Amorphis

Σιγουρα εντος 3 ημερων! :stuck_out_tongue:

1 Like

Α οχι,τυχεροι ειμαστε,βρισκεται εκει καπου εξω ηδη. :rofl: Παω να ακουσω και επανερχομαι.

The Circle,Τhe Strange,The Lantern,Borderland,Bones,Dispair εχω ξεχωρισει.Στα στανταρ τους ο δισκος αυτος,μαλλον λειπει καποιο hit δυνατο,αν και το Borderland η το The Circle θα μπορουσαν να ειναι.

Αρκετα μελωδικο αλμπουμ,οχι τοσο heavyness,οχι υπερβολικα aggressive growling,mid tempo ρυθμοι κυριως,δεν ξερω για την παραγωγη,μπορει σε καποιους να μην αρεσει.Δεν εντυπωσιαζει πιστευω σε κατι ο δισκος,ειναι στα γνωστα καλα επιπεδα ομως.

Εντάξει,ακούσατε το borderland?,πάει κάτω από Halo,Queen Of Time,είναι στα ίδια,που θα το κατατάξετε?

Καλες οι πρωτες εντυπωσεις, θελω να το ακουσω αρκετες φορες πριν κατασταλαξω.

Εχουν, απο το Eclipse και μετα +/- κατασταλαξει σε ενα υφος με οχι πολυ μεγαλες διαφορες απο δισκο σε δισκο οσον αφορα την κατευθυνση, ειναι η εμπνευση που ξεχωριζει ενα δισκαρο απο εναν πιο μετριο (για αυτους)

Το Queen of time το εχω αρκετα ψηλα, δεδομενα στην καλυτερη τριαδα της περιοδου Joutsen, το Halo απο την αλλη το εχω σχετικα χαμηλα- ωραιος δισκος, 4-5 γαμιστερα κομματια, αλλα εχουν και πολυ καλυτερους.

1 Like

Εχει και ενα r που (ευτυχως) αλλαζει εντελως το νοημα

2 Likes

The Tomi Joutsen era

:100:

1. Eclipse
  2. Skyforger
  3. Silent Waters
  4. Queen Of Time

:sunglasses:

1. The Beginning Of Times
  2. Borderland

:frowning_face:

1. Under The Red Cloud
  2. Circle
  3. Halo

To Uner The Red Cloud το εξυμνουν γενικα,δεν σου εκανε το κλικ?

11.Weavers - Bonustrack Japan Edition
12. War Band - Bonustrack Digipak Edition
13. Rowan And The Cloud - Bonustrack Digipak Edition

Υπαρχουν και 3 bonus tracks,δεν τα εχω βρει ακομη,πιθανον να λενε κατι,αφου στα bonus κρατανε καλα κομματια.

1 Like

To red cloud εχει τα υπερτουμπανα τρια πρωτα και το death of a king, που ανεβαζουν πολυ το δισκο. Τα υπολοιπα ειναι απο καλουτσικα εως αρκετα καλα (πχ skull, white night) , στο συνολο θα το εβαζα περιπου στη θεση 5 η 6 της Joutsen era, σιγουρα καλυτερο απο circle και halo. Στο συνολο της δισκογραφιας της μπαντας ξεκαθαρα κατω απο τη μεση, που σιγουρα κατι λεει για την ποιοτητα της δισκογραφιας τους, αφου ειναι ενας αρκετα καλος δισκος.

Δε θα μπορουσα να συμφωνησω και πολυ περισσοτερο με ολα αυτα. Ισως και ολο αυτο το περι εμπνευσης που γραφεις να ειναι ο λογος για τον οποιον μου φαινεται πως τα τρια πρωτα με Joutsen (Eclipse, Silent Waters, Skyforger) ειναι μια κλαση ανωτερα απο οσα ακολουθησαν, με εξαιρεση το Queen Of Time το οποιο ξεχωριζει λογω της πολυποικιλοτητας στα τραγουδια.

Κι εκει σχεδον συμφωνουμε απολυτα, αφου το θεωρω κι εγω σιγουρα καλυτερο απο αυτα τα δυο, αλλα το βαζω στην 7η θεση.

Απο περιεργεια:
(Α) μιας και βαζεις το QoT τριτο, ποιο απο απο αυτα που ανεφερα πεφτει απο την τριαδα για σενα?
(Β) ποιο (ή ποια) αλλο βαζεις κατω απο Under A Red Cloud για να ανεβει αυτο σε 6η ή και 5η θεση? Ή αλλιως Under Under A Red Cloud?

ΥΓ. Παντως το Borderland εχει ζουμι και δεν το εχω αφομοιωσει πολυ καλα μετα απο δυο ακουσματα. Τα τραγουδια που ξεχωρισαν σε μενα σιγουρα ειναι τα The Circle, Dancing Shadow, Fog To Fog και Light and Shadow.

1 Like

^ Σε αυτο το βιντεο μπορεις στα τελευταια 5 λεπτα να ακουσεις το Weavers, το οποιο εχει φανταστικη εισαγωγη, καταπληκτικο ριφφ, και μια γελοια γκαριλα απο τον Joutsen :stuck_out_tongue: Ενδιαφερον τραγουδι, growls στα κουπλε και μετα μελωδικοτατο ρεφρεν.

Τα αλλα δυο δεν τα βρισκω

1 Like

Ηθελα να αποφυγω τα διλημματα, αλλα παμε ενα (γενικο, μια και καλη!) ranking, λιγη παραπανω συζητηση για τη μπανταρα.

1. Τuonela → σιγουρα στους 30 καλυτερους δισκους που εχω ακουσει απο τοτε που ηρθα στο ματαιο τουτο κοσμο, δισκος ζωης

2. Tales from a thousand lakes → ευτυχως, ολα εχουν ειπωθει. Απο τα τοπ του metal των 90s

3. Am universum → Αν με ρωταγες πριν 20 χρονια θα το ειχα πιο κατω απο το Elegy, αλλα ειναι ενας δισκος που επιστρεφω σε αυτον ακομα και τωρα παρα πολυ συχνα

4. Elegy → Δεν ξερω αν ημουνα λιγο μικροτερος ηλικιακα αν θα το εβαζα πιο πανω απο ολη τη Joutsen era, αλλα μουσικη με την οποια μεγαλωσα εχει ενα συναισθηματικο αβανταζ.

5. Eclipse-> Επισης εχει συζητηθει αρκετα, λογικο με τοσες χιταρες. Ανελπιστη επιστροφη εκει που οι περισσοτεροι τους ειχαν σβησει απο το χαρτη

6. Queen of time-> Πολυποικιλο, εμπνευση ξεχειλιζει και σταθερα ψηλα σε ποιοτητα απο την αρχη ως το τελος

7. The beginning of times → Ξερω πως οι περισσοτεροι θα το εβαζαν πιο χαμηλα, αλλα εχω ιδιαιτερη αδυναμια σε αυτο το δισκαρο

8. Silent waters → Το Eclipse ηταν το ΕΡΧΟΜΑCTE το silent waters το ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΟΛΑ

9. Karelian Isthmus-> Δισκαρος και αυτο, εξαιρετικο για ντεμπουτο, και πηγαν ακομα πιο ψηλα, πολυ γρηγορα

10. Skyforger-> Το σερι στην αρχη ειδικα ΟΤΚ

11. Under the red cloud → Τεραστιες κορυφες, απλα δεν ειναι ολος ο δισκος στο ιδιο τοπ επιπεδο

12. Far from the sun → Αν το ειχε βγαλει αλλη μπαντα θα λεγαμε πολυ καλο, τωρα λεμε χαμηλα για Amorphis. Τοσα χρονια μετα ακομα το ακουω που και που.

13. Halo → Ο προτελευταιος σε ρανκινγκ δισκος της μπαντας εχει κομματαρες οπως northwards, on the dark waters, moon, wolf, my name is night. Αντε γεια.

14. Circle-> Ο μονος δισκος τους που θεωρω μετριο, εχω να τον ακουσω πολλα χρονια, τον βαριεμαι λιγο.

Το borderland θα δουμε που θα παει, το εχω ακουσει 3-4 φορες μονο.

5 Likes

To Rawan and the Cloud ειναι ωραιο bonus,μελωδικο,το War Band οχι κατι που σου μενει,πιο filler αλλα με καλο ρεφραιν.

1 Like

Α γεια σου,να τα και τα δυο. :upside_down_face:

1 Like