Anathema: Universal

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα βγει το καινούριο live των Anathema, σε CD/DVD/Bluray. Κινηματογραφημένο στο αρχαίο θέατρο της Φιλιππούπολης (Βουλγαρία), με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Plovdiv.

Σκηνοθεσία και μοντάζ από τον γνωστό Lasse Hoile (Porcupine Tree, Steven Wilson, Opeth, etc.).

Το setlist έχει ως εξής:

  1. Untouchable, Part 1
  2. Untouchable, Part 2
  3. Thin Air
  4. Dreaming Light
  5. Lightning Song
  6. The Storm Before the Calm
  7. Everything
  8. A Simple Mistake
  9. The Beginning and the End
  10. Universal
  11. Closer
  12. A Natural Disaster
  13. Deep
  14. One Last Goodbye
  15. Flying
  16. Fragile Dreams

Encore:

  1. Panic
  2. Emotional Winter / Wings of God
  3. Internal Landscapes
  4. Fragile Dreams

Σήμερα κυκλοφόρησε και το 1ο τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=iGBg5rZb58s

Στην limited έκδοση που θα περιλαμβάνει 2CD/DVD/Bluray θα περιέχεται ως bonus ένα ακουστικό σετ στο Union Chapel του Λονδίνου.

Επίσης, η έκδοση αυτή, έχει βγει για προπαραγγελία εδώ: https://www.burningshed.com/store/kscope/product/272/4952/

Χαίρομαι γιατί επιτέλους οι Anathema αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν live DVD και να το προσέξουν, όχι σαν τις προηγούμενες προσπάθειες. Βέβαια, ίσως κάποιους ξενίσει γιατί το setlist δίνει βάρος στις τελευταίες κυκλοφορίες, όμως πρέπει να αποδεχτούμε ότι αυτό είναι το συγκρότημα εν έτει 2013. Κι εγώ θα ήθελα κάποιο live με Patterson ή εποχής Judgement σε όλο του το μεγαλείο, αλλά δυστυχώς δεν δίνανε τόση σημασία σε αυτά.

Αναμένουμε λοιπόν!

Φαίνεται πολύ ποιοτική δουλειά αν και μου φαινεται πως η ορχήστρα παίζει λίγο το ρόλο των πλήκτρων, πάντως φαίνεται πραγματικα ενδιαφέρον.

Κοίτα, από τη στιγμή που βγαίνει από την KScope έχει κάποια ποιοτικά στάνταρ. Τώρα το πώς χρησιμοποιείται η ορχήστρα… Φαντάζομαι ότι θα μπορούσαν να κάνουν και χωρίς αυτήν! :slight_smile:

Πολυ δυνατο και ποιοτικο πακετο, και σε καλη τιμη!

Μαζί με μεταφορικά από το link που έδωσα πριν, μου βγήκε 33?. Δεν το λες άσχημα για 2 CD, 1 DVD και 1 Bluray! :slight_smile:

σε ποια χώρα είσαι εσυ? γιατί για ελλαδα έμενα μου βγαίνει [B]?35.45 EUR[/B]

*επίσης πολύ φοβάμαι οτι η ορχήστρα απλά υπάρχει και θα δίνει απλά ενα τόνο απο πίσω

Ελλάδα! :stuck_out_tongue:

Βασικά, η χρέωση γίνεται σε λίρες (άσε την τιμή σε ? που βγάζει η Burning Shed, είναι μια εκτίμηση) και προφανώς είναι διαφορετική από μέρα σε μέρα - ανάλογα με τρέχουσα ισοτιμία, κλπ.

Edit: όντως το δοκίμασα τώρα και το site βγάζει την τιμή που λες. Η τελική τιμή είναι αυτή που σε χρεώνει τελικά η τράπεζα.

…ενδιαφέρον…We’re Here Because We’re Here, μου άρεσε περρισότερο απ’τα τελευταία τους, και εκπροσωπήται αρκετά καλά:):!:

Ας μην το σχολιασω το σετλιστ καλυτερα γιατι θα γινω κακος.

παιδιά απο οσοι το παραγγείλατε σας ήρθε?? γιατι εγω εχει 10 μερες κ ακομα περιμενω…

Στο twitter βλέπω από άλλους που το παραγγείλανε (από άλλες χώρες) ότι έχει έρθει σ’ αυτούς. Πάντως σ’ εμένα δεν έχει έρθει ακόμα… :-k

καλα ναι κ στο fb σε καποιες χωρες εχει παει σε 2 μερες… εγω ειμαι απο θεσσαλονικη κ ουτε σημερα ηρθε… νομίζω οτι θα το δω απο το youtube ! οταν σου ερθει ενημέρωσε γιανα εχω μια ιδεα να το περιμένω κ εγω…

Ήρθε σήμερα!!! :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

καλορίζικο! σε πια περιοχή μένεις? με κουριερ ήρθε? θυμάσαι ποτε σου έστειλαν το email οτι στο στείλανε?? έχω αγχωθει !

Στα Χανιά μένω. Δεν ξέρω με τι ήρθε, γιατί το είχα βάλει να έρθει σε εργασιακό χώρο και με ειδοποιήσανε από τη γραμματεία ότι έχω πακετάκι! 8)

θυμασε ποτε ειχες κανει την παραγγελία?

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία η ημερομηνία παραγγελίας. Σημασία έχει η ημερομηνία αποστολής.

Όπως και να 'χει:

Ημερομηνία παραγγελίας 20 Ιουλίου
Ημερομηνία αποστολής 18 Σεπτεμβρίου

ηρθε σήμερα κ το δικο μου!

Για κάποιο (απροσδόκητο) λόγο το live αυτό με ανάγκασε να εκτιμήσω περισσότερο τα νέα τους κομμάτια και την νέα Anathema εποχή, κάτι που δεν συνέβη όταν άκουγα τις αντίστοιχες κυκλοφορίες.

Η παρουσία της ορχήστρας μπορεί να είναι διακριτική, δίνει όμως τον όγκο και την ατμόσφαιρα που λείπουν από τις studio εκτελέσεις κομματιών όπως τα Untouchable και The Storm Before The Calm.

Παραδόξως το μόνο που με “χάλασε” είναι η προσθήκη των A Natural Disaster και Fying από τα “παλαιότερα”, όχι φυσικά γιατί δεν είναι ύμνοι, αλλά γιατί θα ήθελα να γίνει κάποια έκπληξη έστω τύπου Leave no trace ή A fine Day to Exit, για να μην πω Regret και φανώ ουτοπιστικός =Ρ.