Arctic Monkeys - suck it and see

Kυκλοφορει 6 Ιουνιου,αλλα ειναι ηδη εκει εξω .

Tracklisting :

  1. She’s Thunderstorms
  2. Black Treacle
  3. Brick by Brick
  4. The Hellcat Spangled Shalalala
  5. Don’t Sit Down 'Cause I’ve Moved Your Chair
  6. Library Pictures
  7. All My Own Stunts
  8. Reckless Serenade
  9. Piledriver Waltz
  10. Love is a Laserquest
  11. Suck It and See
  12. That’s Where You’re Wrong

Τεταρτος δισκος για τις θαυματουργες “μαιμουδες” απο το Sheffield της Αγγλιας,δυο χρονια μετα το πολυσυζητημενο humbug.Παραγωγη απο τον James Ford ,ενω η επιρροη του Josh Homme (Queens Of The stone Age) αναμενεται πιο εμφανης απο ποτε .Επισης στο τρακλιστινγκ υπαρχει το Piledriver Waltz,κομματι που αρχικα ειχε γραψει ο Turner για το σαουντρακ της ταινιας submarine και προστεθηκε και εδω.

Δειγμα τα ηδη βιντεο κλιπ Brick By Brick και Don’t Sit Down 'Cause I’ve Moved Your Chair.

Πρωτο σχολιο απο μενα : All My Own Stunts ρεεεε !!

πι.ες. Θενκς στον cato που ενημερωσε ακαριαια !

spoiler alert. είμαι ακόμη στο 8ο κομμάτι. :stuck_out_tongue:

πάντως κάποια τραγούδια που μπορεί να μην εξέπλητταν αρχικά, όπως το brick by brick ή το reckless serenade φαίνονται να απογειώνονται στη ροή του δίσκου.
φοβερά τα σημεία που ρίχνουν τις ταχύτητες και πειραματίζονται με 60’s garage-ίλα.

δυνατό φαίνεται. να ευχαριστήσω με τη σειρά μου και εγώ τον cato, και θα επιστρέψω για τα σπουδιαότερα…

κατεβαίνει… :smiley:

λοιπόν, ενστάσεις για 1-2 fillers υπάρχουν, αλλά μπορούμε να μιλάμε για έυκολο 4 στα 4.
θεϊλα το piledriver waltz, με την κιθάρα βουτηγμένη στο καλοκαίρι.

άντε πιάστε τους τώρα κάθε white lies και κάθε razorlight.

θα επανέλθω πλέον με πλήρη ανάλυση του δίσκου. ελάτε, μιλήστε κι εσείς!

Μετά το πρώτο άκουσμα,είναι για μένα Humbug no2( με λίγο διαφορετικό ήχο)
*το dont sit down ειναι το crying lighting
*το library pictures (που είναι πολύ καλό) είναι το pretty visitors (με μια δόση brianstorm)
*το suck it and see είναι πολύ ωραίο και μελωδικό
*το piledriver waltz είναι και στο submarine EP
*δεν ξέρω αν είμαι κουφός αλλά στο All My Own Stunts εγώ δεν ακούω τον Josh homme (εκτός αν απλά υποστιρίζει την φωνή του alex-που τα σπάει σε αυτό το τραγούδι btw)

Απότι φαίνεται οι arctic monkeys του whatever people say και favorite worst nightmare έχουν φύγει ανεπιστρεπτί

Ένα συνολικό πρώτο σχόλιο: μέτριο…όχι τόσο “σκλήρο”-queens of the stone age όσο το περιμέναμε (με πολλά χαλαράααα τραγούδια filers) … θέλει ακούσματα για να εκτιμηθεί πάντως…θα επιστρέψω κ εγώ με πλήρες κριτική…

Δεν το άκουσα ακόμα, αλλά νομίζω έχουν “ανέβει επίπεδο” σε σχέση με αυτούς, καιρό τώρα.

από πάντα έπαιζαν σε άλλο επίπεδο…

Εκεί που ακούγεται σα “ντουετάκι” είναι ο Josh στα backing απ’ότι καταλαβαίνω.

