγματα από το έδαφος, τα νερά, τις καλλιέργειες και τα ζώα των περιοχών που επλήγησαν, από τις οποίες θα προσδιοριστούν οι τοξικές ουσίες.

«Με βάση τις μετρήσεις θα εκπονηθεί ένα πρόγραμμα απορρύπνασης και αποκατάστασης, αφού αν μείνουν τα πράγματα όπως έχουν αυτό θα φέρει μια δεύτερη, ίσως και μεγαλύτερη καταστροφή με νέες επιπτώσεις στην οικονομία, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία», τονίζει και επισημαίνει: «Ως τώρα δεν υπάρχει μέριμνα, ούτε και προτάσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού παράγοντα».

Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/09/2007

To Σαβ/κο ειχα κατεβει Μεσσηνια για ενα ευχαριστο αυτη τη φορα (ευτυχως) γεγονος αλλα δεν αντεξα να μην περασω και απο το χωριο μου στην Αρκαδια για να δω τι απομεινε απο τα πλουσια και πανεμορφα δαση που υπηρχαν καποτε εκει. Αυτο που αντικρησα μου εκοψε τα ποδια, μου εκανε κομματια την καρδια μου. Βγαλμενο απο τον πιο αρρωστο εφιαλτη ενος παρανοϊκου ανθρωπου…
Θαυμαστε τη μεγαλειωδη παρεμβαση του “ανθρωπου” πανω στη φυση:

Εδω ηταν ενα μικρο “κιοσκι” που ειχαμε φτιαξει λιγα μετρα εξω απο το χωριο για να πηγαινουμε να αρραζουμε διπλα απο τα αγαπημενα μας δαση. Ειχαμε περασει απιστευτα βραδια εκει με παρεα, κρασακι και διαφορες ιστοριες μεχρι να ξημερωσει. Σε περιοδους εξεταστικης πηγαινα συχνα εκει και διαβαζα, ηταν απιστευτη η αισθηση να διαβαζεις μεσα στο δασος…
Αυτο ειναι ο,τι εμεινε:

Ειναι απιστευτο. Μιλαμε για χιλιαδες στρεμματα δασους απο τα οποια δεν εμεινε ουτε ενα δεντρο!

Και αυτο ειναι 2στροφες πριν την εισοδο του χωριου μου:

Παρακατω ειναι ο περιφημος καμπος της Μεγαλοπολεος (ή μαλλον ο,τι απεμεινε απο αυτον…)

Τελος (?) αυτο ειναι ο,τι μπορω να δω πλεον απο το μπαλκονι του σπιτιου μου.

Ρε συ, ο Thorgal ειναι αρχιψευταρος και προπαγανδιστης! Εχουνε μεινει 18 ΟΛΟΚΛΗΡΑ δεντρα στο απεναντι βουνο και μας το παιζει τεθλημενος οτι και καλα δεν εμεινε κανενα για να σπηλωσει το θεαρεστο εργο της κυβερνησεως! Να συλληφθει και να βασανιστη ο παλιοαλητης

Πραγματικα δεν ηθελα να βγαλω φωτογραφιες στο χωριο μου, δεν εχω πια καμια ορεξη να ξαναπαω εκει. Ακομα και το 1993 που ειχαμε ξανακαει με μετωπο σε πολυ πιο επικινδυνη θεση για εμας και με αερα να το φερνει κατευθειαν πανω μας, η καταστροφη δεν ηταν ουτε το 1/3 αυτης που αντικρησα τωρα. Να συχγαρω οποτε με τη σειρα μου την απιστευτη προοδο του κρατικου μηχανισμου ολα αυτα τα χρονια που ακολουθησαν ωστε να φτασουμε σημερα μια φωτια φαινομενικα ακινδυνη για εμας (οταν πρωτοαναψε) και με “ευνοϊκο” αερα, να την αφησουν να καψει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και να αφησει μονο… αναμνησεις.

