ARTCH - aka mprabo sou ellhniko koino. 20/01/07 underworld

ακριβως. οπως ειδες δεν ανεφερθηκα μονο σε αυτο το live αλλα στο γενικο φαινομενο αποχης. κακα τα ψεματα, ο κοσμος δε παταει, και παραπονιεται για τα εισιτηρια ενω τα σκαει χοντρα σε αλλους…

απλα ο ελληνας ροκας/μεταλλας, ειτε εχει καλομάθει, ειτε δε ξερει τι θέλει…

εχεις δει τελευταία πολλές συναυλιες να μαζεύουν πάνω απο 200-300 άτομα; στις περισσότερες πια ΜΑΖΙ με τα free ενα τετοιο νουμερο εχουμε. απελπιστικα λιγοι. ετσι οπως πανε τα πράγματα δε θα βλέπουμε metal σε λιγα χρονια στην ελλάδα και θα γυρίσουμε στις εποχες που γινόταν ενα live το εξάμηνο και πηγαιναν ολοι…

egw den kathgorw kapoion. kathgwrw th nootropia genika…

dhladh, osoi phgan lene oti htan kala.
EDW hrthan 13 norbhgoi APO norbhgia gia na MHN to xasoun kai gia diakopoules…
kai emeis pou einai dipla, leme e – -den m aresoun - paw stoixhma - oti oloi ta exoun akousei - giauto ta remasters pagkosmiws phgan 5000 kopies. (tosoi - files kai filou einai pleon oi METALHEADS !!! oi ypoloipoi - ante na pane se kana palio group - alla diskous DEN agorazoun - den exoun diathesh na akousoun tpt ALLO!)

exw kleisei synauliaka, ektos apo kiss, boston, petty kai aerosmith. pleon paw - an kserw oti tha goustarw !!! i an mporw na paw - i an thelw.

nai loipon … nu loipon !

re karja_kurunen aftous tous 13 norvigous tous exeis anaferei se 15 post

:lol: :lol:

Tsampa itan kai ir8an.
Gia diakopes ir8an aftoi oi 13. :roll: :roll:

13-15 … kapou ekei - de zhtaga kai tautothtes u know !

pantws - oloi goustarane… ti na s’pw…

apla to metal pou thewrousa oti tha emene alwbhto apo modes -
well emeine - alla - proshlwmeno se auto einai ena mikro pososto.
oi polloi eite - papsane na asxolountai - eite pou pausan oi gynaikes tous -
eite akolouthoun modes. :stuck_out_tongue: krima to blepw…

…καμία σχέση οι Artch με αυτό που λες… :wink:[/quote]

Καμιά σχέση με τι? Μάλλον για το “True Metalheads” θα λες που το έχω βάλει σε " " για αποφυγή παρεξηγήσεων.

για να δυο πρωτα θα συμφωνούσα περισσοτερο. η πλειοψηφία των metal οπαδών σήμερα ψάχνεται από λίγο έως καθόλου…

Το ρήμα “ψάχνομαι” θεωρώ πως σχετίζεται περισσότερο με τις νέες μπάντες, ή τουλάχιστον έτσι το 'χουμε συνηθίσει.

Το γεγονός είναι ότι αυτές οι συναυλίες δε μαζεύουν κόσμο, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι τόσο ζημιογόνες (κρίνοντας από τη συχνότητα τους), τυχεροί είναι οι οπαδοί 8) .

Παντως εγω θα γουσταρα να βλεπω το αγαπημενο μου συγγροτημα σε ενα αδειο μαγαζι χωρις στριμοξηδι ιδρωτιλα και χιουμανιλα απο τους γυρω μου.Κοινως μια μπαντα να παιζει για την παρτη μου 8)

Eσύ κοίτα να ευχαριστιέσαι τις μπάντες που γουστάρεις είτε μαζεύουν 10 είτε 1000 άτομα. Καμιά φορά είναι καλύτερο να είμαστε λίγοι και καλοί!

To metal (και γενικά η καλή μουσική) μένει αλώβητη από μόδες αλλά αυτοί που “κρατάνε” τη φλόγα ζωντανή πιο πολύ ακούνε σπίτι τους και δεν θα κατέβουν στο underworld ή στο an για μια συναυλία.
Τι φταίει για αυτό; Υποχρεώσεις, προτεραιότητες οικονομικές και μη, δουλειές κτλ κτλ
Επίσης πολλές φορές κάποιος που θέλει να παει σε μια συναυλία δεν έχει με ποιόν να το κάνει, δεν το μαθαίνει ποτέ, δεν θέλει να κλειστεί σε μια τρύπα χωρις εξαερισμό παστωμένος και όρθιος ή δεν θέλει να κάνει να βγει από το πάρκιν των Ολ. εγκαταστάσεων ή τον παράδρομο της Εθνικής στην Μαλακάσα 2 ώρες!

δεν θέλει να κλειστεί σε μια τρύπα χωρις εξαερισμό παστωμένος και όρθιος ή δεν θέλει να κάνει να βγει από το πάρκιν των Ολ. εγκαταστάσεων ή τον παράδρομο της Εθνικής στην Μαλακάσα 2 ώρες!

