Μεγάλη συναυλία απο μια τεράστια μπάντα του σημερα !
Γυρισα, προσπαθω να χαλαρωσω, ελπιζω να μην γραψω πολλα. Εχω δει Candlemass πολλες φορες, τους λατρευω, σε ενα σετλιστ μιας ωρας ομως καθε τραγουδι ηταν ενα σφηνακι απολαυσης. Επαιξαν 60 λεπτα και χωρεσε (αν δεν κανω λαθος) ενα μονο τραγουδι απο το δευτερο (και παραπανω) μισο της ιστοριας τους.
Rotting Christ πολυ καλοι, ο ηχος στην αρχη δεν τους βοηθησε. Δεν ακουγοταν κιθαρα ουτε για πλακα στα 2-3 πρωτα, ισως βεβαια φταιει η θεση (ακριβως στην αντιθετη πλευρα της φωτο του @Neo, λιγο πιο κοντα στη σκηνη). Ο Σακης ο Τολης ειναι ισως ο πιο ποζερας ελληνας μουσικος, αλλα ο αλλος κιθαριστας της μπαντας παλευει απελπιστικα πολυ για να γινει πιο ποζερας, αλλα νταξ, τι α κανς. Γενικως ωραια περασαμε, εφτιαξε και ο ηχος, επαιξαν ολα τα χιτακια, διασκεδασαμε.
Θα μου πειτε, ποζερας ο Τολης και οι Ghost τι; Θεατρο. Παρασταση. Σοου. Δεν μου αρεσουν, τους ακουω βαρετους και ποπ στη δισκογραφια τους. Συνθετικα ειναι εξαιρετικοι, αλλα ο ηχος τους ειναι πολυ ιδιος στα αυτια μου. Σημερα ωστοσο ακουσα (και ειδα) μια μεγαλη μπαντα. Εννεα ατομα πανω στη σκηνη και ογκος στον ηχο που δεν τον περιμενες (ενταξει, με 9 ατομα επρεπε να γινει). Ατελειωτο παρτι, κοσμος να τραγουδαει καθε στιχο και να διασκεδαζει. Νεα παιδια, μεγαλοι ανθρωποι, οικογενειες με τα παιδια τους, χαμογελαστα προσωπα, βαμμενα προσωπα, φοβερες εικονες.
Ο ηχος ειχε θεματα στα πρωτα 1-2 τραγουδια, αλλα εφτιαξε απροσμενα καλα στη συνεχεια. Ο Τομπιας εξαιρετικος, αλλαζε κοστουμια, επαιζε με το κοινο, αλωνισε τη σκηνη. Θα πω βεβαια οτι ο Βασιλιας (ενας ειναι) τα εχει κανει αυτα καμια 30αρια χρονια πισω, αλλα οκ, δεν εχει και το κοπιραιτ. Η συναυλια τελειωσε με παρτι, χαρτακια και πυροτεχνηματα και φωνες χαρας. Εβλεπα τη μπαντα και αναλογιζομουν πώς εχει γιγαντωθει τοσο πολυ. Τους ειχα δει στο Fuzz (νομιζω) και ηταν μια καλη μπαντα με παραξενο λουκ και χαβαλετζιδικο κονσεπτ, τους ξαναειδα αποψε και εχουν ενα σκηνικο που ταιριαζει σε μεγαλη μπαντα, ενω παιζουν headliners παντου. Ολα τελεια.
Τελος, δυο λογακια για τη διοργανωση. Ρε ξευτιλισμενοι Λωρηδες, δεν ξερω ποιος ειναι χειροτερος απο τον αλλον. Ρε γελοιοι, κοινες τουαλετες για ολους; Να στεκονται τα κοριτσακια στη σειρα μαζι με μαντραχαλαιους για να πανε στην ιδια τουαλετα ρε γαμηδια; 9-10 βρυσες για ολον τον κοσμο, χωρις λιγο σαπουνι; Στις τεσσερις απο αυτες να παταμε ενα πεταλι με το ποδι για να τρεξει νερο; Να μην υπαρχει συνδεση για pos για να παρουμε να πιουμε ενα μπουκαλι νερο; Το οποιο ηταν 750 μλ ωστε να πληρωνεις 1 ευρω και να αποφυγεις τη διατιμηση; Τοσα σας λειπουν ρε παλιολινατσες;
Με αυτα τα ψυχραιμα λογια, σας καληνυχτιζω. Περασαμε πολυ ωραια, παντα τετοια.
