Angel Witch - As Above, So Below (2012)

Λοιποοοοοοον…οι αξιαγαπητοι δεινοσαυροι και ταυτοχρονα ΘΕΟΙ του NWOBHM, Angel Witch, κυκλοφορησαν εδω και ενα μηνα περιπου, το νεο τους αλμπουμ με τιτλο “As Above, So Below”. Οι Βρετανοι, εδω, παιζουν κλασικα, το straightforward heavy metal με το οποιο τους μαθαμε και τους αγαπησαμε. Παρ’ ολα αυτα, τα κομματια σε αντιθεση με το early 80s NWOBHM, εχουν αρκετα λεπτα διαρκεια, με το μικροτερο κομματι να σταματαει στα 5:11 και το μεγαλυτερο στα 7:29. Περνωντας τωρα στο ψητο, τα riffs, ειναι αρκετα επιθετικα, και οι κιθαρες εχουν την απαραιτητη βρωμια και το γρεζι που χρειαζεται αυτη η μουσικη, ενω υπαρχουν και οι απαραιτητες δισολιες. Τα τυμπανα, ολως περιεργως, δεν ειναι τριγκαρισμενα ουτε MIDI και ηχητικα ο δισκος εινα αρκετα old-school πραγμα που σε καμενες φλαντζες σαν κι εμενα, θα αρεσει τρελα. Στο κομματι των φωνητικων τωρα, φαινεται οτι τα χρονια εχουν περασει, και ο Heybourne, συνειδητα, δεν ζοριζει τη φωνη του με κραυγες και high pitched τραγουδι, παρ’ ολα αυτα στεκεται παρα πολυ καλα σαν τραγουδιστης (σ’ αυτο ισως να βοηθαει και η μη συνεχης καταπονηση της φωνης του σε περιοδειες). Ενα ακομα χαρακτηριστικο του δισκου, ειναι οι αρκετες αλλαγες στο τεμπο σε ορισμενα κομματια αλλα και σε καποιες φασεις η ψιλο-power αισθητικη που βγαζουν τα τυμπανα.

Γενικα, ειναι ενας παρα πολυ καλος δισκος, που θα αρεσει σε ολους ανεξαιρετως τους fans του NWOBHM, και σιγουρα ειναι ενα πολυ δυνατο come-back απο μια απο τις κορυφαιες μπαντες που ανεδειξε αυτο το ιδιωμα.

Μεχρι στιγμης, το μεγαλο κολλημα το χω φαει με τα δυο τελευταια κομματια του δισκου, το “Guillotine” με το κλασικο heavy riff και το “Brainwashed”.

Για να ακουω γνωμες συναρρωστοι!!!

bump

μετα απο 2 μονο ακροασεις μονο θετικες εντυπωσεις σου αφηνει - ποτε δεν ημουν φαν τους…
γενικα ευχαριστη εκπληξη που μετα απο τοσα χρονια κυκλοφορουν 1 τοσο αξιολογη δουλεια…
περιμενα οτι θα του ειχε δοθει περισσοτερη σημασια απο τους χρηστες - δωστε του χρονο και καμια ακροαση ρε :stuck_out_tongue:

Toυ δωσαμε, του δωσαμε. Αρκετα ευχαριστη εκπληξη! :wink: