Κate Bush

Λοιπόοοον, αφού ευχηθούμε να μην πάει άπατο και πάρουμε μια (μεγάλη) ανάσα, προχωράμε στην απόπειρα καταγραφής της μουσικής πορείας αυτής της εξαιρετικά ιδιάζουσας περίπτωσης για γυναίκα καλλιτέχνη. Τονίζω το καλλιτέχνη.

Η Βρετανή Kate Bush, γεννημένη μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα του 1958, αποτέλεσε το πρότυπο της “εγκεφαλικής” γυναίκας performer. Παρ’όλη την εκλεκτικότητα που διέκρινε το μουσικό της στύλ αυτό δεν την εμπόδισε να γίνει και μια από τις πιο πετυχημένες σολο γυναίκες τραγουδίστριες των τελευταίων 30 χρόνων.

Για την Bush όλα ξεκίνησαν όταν η γνησιότητα του μοναδικού ταλέντου της άφησε με το στόμα ανοιχτό τον γνωστό σε όλους σας David Gilmour, ο οποίος χρηματοδότησε την πρώτη της ηχογράφηση, και την πρότεινε ο ίδιος στην ΕΜΙ. Το συμβόλαιο της άνοιξε τους ορίζοντες για την μετέπειτα καριέρα της.

Το άλμπουμ Kick Inside του 1978 που την πρωτοεισήγαγε στον χώρο της μουσικής ήταν ένα από τα πιο παθιασμένα ντεμπούτα που είχαν γίνει μέχρι τότε. Ένα μελωδικό απόσταγμα ήχων με πάμπολλες ποιητικές εικόνες και με την τόσο χαρακτηριστική φωνή και ερμηνεία της (η οποία ωρίμαστε και μέστωσε στα επόμενα άλμπουμ).

Το που κυμαίνεται η μουσική της -κατά τις επιταγές της μουσικής δημοσιογραφίας που πρέπει να κοτσάρει ένα χαρακτηρισμό- είναι κάτι δύσκολο να προσδιοριστεί. Κλασικές ενορχηστρώσεις, ροκ/ποπ, πειραματισμός, αρκετό πιάνο, ethnic και φολκ επιρροές δημιουργούν ένα πολύπλοκο blend που αρκετά αργότερα χαρακτηρίστηκε ως μια πιο mainstream progressive rock πρόταση.

Τα άλμπουμ Never for Ever (1980), The Dreaming (1982) αύξησαν ακόμη περισσότερο τον πειραματισμό χωρίς να απαγκιστρώνονται από τις ποπ πινελιές, και η κορύφωση ήρθε με το ιδιοφυές Hounds of Love του 1985. Το Red Shoes του 1993 έμελλε να είναι το τελευταίο αυτής της συνεχόμενης δισκογραφικής αλυσίδας, η Bush λόγω κάποιων προσωπικών της ατυχιών μεταξύ των οποίων ο θάνατος της μητέρας της και του κιθαρίστα της, απομακρύνθηκε από τα μουσικά δρώμενα.

Η επάνοδος της με το Aerial (2005) ήταν συνταρακτική. Είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει ποτέ μου. Θα ορκιζόμουν ότι αυτός ο δίσκος έχει χρώμα, και όχι ένα αλλά πολλά. Ότι έχει όλων των λογιών τις αισθήσεις. Δίσκος-βίωμα, σίγουρα ότι συναισθηματικότερο έχω ακούσει στα τόσα χρόνια που ακούω μουσική (θα κάνω αναλυτικό ποστ-σεντόνι για αυτό το αριστούργημα στο thread με τους δίσκους που μας σημάδεψαν).

Τα Grammy και Βrit Awards που κέρδισε παρόλη την εκλεκτικότητα της μουσικής της, δεν λένε και κάτι, όταν μιλάει από μόνη της η ζηλευτή μουσική της πορεία. Καλλιτέχνις που δεν έκανε ποτέ συμβιβασμούς, παρά μόνο μοιράστηκε μαζί μας το μουσικό της όραμα. Όπως κάνουν πάντα οι λίγοι, οι ιδιαίτεροι, αυτοί οι χαρούμενοι “αλλόφρονες” που μετατρέπουν το πάθος τους σε νότες.

Δυο δισκους εχω ακουσει πολυ της Kate Bush, το Hounds Of Love και το Aerial. To περιεργο της υποθεσης ειναι πως μεχρι το 2005 δεν ειχα ασχοληθει μαζι της και επεσε στα χερια μου το Aerial και απο εκει αρχισα να δινω βαση και στο παρελθον της

Running Up That Hill με Gilmour

Έτσι! O Δαβίδ στα 80’ς:p

Και τεράστιο τραγούδι. Ας μη σχολιάσω ποιοι και πως το διασκεύασαν:?

