Anaal Nathrakh

Λοιπόν κοιτάτε πώς έχει τώρα. Κανονικά θα’πρεπε να κάθομαι να λιώνω καινούριο Καυλέσα αλλά μετά το χτεσινό ολοκαύτωμα λιώνω δισκογραφία Ανααλ οπότε πάμε νέο θρεντ έτσι για την πόρωση.

Οι Anaal Nathrakh λοιπόν σχηματίστηκαν στο Birmingham κάπου το 1998 ως project των κυρίων V.I.T.R.I.O.L. (Dave Hunt) και Irrumator (Mick Kenney). Οι δυο τους συνηπήρχαν και στους καλούτσικους sludge/grinders Mistress, ενώ ο μεν Kenney είχε επίσης τους σημαντικούς blackmetallers Frost, ο δε Hunt από το 1998 εχει αναλάβει τα φωνητικά στους death metal θεούς Benediction, μετά τη φυγή του Dave Ingram για τους Bolt Thrower.

Έβγαλαν 2 demos που δεν έχω ακούσει, αλλά επανακυκλοφόρησαν σε συλλογή το 2002 από τη Rage of Achilles σαν “Total Fucking Necro”.

The Codex Necro (2001)

Το ντεμπούτο τους προκάλεσε αίσθηση. Υστερικό brutal grind/black metal με τελικιασμένες ταχύτητες και noise τζούρες, ή απλά “pandemonic hyperblast”. Highlights επίσης τα “Submission is for the Weak” και “Incipid Flock”.
Σημειωτέον ότι εκείνη την εποχή ένα πέπλο μυστηρίου κάλυπτε την μπάντα καθώς κανείς δεν ήξερε ποιοι είναι οι 2 τύποι πίσω από τα ψευδώνυμα, ενώ η μπάντα τότε δεν έκανε live.

When Fire Rains Down from the Sky, Mankind Will Reap as It Has Sown (2003)

Εδώ στο ΕΡ για πρώτη φορά το χάος ψιλοσυμμαζεύεται, και οι πρώτες τάσεις για πιο μεγαλειώδεις (βλ. Emperor) ατμόσφαιρες εμφανίζονται στο ομώνυμο έπος. Στο"Atavism" φωνητικά από τον Attila Csihar των Mayhem.

Domine Non Es Dignus (2004)

Ο καλύτερος δίσκος των Anaal Nathrakh. Οι επιρροές από Emperor οδηγούν σε υμνικά ρεφρέν, η μουσική μπολιάζεται και με αρκετά death metal στοιχεία, ΜΟΝΟ κομματάρες. Ηighlights όλα, αλλά περισσότερο τα “To Err Is Human, To Dream - Futile” και “Swallow the World”. Στο hit “Do Not Speak” συμμετοχή από τον Jon Tardy των Obituary.
Αυτή την εποχή περίπου οι Anaal αρχίζουν να συμπεριφέρονται ως κανονικό συγκρότημα και όχι ως project.

Eschaton (2006)

Πάλι μεγαλείο, απλά ένα σκαλί κάτω από το προηγούμενο. Λίγο πιο καθαρή και η παραγωγή αυτή τη φορά. Η μπάντα έχει βρει το στυλ της από το προηγούμενο άλμπουμ και σερβίρει νέες κομματάρες (“the Destroying Angel”, “the Yellow King”) με απίστευτη έμπνευση.
Το μπάσο εδώ αναλαμβάνει ο θεόθεος Shane Embury (ως Shane Embryonymous) των Napalm Death, και ο Attila Csihar επανεμφανίζεται στο “Regression to the Mean”.

