Το A Natural Disaster βγήκε το '03 και το We’re Here Because We’re Here το '10. Καλώς ή κακώς πέρα από το μεγάλο διάστημα 7 ετών αποχής, τα χρόνια αυτά υπήρξαν πολύ δύσκολα για τους ίδιους. Θα θυμίσω μόνο το περίφημο donate button στο επίσημο site τους. Όπως έχω γράψει και στο παρελθόν εδώ, δεν αποκλείω τα χρόνια αυτά να μετέτρεψαν τους ίδιους πιο αισιόδοξους, ίσως και να είναι απλά τα φράγκα. Επίσης διάφοροι εδώ ανέφεραν στο παρελθόν ότι δεν τους πειράζει καθόλου να αποκτήσουν έναν πιο εύπεπτο ήχο, αρκεί το κοινό να τους αγκαλιάσει και να πάψουν πλέον να είναι οι φτωχοί γείτονες των Paradise Lost για παράδειγμα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. Δεν έχω ιδέα πώς πάνε οι επίσημες πωλήσεις, δεν γνωρίζω ποιο ακριβώς χρονικό διάστημα αφορούν τα στατιστικά που θα αναφέρω, αλλά το λαστ εφέμι λέει:
Anathema: 35,553,801 plays (457,425 listeners)
Paradise Lost: 19,178,699 plays (315,367 listeners)
Katatonia: 36,821,393 plays (394,541 listeners)
My Dying Bride: 12,081,482 plays (239,516 listeners)
Weather Systems: 1,699,018 plays (30,936 listeners)
Tragic Idol: 559,189 plays (16,688 listeners)
Dead End Kings: 1,246,797 plays (25,235 listeners)
Ίσως πλέον αυτή η πολυπόθητη επιθυμία και από τους ίδιους τους τους φαν να γίνεται πραγματικότητα. Ναι μεν το Weather Systems κυκλοφόρησε νωρίτερα από τα άλλα δύο, αλλά σίγουρα καταλαβαίνετε πού το πάω. Βλέπω και γύρω μου κάποια άτομα που από το πουθενά ήρθαν να μου μιλήσουν για τους Anathema ενώ πριν δεν γνώριζαν καν τι είδος παίζουν.
Σχετικά με το επίπεδο του άλμπουμ, πρέπει πρώτα να σκεφτούμε το ύφος του για να το κρίνουμε. Εμένα ως μοναδική κοιλιά μου φαίνεται το Sunlight και το ξεκίνημα του Storm before the calm, άντε και λίγο το Lightning song. Κατά τα άλλα το άλμπουμ είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για το ύφος του. Και εγώ το ακούω καθημερινά τελευταία, από τη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου μετά από ένα διάστημα που το είχα παρατήσει και έχει ήδη ωριμάσει μέσα μου. Και ειδικά αυτό το Lost Child, χαρακτηρίζεται εύκολα ως στοιχειωμένο. Καλή χρονιά να έχουμε, με ποστ για Anathema βγήκε το '12 
[SPOILER]Περίεργο :razz:[/SPOILER]