Amon Amarth - Berserker

Ανακοινωθηκε σημερα οτι στις 3 Μαΐου θα κυκλοφορησει ο καινουριος δισκος της μπανταρας με τιτλο Berserker.

Το tracklist θα αποτελειται απο 12 κομματια

  1. Fafner’s Gold
  2. Crack The Sky
  3. Mjolner, Hammer Of Thor
  4. Shield Wall
  5. Valkyria
  6. Raven’s Flight
  7. Ironside
  8. The Berserker At Stamford Bridge
  9. We Can Set Our Sails
  10. When Once Again
  11. Wings Of Eagles
  12. Into The Dark

και το εξωφυλλο θα ειναι το παρακατω

Το εξωφυλλο δεν μου αρεσει, καμμια σχεση με παλαιοτερα επικα φοβερα εξωφυλλα δισκων της μπαντας αλλα αυτο που μετραει περισσοτερο ειναι το μουσικο περιεχομενο και εκει δεν με εχουν απογοητευσει ποτε μεχρι τωρα και ευχομαι να μην αλλαξει αυτο. Παμε για δισκαρα παλι…

1 Like

Το εξώφυλλο παραπέμπει και ολίγον τι στο “Hail to England”. Βέβαια, η κεφαλή λέοντος φωνάζει “Ηρακλής”, αλλά ναι, έχουν μακράν πολύ καλύτερα εξώφυλλα στο παρελθόν.
Ο πορηγούμενός τους δίσκος δε με εντυπωσίασε - για να μην πω δε με άγγιξε - αλλά οι τίτλοι του παρόντος πάνε να πούνε κάτι. Οψόμεθα…

1 Like

Νομίζω αρκουδοτόμαρο είναι, αλλά ναι, κάπως… “τυποποιημένο”!

2 Likes

Τι βιντεοκλίπ είναι αυτό μωρέ και τι to be continued. Όχι ότι περίμενα καμια βαριά τέχνη, αλλά κρίμα τον κόπο και τα χρήματα που πέσανε.

Το κομμάτι τιμιότατο, μέσες άκρες στο ίδιο επίπεδο με τα περισσότερα post-2010 σινγκλς τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βγάλει κάτι πραγματικά κάτω του μετρίου για τα γούστα μου, οπότε ελπίζω να μην απογοητεύσουν τώρα.

Καλημέρες. Ελπίζω αυτός ο δίσκος να είναι ανώτερος του προηγούμενου, ο οποίος όμως δεν ήταν κακός.

Το κομμάτι μου φάνηκε απλά συμπαθητικό, το hook του ρεφραίν δεν μου άρεσε τόσο, ενώ τα “Pursuit” σημεία στις κιθάρες μου έπεσαν λίγο βαριά, αν και από την μέση και μετά η κιθάρα φτιάχνει πολύ.

Το video clip ήταν κάπως, αν και νομίζω θα βγάλουν σαν κόνσεπτ διάφορα για καθαρό πρόμο.

Υπερβολικα “ψηφιακο” και ψευτικο το εξωφυλο,το single οκ για πρωτο κομματι,χωρις να εντυπωσιασει,το αναμενω ανωτερο του Jomsviking που μου ειχε αφησει μετριες εντυπωσεις.

Να τι θυμίζει το εξώφυλλο …:joy:

Το δευτερο δειγμα απο το Berserker.Το κομματι ειναι οκ,στα βιντεο το εχουν μαλακισει τελειως.

Οι τιτλοι ειναι πραγματικα αθλιοι με αποκορυφωμα το The Berserker At Stamford Bridge

1 Like

H τελευταια προσπαθεια των βικινγκ να επαναφερουν το brand name τους σε επιπεδα τουλαχιστον surtur rising,εχουν παρει συνθετικη κατηφορα και τελματωσει σε ενα βολικο και ευκολο ευπεπτο heavy στυλακι που κανει τους προ twilight of the thunder god fans να αναριωτουνται.Αν και δεν εχω βασιμες ελπιδες με βαση τα δυο σινγκλ που εχουν κυκλοφορησει,ας περιμενουμε να το ακουσουμε και να κρινουμε.

1 Like

ειναι εκει εξω τρεχατε!

Σε αυτό το καινούριο έχουν κάνει τόσο soft των ήχο τους που τα φωνητικά αρχίζουν να ξενίζουν. Κρίμα, ακομα και το deceiver of the Gods μου άρεσε.

Δεν ξερω τι να γραψω για το δισκο,μου αρεσαν 3-4 κομματια,υπαρχουν φυσικα και fillers,δεν ειναι αυτο που περιμενα,και καπως μπουκωμενος ηχος.Mjolner, Hammer Of Thor το πιο πιασαρικο του δισκου,Shield Wall,When Once Again We Can Set Our Sails επισης καλα κομματια,μαζι με το Crack The Sky και το Skot And Hali,τα υπολοιπα αδιαφορα και μετρια,κοινως ειναι αυτο που λεμε,ξεκιναει δυνατα αλλα απο τη μεση και επειτα,κανει κοιλια.

Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια

Θεωρώ το Jomsviking πάρα πολύ καλό δίσκο που έχει αντέξει στο χρόνο και ίσως αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ενιαία ιστορία των τραγουδιών. Το Berserker από την άλλη, είναι ένας άνισος δίσκος, που πέφτει στην παγίδα των 12 τραγουδιών, ενώ χάνει πολύ και στο artwork/theme του, που για μένα παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοιες μπάντες. Ακόμα κι έτσι, συνθετικά παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα (κάτι στο οποίο έχουν αποτύχει οι Grand Magus για μένα) που συντηρούν το brand ως ένα απτα μεγαλύτερα συγκροτήματα της εποχής μας.

Είναι λίγο αστείο που από τη μια υπάρχουν αυτοί που λένε ότι παίζουν τα ίδια και από την άλλη αυτοί που έχουν ξενερώσει με την πιο μελωδική στροφή του ήχου τους. Οκ, είναι μια μπάντα όπως τόσες που δεν παρεκκλίνουν από το ύφος τους, όμως άμα δούμε την πορεία της δισκογραφίας τους δεν τους λες και στάσιμους. Το δεύτερο παράπονο προσωπικά δε με χαλάει, γιατί όταν γίνεται σωστά (όπως με τους Kreator πχ) ακυρώνει και το πρώτο.

1 Like

Συμφωνώ σε αυτά που ΓΡΑΦΕΙΣ αλλά πιστεύω ότι στο καινούριο σαν να «διαβαίνουν τον ρουβικωνα» σε σχέση με τα μελωδικά στοιχεία σε σημείο που , όπως έγραψα και παραπάνω, τα death φωνητικά αρχίζουν να παραξεχωριζουν σε σχέση με την μουσική.

Ειναι επιλογη τους η στροφη σε πιο heavy ηχο,το εχουν δηλωσει και οι ιδιοι αλλωστε αυτο,ισως συνθετικα η αποδοση τους επιασε ταβανι μετα και το surtur rising,οποτε αναμενομενη και μια πτωση στη συνεχεια.Το berserker δεν ειναι πατατα,εχει κομματια που στα live θα αρεσουν,απλα δεν ειναι δισκος που θα τον χαρακτηριζες απο τους τοπ της χρονιας κλπ,ικανοποιει αλλα ως εκει,ισως ενα κλικ πανω απο το jomsviking.

Meh δισκος. Εχει καποια καλα κομματια,αλλα γενικα η εμπνευση εχει παρει την κατω βολτα. Θα του ξαναδωσω μια ευκαιρια συντομα

Δεν θα τους ισοπεδωσω στην κριτικη,απλα η αληθεια ειναι οτι απο ενα σημειο και μετα στοχευσαν στο να μεγαλωσουν το κοινο τους πετωντας τον death metal μανδυα τους και το γυρισαν σε καθαρο heavy μελωδικο ηχο.Σε αυτη τη περιπτωση οι νεοι fans αυξηθηκαν με τα surtur rising,deciever of the gods,jomsviking αντιθετως με odin with our side και πισω αρκετοι απο αυτους ισως να μην ακουν καν.

1 Like

Μόνο που το,καινούριο ακούγεται πολύ πιο soft ακόμα και από το deceiver of the Gods. Στη αρχή έβαλαν σωστά τα μελωδικά στοιχεία, τώρα αρχίζουν και ξεφεύγουν.