All i hear...is BURN (φωτιές)

Τους έχουν και κάθονται…Πρέπει κάποιος να τους πληροφορήσει που να πάνε…Τι να κάνουν να βγουν στα κατσαβραχα και να ψάχνουν στην τύχη;

σοφακι…δεν εχουν σχεση οι εκλογες με τις φωτιες…απο πιτσιρικας που γεννηθηκα και μενω στο γυθειο γνωριζω πως απ’τις 10 αυγουστου και μεχρι τις αρχες σεπτεμβρη τα μελτεμια μαζι με τις υψηλες θερμοκρασιες ειναι οι κυριοτεροι λογοι εξαπλωσης πυρκαγιων…3 καλοκαιρια ημουν και εποχιακος πυροσβεστης…κατι το μπουρδελο με τα διασπαρτα σκουπιδια, κατι με τις κολωνες της ΔΕΗ που δεν συντηρουνται σωστα (παραμονη του Σωτηρος 30 μετρα απ την εκκλησια σωσαμε την κατασταση απο κολωνα που αρπαξε), κατι οι κολοβλαχοι που θελουν να καθαρισουν ανεξοδα τα χωραφια τους βαζοντας φωτια, και ΚΥΡΙΩΣ η ανοργανωσια και ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ του ελληνα που αν δεν καιγεται το σπιτι του δεν θα τρεξει γι’αλλους. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ…

Υ.Γ.

Σημερα το πρωι οταν σηκωθηκα και ειδα να λυσαει ο αερας το μονο που σκεφτηκα ηταν…“ωραια μερα για φωτια”…20 λεπτα αργοτερα ακουγα στα πρωιναδικα για τη φωτια στην αρεοπολη…

Ας ρωτήσουν τα κανάλια στην τελική ρε γαμώτο!

Τραγικό, βλέπω ειδήσεις και ακούω κατοίκους να μιλάνε από τα κινητά τους στα κανάλια και σκέφτομαι π’ως 'ισως να ακούμε αυτούς τους ανθρώπους στις τελευταιες τους ώρες! [-X

Και αυτοι που τους βαζουν να τις βαζουν…

Επισης, αν δω εστω και μια πινακιδα που να λεει “πωλουνται οικοπεδα” μα τον (οποιοδηποτε) Θεο θα τον σκοτωσω τον καριολη…

@Elusive_cure:

Εχεις απολυτο δικιο. Δεν ειναι παντα συνειδητοποιημενοι εμπρηστες αυτοι που βαζουν τις φωτιες αλλα απροσεκτοι ανθρωποι που δεν σκεφτονται τις συνεπειες των πραξεων τους…

Εκει θα καταλήξουμε!Μακάρι να έχουν κουραγιο και τύχη αυτοι οι άνθρωποι να καταφέρουν να περάσουν την νύχτα…

ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Τώρα μίλαγα με έναν φίλο μου και έχει καεί το σπίτι του και τα σπίτια των θείων του και μάλιστα οι άνθρωποι έφυγαν απο κεί φορώντας μόνο τα ρούχα τους και με αρκετά εγκάυματα στο προσωπο και στο σώμα!ΑΙΣΧΟΣ

Πιστευεις πραγματικα οτι καμια απο αυτες τις φωτιες δεν ηταν εμπρησμος; Μιλαμε για παρα πολλα μετωπα που εκδηλωθηκαν ταυτοχρονα…Εγω παντως πιστευω οτι προκειται για οργανωμενη κατασταση…

Ντεφιξ μη γινεσαι γραφικος. Ο Elusive εξηγησε στο ποστ του πολυ σωστα τα αιτια που ξεκινανε φωτιες χωρις απαραιτητα να ειναι απο οικοπεδοφαγους…

Αστα μαγισσα, εχω κι εγω φιλο που καηκε το σπιτι του στη Ζαχαρω, ευτυχως ομως οι δικοι του δεν επαθαν κατι…

Ρε παιδιά,ξεκίνησε η φωτιά ταυτόχρονα από 20 σημεία αν δεν ειναι αυτό εμπρησμός τι είναι?Ζαχάρω Αμαλιάδα είναι 43 χλμ είναι αδύνατον να έφτασε η ίδια φωτιά από την Ζαχάρω στην Αμαλιάδα…

Ελα ρε, νέα μέτωπα στην Κορινθία και στην Αιτωλοακαρνανία , ποιον πάνε να δουλέψουνε??? Αν δεν είναι εμπρησμοί τότε τι έιναι ηλεκτρικές καταιγίδες! Πιάστε μου έναν εμπρηστή και θα τον κάψω εγώ ζωντανό τον πούστη στο Σύνταγμα για παραδειγματισμό!

Μπορούμε εμείς να κάνουμε κάτι, να βοηθήσουμε με κάποιον τρόπο? Μετά, αφού έχει πια γίνει το κακό. Πέραν του απαραίτητου ξηλώματος των πινακίδων “πωλούνται οικόπεδα” φυσικά…

Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό , είναι να οργανωθούμε και να κάνουμε αναδάσωση όπου μπορούμε… δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε όλα τα καμμένα δάση, τουλάχιστον θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι και να δώσουμε και ένα Παράδειγμα!