Καλα ενταξει… μην γινομαστε & κομπλεξικοι…
σε live πας… η ταλαιπωρια ειναι σημα κατατεθεν και δεν ισχιει μονο στα Lives αλλα παντου…απο το γηπεδο μεχρι το super market…

Ναι, αλλά αν αυτό γίνεται συνέχεια κάποιοι θα χάνουν λεφτά και θα πάψουν να οργανώνουν πάρτι για σένα/εμένα και την παρέα μας.

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα κι εγώ να πάω στους Artch και τελικά δεν πήγα, λόγω μιας υποχρέωσης που προέκυψε. Ας μη γελιόμαστε, ο μέσος όρος ηλικίας όσων ακούνε μέταλ έχει ανέβει πολύ και μάλλον θα ανέβει κι άλλο (δε λέω ότι αυτό είναι κακό). Πολλοί από μας λοιπόν που δεν είμαστε πια ούτε καν εικοσάρηδες πρέπει να αποδεσμευτούμε από κοινωνικές/οικογενειακές υποχρεώσεις για να πάμε σε μια συναυλία. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο λοιπόν, νομίζω ότι το Σάββατο δεν είναι η ιδανικότερη μέρα… Και για να μπω στη λογική να τσακωθώ με την γκόμενα/γυναίκα/οικογένεια κτλ και να τους 'χαλάσω΄το Σαββατόβραδο, πρέπει να έχω ισχυρό κίνητρο. Πόσο λοιπόν φροντίζουν οι διοργανωτές να μας δώσουν ισχυρό κίνητρο; Νομίζω καθόλου. Εγώ ήθελα να πάω στους Artch χωρίς να έχω ακούσει ούτε ένα τους τραγούδι, απλώς και μόνο γιατι από όσα διάβασα μου φάνηκε ότι θα ήταν στο στυλ μου. Δεν ξέρω αν είμαι από αυτούς που την ψάχνουν ή όχι, αλλά η διαφήμιση και προώθηση της συναυλίας ήταν ανύπαρκτη. Για μια μπάντα που έβγαλε μόλις 2 δίσκους και αυτό ήταν πριν από 15 χρόνια (πόσους άραγε έχουν πουλήσει στην Ελλάδα; 5; 20; … 100;!!! Δεν ξέρω ούτε καν αν κυκλοφόρησαν τότε εδώ, μήπως άραγε κυκλοφορούν τώρα; ), θα έπρεπε για να μαζευτεί κόσμος που θέλει να τους γνωρίσει ΙΜΟ να έχουν γεμίσει διάφορα στέκια (όχι μόνο τα μεταλλάδικα) με αφισούλες που θα αναφέρουν και το είδος της μουσικής για τους αμύητους, θα έπρεπε στο ραδιόφωνα να παιχτούν τραγούδια τους στις γνωστές και μη εκπομπές (πιο πολλά, αν παίχτηκαν!), θα έπρεπε στο Μετρόπολις να βγουν τα δισκάκια τους σε προσφορά 3-4 μήνες πιο πριν κτλ.

Ας μην τα ρίχνουμε όλα στο πεθαμένο ελληνικό κοινό. Για να πάει καλά μια συναυλία χρειάζεται πλέον ΚΑΙ καλή οργάνωση ΚΑΙ μάρκετιγκ. Ο κόσμος αλλάζει, είτε μας αρέσει είτε όχι, και πρέπει και οι διοργανώτριες εταιρείες να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους.

Μα ρε παιδιά, πώς να πάει ο κόσμος στις συναυλίες? Δεν είδατε τα ποστς του I_X_NIKA? μεταννοείταιιιιιιιιιιιιι!!! [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Δεν είναι θέμα κόμπλεξ απλά είναι άνθρωποι που δεν γουστάρουν να ταλαιπωρηθούν. Είναι οι ίδιοι που θα πάνε super market 15 λεπτά πριν το κλέισιμο για να μην βρουν ουρά. Δεν το θεωρώ κακό. Επιλογή τους. Πολλοί είναι και αυτοί που το σκέφτονται να πάνε Τerravibe γιατί είναι 37 χλμ δρόμος.

Απλά παραθέτω τους λόγους που ακούω από πολλούς για το γιατί δεν πατάνε σε συναυλίες, δεν τους κρίνω

Οτι ειπε ο hoegaarden. Εγω δεν ηξερα καν ποιοι ειναι αυτοι και οτι παιζουν live. Αλλα ακομα και ετσι δεν θα ειχα προβλημα να παω αν μου ελεγε ενα φιλαρακι π.χ. παμε να δουμε με 15 ευρω live μια μεταλ μπαντα και να περασουμε καλα. Εγω πιστευω οτι εχει ορεξη ο κοσμος και οτι βαρεθηκε τα ιδια και τα ιδια απλα δεν εχει καλη πληροφορηση.

η πλειοψηφία των metal οπαδών σήμερα ψάχνεται από λίγο έως καθόλου…

Αν εννοεις “μεσα” στο μεταλ μαλλον εχεις δικιο αλλα…