Apocalyptica 07/04/2017 Αθήνα @ Gazi Music Hall

Οι Apocalyptica παρουσιάζουν ζωντανά το επικό πρώτο τους άλμπουμ, “Plays Metallica By Four Cellos”, την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Gazi Music Hall!

Η μπάντα από το Ελσίνκι της Φινλανδίας γιορτάζει τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του δίσκου που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία ενός νέου ρεύματος στη heavy μουσική (και όχι μόνο) σε ένα μοναδικό show, όπου οι τέσσερεις εξαιρετικοί τσελίστες αποδίδουν εκπληκτικά όλα τα τραγούδια που περιέχονται σε αυτόν (από το “Enter Sandman” μέχρι το “Seek And Destroy”), καθώς και άλλες κλασικές συνθέσεις της μεγαλύτερης heavy metal μπάντας του κόσμου!

Η προπώληση ξεκινάει προς 28 ευρώ (το ένα) και 50 ευρώ (τα δύο) και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί προς 30 ευρώ (το ένα) και 55 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 35 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Markt και το Viva.gr

Apocalyptica, 20 Years Of “Plays Metallica By Four Cellos”:
Παρασκευή 7 Απριλίου, Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Μετρό “Κεραμεικός”).

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2017, οι Apocalyptica θα ξεκινήσουν μία μεγάλη special anniversary περιοδεία αφιερωμένη στο “Plays Metallica By Four Cellos”, με πρώτο σταθμό τη Ζυρίχη. Θα ακολουθήσουν συναυλίες σε πάνω από τριάντα ευρωπαϊκές πόλεις, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα, την Παρασκευή 7 Απριλίου!

Τους είχα δει το '99 αλλά δεν είναι λίγο τσιμπημένο το εισιτήριο;

Την προηγουμενη φορα που ειχαν ερθει, δεν ειχα καταφερει να τους δω και τωρα δεν θα τους εχανα με τιποτα. Ειχαν βγαλει στην αρχη προσφορα, τα 2 στα 50 ευρω. Εγω τα εχω κλεισει εδω και 2 μηνες . Εντωμεταξυ, παιζει και να μου περισσευει τελικα το ενα με 25€,γιατι η γυναικα μαλλον δεν θα ερθει. Τς…γυναικες, σε ενημερωνουν τελευταια στιγμη.

1 Like

Το '05 που τους ειχα δει στο Γκαγκαριν θυμαμαι οτι ηταν πολυ καλοι. Παιζει να ειχε και 30 ευρω τοτε.

1 Like

2 μονές προσκλήσεις για το live: http://luben.tv/theguide/events/109881

1 Like

Orion by four cellos.-

2 Likes

Πρώτη φορά που τους είδα από κοντά και γενικότερα έχω ακούσει πολύ αποσπασματικά την υπόλοιπη δουλειά τους που είναι επίσης πολύ καλή. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω. Δεν περίμενα να φύγω τόσο ικανοποιημένος! Απίστευτο ταλέντο και ενέργεια στο σανίδι.

Μερικά σχόλια λοιπόν…

god damn…τι δισκογραφία είναι αυτή ρεεεεε (για metallica λέω…) ενώ είμαι φανμποις του κερατά, ενώ τους έχω δει από κοντά 2 φορές, ενώ ξέρω απέξω την κάθε νότα και τον κάθε στίχο, είχα πολύ καιρό να βάλω από μόνος μου να ακούσω οτιδήποτε πριν απο το load… Είχα “ξεχάσει” πως είναι κάθε φορά όταν ξεκινάει ένα τραγούδι, να είναι ένα από αυτά που θα έμπαιναν σε οποιαδήποτε best of list μου…

Παρατήρησα ότι δεν με χαλάει να ακούσω το sandman αν παίξει πρώτο (live San Diego πχ), ότι το escape, χωράει σε όλα τα live (πόσο γαμάει…) εκπληκτικό setlist… με highlight τα creeping death, unforgiven (σχεδόν δακρυσα όταν τραγουδούσε ο κόσμος το ρεφραίν), orion, harvester, battery και one.

Πιστεύω ότι έλειψε το memory remains γιατί θα είχε πολύ ωραία συμμετοχή ο κόσμος αλλά οκ, δεν ξέρω αν το έχουν παίξει και ποτέ.

Τι να πω μπράβο. Όπως καταλαβαίνετε αυτό που κατάφεραν οι apocalyptica ήταν να μου ξυπνήσουν πάρα πολλά συναισθήματα και να θυμηθώ τις στιγμές και το τι περνούσα κάθε φορά που μου έκανε παρέα ένας δίσκος των metallica. Πράγματα που μόνο σε ένα live μπορώ να τα νοιώσω. Μπορώ να πω ότι έτσι είχα νοιώσει περισσότερο το 2007 (όταν άκουσα live whiplash, disposable και justice) πάρα το 2010 που ήταν περισσότερο επίδειξη δύναμης στον ήχο και στην γενικότερη παρουσία.

υγ.
είχα επίσης πολύ καιρό να ακούσω το dm… όσο έπαιζε πριν ξεκινήσουν και στο διάλειμμα, θυμήθηκα πόσο headbang είχα ρίξει και σε αυτό όταν το άκουγα ασταμάτητα (μεγάλο σκάλωμα και στο unforgiven 3, αν και το ξέρω δεν άρεσε σε πολλούς)

ελπίζω να μην κούρασα, προτίμησα να γράψω εν θερμώ γιατί μου φαίνεται πιο αληθινό

4 Likes

Τιμιος ρε, μπραβο. Κορνελ πηγες μετα;

2 Likes

ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟΙ…Πραγματικα η εμπειρια είναι μοναδικη. Οσοι δεν πηγαν ή οσοι τους σνομπαρουν,εχω να πω ότι κανουν πολύ κακο στον εαυτο τους. Ο ηχος που βγαζουν είναι μοναδικος, δεν εχουν να ζηλεψουν ΤΙΠΟΤΑ από τον καλυτερο κιθαριστα που υπαρχει. Μπραβο και παλι μπραβο.
Ειπαν ότι θα ξανα ερθουν συντομα. Θα ειμαστε και παλι εκει.

