All i hear...is BURN (φωτιές)

ενα σχετικο δικιο το εχεις…και δω βρεχει συχνα… αλλα απο την αλλη συην επαρχια που μενω καλοκαιρι πιανει χαλαρα 35αρες οποτε ειναι σχετικα επικινδυνα… αλλα απλα εδω σιγουρα βρηκαν αλλη δυνατοτητα εκμεταλλευσης…

Isis αυτό που λες δε σημαίνει απαραίτητα μη περιβαλλοντική συνείδηση. Οι άνθρωποι δε θα γίνουν κλέφτες για χάρη του περιβάλλοντος και αυτό όποιος το πιστεύει παραείναι ρομαντικός κατά τη γνώμη μου. Το καλό είναι ότι έχουν ένα σύστημα που φροντίζει να ανακυκλώνει αυτό που χάνεται όχι σαν εμάς εδώ που το καμμένο ανακυκλώνεται με οικολογικότατες μεζονέτες και εξοχικά. Είναι απλό άμα καταφέρνεις να δίνεις πίσω ότι πέρνεις για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός και αν κατάλαβα λάθος με αυτή τη σύντομη αναφορά σου.

οχι το ανεφερα οτι τουλαχιστον κρατανε τα οποια προσχηματα και αναδασωνουν τις αποψιλωμενες περιοχες, απλα δεν ειναι και οτι πιο ομορφο να βλεπεις ολοκληρες πλαγιες “κατεβασμενες”… Απλα στη Ελλαδα η μεζονετα ειναι σουπερ μπιζνα…στη αυστρια ισως ειναι η υλοτομια… προφανως στην πρωτη περιπτωση δεν παιζει αναδασωση…στην δευτερη παιζει και προφανως και αποδιδει μελλοντικα επιχειρηματικα…

Listening to: Funeral Mist - Anti-Flesh Nimbus
via FoxyTunes

Αηδία πια για αυτή τη χώρα, τίποτε άλλο.

Δυστυχως συμφωνω κι επαυξανω.:frowning:

Οσο σκεφτομαι οτι μετα τις φωτιες πριν 2 χρονια ο κοσμος ηταν τοσο βλαμενος ωστε να ξαναβγαλει την ιδια κυβερνηση χανω τα λογια μου.Πολυ φοβαμαι οτι οι δασικες εκτασεις σε μερικα χρονια θα μετατραπουν σε βιλλες,γηπεδα τενις/μινι γκολφ,ξενοδοχεια,καζινα κι αλλες τετοιες μαλακιες για να χαιρονται τα πλουσια καθικια που δε δινουν δεκαρα για το περιγυρο τους.

διαβασα οτι η επιασε φωτια στην ανω γλυφαδα και οτι κατευθυνθηκε προς τα σπιτια… τι ειρωνια ομως ε… αυτοι που τρεχουν να σωσουν τα σπιτια τους (κ καλα κανουν για να μην παρεξηγηθω), ειναι αυτοι που καποτε αγορασαν το σπιτικο τους σε μια καμμενη ή καταπατημενη περιοχη…Εχει ο καιρος γυρισματα, αλλα για ενα ειμαι σιγουρος, αυτοι που κραζουν σε λιγα χρονια απο τωρα (μπορει κ καποιοι απο εδω μεσα, μπορει ακομα κ γω ο ιδιος) θα τρεξουν να αγορασουν σπιτι στην ανω γλυφαδα…

Listening to: Tom Waits - I hope I don’t fall in love wi
via FoxyTunes

Και μας λενε μετα για την αναδασωση της παρνηθας.

Ναι καλα το δαμε.Επεκτειναν το καζινο(για χαρη του οποιου προπερσι αφησαν το δασος να καει ως μαλακες που ειναι)και μεσα σ’ολο αυτο χτιστηκε και μια βιλλα.Να φανε σκατα.

Μακάρι να ήταν μόνο οι κυβερνήσεις. Πάλι πυρκαγίες για να μπαζώσουμε κι άλλο τα δάση και την εξοχή, πάλι θα δω στο δρόμο το κατσαπλιά τον έλληνα που θα ανοίξει το παράθυρο και ότι σκουπίδι έχει στο αμάξι θα το πετάξει κάτω, αλλά στο τέλος θα λέμε “ουαο, κλείσαμε για 1 ώρα τα φώτα - έχουμε οικολογική συνείδηση”. Και το κωλοκράτος, η πολιτεία δε μπορεί να πάρει μια απόφαση να φέρει μπουλντόζες να γκρεμίσει ότι αυθαίρετο έχει φτιαχτεί πάνω στις κορυφογραμμές, αλλά εδώ που τα λέμε πως να το κάνει, όταν χαρίζει οικόπεδα στην εκκλησία.

Κάποια στιγμή θα τη πληρώσουμε αυτή την αλαζονεία, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

διαβαστε/ακουστε και φριξτε… ποιος στο διαολο ρε ****** ψηφισε αυτο το κομμα 2 συνεχομενες φορες για κυβερνηση???

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάκης έδωσε μια απλή εξήγηση για την έλλειψη μέτρων δασοπροστασίας που αναδείχθηκε από τις χθεσινές πυρκαγιές:
έβρεχε όλο τον προηγούμενο καιρό και επομένως δεν υπήρχε λόγος για ελικόπτερα κατάσβεσης!

Το βίντεο και ο σχολιασμός από την παραπολιτική.