Η αληθεια ειναι πως στην πρωτη ακραση “παγωσα” λιγο.Ουσιαστικα οποιοι ειχαμε “θρεψει” ελπιδες για επιστροφη σε εστω πιο δυναμικο,ριφατο ροκ απο το humbug (φυσικα ουτε λογος για τα δυο πρωτα) τα ξεχασαμε ολα μονομιας(πρωτη κρυαδα).Αλλα οκ το διαγραφεις απ το μυαλο σου,συμβιβαζεσαι με την ολοφανερη britpop(!) κατευθυνση που εχει ο δισκος(στο μεγαλυτερο μερος του) και κανεις την επομενη ακροαση ξεκινωντας με αυτα τα δεδομενα.Το κακο ειναι πως εγω εξακολουθω να αισθανομαι ετσι παροτι ηδη εχω φτασει τις 20+ ακροασεις…Αλλα ας τα παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Καταρχας μιλαμε για το χειροτερο οπενινγκ σονγκ που θα μπορουσαν να σκεφτουν να βαλουν.Σε ολα τα προηγουμενα αλμπουμς απο το πρωτο κομματι σε πιανανε απο το λαιμο και σου λεγανε “αυτον τον δισκο θα τον λιωσεις” !Τι να λεμε τωρα,the view from the afternoon,brianstorm,propeller,δν χρειαζονται περαιτερω σχολια.Αντ αυτου εδω επελεξαν τον ορισμο του φιλλερ ([B]she is thunderstorms[/B])

Και δν φτανει μονο αυτο αλλα ερχεται και το (κατα τα αλλα συμπαθητικο) [B]Black Treacle[/B] στα καπακια,για να νοιωσεις για πρωτη φορα στο πετσι σου (ή στο αυτι σου πιο ευστοχα) οτι οι Μονκις ηχογραφουν στο Λ.Α.Με λιγα λογια δν θυμαμαι να χουν γραψει πιο -απροκαλυπτα- αμερικανο/αλτερνατιβ κομματι.

Εκει βεβαια που ειχα αρχισει να “ανησυχω” μπαινει το[B] brick by brick[/B],το οποιο (θα συμφωνησω με Χορρορ) λογω της ροης του δισκου ,δειχνει να εχει αλλον αερα και σε ξυπναει.Αυτη ειναι η “δουλεια” αλλωστε του ροκ ν ρολ και το BBB ειναι αυτο ακριβως !

Στο [B]hellcat spangled shalala[/B] που ακολουθει διαπιστωσα για πρωτη φορα τις φοβερες bass lines που εχει ολοκληρος ο δισκος.Αν και οταν ειχε διαρευσει δν μου ειχε κανει κλικ,αναδιπλωνομαι και λεω οτι ειναι πολυ ομορφο/γλυκο και ταυτοχρονα “ηλεκτρισμενο” κομματι.

Συνεχεια με την κομματαρα [B]dont sit down cause i’ve moved your chair[/B] και ο δισκος απογειωνεται.Να μην τα πολυλογουμε,το κομματι εχει υπογραφη Josh Hommes,τπτ περισσοτερο.Καπακια ερχεται το [B]library pictures[/B] και εκει πλεον ξαναθυμηθηκα γτ ΥΠΕΡαγαπαω αυτη την μπαντα.Αγαπημενο μου κομματι του δισκου ,αναμενονται τρελα διλεπτα ξυλικια το καλοκαιρι στα Live τους με δαυτο !

Η “αρκτικη ριφοκαταιγιδα” ομως δν σταματαει εκει καθως ερχεται το “υποχθονιο” [B]all my own stunts[/B] για να θυμηθουμε για ακομη μια φορα οτι στο στουντιο βρισκοταν και ο Hommes.low tempo,σκοτεινο,χεβυ σολιες,γαμησε με λιγα λογια.Βεβαια διαψευδοντας αυτα που ξεραμε, τα φωνητικα τα κανει ο Turner και ο Josh νομιζω απλα ντουμπλαρει σε σημεια…

Τα [B]reckless serenade[/B] και [B]piledriver waltz[/B] πανε πακετακι μαζι και ειναι και τα δυο πολυ καλα κομματια,επιβεβαιωνοντας πως τα τελευταια χρονια η μπαντα εχει ξεχασει τις ταχυτητες και θελει να υπερισχυει η γλυκυτητα στη μουσικη τους.Με λιγα λογια μοναδικος σκοπος τους ηταν να συνεχισουνε απο εκει που σταματησε το humbug ,χωρις φραγμους και αναστολες.Τουλαχιστον σε αυτα τα δυο τραγουδια το κανουν αψογα.