Αν θέλει κάποιος να πάρει μια ιδέα για τη μαγεία της Bush προτείνω να ακούσει αυτό το τραγούδι από το Αerial: http://www.youtube.com/watch?v=2YV4L-GT6oQ

Απλά απίστευτο έτσι? Ειδικά σε εκείνο το σημείο, ναι ξέρετε ποιο λέω:p

Το Αerial ακούγεται σε απόλυτη ησυχία, όταν είσαι μόνος, με ακουστικά. Κυριολεκτικά χάνεσαι.

Ξεχωρίζω και εγώ από την δισκογραφική της παρουσία τα Hounds Of Love και Aerials. Και τα δύο πιστεύω πως ανήκουν δικαιωματικά στα 10-20 καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας στην οποία κυκλοφόρησαν. Επίσης για όποιον ενδιαφέρεται για μια πρώτη γνωριμία με την μουσική της, ας ψάξει για την συλλογή The Whole Story του 1986, παρά το γεγονός ότι το Wuthering Heights συμπεριλαμβάνεται σε μία μεταγενέστερη εκδοχή του.

το Wuthering Heights στη version από το Whole Story, τη συλλογή της από το 1986, είναι πολύ καλύτερο από την πρωτότυπη version που βρίσκεται στον πρώτο της δισκο The Kick inside. Που όμως είναι ο καλύτερός της ever!

http://www.youtube.com/watch?v=fJvXpvH2-Hk
Προσέξτε ποιοι τη συνοδεύουν και επίσης προσέξτε τι γίνεται στο 3:30 !!! Αλλά ως άψογη επαγγελματίας συνεχίζει σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Το ‘‘καινούργιο’’ της album με επανεκτελέσεις παλαιότερων κομματιών κυκλοφορεί στις 16 Μαιου με τίτλο ‘‘Director’s Cut’’. Θα διατίθεται μάλιστα και σε ειδική έκδοση που θα συνοδεύεται από τα Sensual World και The Red Shoes, προφανώς για να καταστεί πιο έυκολη για τον ακροατή η αντιπαραβολή των διασκευασμένων τραγουδιών με τα πρωτότυπά τους. Πρώτο single είναι το εξαιρετικό (τόσο στην πρότυπη, αλλά κυρίως σε αυτήν την νέα εκδοχή) Deeper Understanding :

http://www.youtube.com/watch?v=nzqF_gBpS84&feature=player_embedded

Παληκάρι μου, είσαι όνομα και πράμα!!!
Amazing Jouney στον κόσμο της αέρινης φύσης της Kate Bush!!!
Close your eyes and take deep breath …

?50 Words For Snow? will feature seven brand new tracks set against a background of falling snow. The total running time is 65 minutes and the track listing is:

SNOWFLAKE
LAKE TAHOE
MISTY
WILDMAN
SNOWED IN AT WHEELER STREET
50 WORDS FOR SNOW
AMONG ANGELS

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς, το ‘‘μεταχειρισμένο’’ Director’s Cut, η Kate Bush επανέρχεται στις 21 Νοεμβρίου με τον πρώτο της ‘‘αμεταχείριστο’’ δίσκο μετά το ανεπανάληπτο Aerial του 2005. Αναντίρρητα, η πιο αναμενόμενη κυκλοφορία του υπόλοιπου της χρονιάς.

Απίστευτο! Δεν περίμενα τόσο “γρήγορα” το νέο της άλμπουμ! Μόλις έξι χρόνια από το προηγούμενο.

Δεν ειναι και πιτσιρικα πλεον …
Η φωνη της παντως ειναι σχεδον οπως τοτε…

Αυτό είναι το νέο της single μετά από 6 περίπου χρόνια :

http://www.nowplaying-mag.com/2011/10/le-vrai-retour-de-kate-bush-avec-le-premier-single-de-son-nouvel-album-wild-man/

Ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Απλώς επιβεβαιώνει και πάλι γιατί είναι η πιο χαρισματική καλλιτέχνις των τελευταίων 30 χρόνων. Μοναδική.

:bow2::bow2::bow2:

ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ, στο δρόμο που χάραξε το Aerial!!! Απίστευτα χρώματα και πραγματική προοδευτική νοοτροπία!

Τι να πω, από τότε που έμαθα για τη νέα κυκλοφορία, είναι με διαφορά το πιο αναμενόμενο άλμπουμ της χρονιάς για μένα!

Περιττό να πω τι respect οφείλουν στην Βush νεότερες καλλιτέχνιδες…από Αmos και Bjork μέχρι Αpple και Newsom!

Το έκανε πάλι…

Περιττό να πω…αριστούργημα και δίσκος της χρονιάς.-

Απίστευτο βίντεο παρωδία της Kate (αρχές 80s) από την κωμική σειρά “Not the nine o’clock news”.

:lol: γαματο βιντεακι…παντως δεν ηξερα πως κατειχε δικο της thread η λατρεμενη Kate :thumbup:

δες κ αυτο που διακωμωδει το βιντεο του Wythering heights θα πεσεις κατω :lol: :lol: :lol:

[B]http://www.youtube.com/watch?v=S_02JooS40Q[/B]