Anathema - Weather Systems

Ισχύει, όπως επίσης ο Vincent ανέφερε σε συνέντευξή του ότι βρήκαν στο πρόσωπο του Cederberg τον ιδανικό παραγωγό, που θα ήθελαν να χρησιμοποιούν συνέχεια. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεργαστούν και στο μέλλον.

bump!
γιατι ειναι δισκαρα!
δεν περιμενα οτι θα το ελεγα αυτο για τους anathema εν ετει 2012
αλλα ειναι δισκαρα!

εχει περασει τοσος καιρος και ακομα δεν με εχει κερδισει ο δισκος…θα του δωσω και αλλα περιθωρια αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι…

Δε πειραζει, τουλαχιστον εκει τους αποθεωναν οταν επρεπε :wink:

Λοιπον το ακουσα τελικα κι ενω δε μου φανηκε “κακο δισκακι”, ξερωγω. Κατι τρεχει στα γυφτικα. Γιατι να μην ακουσω Dredg που ειναι και καλυτεροι σε αυτο τον post-alternative ηχο και να επενδυσω στους Anathema.

απο το τελευταιο dredg προτιμω το νεο anathema

Χαιρω πολυ χαιροπουλος. :stuck_out_tongue: Το point μ ειναι τελειως διαφορετικο. Το λεω γιατι τελικα οσο ακουω τους νεους Anathema, τοσο αντιλαμβανομαι πως δεν ειναι η αλλαγη υφους που με πειραζει τοσο οσο το οτι αυτοι οι δισκοι δεν ειναι αρκετα καλοι. Κι εχω ενα πολυ καλο παραδειγμα, το πρωτο Goldlog που ειναι ακομα πιο μελισταλακτο απ αυτες τις δουλειες αλλα το ακους και η διαφορα φαινεται να πλησιαζει αστρονομικα επιπεδα. Oljeselger μη πεις οχι, εισαι Νορβηγος στη καρδια. :stuck_out_tongue:

Πολύ καλός δίσκος και το λέω εγω που τους έχω κράξει οσο δεν πάει τα τελευταία χρόνια…ακούγεται μονορούφι και το θεωρώ ενα κλικ ανωτερο του προηγούμενου…αν μη τι αλλο η ευχαριστη εκπληξη της χρονιάς.τα untouchable είναι κομμάτια κατάθεση ψυχής…

Πραγματικα πρεπει να χεις πολυ καιρο να ακουσεις καλο νεο δισκο. ;p Υπνος βαθυς. Ενα οκ αλτερνατιβ δισκακι ειναι.

Δεν το λες και δίσκο της χρονιάς αλλα έχει αξιοπρεπέστατα τραγούδια και επουδενί δεν το θεωρώ ενα απλά οκ alternative δισκάκι (ασε γιατι αυτη η ταμπέλα πηγε να γίνει και η ταφόπλακα τους)…Thats my opinion and only…

το αλμπουμ ειναι οντως πολυ καλο

και γω τους ξεγραψα με το προηγουμενο
αλλα αυτο εχει στοιχειωσει πολλες φορες το playlist μου

angmar αν εχεις να προτινεις τιποτα καλυτερο απο φετινες κυκλοφοριες του ιδιου χωρου
καλως
αλλιως ριξε μια αυτια ακομη χωρις να εισαι προκατελειμενος
μπορει και να σ’αρεσει! :wink:

Το εχω ακουσει αρκετες και εξακολουθει να μου φαινεται βαρετο για τα δεδομενα τους, σιγουρα παντως το θεωρω καλυτερο του παντελως απαραδεκτου προηγουμενου. Δεν ειναι θεμα προκαταληψης, και οι Tiamat εβγαλαν δισκο που λες οτι αγγιζει πιο pop/εμπορικους ηχους, υπο πιο goth rock οπτικη βεβαια, αλλα αυτον τον λεω α-πο-λαυ-στι-κο-τα-το. Το Anathema ειναι μια μπουρδα και μιση για την ιστορια και τους δισκους που εχουν βγαλει μεχρι και το Natural Disaster.

καλα αυτο το λες ανετα για πολλες μπαντες

καποιος θα πει μπουρδα το τελευταιο tiamat σε σχεση με το παρελθον τους
καποιος θα πει μπουρδα το natural disaster σε σχεση με το παρελθον των anathema
καποιος ακομα ειχε πει μπουρδα το one second σε σχεση με το παρελθον των lost

δεν ακουγονται λιγο γελοιες αυτες οι δηλωσεις?