2 Likes

Όχι ότι θέλω να πω τίποτα πρωτότυπο, και συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ ότι αυτό που κάνουν μουσικά είναι πολύ δύσκολο και αξιέπαινο, αλλα πέρα από αυτό, τι ακριβώς σου προσφέρει ένα live αυτών; Ή των 2cellos επίσης;

Βιρτουζιτε και (πολυ) διαφορετικη προσεγγιση πανω σε λατρεμενα κομματια, καθως και στιγμες δικης τους συνθετικης εμπνευσης. Ειναι κατι περα απο αυτα που εχουμε συνηθισει να βλεπουμε.

1 Like

Διαφορετικό ναι και μουσικά ρισπεκτ, αλλά ήταν επί της ουσίας 28 ευρώ (!) για να ακούσεις γνωστά κομμάτια με άλλη εκφορά εκτέλεσης. Τέλος πάντων, ίσως είναι το γενικότερο θέμα που έχω με τις διασκευές που δεν κάνουν τίποτα πρωτότυπο.

Εν μέρει καταλαβαίνω αυτό που θέλεις να πεις, και γενικά είμαι ο πρώτος που θα γκρινιάξει γιατί τους είδαμε υπό αυτές τις συνθήκες και όχι σε κανονικό, δικό τους σόου. Όσο αποστασιοποιημένα γίνεται να το δω, όμως, το λάιβ έσπειρε. Ήχος, απόδοση, επιλογή κομματιών (Orion, Escape, Until it Sleeps), όλα.

Tribute βραδιά, αλλά άψογη tribute βραδιά νονδελέςς. Κι ότι στη δική τους εκδοχή του Unforgiven ενοχλεί ας πούμε ότι δεν (?) υπάρχει κάτι το πρωτότυπο. Ας είμαστε ρεαλιστές. Το ότι είχε όσο είχε το εισιτήριο, πάντως, δεν έχει να κάνει μόνο με το τι παίξανε όσο με το τι ακούσαμε. Χίλιες φορές τα πέντε ευρώ παραπάνω, παρά να είχαν έρθει με παζάρια, χωρίς εξοπλισμό/ηχολήπτη.

Η βασική διαφορά με 2Cellos ή ό,τι αντίστοιχο, πέρα από το ότι έχουν βγάλει έξι δικούς τους δίσκους που παίζουν από πολύ καλοί ως άψογοι, για μένα είναι ότι οι Apocalyptica είναι φανμπόηδες. Δε θα βγουν να κάνουν επανεκτέλεση ένα ποπ/ροκ κομμάτι που θα έχει πέραση, για να πιάσουν κόσμο. Θα ηχογραφήσουν χαβαλεδιάζοντας Paranoid για φιλανθρωπικό σκοπό και θα βγουν να κοπανήσουν Battery λέγοντας ότι το '96 δε μπορούσαν καν να το παίξουν. Προφανώς μπλέκεται μπίζνα στη μέση, η συγκεκριμένη περιοδεία τέτοιο πράγμα είναι, αλλά ακόμα κι έτσι υπάρχει ένα επίπεδο.

2 Likes

ωραιοι οι μαγκες.ρισπεκτ σε ολο το αποτελεσμα.μιας και δε προλαβαμε εισητηρια για μεταλλικα.εστω φτιαχτηκαμε λιγο με αυτους.χαχα.εγω παντως πηγα κορνελ στο xoτελ για φοτο και να υπογραψει κανα soundgarden.χαχα

αψογοι ηταν!!
τους ειδα για πρωτη φορα και δεν περιμενα να ηταν τοσο καλοι γενικα!!
Και ο ηχος μια χαρα ηταν

1 Like

Το θεμα δεν ειναι οτι ακους γνωστα κομματια με αλλη εκφορα ουτε οτι ειναι μια Tribute μπαντα. Ειναι κατι διαφορετικο και κατι το οποιο δεν μπορουν να το κανουν πολλοι, αλλα λιγοι οπως ειναι οι Apocalyptica. Ετυχε και επαιξαν μονο Metallica,αλλα μην ξεχναμε οτι εχουν και δικα τους κομματια οπως και οτι παιζουν και απο πολλα αλλα συγκροτηματα. Δεν θα με χαλουσε ας πουμε να ακουσω και το Refuse/Resist απο Sepultura.
Το να βλεπω να πιανουν τα cellos σαν να ειναι ηλεκτρικη κιθαρα και να τζαμαρουν…ε οχι, δεν ειναι Tribute μπαντα αυτο,ουτε μπορω να πω,α παιξανε το Battery,σιγα το πραμα.
Ηταν κατι το μοναδικο, κατι το οποιο θα το ξανα εβλεπα με μεγαλη ευχαριστηση και ναι,με 28 και 30 ευρω. Παιξανε 2 ωρες, το μαγαζι ηταν γεματο, ο ηχος ηταν πολυ καλος, ο κοσμος συμμετειχε και οι ιδιοι ηταν αψογοι σκηνικα.

3 Likes

Το είχαν παίξει το 99 το refuse/resist όπως επίσης και το domination από Pantera αλλά και slayer το South of Heaven αν θυμάμαι καλά