Anal Veritas/Hedvika/Claustro 9/12 @6Dogs FREE

Tσάμπα λαιβάκι της αγίας Άννας με τους Αnal Veritas, τους Hedvika και τους Claustro στο 6Dogs. Έναρξη στις 21:00.

http://el-gr.facebook.com/events/513463928672736/




Όσοι πιστοί προσέλθετε (ενδείκνυται για χαλάρωση μετά από Conan).

Ρε διαολε ποτε σκανε αυτα; ο τσαμπας ζει και οι πρωκτοι μαζι με χεντβικα θα μας κρατησουν συντροφια στο κρυο…αααχ

Μπορεί να ΄χει “derby” εκείνη τη μέρα, αλλά εμείς θα μαστε εκεί που θα παίζεται η πραγματική μπάλα.

Βump. Για ζέσταμα το review στο Hellenic Assault του Metal Hammer.

[B]Hedvika - The Evidence of Absence (self-released CD)[/B]

Φευγάτο και ονειρικό post (γενικά). Αν και θα προτιμήσω να το χαρακτηρίσω post metal, αν κρατήσετε το “post” θα έχετε την πλήρη εικόνα, καθώς το album των Hedvika (υπέροχο όνομα παρεμπιπτόντως, ό,τι και αν σημαίνει) στα 7 tracks του και στα περίπου 48 λεπτά, ξεδιπλώνει όλη την post αισθητική και μάλιστα στα καλύτερά της, περιλαμβάνοντας ακόμη και… trip-hop (τρόπος του λέγειν) ιντερλούδια. Οι εκρήξεις δυναμικών έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά το κυριότερο είναι ότι προσθέτουν στις ταξιδιάρικες ατμόσφαιρες που με μαεστρία δημιουργεί το συγκρότημα, χωρίς ν’ αποσπούν ή ν’αναστατώνουν τον ακροατή. Μουσική που “ανασαίνει” και καταφέρνει με άνεση να σε παίρνει μαζί της. Αν το post και το metal μαζί, σας λένε κάτι, τότε αυτούς εδώ δεν πρέπει να τους προσπεράσετε. [B] - 8 -[/B]

Όσο για το όνομα, έχει μερικές ερμηνείες.

-[I]Its source is hada wig, an Ancient Germanic name meaning “Contention and strife.”[/I]
-[I]Name Hedvika is of Czech & Slovak origin, it generally means Battle Maiden or Contending War, [/I]

Oι Hedvika λοιπόν χτες ολοκλήρωσαν τις πρόβες τους για τη συναυλία και βρίσκονται σε πολύ φόρμα. Θα βγουν δεύτεροι, πραγματικά όσοι γουστάρετε τέτοιους ήχους μην τους χάσετε, έχω κουραστεί να (παρα) μιλώ για αυτούς.

Kι ένα βίντεο από την πρώτη συναυλία τους στο ίδιο μέρος πριν 6 μήνες.

bump για σήμερα

Καλή φάση το χθεσινό. Συμπαθητικοί οι Claustro και μου άρεσαν πάρα πολύ οι Hedvika (δεν είχα ακούσει υλικό τους πριν το live). Τους τελευταίους τους άκουσα έξω από το μαγαζί, αλλά αυτό που άκουγα δεν με έψησε να τους ψάξω παραπάνω. Τους Hedvika πάντως θα τους ξαναδώ σίγουρα.

Γενικά για τσάμπα live δεν είχε πάρα πολύ κόσμο. Βασικά, όταν τελείωσαν οι Claustro, πολλοί την έκαναν γιατί ήταν μάλλον φίλοι της μπάντας [-X

Οι Claustophobic Turtle ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς. Πιτσιρικάδες με πολύ άποψη, με βαθιά γνώση του grunge, του post-punk και γενικότερα αυτού του εναλλακτικού ήχου, κατέθεσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση, με αργά αλλά και πάρα πολύ ωραία uptempo-γρήγορα σημεία. Σε άλλες φάσεις έφερναν σε Αt the Drive In - μάλλον βασική επιρροή τους θα έλεγα - στα πιο αργά Mogwai, στα πιο uptempo μου θύμιζαν τις πιο ονειρικές στιγμές των Sonic Youth, αλλά το τονίζω, όλα αυτά υπό το πρίσμα του προσωπικού τους χαρακτήρα. Επίσης μου άρεσαν και τα φωνητικά του κιθαρίστα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα πολύ ενδιαφέροντα ανιμέ visuals έδωσαν σε στιγμές κορύφωση στην πολύ καλή εμφανισή τους. Άξιοι, και θα τους παρακολουθούμε στο μέλλον.

Πάμε λοιπόν στους φίλους μου τους Χεντβίκα. Δεν είχαν σύμμαχο τον ήχο από το πρώτο κομμάτι έως το τελευταίο. Την προηγούμενη φορά στον ίδιο χώρο είχαν άλλον ηχολήπτη και ο ήχος ήταν πεντακάθαρος. Αυτή τη φορά ξεκίνησαν με τη lead κιθάρα χαμένη κάπου στο διάστημα. Αυτό στην πορεία κάμφθηκε, αλλά μετά άρχισε το μπάσο να δίνει και να δίνει και να δίνει, με αποτέλεσμα προς το τέλος σχεδόν να τα καταπίνει όλα. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκαν και έδωσαν μια άκρως δυνατή και πορωτική εμφάνιση δεδομένων των συνθηκών. Ειδικά στα δύο τελευταία, Void-No Void και Shapes of Nemesis σχεδόν δεν ελέγχονταν και τα απέδωσαν πάρα πολύ καλά. Έμεινα ικανοποιημένος, αλλά μερικώς γιατί ξέρω πως η μπάντα έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες. Όσοι τους είδαν για πρώτη φορά γούσταραν πολύ πάντως, και θα συνιστούσα να τους δουν και στις 20 Γενάρη στο Αν, για να έχουν ακόμη πιο σφαιρική άποψη. Όσοι δεν τους είδαν, ίσως να τσεκάρουν σύντομα βίντεο από το λάιβ.

Αναλ Βεριτάς δεν πρόλαβα λόγω μετρό, 2 κομμάτια που άκουσα στα πεταχτά πάντως μου ξεκαθάρισαν πως έχουν βελτιωθεί σε σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου με βάση μια εμφάνισή τους πριν 2 χρόνια που είχα παρακολουθήσει.

Πάντως ο κόσμος ήταν αρκετός για τέτοιο λάιβ, μπορεί να υπήρχαν οι φίλοι κάθε μπάντας, αλλά κατά μέσο όρο το μαγαζί ήταν αρκετά γεμάτο για Κυριακή και με ντέρμπυ. Μακάρι να συνεχίσει αυτή η καλή προσέλευση στα ντόπια δικά μας λάιβ.

Claustro ρώσσικη σαλάτα. Λίγο απ’ όλα, για να γουστάρουν όλοι. Ενώ είχαν ωραίες ιδέες, αυτός ο αχταρμάς ήχων με κούρασε.
Τα υπόλοιπα αύριο-μεθαύριο, στην κεντρική.

Τον ίδιο ηχολήπτη είχαν πάντως.