Πηγα με χαμηλες προσδοκιε, μου τον εδωσαν ομως στο πιατο !
Ελπιζω να κρατησουν ψηλα το επιπεδο και τα επομενα χρονια… Φοβερη αποδοση - καταπληκτικο show.
Ρε γμτ μόνο εμένα ο ήχος μου φάνηκε απαράδεκτος? Κέντρο καθόμουν μπροστά στη σκηνή και δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα πέρα από μπάσο. Μιλάμε για τραγωδία… Ίσως ήταν η θέση τι να πω
Σήμερα είδαμε πως θα είναι το 50% της μουσικης μας τα επόμενα 10 χρόνια. Το αλλο 50% θα το δούμε την Τρίτη.
εγω μια χαρα τον βρηκα ελαφρως δεξια
Πολύ δυνατή βραδιά. Typhus δεν πρόλαβα, έφτασα λίγο πριν την αρχή του σετ των Candlemass, τους οποίους δεν είχα ξαναδεί, δυνατό best of setlist 9 κομματιών με τα 8 να είναι στη σφαίρα του κλασικού/μυθικού, η φωνή του Langquist επιβλητική και πολύ υπεράνω προσδοκιών για την ηλικία του. Dark are the veils of death, well of souls και solitude τα highlight για εμένα, με την απόδοσή τους βέβαια να είναι σταθερά γαμάτη σε όλα τα κομμάτια
Rotting Christ σταθερή αξία για λαηβαρες, είχα να τους δω από λίγο πριν την πανδημία, την πρώτη από τις δύο μέρες των λάηβ τους στο παλιό academy. Ε τι να γράψω για αυτούς, γαμάτο λάηβ όπως πάντα, επάξια οι ηγέτες της ελληνικής σκηνής. Κατά το δαίμονα εαυτού, societas satanas, non serviam τα πιο γαμάτα μεταξύ πολύ γαματων.
Πάμε τώρα στους Ghost, δεν τους είχα ξαναδεί και αν ήμουνα μια φορά φαν πριν το λάηβ, πλέον είμαι πολλές. Tobias καταπληκτικός όπως και όλη η μπάντα, γαμάτο σετλιστ, σόου, ένα κοινό που τους λατρεύει, δυνατό setlist και γενικά ένα φανταστικό λάηβ. Δύσκολο να ξεχωρίσω ποια κομμάτια ήταν τα highlights, όλα ήταν καταπληκτικα, αλλά ας πούμε η είσοδος με το kaisarion, το πολύ ιδιαίτερο faith, το προσωπικό αγαπημένο του τελευταίου δίσκου spilways , το απίστευτο ritual, το προσωπικά αγαπημένο ίσως όλης της δισκογραφίας τους year zero, το miasma με το θεατρικό με το ηλεκτροσοκ και το σαξόφωνο και το κλείσιμο του κανονικού σετ με το respite ήταν κάποια που θα μου μείνουν περισσότερο από το σημερινό λάηβ. Το encore ήταν μια συνέχιση για ακόμα 10-15 λεπτά του πάρτυ με το square hammer να κλείνει τέλεια το λαηβ.
Cheers στην εκλεκτή παρέα, και στα επόμενα!
Εμείς που δεν ήρθαμε, ποιον να πιστέψουμε για το κοινό;
Φοβερό λέει ο ένας, στρατιωτάκια ακούνητα λέει ο άλλος.
Τι φάση; Αναποφάσιστοι και στις συναυλίες;
Το μισό κοινό ήταν μ-λ ΚΚΕ και το άλλο μισό ήταν ΚΚΕ μ-λ
Όπως και η μουσική που θα ακούμε σε 10 χρόνια;;
Candlemass εξαιρετικοί, δίχως να σταθούν σε δικαιολογίες για τη ζέστη, τον ήλιο, την ώρα που βγήκαν κτλ.
Rotting Christ στα γνωστά υψηλά στάνταρ απόδοσης. Δε συμφωνώ για τα ποζεριλίκια του Σάκη κτλ. Αν ήταν από Νορβηγία θα λέγαμε θεός, μπαντάρα κτλ. Τα ίδια και χειρότερα κάνουν ξένες μπάντες και δε μας ενοχλεί. Στα μείον δεν ταίριαζαν σε ύφος με τις υπόλοιπες μπάντες της ημέρας.