Ακριβώς, κάτι τέτοιο είχα στο νου μου. Αν και δε γνωρίζω καλά απο αυτά, έχω ακούσει πως ακόμα και η αναδάσωση δεν είναι καλό να γίνεται οποτεδήποτε και οτι ακόμα και αυτή αν δεν γίνεται οργανωμένα εμπεριέχει κινδύνους για την οικολογική ισορροπία, αν και δεν ξέρω λεπτομέρειες πάνω σ’ αυτό… Αλλά είναι κάτι απαραίτητο πιστεύω πια.

Εμ, αυτο δεν ειναι παντα καλο. Γενικα πολλοι επιστημονες υποστηριζουν οτι η αναδασωση περισσοτερο επιβαρυνει το εδαφος παρα διορθωνει την κατασταση. Και οτι ειναι καλυτερο να αφηνουμε τις περιοχες να αναδασωθουν απο μονες τους. Βεβαια δεν ειμαι και πολυ σχετικος επι του θεματος, οποτε οποιος ξερει κατι παραπανω ας αναλυσει…

Πιστέυω ότι με μια ερώτηση στο Γεωπονικό και στο υπουργείο περιβάλλοντος (ώστε να στηρίξουν την κίνησή μας), θα μπορούσαμε να μάθουμε και να πράξουμε ανάλογα!

Λες? :slight_smile: Ξέρω και μια κοπέλα που μου είχε πει πως το φθινόπωρο θα αρχίσουν οργανωμένη αναδάσωση, η ίδια ήταν κάποτε στους προσκόπους και μάλλον ξέρει 5 πράγματα παραπάνω… Μου είχε προτείνει να συμμετάσχω, επομένως αν όντως γίνει κάτι μπορούμε και αυτή την επιλογή να έχουμε, ως πρόσθετη…

@Sofi-k

Δεν λεω πως δεν υπαρχει δολος σε αρκετες πυρκαγιες στην ελλαδα, οπου υπαρχει συμφερον παντα υπαρχει και η περιπτωση να ειναι εμπρησμος…προφανως δεν εχεις βρεθει face to face με τις φλογες, γι’αυτο λες για τις πολλαπλες εστιες…σε πληροφορω πως αν φυσαει αρκετα και η περιοχη εχει πυκνη βλαστηση, οι γλωσσες πετιουνται απο κορφη σε κορφη στα δεντρα ποσο μαλλον αν μιλαμε για την ελληνικη υπαιθρο που ειναι γεματη πλαγιες και βουνα…

παραδειγμα
…αναψε ενα σπιρτο και κρατα το ορθιο…χρονομετρησε το σε ποση ωρα θα καει…
. …αναψε δευτερο σπιρτο, κρατα το ορθιο και φυσα ελαφρα προς το μερος του…χρονομετρησε το.
. …αναψε τριτο σπιρτο…κρατα το πλαγιαστα και χρονομετρησε το…
. …στο τεταρτο σπιρτο που θα αναψεις, κρατα το πλαγιαστα και φυσα ελαφρα…

αυτο θα καει γρηγοροτερα απ’ολα τα αλλα…

…anyway, το θεμα ειναι πως οπως και να εχει φωτιες υπηρχαν απ’την εποχη του προμηθεα και θα εξακολουθησουν να υπαρχουν μεχρι το τελος της γης.

Το ζητημα ειναι να υπαρχει σωστος σχεδιασμος πυροπροστασιας και αντιμετωπισης τετοιων καταστασεων, σωστη οργανωση για εγκαιρη προληψη, και οχι κατοπιν εορτης, σωστη εκπαιδευση των σωματων ασφαλειας για την προστασια του πολιτη πρωτα απ’ολα και μετα για την αντιμετωπιση φυσικων φαινομενων, αλλα πανω απ’ολα κοινη προσπαθεια πολιτειας και πολιτη για να μην θρηνουμε καθε χρονο θυματα και περιουσιες…

το θεμα ειναι τεραστιο, δεν καλυπτεται απο λιγα posts σε ενα ασχετο forum…

εντάξει,τέτοιοι που είμαστε,λογικό να κάψουμε όλα τα δάση.αλλά να είναι εγκλωβισμένοι άνθρωποι,ολόκληρα χωριά?
οι αρχές δεν περίμεναν λέει τώρα κάτι τέτοιο.
αύγουστος,μελτέμια κι ένα καλοκαίρι γεμάτο φωτιές.τι άλλο έπρεπε να γίνει?
δεν είναι εγκληματική αμέλεια.δε γίνεται να είναι τόσο χαζοί.προφανώς είναι χωμένη στα συμφέροντα και η κυβέρνηση…και δε χάνει τις εκλογές.

ζούμε στην ελλάδα της καταστροφής,της σοβαροφάνειας και της υποκρισίας.
ζούμε στην ελλάδα.απλά.

Χρησιμοποιούν και τις εκλογές σαν δικαιολογία. Είναι δυνατόν λόγω εκλογών να να δυαλύεται το κράτος…
Στην τελική μην κάνεις εκλογές!Αφού είναι επικίνδυνη εποχή.Πολύ θέλει να το σκεφτεις.Επειδή σε βολεύει να δημιουργήσεις χάος!