Μπα. Η διαφορα ειναι πως το καινουργιο δεν εχει ουτε μισο κομματι ανταξιο των παλαιοτερων συνθεσεων. Και με το προηγουμενο αλμπουμ τα ιδια ακουγαμε, ω μαλακες οι Αναθεμα βγαλαν δισκαρα. Πουντη ωρε; Ουτε που αναφερεται καν πλεον, ξεχαστηκε μεσα σε ενα χρονο.

βασικα δεν υπαρχει κανενας νομος που να οριζει οτι ολες οι δισκαρες πρεπει να αρεσουν σε ολους!

γουστα ειναι αυτα
σε καποιους αρεσει σε καποιους οχι
(καποιοι θαβαμε το host οταν βγηκε και μετα το αποθεωναμε
καποιοι συνεχιζουν να το θαβουν)

ειναι απλα τα πραγματα
αμα δεν σ’αρεσει, μην ασχολεισαι

Συμφωνώ με τον Angmar (δυστυχώς)…μόνο τα the beginning and the end, το the calm before the storm, αντε και το the lost child μου θυμίζουν τη μπάντα…το χάσανε…νεροβραστές συνθέσεις, υπερβολικά cheesy γυναικεία φωνητικά και στίχοι, κουλή rythm από τον Danny (όπου υπάρχει) και καλογιαλυσμένη παραγωγή που δεν δείχνει ώριμο αλμπουμ και μουσική άποψη αλλά προσπαθεί να κρύψει την απουσία αίσθησης και νοήματος των συνθέσεων…το προηγούμενο σαν πάτημα για ένα νέο ήχο, άντε τρωγόταν, αυτό δεν το παλέυω μία…αλλά δεν θα κράξω ΑΥΤΗ τη μπάντα στο 9ο αλμπουμ της…μακάρι να νοιώσουν στο μέλλον.

Εξαρτάται αν και πώς θα τις δικαιολογήσει όποιος τις έκανε αυτές τις δηλώσεις.

εμ σορυ

αν πιασουμε να κραζουμε ολες τις μπαντες που εχουν αλλαξει τον ηχο τους
με επιχειρημα οτι
"μπροστα στη ταδε δισκαρα του παρελθοντος το τωρινο ειναι μπουρδα"
δεν κανουμε διαλογο

και μην μου πεις οτι υπαρχουν παλιες μπαντες που ακομα βγαζουν ακομα αλμπουμ κοινως αποδεκτα
γιατι δεν νομιζω να υπαρχει καινουργιο αλμπουμ απο παλια μπαντα που να εχει καθολικη αποδοχη απο ολο το κοσμο!!!και ουτε μιλαμε φυσικα για περιπτωσεις φανμπουσμου τυπου p.lost!

ολα τα αλλα ειναι γουστα
εκει που ακουει ο αλλος καταθεση ψυχης, τον αλλο τον παιρνει ο υπνος…
οπωτε περι ορεξεως…

that’s it:)

επίσης, κατά την ταπεινή μου άποψη το we’re here… ήταν πιο όμορφο
το weather systems το βρίσκω αρκετά μονότονο με λίγες εξαιρέσεις και πολύ κουραστικά τα γυναικεία φωνητικά. στο summernight horizon για παράδειγμα έχει γίνει πιο ενδιαφέρον συνδυασμός αντρικών και γυναικείων φωνητικών.
και μόνο το ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να φτάσω στο 9ο κομμάτι για μένα δε σημαίνει καλός δίσκος.

αλλά ναι διαφορετικά γούστα, διαφορετικές απόψεις

Ενταξει, γενικα το μονο ποηντ που μπορω να πω οτι εχεις ενα δικιο ειναι πως καπου ειναι αδικη η συγκριση μεταξυ ενος νεου δισκου και των αριστουργηματων της. Η διαφορα με τους Αναθεμα ειναι πως δεν ειχαν μια απλα καθοδικη πορεια, απο τους δισκους του 8 μεχρι 10 πεσαν ξαφνικα στο 3 για να το πω πιο μπακαλιστικα. Καταθεση ψυχης αυτος ο δισκος απο ανθρωπο που μεγαλωσε με Αναθεμα στα 90ς παντως, πραγματικα δεν περιμενα να το ακουσω ποτε στη ζωη μου.