Hell Is Empty, and All the Devils Are Here (2007)

O ήχος καθαρίζει αισθητά, και για πρώτη φορά εμφανίζονται τόσο καθαρά mainstream metal στοιχεία στον ήχο τους. Το άλμπουμ έχει σκαμπανεβάσματα, το “Virus Bomb” (μου) θυμίζει μέχρι και Strapping Young Lad, αλλά δυο κομματάρες (“Genetic Noose”, “Sanction Extremis”) στο τέλος αποζημιώνουν.
Ο πρώτος “μη απαραίτητος” δίσκος των Anaal Nathrakh.

In the Constellation of the Black Widow (2009)

Το τελευταίο τους μέχρι τώρα. Πάλι άνισο, δίπλα σε μεγάλες σούπες βρίσκονται σπουδαία κομμάτια όπως το ομώνυμο και το “More of Fire Than Blood”. Το “Oil Upon the Sores of Lepers” γκρουβάρει άψογα πάντως.
Συνολικά μάλλον το κατώτερο τους.

Αυτά.

Ράιτ, λοιπόν.
Είχα από παλιά αδυναμία στο Codex Necro λόγω ειδικότερης αδυναμίας στο συγκεκριμένο ήχο, αλλά είναι πιο πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη δισκογραφία τους.

Ανάμεσα στο Eschaton και στο Domine… ψήφισα το Eschaton για τους ίδιους λόγους που δεν το ψήφισες εσύ! Ακριβώς επειδή έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται σαν συγκρότημα, δηλαδή εδώ έχουν εκλεπτύνει το Domine κι έχουν κατασταλλάξει πια στο συγκεκριμένο στυλ τους, το οποίο ακούγεται καλύτερα λόγω ήχου και είναι γενικά πιο συγκροτημένο στ’αυτιά μου.
Επίσης, το άλμπουμ αυτό το έλιωσα με κάθε κυριολεξία, και το είχα στο top 3 της χρονιάς…

…γι’αυτό και όταν πρωτοάκουσα το Hell is empty… ξενέρωσα. Πολύ. Μου φαινότανπολύ ήπιο και αμβλύ σαν σύνολο, με στοιχεία που μου έκαναν εντελώς ξένα για Αnaal. Χρειάστηκε να αρχίσω να ακούω και να συμπαθώ ξεχωριστά κομμάτια (ένα που θα έβρισκα στο μαισπεις, ένα που θα πόσταρε ένας φίλος κλπ) για να εκτιμήσω το άλμπουμ. Και πάλι, δεν μπορώ να το δω/ ακούσω ως ολοκληρωμένο άλμπουμ παρά μόνο ως ωραία κομμάτια.

Στο Constellation πάλι, ξαναβρήκα τα παλιά καλά γνωστά ΑN στοιχεία και ήρθε και μου έκατσε πολύ όμορφα, το έλιωσα, σφύραγα τα ρεφραίν κι απ’όλα, ωστόσο νομίζω κι εγώ πως είναι πράγματι το κατώτερό τους, κυρίως γιατί μου δίνει την αίσθηση ότι έχει ουσιαστικά επαναπαυτεί σε αυτό που κάνουν καλά. Ναι μεν σαν φαν το άκουσα πολύ, δεν θα έλεγα όμως πως μου πρόσφερε κάτι καινούριο.

(edit) Η άχρηστη μουσικη πληροφορία της ημέρας -
το κομμάτι Waiting for the Barbarians από το Eschaton είναι όντως εμπνευσμένο από το ομότιτλο ποίημα του Καβάφη. Ο Dave Hunt (που εκτός από πολιτικοποιημένος, όπως μαλλον υποψιαστήκατε, είναι επίσης και εξαιρετικά καλλιεργημένος και ασχολείται με τέχνη και φιλοσοφία) είχε παρακολουθήσει μία διάλεξη για τον Καβάφη και από εκεί εμπνεύστηκε το στιχουργικό περιεχόμενο του κομματιού.