Ανωμαλη προσγειωση με το [B]love is a laserquest[/B] ,το οποιο δειχνει μια ανεξηγητη “αγωνια” να βγαλουν ενα ακομα μπαλαντοειδες χιτ τυπου cornerstone.Θεωρω οτι απετυχαν ,αδιαφορο για μενα το κομματι.

Το ομωνυμο συνεχιζει στο ιδιο στυλ με τα τρια προηγουμενα και παροτι ειναι ωραιο,σ αυτο το σημειο ο δισκος δειχνει να κανει “κοιλια” σε σημειο να με “κουραζει” , μετα και τις απανωτες ακροασεις.Ε,οταν μπηκε και το [B]That’s Where You’re Wrong[/B] εκει τσαντιστηκα κιολας.Μιλαμε για πανομοιοτυπα κομματια (τα δυο τελευταια) που θα μπορουσαν να ειναι ενα.Εν παση περιπτωση σε καμμια περιπτωση δν επρεπε να επιλεχθουν και τα δυο.Ασε που το TWYAW θα μπορουσε καλλιστα να μπει στον τελευταιο δισκο των Pains of being pure at heart,εντυπωση που μονο θετικη δν ειναι για την αυθεντικοτητα του ηχου που εχουν οι Μονκις.

Συμπερασματικα,γλυκοπικρη η γευση που εχω και σ αυτο φταινε και οι προσδοκιες που ειχαν δημιουργηθει.Δν το συζητω πως ο δισκος θα λιωνει για μερες ακομα στο player μου,ενω οπως πολυ σωστα λεει ο poromenos θελει πολλες ακροασεις για να τον εκτιμησεις.

Απλα αυτη τη στιγμη εχω την εντυπωση πως πηγαν να φτιαξουν τη συνεχεια του humbug χωρις να πολυκαιγονται να το ξεπερασουν,κατι που ευκολα μπορουν/σαν να κανουν.Ακομα και αν δν αρεσει σε καποιον ο δισκος παντως,αυτο που εξακολουθει να ισχυει ειναι πως η μπαντα παιζει σε σταθερα υψηλο επιπεδο.

εμένα πάντως μου άρεσε πολύ το she is thunderstorms. χάνει σε ένταση αλλά κερδίζει σε ατμόσφαιρα.
γενικά μ’αρέσει πολύ ο δίσκος μέχρι και το piledriver waltz, που αποτελεί και την κορύφωσή του. τα τρία τελευταία κομμάτια είναι αδιάφορα. και το χειρότερο είναι ότι είναι όλα στη σειρά, προκαλώντας απανωτά χασμουρητά.
δεν ξέρω, είναι ένα καλό άλμπουμ που έχει μέσα κομματάρες, αλλά κάααπου τα χαλάει λιγάκι.

Το κατεβασα…να δουμε!!

τ άκουσα κι εγω8)
καταρχας συμφωνω με τον spawn7 για την britpop κατευθυνση του δισκου
με 2-3 πρωτες ακροασεις μπορω να πω οτι μ’άρεσε πολύ…περα απ τα 2 π ειχαν βγει καιρο τωρα μ αρεσαν και τα That’s Where You’re Wrong, The Hellcat Spangled Shalalala ,Library Pictures

και εγω το ακουσα κάμποσες φορες…
τη κρυάδα την ειχα φάει με το Humbug αλλα μετα απο καιρο το γούσταρα πολυ οποτε αυτο δεν μου κακοφανικε που ηταν στο ιδιο ύφος…
πολυ καλο αλμπουμ :wink:

Τo “that’s where you are wrong” ειναι πολυ καλο τραγουδακι τλκ,απλα αδικειται λογω της θεσης που βρισκεται.

Και για το “all my own stunts” δν εχω λογια,τρελη κομματαρα !(Αυτος που φωναζει στο τελος ο Hommes ειναι ρε ? :-k)

Επισης ο ιδιος ο Turner λεει πως η αναμειξη του στο submarine soundtrack τον επηρρεασε πολυ,κατι που βγαζει ματι βεβαια, καθως τα πιο ηπια κομματια ακολουθουν κατα πολυ το “μοτιβο” του piledriver waltz.

Στα μεχρις στιγμης reviews που εχω δει παντως,ο δισκος εχει παρει καλες κριτικες.