Και κει που είχα μια ελπίδα πως θα τη γλιτώναμε κάπως… Τα ίδια σκατά και φέτος.

Ναι ρε πούστη η κατάσταση έχει ξεφύγει…

Οι φωτιές είναι οργανωμένο σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για να λέει και με αποδείξεις ότι παρέλαβε καμμένη γή.

πιθανό σενάριο

κριμα στα δεντρακια και στους τοσους οικισμους που καϊκαν.:frowning:
Ποτε θα αλλαξουν τα πραγματα σε αυτη την χωρα αραγε;

Με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν ΟΛΑ!
Εμπρός, vote for Giorgakis!

Ελπιζω να αστειεύεσαι …

Αν οχι φιλε μου, τοτε λυπαμαι που ζεις σε αυτη τη χωρα…

Sorry που το λεω ετσι ωμα, αλλα ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου.

Ο κοσμος καιγεται (κυριολεκτικα) κι’εσυ χτενιζεσαι???

Εκτος κομματικης αποχρωσης και ιδεολογιας, μπορεις να μου πεις ο Παπανδρεου τι σχεση εχει?

Αυτος εγγυηθηκε τον Ιουνιο πως [SIZE=2]τα παντα ολα[/SIZE] ειναι σε ετοιμοτητα?

Η μηπως ο Παπανδρεου παει και τις φουντωνει (κρυφοπυρομανης) ετσι για να γουσταρει?

Ασε που δινει και κανα 3χιλιαρακι ετσι για να τσιμπησει κανα ψηφο.

Βεβαια ο Καραμανλης και οι φωστηρες του ουτε για 2 παρτιδες πρεφα δεν κανουν να παιξουν, ποσο μαλιστα να οργανωσουν μια ηδη αποδομημενη υπηρεσια οπως ειναι η Πυροσβεστικη, για να μην πω για τα αλλα σωματα ασφαλειας.

Κατα τα αλλα το πρασινο καιει το πρασινο…

Εντιτ.

Ελπιζω να μην βρεθεις στη δυσαρεστη θεση να κινδυνεψει οχι το σπιτι σου, ουτε ενα δεντρο απ’τον κηπο σου σε καμια φωτια.

Πηγαινε αν θες στα σχολια στο ιδιο θρεντ το 2007 και το να δεις τι τραβηξα στην περιουσια της οικογενειας μου.

Και τοτε τα ιδια λεγατε…

Ε λοιπον, εχετε την εξουσια που σας αξιζει…

Πρώτον, είμαι σαφέστατα ενάντια ΚΑΙ στα 2 κόμματα εξουσίας.
Δεύτερον, πλέον τείνω να είμαι ενάντια σε όλα τα κόμματα αλλά αυτό δεν είναι και τόσο σαφές…
Τρίτον, αν πιστεύεις ότι έχει μεγάλη σημασία για τις πυρκαγιές (και οτιδήποτε άλλο) το ποιος απ τους 2 κυβερνάει τότε εσύ χτενίζεσαι…

Απλά έχω βαρεθεί τους πολίτες αυτής της χώρας να “εξοργίζονται” σε κάθε ευκαιρία για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις φωτιές, τα σκάνδαλα, την υγεία, την παιδεία και τελικά να δίνουν 80+% σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι αυτά…

elusive…νομιζω πως τα σχολια πανω στα οποια αναφερθηκες ειναι ειρωνικα…

εδιτ…ηταν να το γραψω πριν την απαντηση…συνεχιστε!:-s

το να εισαι εναντια και στα 2 (η οσα) κομματα ειναι δικαιωμα σου και το σέβομαι.

το να σχολιαζεις (ειρωνικα) εναν πολιτικο που δεν ειναι στην εξουσια και κατα συνεπεια δεν εχει την δυνατοτητα να επεμβει σε στιγμες “κρισης” το θεωρω εντελως ατοπο.

Και ναι πιστευω ακραδαντα πως η αντιμετωπιση τετοιων καταστασεων ειναι καθαρα στο χερι της εκαστοτε διακυβερνησης αφου αυτη αναλαμβανει το σχεδιασμο πολιτικης προστασιας.

Οταν για παραδειγμα προσλαμβανονται εκατονταδες “αγροφυλακες” (ακομα και απο την πισω πορτα) υποτιθεται πως πρεπει να υπαρχει και η αναλογη ιεραρχια και υποδομη για την εκπαιδευση και την χρηση τους σε περιπτωσης προληψης/καταστολης πυκαγιων σε αγροτικες περιοχες. Την ιδια ωρα η πηροσβεστικη υπηρεσια παραπαιει και οι δασοπυροσβεστες παραμενουν απληρωτοι για το τελευταιο εξαμηνο.

Ναι ειναι θεμα σχεδιασμου, και οχι κομματικης αποχρωσης η στελεχωση των υπηρεσιων προστασιας.΄Αρα και το μαχαιρι και το πεπονι βρισκεται στα χερια της εκαστοτε κυβερνησης.

Οπως σε αλλο ενα παραδειγμα ζησαμε και τα γεγονοτα του Δεκεμβρη.

Μπουρδελο ανοργανωτο.

Anyway, δεν εχω και πολυ ορεξη να γραφω, εχω και τη γαμημενη την τενοντιτιδα, καλο βραδυ, τα λεμε…

Δεν σχολίασα κάπου κάποιον πολιτικό ακριβώς επειδή είμαι πλήρως αντίθετος με την προσωποπαγή πολιτική…