Anathema

Των maiden γαμαει

1 Like

Από το Facebook της μπάντας:

Hello all.

There will be an upcoming solo album from Daniel Cavanagh coming soon called “Cellar Door”. The album is written and recording will begin as soon as is convenient.

Many blessings and wishing you all much happiness.

Πάντως οι προσωπικές του δουλειές δεν με άγγιξαν καθόλου. Άντε λίγο η συνεργασία με την Ανεκε.

2 Likes

Νομίζω ότι είναι ο βασικός υπεύθυνος της τωρινής καταντιας(για μενα) της μπάντας. Όσο καλά και να είναι τα τελευταία αλμπουμ(που δεν είναι) . Δυστυχώς η έμπνευση τελείωσε καλώς ή κακώς με την αποχώρηση του πατερσον. Αντε στα τρια επόμενα κάτι είχε απομείνει (μαζί με κάτι τριπακια ). Α να μη ξεχάσει να μας επισκεφτεί και για κανένα unplugged

Μέχρι και το A Natural Desaster τους είχα πολύ ψηλά. Από το weather systems και μετέπειτα προσπάθησα πολύ να μου αρέσουν τα αλμπουμς αλλά δυστυχώς δεν…άλλαξα εγώ; Άλλαξαν αυτοί; Μικρή σημασία έχει.

Απλά, αναγνωρίζω την συνεισφορά του Πάτερσον (για το όποιο) μπαμ κάνανε κυρίως στο Αλτ4, όμως προσωπικά πάντα μιλώντας δεν είδα να κάνει κάτι που θα μείνει ανεξίτηλο μέσα μου στις δικές του προσπάθειες μετά τους Ανάθεμα. Θα τα ακούσω όπως και του Ντανιελ…επειδή Ανάθεμα!…αλλά μέχρι εκεί.

Παρα πολυ ωραια ειναι τα προσφατα αλμπουμς των Anathema, απλα ειναι σε αλλο ειδος μουσικης. Εμενα που μου αρεσουν πολυ και οι Archive και οι Pink Floyd και οι Porcupine Tree και διαφορες ηλεκτρονικιλες, με καλυπτουν τα τελευταια Anathema χωρις να ειναι κατι εξωπραγματικο ή κατι που να το βαζω συνεχεια να το λιωνω.

Το Distant Sattelites παντως το ξεχωριζω σε σχεση με τα αλλα 3, αλλα γενικα η τετραδα που εβγαλαν απο το 2010 εως το 2017 ειναι ξεκαθαρα μια νεα περιοδος στην ιστορια της μπαντας.

Το Judgement ειναι και θα ειναι το αγαπημενο μου αλμπουμ των Anathema, και δεν μου λειπει καθολου ο Patterson σε αυτο, οπως δεν μου ελειψε και καθολου στα δυο επομενα απο αυτο, με το Natural Disaster να ειναι κορυφαιο συνθετικα.

Οι προσωπικες δουλειες του Ντανι απο την αλλη… υπνος.

4 Likes

To Monochrome το βρήκα απλά πανέμορφο άλμπουμ, θα πρότεινα να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία

2 Likes

Συμφωνώ απόλυτα για το Judgment. Μάλλον και το δικό μου αγαπημένο. Έγραψες και την μαγική λέξη Pink Floyd παραπάνω και είναι επηρεασμένο πολύ από αυτούς.

2 Likes

Τα 4 τους τελευταια πινκφλοηδιζουν ακομα περισσοτερο :stuck_out_tongue:

1 Like

Μάλλον μεταγουτερσεποχηφλοιντιζουν και δεν μου αρέσουν (βλέπε Πατερσον) :stuck_out_tongue_winking_eye:

Μια πλάκα έκανα μην ορμήσετε :joy:

1 Like

Νταξει εκει παιζει να τα χαλασουμε λιγο…
καθοτι για μενα Gilmour >>> Waters
(το ιδανικο ειναι και οι δυο μαζι βεβαια)

3 Likes

Όχι ρε σύ απλά πήγα (αποτυχημένα) να συνδυάσω την φυγή του Πατερσον με του Γουότερς. Για αυτό έγραψα για πλάκα.

Γκιλμουρικος και εγώ :sunglasses:

1 Like

23 χρόνια έκλεισε το Alternative 4 χθες (και ας γράφει το μεταλουμ 11 Αυγούστου).

23 χρόνια από όταν πρώτο-καθρεφτιστήκαμε στο σκάφανδρο της Παναγίας ( ? )

…I hope you don’t understand…

11 Likes

Παίρνω και γω λοιπόν σα νέος το αλτερνατιβ 4 έχοντας μόλις τελειώσει τη δευτέρα λυκείου ψημένος πολύ από κριτικές αλλά και από το ετερνιτυ που μου είχε αρέσει πάρα μα πάρα πολύ. Πρώτο άκουσμα απογοήτευση. Δεύτερο άκουσμα απογοήτευση. Δεν του δίνω άλλη ευκαιρία μέσα στο καλοκαίρι( ίσως και καλύτερα βέβαια). ΤΟ ξαναβάζω κάπου εκεί στις αρχές της τρίτης λυκείου. Αυτό ήταν. Σίγουρα είναι ο δίσκος που έχει ακούσει περισσότερες φορές η μάνα μου. Όσο και να αγαπάω judgement και τα επόμενα δύο όλοι ενδόμυχα ξέρουμε ότι κάπου εδώ τελείωσε η καλύτερη περίοδός τους. Και ναι μπορεί να μην είναι άσχημα και τα επόμενα( για μένα είναι) αλλά μέχρι εδώ δε μιλάμε για απλά καλά ή κακά άλμπουμ αλλά για κατάθεση ψυχής. Και για να συνεχίσω στο ίδιο μήκος με το φίλο από πάνω
…Have I really lost control?..

5 Likes

Μεγάλος δίσκος, που κι εγώ εκείνη την περίοδο δεν τον έπιασα με τη μία, αλλά τελικά οι πολλές ακροάσεις το ανέβασαν πολλά επίπεδα
…But still I never learned to live without regret…

1 Like

Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να έγραφα ένα κείμενο στο «…Με λίγα λόγια» για το συγκεκριμένο album, αλλά πολύ φοβάμαι ότι τα επίπεδα γραφικότητάς μου και αμηχανίας των αναγνωστών θα φτάσουν σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Αξιοσημείωτο ότι για τους προλαλήσαντες το album «μεγάλωσε» μέσα τους συν τω χρόνω κι όχι απευθείας.

Πάντως, το πόσο εθιστικός και σπουδαίος είναι ο δίσκος αποδεικνύεται από τις αμέτρητες ακροάσεις που έχουμε ρίξει όλοι, ΠΑΡΑ το γεγονός ότι γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως η ψυχολογία θα καταρρακωθεί και δεν υπάρχουν (πολλές) επιστροφές.

Μεγαλείο και βίωμα. “Lost Control”, “Fragile Dreams”, “Regret”, η εισαγωγή του “Shroud of False”, “Inner Silence”, όλο το γαμήδι.

When the silence beckons…

5 Likes

Ηταν πολυ σημαντικη παρεα για πολλους μηνες στον στρατο…

2 Likes

σημασια εχει που επιασεσ με την μια το καινουργιο helloween

1 Like

:heart:

Παιδιά, εγώ το αγάπησα με την μια, είχα ακούσει το Fragile Dreams στις ραδιοφωνικές εκπομπές του MH, πως να μην αγαπήσεις δίσκο με τέτοιο τραγούδι με την μια?

3 Likes