Astra - The Black Chord (2012)

To 2o album των αμερικανών Astra κυκλοφόρησε:

  1. Cocoon [8:43]
  2. The Black Chord [14:58]
  3. Quake Meat [6:39]
  4. Drift [4:37]
  5. Bull Torpis [2:54]
  6. Barefoot In The Head [9:13]

Αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα μετά το The Weirding (2009). Από τις πρώτες ακροάσεις, όλα δείχνουν πως πρόκειται για δίσκο που κατά πάσα θα παίξει στα κορυφαία της χρονιάς, τουλάχιστον εντός prog.

Το Weirding είναι αριστούργημα…αυτό από πολύ κοντά. Μεγάλος δίσκος. Έρχεται και το review για τα επιπρόσθετα.

Αναμένουμε Πάνο. Είμαι σίγουρος ότι το album θα εκτιμηθεί δεόντως. :thumbup:

Πάντως για να ξεκινήσουμε την κουβέντα, το solo στο τέλος του απερίγραπτα μεγαλειώδους και αρκετά Floydικού Barefoot In The Head είναι μεγάλο σημείο.

ok, αυτό και αν είναι δίσκαρος. Για μια ακόμη φορά δίσκος που με μια αρχική ματιά μοίαζει από άλλη εποχή, είναι ταυτόχρονα σαν άκουσμα πολύ σημερινός. 70s prog και ψυχεδέλεια. Floyd-ίλα, αλλά όλα περασμένα από το προσωπικό τους φίλτρο. Οι κιθάρες εκπληκτικές. Οι συνθέσεις όλες to the point. Ακόμα και το πως είναι τοποθετημένες στον δίσκο είναι άψογο. Θα προσκυνήσει ταπεινά ο 70ίλας, αλλά θα τον ακούσει με ανοιχτό το στόμα και ο νέος. Τα σημάδια αριστουργήματος είναι όλα εκεί.

Εντελώς συμπτωματικά χτες τα αυτιά μου συνάντησαν το ομώνυμο του Weirding και ικανοποιήθηκαν δεόντως. Θα τσεκαριστεί πάραυτα. :smiley:

Τόσο καλό;;;
Θα τσεκάρω!!

Ένα σκαλί κάτω απ το Weirding,αλλά και πάλι υπέροχο και με πολύ δυνατές συνθέσεις.Και κυρίως ο ήχος…Αυτό το retro,που όμως δεν ακούγεται επιτηδευμένο,αλλά πραγματικά πολύ κοντά στο αυθεντικό.Αν ήταν παραχαράκτες κλασικών έργων τέχνης,θα ήταν πραγματικά μάστορες.Πολύ δύσκολα θα ξεχώριζε κάποιος την “απάτη”.

νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερο του weirding. Κυρίως γιατί ξέρει να κάνει σωστά οικονομία (και όχι λιτότητα), με αποτέλεσμα να βγάζει την αίσθηση του memorable για κάθε στιγμή του.

Μια πρόσφατη συνέντευ…γκουχ!..συνέντευξη της μπάντας.Τα λένε ωραία.
Φέρτε τους κάποιος…

http://www.69facesofrock.com/astra_interview.html

Μια βιντεάρα εδώ :


Χαμός!

~ bump γιατί δεύτερο σερί αριστούργημα κτλ.
Μεγάλο συγκρότημα λέμε.