Δυο αλλαγες στα φιλλερ (της αρχης και του τελος) να ειχε ρε γμτ και θα μιλαγαμε για πολυ μπομπατο αλμπουμ,πφφφ…

Γαμω το κεφαλι τους ο δισκος εχει fillers, κατι σπανιο για δισκο των monkeys! Απο το brick by brick μεχρι το all my stunts τα τραγουδια ειναι γαματα αλλα τα υπολοιπα ειναι καπως (εξαιρουμενου του ομορφου Piledriver Waltz)… Βritpop late 80s early 90s revival ειναι αυτα? Πιο πολυ απο ολα μου αρεσει το hellcat spangled shalalala, κρυσταλλινες κιθαρες να ουμε :smiley: :stuck_out_tongue:

Με εκεινα και με τα αλλα μετα απο τους 2 τελευταιους δισκους τους καταφεραν να τσιτωσουν τοσο τον Helders που στα live οταν παιζει παλιες κομματαρες να ειναι ετοιμος να φαει τα drums.[B]κλικ μι[/B]

Περισσοτερα μετα απο περισσοτερες ακροασεις και υστερα απο εξονυχιστικο ελεγχο των στιχων που εγραψε ο Turner :stuck_out_tongue:

το humbug ειναι θεiκο μπροστα σε αυτο

πανε κι αυτοι δισκαρα οπωσ τα 3 προηγουμενα δε προκειται να ξαναβγαλουν

παμε για αλλους

Oλος ο κοσμος βλεπει πως οι “πραγματικοι” Μονκις ειναι αυτοι των δυο πρωτων δυο αλμπουμ,λες να μην το βλεπουν/δουν οι ιδιοι ?

Ακομα και το Humbug ,ενας σημαντικος λογος που ΤΕΛΙΚΑ αγαπηθηκε και εκτιμηθηκε ηταν οτι ειχε το στοιχειο της ΕΚΠΛΗΞΗΣ,κατι που λειπει απο το σιγουρα υποδυεστερο Suck it, αφου βαδισε στα χναρια του πρωτου.

Οταν λοιπον βαρεθουν και αποφασισουν να ξαναπαιξουν ριφατο/καταιγιστικο Ιντι Ροκ (κατι που θα γινει συντομα imo) τοτε θα πονεσουν οι ραχες απο τις “κωλοτουμπες” οσων τους ξεγραψαν τοσο συντομα . :!:

Ας το κάνουν πρώτα και μετά το ξανασυζητάμε. Ο δίσκος αυτός πάντως είναι μεγάλη πατάτα.

Επόμενο ερώτημα: Humbug ή Suck it and see?
Για μένα το humbug ήταν πιο ολοκληρωμένο,χωρίς fillers,και γενικά πιο γεμάτο σαν album.Βέβαια ήταν τραγικό σοκ,και ξενέρωμα όταν κυκλοφόρισε γιατι δεν είχε καμία σχέση με τους arctic που ξέραμε.Το ξανάκουσα πρόσφατα και μου άρεσε αρκέτα!

Το suck it and see νομίζω πως ως σύνολο δεν λέει και πολλά ,αλλά συνολικά έχει καλύτερες στιγμές!Δεν μπορώ να ξεκολλήσω από το εθιστικό dont sit down (τι απίστευτα riffs!) το γρήγορο library pictures και το χαλαρό suck it and see,και σιγά σιγά μαρέσει και το all my own stunts (αν και τρομερό ξενέρωμα που δεν γίνεται αισθητή η παρουσία του θεου σούπερ γαμάτου homme)

Πάντως μιλάμε για 2 πολύ μέτρια albums που καμία σχέση δεν έχουν με τα πρώτα 2 τεράστια albums…το θέμα δεν πιστεύω πως είναι ότι δεν θέλουν να βγάλουν σαν τα 2 πρώτα,αλλά (όπως διάβασα και κάπου στο NME) ότι όσο και αν προσπαθήσουν δεν θα βγάλουν με τίποτα τόσο καλό album όσο το πρώτο,οπότε λένε από το να προσπαθούμε να μιμηθούμε την επιτυχία μας και να βγάζουμε παρόμοια πράγματα(βλέπε oasis) ,προσπαθούμε να εξελιχθούμε/ψαχτούμε για κάτι διαφορετικό…

υγ.Ποιοί τους έχετε δει live,που και πότε?

Εγω τους ειχα δει το 2009 στην Αγγλια.

Αυτο φυσικα ειναι υποκειμενικο ,αλλα ακομα και ετσι να ειναι προφανως και δν συνεπαγεται πως ξοφλησανε σαν μπαντα.Αλλη κουβεντα η μια και η αλλη(προς το παρον).