Δεν έχει και πάρα πολύ καιρό που τους άκουσα τυχαία για πρώτη φορά στο youtube, δεν ήταν love at first sight αλλά δεν άργησα να ξεκινήσω το ψάξιμο. Έχω ακούσει τα Domine Non Es Dignus και Eschaton που όπως βλέπω θεωρούνται και τα καλύτερα τους. Προσωπικά είμαι πιο κοντά στο Eschaton. Η μελωδία γενικά τους πάει και σε αυτό το άλμπουμ ειδικά φάνηκε να έχουν πετύχει την απόλυτη ισορροπία. Από τα υπόλοιπα άλμπουμ δεν έχω ακούσει ούτε νότα πάντως.

ANAAL NATHRAKH NOW IN THE STUDIO!!!
we just started recording our brand new album!

will keep you posted!

Mick

http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=8908955&blogId=539701066&actp=n%2B0prKAebczfG13CmB%2FL170xxzjSK8k%2F19igSi%2F1c3uQLTXTYANJMky0qJd%2B9I2k1S0T7XF7RhlHx%2FgGtAUmabImWHHccSoPE55jFsgZdikhWmF%2Fk9%2FPEynyiNae2s1ysTOL8WR2OcMcZOF05ulLthSmvZNLhfY7oKiC8DNmYXss3%2FU9%2B%2BY9te2d6aW%2BeOa7M1j%2F093ChTInExuxPJh7POTdIzSvDytgeEYho6%2FUnSM%3D#ixzz11beQDrmj

\m/

Εχει 2 μερες που τους ακουσα για πρωτη φορα με το Τhe Codex Necro και το Domine Non Es Dignus,οταν ακουσα το 2ο κολλησα για τα καλα…αν και το πρωτο πραμα που εκανα οταν μπηκαν τα καθαρα στο Do Not Speak εψαχνα να βρω αν συμμετειχε ο Ihsahn:p

Ας καταχραστω τον χωρο των Anaal Nathrakh για να γραψω για το προτζεκτ του Mick Kenney(a.k.a. Irrumator),τους Professor Fate

Σκεφτειτε τους Samael εποχης Ceremony of Opposites και Passage χωρις βαναυσες ηλεκτρικες κιθαρες και μπλακ φωνητικα,την συμφωνικοτητα και τα πολυφωνικα των Therion και την φωνη να θυμιζει τον Steve Sylvester των Death SS και ειστε ‘‘μεσα’’ σε τι μουσικα ορια ειναι το πονημα του Mick.Ολα τα οργανα,η μουσικη,η μουσικη και οι στιχοι ειναι δικοι του,με καποιες εξαιρεσεις.Για παραδειγμα,στο Limbo τραγουδα ο Rygg των Ulver θυμιζοντας αρκετα Paradise Lost ενω στο The Violent τραγουδα ο Dirty Von Donovan των Mistress.Στιχοι παρμενοι/επηρεασμενοι απο την ‘‘Θεια Κωμωδια’’ ή απο την Lauren Cabuldon(μαλλον συγγραφεας).Επισης εχει διασκευασει το κεντρικο θεμα της ταινιας ‘’ Young Frankestain’’ στο Heretics καθως επισης εχει δανειστει το εναρκτηριο θεμα απο Wagner στο The Fraudulent.
Μουσικα δεν εχει καμμια σχεση με Anaal.Οι κιθαρες υποβοσκουν,ντραμ μασιν,μπασο δεν υπαρχει,ατελειωτα συνθς.Οτι πρεπει για αναλαφρες καταστασεις,για διαλειμμα για οσους αρεσκονται στην σκληρη μουσικη.Δεν εχω ακουσει πολλα του ειδους για να κρινω αν η προσπαθεια αυτη θεωρειται επιτυχημενη αλλα στα δικα μου αυτια ακουγεται ευχαριστα.Αν ειχε και λιγο περισσοτερες κιθαρες,νομιζω θα ενθουσιαζε πολυ κοσμο.Ειναι μεν σκοτεινη και συμφωνικη μουσικη αλλα παραμενει μακρια απο το μεσο γουστο αυτων που αρεσκονται στους Samael και Therion.Για τους Γκοθστερς και τους περιεργους…