Ghost μια φοβερή παράσταση. Πολλές φορές αναρωτιόμασταν γιατί δεν έρχονται μεγάλα show και στη χώρα μας από μπάντες που είναι στα ντουζένια τους και όχι όταν περάσει η μπογιά τους. Ε λοιπόν το χθεσινό ήταν ένα τέτοιο show. Συμφωνώ πως περισσότερο είναι μια θεατρική παράσταση, καθώς όλα είναι προβαρισμένα και λειτουργούν με ακρίβεια. Το κοινό συμμετείχε εντυπωσιακά και αποτελούνταν από άτομα όλων των ηλικιών. Ήχος πολύ καλός και εξαιρετική απόδοση της μπάντας. Περίμενα περισσότερο κόσμο, με βάση την εμπορικότητά τους. Επίσης, περίμενα δυο – τρία τραγούδια παραπάνω, αλλά μπορώ να καταλάβω κάποιον που φοράει αυτά τα κοστούμια μέσα στη ζέστη, ειδικά τους «οργανοπαίχτες» της μπάντας.
Στα θετικά η τήρηση του προγράμματος, που κατά τη γνώμη μου ήταν καλύτερο από τις δυο μέρες του Release που είχα πάει (Nightwish και Helloween). Στις 11.05 το show είχε τελειώσει και ο κόσμος μπορούσε να φύγει άνετα με τρένο, αυτοκίνητο κτλ. Nightwish στις 11.00 είχαν βγει στη σκηνή (καθημερινή) και μετά δεν έβρισκε ο κόσμος ταξί για να φύγει. Το σημείο (ΟΑΚΑ) βολεύει με το τρένο για τη μετακίνηση του κόσμου, όμως και εκεί θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χώρος για συναυλίες και όχι κάποιο πάρκινγκ, πλατεία ή δεν ξέρω εγώ τι διάολο ήταν αυτό εκεί.
Στα μείον της ημέρας, η οργάνωση που ήταν κάτω του μετρίου. Όταν έφτασα έχασα την έναρξη των Candlemass, γιατί δε λειτουργούσαν τα κινητά τους για τον έλεγχο των ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Το θέμα με τις τουαλέτες αναφέρθηκε και παραπάνω, ενώ ο χώρος ήταν καθαρά μια λάθος επιλογή. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πότε θα καταλάβουν οι διοργανωτές πως δε γίνεται να πληρώνουμε πέντε ευρώ για ζεστή μπύρα και μόνο μετρητά. Φτάσαμε στο 2023, πάρτε περισσότερα ψυγεία να πιει ο κόσμος μια κρύα μπύρα. Οργανωθείτε! Μην κοιτάτε μόνο το κέρδος.
Ηχητικά, αν καθόσουν στην ευθεία των ηχείων έτρωγες πολύ μπάσο. Έπρεπε να κουνηθείς λίγο, για να βρει το σωστό σημείο. Σίγουρα φταίει και ο χώρος, αλλά και η νέα τάση των ηχοληπτών να τιγκάρουν τα μπάσα και τις μπότες, σε σημείο που καλύπτει τα πάντα. Γενικότερα σου δίνονταν η εντύπωση της αρπαχτής, με το που έμπαινες στον χώρο. Πρόχειρα τοποθετημένα όλα, σε φάση άντε να τελειώνουμε.
Όταν σταματήσετε να το κάνετε .
Αυτον που ειπε φοβερο μη τον πιστέψεις
Εντάξει δε γίνεται ρε συ αυτό το πράγμα. Πας σε μια συναυλία μέσα στη ζέστη και θέλεις να πιες μια μπύρα ή ένα νερό. Τι να κάνεις; Να βυζαίνεις τις βρύσες που έβαλαν για να ξεδιψάσεις;
Εχθές δεν αφήναν ούτε μπουκαλάκι νερό να περάσει μέσα. Οι άνθρωποι είναι τραγικοί.
Κανείς δεν είπε αυτό .
Live σε αυτο το σκατοparking μπορείτε να μου πείτε γιατί γίνονται; Επίσης ξέρει κανεις νούμερο προσέλευσης;
για τις μπυρες παραπονο δεν εχω παντως, μια χαρα κρυες τις βρηκα και πληρωσα με το κινητο μου, αφου δεν ειχα χρηματα πανω μου.
αυτο που με χαλασε απο το μπαρ ειναι οτι μου πηραν το καπακι απο το νερο, ενιωσα οτι ειμαι κανα δεκαχρονο.
Στα του live.
Ο χωρος οχι και τοσο ιδανικος για live, το καλο ηταν η ψηλη σκηνη που μπορουσες να δεις καλα.
Ο ηχος πολυ καλος ικανοποιητικος σχεδον σε ολες τις μπαντες, ωρες ωρες το μπασο λιγο πιο πανω απο οτι πρεπει οχι οτι με χαλασε παντως.
ο καιρος μας βοηθησε με την συνεφια του, και την δροσουλα του ειχε και γλυτωσαμε τον ηλιο.
προσελευση κοσμου, πολυ καλη μπηκαμε και βγηκαμε ευκολα στο χωρο χωρις ταλαιπωρια.
νομιζω οτι περισσοτερο γυναικειο κοινο απο οσα live θυμαμαι ως τωρα, μου αρεσε που καποιοι/καποιες ηταν βαμενοι/ντυμενοι για τους Ghost. επισης μπαμπαδες/μαμαδες/νονοι με παιδια/βαφτηστηρια. οτι ζουσαμε με τους Metallica το 1992, το βλεπουμε με τους Ghost τον 2023.
Στις μπαντες τωρα:
Candlemass, τους ειχα δει και το 2019 support στους Ghost, αρκετα καλυτεροι χτες αν και εχω τα παραπονα μου με τον Längqvist, νομιζω οτι ειναι αρκετα κατωτερος των “προκατοχων” του, σε καποια τραγουδια δεν του εβγαινε η φωνη, αλλου εχασε το καλωδιο απο το μικροφωνο. Γενικα ομως μια αξιοπρεπεστατη εμφανιση.
Rotting Christ, σταθερη αξια, αλλα ρε παιδια ελεος πια νομιζω οτι ειναι το τριτο live στα τελευτια χρονια που τους βλεπω support και κατανταει βαρετο. Σακης/Θεμης πολυ καλοι και οι δυο, και ο πιτσιρικας μπασιστας πολυ ενεργεια.
Ghost τωρα τι να πει κανεις. 6 φορα που τους βλεπω, 2η σαν headliners. Ηχαρα, πολυ καλοι μουσικοι, Tobias αψογος και επικοινωνιακος οπως παντα, setlist το ενα κομματι καλυτερο απο το αλλο, Square Hammer απογειωση. Μονη ενσταση ειναι οτι θα μπορουσε να ειναι 2ωρο το live και οχι 1,5 ωρα προφανως αυτη ηταν η συμφωνια με την διοργανωση.
Στα ευτυχως, η ωρα που τελειωσε ηταν ιδανικη να προλαβω ηλεκτρικο και μετρο και να μην ταλαιπωρουμε. Μακαρι να ηταν ετσι και το release.
Ποιος; Το. Έχασα αυτό. Σε πολλές φάσεις οι φωνές του κόσμου κάλυπταν τον ήχο (για εμένα που δεν ήξερα τα τραγούδια), αλλά το διασκέδασα. Από την πλευρά που ήμουν παντως, τρομερός ο ενθουσιασμός. Λογικό με τόσο μικρές ηλικίες.
Εγώ σίγουρα όχι, δεν εκθειαζω νορβηγους Ούτε φυσικά περιμένω να συμμερίζεται οποιοσδηποτε την άποψη μου για τον Σάκη. Τρεις φορες τους εχω δει κι εγω τελευταια, κανει ακριβως τις ιδιες κινησεις και λεει τα ιδια πραγματα πανω στη σκηνη. Μπορει το ποζερι να ειναι λιγο πιο “εξτριμ” απο ο,τι πρεπει, αλλα ολο το στησιμο του ειναι θεατρινιστικο (οχι θεατρικο, εχει διαφορα). Για την εμφανιση της μπαντας νομιζω οτι ημουν ακριβης, διοτι βλεπω οτι ολοι συμφωνησαμε.
Μπορω μονο να υπολογισω με το ματι, κανενα 5Κ λεω.
Το ειχα ξεχασει αυτο, γελασα πολυ δυνατα (και δεν εφταιγε η κοπελιτσα) οταν της λεω “μου δινεις και το καπακι” και απανταει “συγγνωμη, απαγορευεται”
Ειναι παραδοσιακα σαν τον ηχο, οι μισοι δεν ακουνε τιποτα, ο χειροτερος εβερ, οι αλλοι μισοι λενε οτι ειναι γαματος.
τελικα το συμπερασμα ειναι οτι και τα 2 εξαρτωνται απο το μερος στο οποιο ετυχε να εισαι.