Amorphis - Skyforger

Εεεετσι. Το Far From The Sun ειναι ψιλοεπος για το φασμα στο οποιο ανηκει. Απο τα πιο σοβαρα επιμεταλλωμενα goth rock που μπορει να συναντησει κανεις. Τοσα χρονια περασαν κι ακομη δεν το χω βαρεθει.

είναι δισκάρα μεγάλη. ένα πιο σοφτ elegy ίσως.

για το φετινο μιλώ

yeap

its a diskari!!!

και γω δεν βρισκω κομματι που να μην μαρεσει

the sky is mine
skyforger
from earth i rose
my sun

κομματαρες

ολα βασικα

φωναρα
μελωδιαρες
κιθαρες
πληκτρα

αναμενουμε παλι συναυλιαρα!!!

Άλλος ένας πολύ καλός δίσκος κ τολμώ να πώ ότι είναι καλύτερος από τους 2 προηγούμενους.

Δευτέρα θα αγοραστεί και θα λιώσει:p:!:

Ο δίσκος είναι φοβερός παίδες. Βέβαια, τολμώ να πω πως μου φάνηκε πως έχουν λίγο επαναπαυτεί στο στυλ των τελευταίων, αλλά αυτό δεν είναι κακό απαραιτητα. Παίζει μάλιστα απο άποψη συνθέσεων να είναι καλύτερος και απο τους προηγούμενους!

Το αγαπώ αυτό το συγκρότημα, μα την αλήθεια.

Ακριβως αυτο…
Παντως ο δισκος οντως τα σπαει.Απο το eclipse ειναι σιγουρα καλυτερο.

Με 2-3 ακροάσεις μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ καλό. Νομίζω λίγο κατώτερο από το εκπληκτικό Silent Waters αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει σε λίγες μέρες…

Μετά από αρκετές ακροάσεις μπορώ να πω ότι ο δίσκος είναι καταπληκτικός. Ευτυχώς οι Amorphis είναι από τα λίγα συγκροτήματα που μπορούν να γράφουν αυτό που σε άλλα συγκροτήματα θα έλεγα υποτιμητικά “αγαπουλιάρικες μελωδίες” χωρίς να ακούγονται σαν ξεφωνημένες, μπορούν να βάζουν εμβόλιμα τα όποια Brutal φωνητικά τους χωρίς να φαίνεται ότι προσπαθούν να πείσουν ότι εκτός από το κλουβί με τις τρελές έχουν στις τάξεις τους και έναν αστείο κλώνο του Βελζεβούλ, μπορούν να είναι πιασάρικοι χωρίς να ακούγονται σα σκυλάδες, μπορούν να έχουν Folk στοιχεία χωρίς να ακούγονται σαν εναλλακτικοί του μπαρμπαμπαγλαμά στο πρόγραμμα του κουτουκιού του Κυρ Μητσάρα για να συνοδεύουμε το κοκορέτσι.

Αν κάποιος καταφέρει να βρει Filler εδώ μέσα του δίνω συγχαρητήρια, το καλύτερο από εποχής Tuonella για μένα.

Δεν ξέρω γιατί,αλλά θα περιμένω να το αγοράσω για να το λιώσω…Μια ακρόαση έκανα και μου άρεσε…

Now playing: Soulfly - Sailing On
via FoxyTunes

Μια χαρά δίσκος και αυτός, στα γνωστά υψηλά επίπεδα που έχουν καθιερώσει οι Amorphis με πρωτεργάτη τον Holopainen, ο οποίος συνεχίζει να γράφει μελωδιάρες, αλλά όλοι ξέρουν ότι τις κορυφές του Elegy - Tuonela δύσκολα θα τις ξαναπιάσουν. Όπως και να 'χει με δίσκους σαν το “Silent Waters” και το “Skyforger”, οι Amorphis εξακολουθούν να προσφέρουν κομματάρες. Τι να λέμε τώρα, πολύ μεγάλο συγκρότημα. Και ο Joutsen αποδεικνύεται ιδανικός τελικά από κάθε άποψη.

καταπληκτικά σταθερή (με την καλή έννοια) μπάντα. μιλάμε πως από ένα στάνταρ ποιότητας και κάτω δεν έχουν πέσει ποτέ.