μιας και προσφατα ολοκληρωσα τη δισκογραφια τους (τωρα ακουω το φετινο) να πω και εγω τη γνωμη μου. ολα εκτος απο το κοντεξ νεκρο που απλως δεν μου παει μου αρεσουν απο αρκετα ως πολυ. η πορεια της μπαντας στα δικα μου αυτια ειναι ανοδικη και οχι φθινουσα παντως. το passion παντως ειναι αισθητα χειροτερο απο τα αλλα. σαν αγαπημενο ψηφισα το hell is empty το οποιο και εχει τα καλυτερα κομματια τους. ευκολα θα ψηφιζα και το in the contellation ομως το οποιο ειναι πολυ πιο ωριμο και κατασταλαγμενο και ισορροπημενο αλμπουμ…

το καλυτερο τους κομματι ομως ειναι το ΒΕΤWEEN SHIT AND PISS WE ARE BORN!

χμ περιεργο εμενα το κοντεξ μαρεσε πιο πολυ τα αλλα δεν μου ειπαν και τοσο.οχι οτι δε λενε βεβαια

Το Eschaton, έχω ακούσει μόνο, και από αποκρουστικό στην αρχή, σε κάθε ακρόαση, το γουστάρω και περρισότερο:):!:

κιολας…:

The songs we’ve recorded so far have come out very well. They are stylistically quite heterogeneous yet somehow sounding focused at the same time. And there’s one section that’s completely from left field, which we’ve included as a personal tribute. It’s all still in a raw, hardly mixed and not-yet-mastered state, but it’s all sounding quite powerful. There was an earthquake here a couple of days ago, which we’re taking as a portent. But there’s a fair way to go yet ? we’re about half way through the main body of it, and we’re looking forward to getting back to tearing things open over a grindstone.

λογια του κυριου βιτριολη.

χαχαχαχαχα ο Mick Kenney γίνεται σιγά σιγά ο Steven Wilson του χώρου…μου αρέσει. :stuck_out_tongue:

Νέο άλμπουμ από τους Άγγλους,Vanitas ο τίτλος,κυκλοφορεί από Candlelight Records 15
Οκτωβρίου.

Αυτα ειναι! Θα περασει σαν οδοστρωτηρας παλι!!

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια ρε πούστημ. Αν είναι το γνωστό black/grindcore/whatever στυλάκι δε πρόκειται ν’ασχοληθώ. Αν το κάνει πιο τεχνικό με συναίσθημα ή με ηλεκτρονικά στοιχεία έστω, τότε μπορεί.

Τι εννοείς με συναίσθημα?Έχεις κάποιο παράδειγμα να μου δώσεις?

Και το πρώτο κομμάτι με τον καλύτερο τίτλο της χρονιάς [B]Of Fire And Fucking Pigs[/B] ακούγεται [U][I]εδώ[/I][/U].

Το πρώτο μελωδικό ριφ και η μοντερνίλα στα καπάκια σε συνδυασμό με την τίγκα τρίγκα στα ντραμς ίσως ξενίσουν, αλλά μετά το πάει αλλού το κομμάτι. Και έμπερορ και ντιμου μποργκιρ και ιν φλειμς-χαιποκρισι και κόψιμο μπρουταλ ντεθ και τα πάντα όλα. Το σημείο με τα μπλιμπλίκια και τα φωνητικά-γαβγίσματα που ακολουθεί είναι τρελή ανωμαλία. Δεν τους έχω ακούσει τόσο καλά για να (συγ)κρίνω σε σχέση με τα παλιότερα που σίγουρα είναι και πιο γρήγορα και πιο χαοτικά, πιθανότατα και πιο ποιοτικά, τούτο δω όμως σαρώνει.
Σκυλοματζέστικ η φάση.

Ο μοναδικος λογος που τσεκαρω.