Θα μου πειτε παλι οτι κανω βρωμικο πολεμο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οτι ειμαι γραφικος κλπ… Δεν με απασχολει καθολου. Το κακο που προκαλω εγω σε αυτους (αν ειναι δυνατον ποτε εγω να επηρεασω τη γνωμη καποιου αλλου για το τι θα ψηφισει) δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστα στο κακο που κανουν αυτη στη δικη μου ζωη, στη δικη σου, στη ζωη ΟΛΩΝ μας, στη ζωη των παιδιων μας…
Θλιβομαι και ντρεπομαι που ποσταρα τις απο πανω φωτογραφιες αλλα αν ειναι να ευαισθητοποιηθει εστω και 1 ανθρωπος ακομα ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω για ολα οσα χαθηκαν. Και βεβαια οπως ειπαν και αλλοι υπευθυνοι δεν ειναι ουτε το ΠΑΣΟΚ ουτε η ΝΔ. Ειναι αποκλειστικα και μονο η δικη μας αδιαφορια. Εχουμε φτασει στο σημειο να νοιαζομαστε μονο για τον εαυτουλη μας, την καλοπεραση μας και δεν δινουμε δεκαρα αν ο διπλανος μας ζει, αν εχει να φαει, αν θα υπαρχει αυριο. Γιατι πλεον η κοινωνιες πανε να αντικατασταθουν απο ξεχωριστες ατομικες προσωπικοτητες που η καθε μια θα ειναι τοσο σημαντικη οσο μεγαλυτερη ειναι η οικονομικη και πολιτικη της δυναμη. Αυτες τις κοινωνιες αληθεια θελουμε?
Ετσι χανομαστε σε τρομερα διλημματα του τυπου, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, Ρεπουμπλικανοι ή Δημοκρατικοι, Big Brother ή Super Idol, Playboy ή Penthouse, Flocafe ή Starbucks??? Ερωτηματα βασανιστηκα ειναι η αληθεια, που απασχολουν το συνολο πλεον του πληθυσμου και τα οποια αν λυθουν θα καλυτερεψουν τη ζωη μας. Ετσι μας μαθανε να πιστευουμε, ετσι ΘΕΛΟΥΝ να πιστευουμε, ετσι δυστυχως πιστευουμε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ γιατι το ξανακουρασα: Τελικα ολοι ιδιοι ειναι, δεν μπορει πλεον να αλλαξει τιποτα οποτε πρεπει να διαλεξουμε το λιγοτερο κακο, δηλαδη ειτε ΝΔ ειτε ΠΑΣΟΚ γαι το καλο της κοινωνιας, της οικονομικης αναπτυξης, της Ελλαδας. Βεβαια καποιοι αλλοι γραφικοι λενε πως αξιζει να διεκδικεις ο,τι σου ανηκει, πως ειναι ωραιο να παλευεις για αυτα που αξιζεις. Συγγνωμη παιδια αλλα εγω θα παω για “καφε” με αυτους τους τελευταιους γραφικους…

Εγω κανονικα ψηφιζω στο χωριο μου. Δηλαδη θα πρεπει να ξαναπαω εκει και πριν μπω να ψηφισω οταν θα ριξω μια ματια γυρω μου θα δω ολα αυτα… Αληθεια, εσεις στη θεση μου τι θα ψηφιζατε?

Θαναση απλα δεν εχω λογια. Η αληθεια ειναι οτι οι φωτο μου εκατσαν πολυ ασχημα. Δηλαδη, ειναι τοσο κριμα να καταστρεφεται κατι τοσο ομορφο. Για την ερωτηση σου δεν ξερω τι να απαντησω. Μην θεωρηθω κι εγω γραφικος δηλαδη…

Όσο η φαντασία, η προσπάθεια δημιουργικότητας και η θέληση να ξεφύγουμε απο τους ασφυκτικούς κλοιούς των ψευτοεπιλογών (μαύρο-άσπρο) που μας έχουν βάλει θεωρούναι γραφικά, τότε ναι, είμαστε γραφικοί και ζούμε σε έναν άλλο κόσμο. Αν όμως καταφέρουμε έστω και μια στάλα απο τον κόσμο αυτό που ζούμε να την μεταδώσουμε στην πραγματικότητα εκεί έξω, τότε θα έχουμε καταφέρει τόσα, όσα δεν έχουν καταφέρει εκατομμύρια χρημάτων, επενδύσεων, προγραμμάτων, υποσχέσεων και ανάπτυξης…

Και μία άλλη άποψη περί των αιτιών της φωτιάς.

Επειδή γίνεται απαράδεκτη εκμετάλλευση των πυρκαγιών από ορισμένους ανθρώπους αποφάσισα να σας αναφέρω την θεωρία για την επιστημονική εξήγηση της αιτίας που προκάλεσε τις πυρκαγιές στο Αλιβέρι, την Μεγαλόπολη και την Ζαχάρω (Καϊάφα).

Και στις τρεις αυτές περιοχές υπάρχουν σαπροπηλιτικά ιζηματογενή πετρώματα όπως ονομάζονται τα ιζηματογενή πετρώματα που περιέχουν μικρή ή μεγάλη ποσότητα από φυτική οργανική ύλη που αποσυντίθεται και κατά τη διεργασία αυτή παράγουν μεθάνιο που συνήθως εγκλωβίζεται λόγω της υγρασίας των υπερκειμένων πετρωμάτων και δημιουργεί αναγωγικές συνθήκες ( έλλειψη οξυγόνου). Εάν η υγρασία των υπερκειμένων πετρωμάτων εξατμισθεί σε ορισμένες περιοχές δημιουργούνται κανάλια διαφυγής του μεθανίου το οποίο σε θερμοκρασία γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου αυτοαναφλέγεται με κρότο. Η ύπαρξη τέτοιων πετρωμάτων είναι γνωστή στις περιοχές αυτές διότι έχουν δώσει λιγνίτες στο Αλιβέρι και την Μεγαλόπολη καθώς και τις εμφανίσεις πετρελαίου στο Κατάκολο της Ηλείας, όπου λόγω των αναγωγικών συνθηκών που δημιουργούν ευθύνονται και για την παρουσία υδροθείου στη λίμνη του Καϊάφα κάνοντας τα νερά της ιαματικά. Τέτοιες πυρκαγιές σε μικρή κλίμακα εμφανίζονται κάθε χρόνο γύρω από τις χωματερές αστικών στερεών αποβλήτων (σκουπιδιών).

Αυτός είναι κατά πάσα πιθανότητα ο εμπρηστής και μπορεί εύκολα να αποδειχθεί με μετρήσεις του μεθανίου στις περιοχές αυτές και να ληφθούν μέτρα για την παρακολούθηση του όχι από την αστυνομία ή αλλά από ειδικευμένο προσωπικό  με τα κατάλληλα όργανα . Τέτοια έχουν στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τη μέτρηση των αερίων ρύπων στις αστικές περιοχές. Τη θεωρεία αυτή σκέφτηκε πρώτος ο συνάδελφος Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης  Εμμανουήλ Μανούτσογλου και αναφέτρεται ώστε να φύγουν και οι υπόνοιες που εκφράζονται για ενόχους (Αμερικάνους, Τούρκους, ΠΑΣΟΚ, 17Ν, βοσκούς, οικοπεδοφάγους, τρελούς κλπ.) που η κυβέρνηση αν και τους γνωρίζει τους αποκρύπτει και να δει ο κόσμος ότι η απειλή μπορεί να είναι πράγματι ασύμμετρη και απρόβλεπτη όταν δεν υπάρχει η γνώση για τα πραγματικά αίτια. Η βοήθεια για την πλήρη μελέτη του φαινομένου,  για το οποίο υπάρχουν στοιχεία από έρευνα που διεξάγεται ήδη στο Αρκαλοχώρι του Νομού Ηρακλείου στην Κρήτη και η λήψη ανάλογων μέτρων προστασίας για το μέλλον πρέπει να αποτελούν υποχρέωση και στόχο της οποιασδήποτε νέας κυβέρνησης.

Ηλίας Σταμπολιάδης
Αναπληρωτής Καθηγητής
Πολυτεχνείο Κρήτης

H κλασσική συμπεριφορά του νεοέλληνα…

Και πριν ακούσω διάφορα για το site απ`όπου προέρχεται η πληροφορία, εγώ απλά μια είδηση σχετική με το θέμα ποστάρω.

Ωραια ολα αυτα φιλε μου αλλα δεν ξερω κατα ποσον στη περιπτωση του δικου μου χωριου η φωτια οφειλεται σε καποια τετοια αιτια. Βλεπεις το ενα μετωπο στην Ασεα (απο το οποιο και τελικα καηκαμε) “αναψε” τα μεσανυχτα της Παρασκευης ενω το δευτερο στην Μεγαλοπολη γυρω στις 9 το πρωι του Σαββατου. Λιγο περιεργο δεν ειναι να “ενεργοποιηθηκαν” τα πετρωματα μεσα στα μεσανυχτα με θερμοκρασια γυρω στους 28 βαθμους κελσιου?:-k Γιατι και η θερμοκρασια ηταν αρκετα χαμηλοτερη οταν αναψαν εκει οι φωτιες απο οτι 5-6 μερες πριν που ημουνα εκει (οταν “χτυπαγε” 40 καθε μερα) και φυσικα δεν ειχαμε φωτιες.
Επισης δεν νομιζω να διαλεξε η φυση να “αυτοκτονησει” ταυτοχρονα σε ολοκληρη την Πελοποννησο. Την δεχομαι την εξηγηση σου αλλα ως δυσπιστος που ειμαι θα μου φαινοταν πιο ευλογοφανης αν ειχαμε ξερω γω ενα μετωπο φωτιας ΜΟΝΟ στη Μεγαλοπολη (ή αντε και σε 2-3 περιοχες ακομα) τις μερες που σκαγαμε απο τη ζεστη παρα τωρα με 2 τοσο μεγαλα μετωπα σε τοση κοντινη αποσταση και μαλιστα μεσα στο ιδιο ουσιαστικα βραδυ!! Και βεβαια εντελως τυχαια “συνεπεσαν” ολα αυτα το τετραημερο που καιγοταν ολη η Ελλαδα! Περιεργα πραγματα…:-k
Κατα τ’αλλα μια χαρα ειναι η αποψη σου και μαλιστα πολυ περισσοτερο επιστημονικα τεκμηριωμενη απο τις μπαρουφες που γραφω εγω. Απλως θελω να πω πως δεν πιστευω οτι φταιει αυτο στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη. Ειμαι λιγακι δυσπιστος, πως να το κανουμε. Παντως ευχαριστω για την παρεμβαση σου καθως εμαθα κατι που πραγματικα δεν γνωριζα και αυτο μονο καλο μπορει να μου κανει.

Ασε φιλε μου Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο Φ Η…
Που να τα δεις κι απο κοντα…:frowning:

Δεν είναι δική μου άποψη, είναι του καθηγητή. Την αναφέρω επειδή κι εγώ δεν τη γνώριζα ως εκδοχή και έχει μία τεκμηρίωση. Προφανώς εξηγεί, αν εξηγεί, ένα μέρος των πυρκαγιών. Λυπάμε για το χωριό σου, έχω πάει Ανδρίτσαινα και Καρύταινα και ήταν πραγματικά πανέμορφη περιοχή. Κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχει σχέδιο εμπρησμού συνδέεται με την ‘‘ανάπτυξή’’ της περιοχής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Η Κ.Ε.Δ., στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει το Υπουργείο Οικονομικών μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έγιναν στην χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ηλείας, καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση διαδικασιών αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζαχάρως, με τρόπο συμβατό στις επιθυμίες και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της ΚΕΔ προχωρά την Τετάρτη 12.09.07 στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες με τον Δήμο Ζαχάρως.

Η συνεργασία αφορά στην ταχεία ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων σε δημόσιο ακίνητο συνολικής έκτασης 2.593.041,80 μ² και στη σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης 780 ακινήτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου. Το 75% των εσόδων που θα προκύψουν από τις εκμεταλλεύσεις αυτές θα αποδίδονται στο Δήμο Ζαχάρως. Ο Δήμος, με τη διαχείριση των επενδύσεων αυτών, στοχεύει στη βελτίωση και ενδυνάμωση της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, μέσω της δημιουργίας τουριστικών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας και χώρων αναψυχής.

Τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο και την ευρύτερη κοινωνία του Νομού Ηλείας θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του εισοδήματος και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, που θα δημιουργηθούν στην περιοχή.

Τέλος, η Προγραμματική Σύμβαση απαλλάσσει το Δήμο Ζαχάρως από την υποχρέωση καταβολής οιουδήποτε οικονομικού ανταλλάγματος για την εκμετάλλευση των ακινήτων του Δημοσίου που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο για τα έτη 2006 και 2007.

Η συμφωνία αυτή είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης και ενδιαφέροντος του Δημοσίου για τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους.

Εκ της Διοικήσεως

http://www.ked.gr/website/index.php?MODULE=bce/application/pages&SiteID=360

Aντε αρχισαν τα οργανα!!! ολα τα καμμενα στις τουριστικες επενδυσειςλοιπον…