Amorphis, Before The Dawn & Amoral live 31/10 Θεσσαλονίκη & 1/11 Αθήνα

λοιποοον…
το live χθες:

Γ-Α-Μ-Η-Σ-Ε

amorphis απο αλλο πλανητη…ετσι απλα.
οι before the dawn μου αρεσαν αρκετα, ενω ειχαν και καλο ηχο.
τους amoral δεν τους προλαβα πολυ, αλλα οσο ειδα καλουτσικοι μου φανηκαν, ενω πρεπει να παραδεχτουμε οτι για την ηλικια τους ειχαν καλη σκηνικη παρουσια και επαιξαν με αρχιδια.

μονο για τον τραγουδιστη εχω καποιες αμφιβολιες:p

αλλη μια απιστευτη βραδια στο ετος που διανυουμε!!!

Το live ιταν πραγματικα πολυ τρομερο. Τα 2 σαπορτ ισα ισα που ζεσταναν τιν ατμοσφερα, δεν μας ικανοποιησαν απολυτα! Ο πολις χαμος κατα τιν εισοδο τον amorphis. Πεξαν πολι καλα με αρκετα τραγουδια, καμποσι ορα. Τιν παρασταση εκλεψε ο τραγουδιστης, πανο κατω ολη τιν ωρα, τα ραστα μεχρι το πατομα και να τα ανεμιζε σε ολη τιν σκινι. Η προσηλωση του κοσμου ηταν λιγη, τελος παντον οποιος δεν ηταν εχασε…

Καλύφθηκα από τους προηγούμενους για τις εντυπώσεις. Οι Amoral έτσι όπως έχουν καταντήσει δε μου άρεσαν, στα κομμάτια του Reptile Ride ξεχώριζαν περισσότερο (ειδική μνεία στο Hang Me High). Οι Before the Dawn τα έσπασαν. Οι Amorphis τα έσπασαν λίγο περισσότερο :P. Πάρα πολύ ξενέρωσα δίχως το Skyforger αλλά ok, συνολικά ήταν μια εξαιρετική συναυλιακή εμπειρία. To setlist των Amorphis ήταν το γνωστό, με μοναδική διαφορά οτι το intro στο BWD ήταν το Magic and Mayhem και όχι το Drowned Maid και την απουσία του Skyforger. Για τους Before the Dawn πάλι το setlist για την ιστορία.

Disappear
Faithless
Dying Sun
Unbreakable
Exile
Monsters
Morning Sun (?)
Scar
My Darkness
My Room
The Black
Deadsong

Σχεδόν δεν έχω τι να πω…τα είπα και την προηγούμενη φορά.Είμαι biased καθότι, HUGE FAN. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Amorphis είναι μια ΠΑΡΑ πολύ καλή μπάντα, με συνεχόμενα καλά αλμπουμ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ σκηνική παρουσία.
Δλδ μου κάνει και λίγο εντύπωση.Τους έχω δει τόσες φορές και δε με απογοητεύουν ποτέ.Αυτό φυσικά είναι προς τιμήν τους.

Γενικά θεωρώ ότι το Skyforger είναι το καλύτερο Tomy-era album. Ίσως εφάμιλλο του Tuonela στην Pasi-era. Επίσης το Rock presents Prog έγραψε ότι θα μπορούσε να γίνει το Operation: Mindcrime τους.Πλιζ μη πέσετε να με φάτε.

Οπότε μετά από αυτή τη δισκάρα περίμενα ένα θεϊκό λαηβ. Το οποίο και πήρα.Πολύ καλή εμφάνιση, δυνατή, δεμένη, επαγγελματίες χωρίς να είναι ψυχροί, μας πόρωσαν μέχρι που δε πήγαινε άλλο. Ωραία ατμόσφαιρα, ειδικά εκεί μπροστά που ήμουν εγώ.Τραγουδούσαμε όλοι μαζί, ο ήχος ήταν μια χαρά, ο Τομυ γεμάτος ενέργεια.ΤΕΛΕΙΑ.
Μόνο ένα τόσο δα σκαλοπατάκι κάτω από την προηγούμενη φορά γιατί αν και το σετ ήταν πολύ καλό, στενοχωρήθηκα που έπαιξαν μόνο τις εισαγωγές από τα Smitrhereens(παλιά ΜΕΓΑΛΗ αγάπη) Magic and Mayhem( σκέφτηκα ότι ίσως το έκαναν ντουέτο με το Cares-ηλεκτρονικοφέρνουν και τα 2 γαρ-, αλλά εις μάτην…), και δεν έπαιξαν ΤΙΠΟΤΑ από το Tuonela όπως επίσης άφησαν απέξω το Drowned Maid, απαράδεκτη κίνηση.Το Drowned Maid -για μένα πάντα- κερδίζει το Black Winter Day, κι ας έχουν κάνει το 2 σχεδόν ορόσημο της μπάντας.Είναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ χιλιοπαιγμένο που το έχω βαρεθεί κάπως.

ΟΚ και αφού γκρίνιαξα ας το πάιξω και λίγο γυναικάκι κι ας πω τι μωρό που είναι ο Τομι(ο κιθαρίστας όχι ο Γιοουτσεν)έτσι που δάγκωνε και τα χείλια του.λολ.Ξέρω γυναίκες.Αλλά ήθελα να τον πάρω σπίτι να του φτιάκω κανα ψητό κατσαρόλας και να του δείξω τη ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ. heh.

Bottom line, ένα από τα καλύτερα λαηβ της χρονιάς.ΑΝΕΤΑ.και mind you, φέτος είδαμε και είδαμε διαμαντάκια ε.Όσοι δεν ήρθαν, έχασαν.

corpsette το περιοδικο μου πισω!!! :p:p:p

Σορρυ, τωρα το ειδα!

Ω, ναι. Απο τον ιδιο. Τον ειχε ρωτησει ενας φιλος μου την προηγουμενη φορα που ειχαν ερθει και το παραδεχθηκε. Αν και να σου πω την αληθεια, δε με πειραζει, επειδη τα φωνητικα που κανει στους τρεις τελευταιους δισκους ειναι πολυ απαιτητικα ε. Αν προσπαθουσε να τα βγαλει ολα κανονικα, μετα απο μερικα χρονια θα χε σκισει τη φωνη του. Οση τεχνικη και να χεις, καποια πραγματα απλα, δεν. Και δεν ειναι οτι δεν κανει brutal γενικα, αν προσεχες, υπηρχαν φορες που δεν το χρησιμοποιουσε κι εκανε μπαμ η διαφορα. Απλα αυτο τους δινει περισσοτερο ‘‘ογκο’’, ‘‘βαθος’’, πες το οπως θες.

Ον τοπικ, η συναυλια τελικα δε μ αρεσε και τοσο. Καλες εκτελεσεις, αλλα: μετριος ηχος, απελπιστικα μικρο σετλιστ. 1 ωρα κι 25 λεπτα; Ημαρτον.

Καμιά φωτογραφία από Αmorphis στην Θεσ/νίκη έχουμε παιδιά;

Χμμ νταξ διάβασα τα review από Αθήνα και Σαλόνικα.
Συμφωνώ με nimlot σχεδόν σε όλα(αν υποθέσω ότι τα έγραψε εκείνος) και διαφωνώ λίγο με Angmar(αν αντίστοιχα τα έγραψε εκείνος).
Σαφώς και ο καθένας το κοιτάει από άλλη σκοπιά και αυτό το δικαιολογώ.
Απλά ο angmar(λογικά πάντα) μου δίνει την αίσθηση ότι ήταν αρκετά ουδέτερος, δλδ κοίταζε και έκρινε, ενώ όπως είπε δεν το ευχαριστήθηκε.
Όσο για τον ήχο, εγώ που ήμουν μπροστά, πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ καλός, μόνο στην εισαγωγή είχα την εντύπωση πως χάλασε, αλλά έφτιαξε αμέσως…:-k:-k:-k

Γενικά ήταν πολύ καλό live, και μακάρι να τους δούμε πάλι…

Now playing: Depressive Age - Garbage Canyons
via FoxyTunes

Ευχαριστώ πολύ:)
Μου άρεσαν επίσης και τα βιντεάκια που ανέβασες στο yutube:thumbup: