Amorphis - Circle

Oμολογω τι τους ειχα αφησει πολλα χρονια πριν ελα μου ντε ομως που το circle ερχεται να μου τα αλλαξει ολα παλι…υπερτατη δισκαρα , επιτελους death φωνητικα στα περισσοτερα κομματια, απιστευτες μελωδιες.
οτι καλυτερο του δισκου το nightbirds song, enchanted by moon, mission…

tracklist

  1. “Shades of Gray”
  2. “Mission”
  3. “The Wanderer”
  4. “Narrow Path”
  5. “Hopeless Days”
  6. “Nightbird’s Song”
  7. “Into the Abyss”
  8. “Enchanted by the Moon”
  9. “A New Day”

ακουστε την κομματαρα
NIGHTBIRDS SONG

…όντως κοματάρα…αυτός ο δίσκος πάει για αγορά:):!:

Απίστευτο album! Φρέσκο, όμορφο, συμπαγές. Σου κολλάει στο μυαλό.
Πολύ κρίμα που δεν τους φέρνουν στο πρώτο μέρος της ευρωπαϊκής περιοδείας τον Νοέμβριο.

…δεν φαντάζομαι να μην έρθουν…έστω αργότερα:):!:

ωραιο το αλμπουμ εχει καποιες απιστευτες στιγμες!! μπανταρα…!!

Το bonus track Dead Man’s Dream μαλλον ειναι απο τα καλυτερα του δισκου αλλα ειναι…bonus.:stuck_out_tongue: Στο itunes που ακουσα 1.30’ μονο γιατι ολοκληρο δεν υπαρχει ακομα πουθενα.

Shades Of Gray,Nightbird’s Song,Enchanted By The Moon,The Wanderer,Into The Abyss και το bonus για μενα.To Narrow Path φερνει σε over the hills and far away.

τελικα ειναι πιο καλο απο οτι νομιζα…!!! :thumbup::thumbup::thumbup:

Σιγουρα καλυτερο απο τα 2 τελευταια για μενα.
Τα φωνητικα στο Nightbird’s Song που μου εχει κολλησει ασχημα το κανει ολα ο Joutsen ή συμμετεχει και καποιος αλλος, γιατι αυτη την εντυπωση εχω.

εμενα γενικα αυτο το τραγουδι αλλα και καποια αλλα απ το αλμπουμ μου φερνουν μια sentenced - amok εποχη

Πολύ δυνατό άλμπουμ, σταθερή αξία.

Οι Amorphis έχουν επαναπαυτεί σε μια πολύ συγκεκριμένη φόρμα τραγουδιών εδώ και πολλά άλμπουμ. Ειδικά οι φωνητικές γραμμές μου φαίνονται ίδιες εδώ και πολύ καιρό σε κάθε τραγούδι. Το προηγούμενο τους άλμπουμ ήταν το μεγαλύτερο παράδειγμα. Εδώ αν και δεν ξεφεύγουν από την πεπατημένη ομολογουμένως καταφέρνουν να κάνουν κάπως πιο ξεχωριστά τα κομμάτια τους και πιο ενδιαφέροντα. Το ακούω εδώ και λίγες μέρες και μου αρέσει αρκετά. Σίγουρα καλύτερο από το προηγούμενο τους. Δεν ξέρω ωστόσο πόσο θα αντέξει στο χρόνο, βασικά δύσκολα το βλέπω να αντέχει μέχρι το τέλος της χρονιάς όταν θα σκέφτομαι πια ήταν τα καλύτερα άλμπουμ που άκουσα φέτος.

τα καλα κομματια στους δισκους ολο και λιγοστευουν η αληθεια ειναι,πραγμα που σημαινει ελλειψη εμπνευσης η κορεσμος του συγκεκριμενου ηχου…αν θελουν να συνεχισουν στα ιδια μονοπατια συνθεσεων πρεπει να προσπαθησουν πολυ περισσοτερο δημιουργικα για να μην ακουγονται αναμασημενες οι μελωδιες

Υπαρχουν αρκετα bonus τελικα εκτος απο το dead man’s dream,σε διαφορες εκδοσεις προφανως.(Mailorder Edition,Japanese Edition)

“My Future”
“Illusions”
“New Song”
“His Story”

Πιθανότητα να γυρίσει ο Pasi και να κάνουν στροφή σε πιο prog πράγματα δε παίζει ε? το album αρκετά τυπικό πάντως με μικροδιαφοροποιήσεις που δεν αλλάζουν τη γενικότερη συνθετική στασιμότητα της μπάντας.