το αν κάποιος προτιμάει την τριάδα Tales-Elegy-Tuonela ή Eclipse-Silent Waters-Skyforger μπορεί να έχει να κάνει και σε μεγάλο βαθμό με την ηλικία και το πότε έμαθε / δέθηκε κάποιος με τη μπάντα γιατί προσωπικά μεγάλες ποιοτικές διαφορές δεν μπορώ να διακρίνω και το χέρι μου στη φωτιά για καλύτερο δεν το βάζω.

Αγαπημένος μου δίσκος είναι το Tuonela γιατί με αυτό δέθηκα και το έλιωσα όσο δεν έπαιρνε.

Το καινούργιο είναι πραγματικά όπως πρέπει, καλύτερο ή στα ίδια επίπεδα θα δείξει ο χρόνος. Πρόκειται για δισκάρα αν μη τι άλλο.

τα λες όλα εδώ, τίνω να καταλήξω οτι οι καλύτεροι δίσκοι είναι αυτοί που ανακαλύψαμε στα 16 μας…

Το Skyforger επιβεβαιώνει οτι οι amorphis έχουν πλέον κατασταλάξει στο ύφος που πιστεύουν οτι τους ταιριάζει περισσότερο. Μεγάλες διαφορές στα 3 τελευταία δύσκολα βρίσκει κανείς, τουλάχιστον σε σχέση με τα παλιότερα που ο πειραματισμός ήταν στο φούλ.

Δισκάρα και αυτό…

Ένας από τους πολύ καλούς δίσκους που έχει βγει την φετινή χρονιά:!:
Τον ακούω από το cd τώρα και πραγματικά έχω χαζέψει:!:

den nomizw pantws oti den pane ena vhma pio pera me afto…sigoura pane kai pane tha elega pros pio gothic katastaseis!!!to latrepsa kai afto kai anupomonw twra gia to live tous 1 noemvrh sto gagarin!!!

βγήκε???για να πάω να κάνω την αγορά αν είναι…

Now playing: Edguy - Deadmaker
via FoxyTunes

-Sampo…ωραίο ξεκίνημα, ωραία φωνητικά, μ’αρέσει πολύ το ρεφρέν!
-Silver Bride…από τα τραγούδια που θα ξεχωρίσουν, με πολύ ωραίο στίχο, και πολύ όμορφη μελωδία!
-From The Heaven Of My Heart…απαλή εισαγωγή, πολύ δυνατή συνέχεια, κατά την γνώμη μου θυμίζει πάουερ μπαλάντα!
-Sky Is Mine…για μένα το τραγούδι του δίσκου!
-Majestic Beast…να και τα φωνητικά τα καλά:!:Συνδιασμός καθαρών-μπρουτάλ φωνητικών, με γαμάτη μελωδία!
-My Sun…δεν ξετρελάθηκα, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό,απλά τα δυο προηγούμενα είναι δυναμήτες!
-Highest Star…μετά το πρώτο ρεφρέν ανεβαίνει και πέφτει και έτσι γίνεται πολύ ενδιαφέρον, από τα καλά!
-Skyforger…άλλος ένας δυναμήτης που ξεκινάει μελωδικά, και εδώ πολύ ωραίοι στίχοι!
-Course Of Fate…δυνατό κομμάτι με γαμάτο ρεφρέν!
-From Earth I Rose…τα φωνητικά στο ρεφρέν το κάνουν να ξεχωρίζει!
#Godlike Machine…το έξτρα τραγούδι με εναλαγή φωνητικών, δεν είναι κακό, απλά είναι το μόνο που ακούω για πρώτη φορά!
Πολύ καλός δίσκος με μελωδίες, ρεφρέν, φωνητικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει!
Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος από το γαμάτο Silent Waters, αλλά θα λιώσει…στάνταρ!

Φοβερό κομμάτι το The Sky Is Mine και γενικά όλος ο δίσκος σε πάρα πολύ καλό επίπεδο! Οι Amorphis ξέρουν ακόμα να γράφουν πανέμορφα τραγούδια συνδυάζοντας μελωδία και επιθετικότητα σε κάποια σημεία. Μακάρι και ο δίσκος των Paradise Lost να είναι στο ίδιο επίπεδο συνθετικά.

Προσπαθώ εδώ και μια βδομάδα να το ακούσω με επιμέλεια αλλά πάντα κάτι γίνεται και μου το κόβουν στη μέση:?

Μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει Sampo, The sky is mine και Silver bride.

Φαίνεται. Ακόμα και τα τραγούδια τα γραψες μισά. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: