Athens Rocks 2023: Ghost @ 25/6

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ live, ΦΟΒΕΡΟ show, καταπληκτικός ήχος (στο σημείο που βρισκόμουν). Δεν είμαι fan των Ghost, μου αρέσουν απλά, αλλά το χθεσινό ήταν βγαλμένο από άλλη δεκαετία και το λάτρεψα. Tobias χαρισματικός frontman και μπράβο του.

Στα ΠΟΛΛΑ συν το ότι η σκηνή ήταν ψηλά και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έφυγα από συναυλία χωρίς να χρειαστεί να γυμνάσω γάμπες από το να στέκομαι στις μύτες λόγω των ψηλών (όντας κοντός), έβλεπα άνετα όπου κι αν ήμουν.

13 Likes

“Αν είδα μακρύτερα, είναι επειδή στάθηκα στις μύτες ποδιών”

Ισαακ Φιουρορ, 2023

:nerd_face:

11 Likes

Μεγάλη εμφάνιση από μια μπάντα που είναι στο peak της καριέρας της (μπορεί να πάει και πιο πάνω), την οποία όμως το ελληνικό κοινό δεν τίμησε ιδιαίτερα. Σόρρυ αλλά δεν ήταν σοβαρή προσέλευση αυτή για Ghost.Παίζουν σε περισσότερο κόσμο πλέον.

Candlemass δε πρόλαβα δυστυχώς.Πόνεσε αλλά οκ, τους έχω δει αρκετές φορές και όχι 6.30 το απόγευμα οπότε παλεύεται.Έτσι και αλλιώς έρχονται γενικά και σαν headliners σε μικρότερους χώρους.Οι καλύτερες εμφανίσεις τους είναι σε μαγαζιά στυλ Gagarin κάνα χειμώνα και θεωρώ θα τους δούμε σε κάνα τέτοιο όπως πρέπει.Πάντως όσους άκουσα ήταν ικανοποιημένοι.

Rotting κάνουν αυτό που κάνουν πάντα, ίσως έχει κουράσει λίγο η φάση να παίζουν support όπου ναναι, ειδικά χθες ο ήχος τους δεν ταίριαζε καθόλου με την φάση.Πρέπει να τους έχω δει πάνω από 15 φορές.Πολιτισμικό σοκ οι μικρότερες κοπέλες στο κοινό που είχαν έρθει να δουν Papa.Καλοί ήταν αν και είχαν λίγο βαβούρα σε μπάσο-τύμπανα, κάτι που συνεχίστηκε και αργότερα.

Ghost μπήκαν ορεξάτοι και με τα μπούνια.Στα πρώτα κομμάτια υπήρχε υπερβολική ένταση στα ντραμς, υπερκάλυπταν πολλά πράγματα, ακολούθως έφτιαξε αρκετά γρήγορα.Νομίζω για Ελλάδα και εξωτερικό χώρο, ο ήχος γενικά ικανοποιητικός.Η φωνή του Tobias εξαιρετική, μοίρασε πολύ πόνο σε όσους τον κράζουν σαν τραγουδιστή.Το show πολύ καλό, προβαρισμένο κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.Η ανάνηψη του παλιού Πάπα για να παίξει το σόλο του miasma ήταν απίθανο highlight.Μου άρεσε που έχουν βάλει πολύ χιούμορ στην εμφάνιση τους.Λατρεύω μπάντες που ασχολούνται με σατανιστικά θέματα με καρικατουρίστικο τρόπο.Όχι Ελένη Λουκά, δεν είναι οι ghost σατανιστές που σφάζουν γίδια, χαβαλέ κάνουν.Με γνωστά τα αποτελέσματα του exit poll, φοβήθηκα στο σκηνικό με τον jesus που καθάριζε τα χαρτάκια, μη φάμε κάνα ντου από Σπαρτιάτες και Νίκη.

Άλλα highlights ήταν η εκτελεσάρα του mammy dust, το κλασσικό year zero κλπ.Ειδικά προς το τέλος η συναυλία έγινε ένα μεγάλο πάρτυ.Πραγματικά είναι κρίμα που χάνει κόσμος αυτή τη μπάντα από συμπλέγματα τρουμεταλίασης.Τέλος πάντων.Πολύ νέες ηλικιές, πολλές κοπέλες.Σε αναλογία ήμασταν πιο κοντά από ποτέ.Έρωτας με τον ροκ σταρ Τομπάιας.Εν τω μεταξύ δεν ήξερα ότι είναι τόσο δημοφιλή τα mary-goat.Μου έκανε εντύπωση γιατί είναι εκτός κανονικών κυκλοφοριών, είχαν βγει σαν σινγκλάκια.Έδωσαν πόνο οι μικρότεροι σε αυτά.

Τώρα στη γκρίνια.Για την διοργάνωση τα είπαν και άλλοι.Μιλάμε η αρπαχτή της αρπαχτής.Σε θέματα ασφαλείας κυριολεκτικά αν έσκαγες με πολυβόλο μέσα άνετα το πέρναγες.Αέρα πατέρα.Κοινές τουαλέτες σε ένα λάιβ με τόσες γυναίκες.Απίστευτοι καραγκιόζηδες πραγματικά.

Για την μπάντα.Ρε μάγκες ίντερνετ έχουμε όλοι και βλέπουμε τι σόου παίζετε για να πάρουμε το εισιτήριο μας.Ούτε μας περισσεύουν ούτε φτηνά είναι.Παντού παίζεις διωράκι γεμάτο με τρία τραγούδια παραπάνω.Και τι τραγούδια ε…και έρχεσαι εδώ και τα κόβεις.Γιατί? Δηλαδή εμείς είμαστε οι μαλάκες και το βλέπουμε κουτσουρεμένο.Φάουλ παρόμοιο με των Slipknot πέρυσι.Για μένα άμα παίζεις headline πρέπει να παίζεις τα ίδια παντού.Αλλιώς είναι κοροιδία σε ένα επίπεδο.Θες να παίξεις λιγότερο παίξε, αλλά κάντο σε όλους.

12 Likes

Του χρόνου βλέπω Πέτρο Γαϊτάνο και Χρήστο Σαντικάι…

Για να πω κ γω τα δικά μου, μέσα σε έναν καταιγισμό από λάιβ, από τα πιο underground μέχρι τα πλεον mainstream, το χθεσινό ήταν από τα πιο πολυσυζητημενα κ αναμενόμενα, κ στο τέλος της μέρας η αναμονή δικαιώθηκε κ με το παραπανω.

Χωρίς πολλα πολλα, οι Candlemass με συννεφιά κ ελαφρυ γλυκο αερακι, με τον εμβληματικο Johan στα φωνητικά, να ζοριζεται σε στιγμές, αλλά στο τέλος να συγκινεί, κ φυσικά με την ηγετικη μορφαρα του Leif να πωρωνει κόσμο. Sorcerer’s Pledge αιώνιο σέβας.

Για Rotting Christ ok, είμαι υπερκαμμενη οπαδαρα, τα έχω γράψει κ εδω πολλακις, οπότε μην το κουράζουμε.
Χθες, αν δεν το χάνω στο μέτρημα, ήταν η 20στη φορά που τους έβλεπα, κ φυσικα έκαναν για άλλη μια φορά μεγάλη εμφάνιση.
Δεν εχει σημασια αν παιζουν κάτω από Slayer, Manowar, Ghost ή Massive Attack ξερωγω.
Αυτοί οι τύποι, για οσο παιζουν, θα το κάνουν παντα γήπεδο από κάτω, κ θα κερνάνε πονο, έπος κ μεταλλο.
Αφιονισμος σε Δαιμόνων Βρωσις κ Κατά τον Δαίμονα, άλλο ένα υπερδυνατο πιτ στο λατρεμένο Societas Satanas, ενθουσιασμός σε dub-saĝ-ta-ke απο το Aealo (που αποτελεί κ προσωπικη μου αδυναμία), ενώ το παντοτινα κυριαρχικό Non Serviam ήταν προφανέστατα η κορύφωση άλλης μιας δυνατής στιγμης της μπανταρας.

Για Ghost θα πω απλά ότι απολαμβάνω απειρα το Love/Hate που προκαλουν στον κόσμο, με όλες αυτές τις ατελειωτες συζητήσεις γυρω απο την παρτη τους
(που στο τέλος φυσικά καταλήγουν να συμβάλλουν στην διαρκή μεγέθυνση του μυθου τους).

Το χθεσινό λάιβ για μένα επιβεβαιωσε δυο τρία απλά πραγματάκια:

1. Μπανταρα από τις λίγες, ξεκαθαροι Headliners για τα επομενα πολλα (ελπίζω)χρονια, που γλεντανε τους παντες, κ που πισω απο το θανατερο χιουμορακι κ το show, κρυβουν άπειρη δουλειά, όραμα κ ταλεντο.
  2. Tobias μορφαρα, κλάσεις ανωτερη παρουσια από την προηγουμενη φορά που τον είδα (προ 9ετιας στο Heavy By The Sea), παίζει το κοινό στα δάχτυλα, κ κάνει το υπερχορογραφημενο performance του να φανταζει ως το πιο αβιαστο, ευκολο, φυσικό πραγμα στον κόσμο.
  3. (Οχι ότι δεν το ξέραμε ήδη από τους δίσκους, αλλά) ΤΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ ΡΕ ΜΛΚ. Δε μπα να λένε - όσοι λενε- για μέτρια τραγουδια, υπερεκτιμημενους δίσκους κλπ.
    Μπράβο κ γαμω σε όσους τα λένε, κ δικαίωμά τους κ γνώμη τους, καθολα σεβαστή.
    Χθες, εγώ κ μερικές χιλιάδες ακομα, που έχουμε την αντίθετη γνώμη, τραγουδουσαμε, χοροπηδουσαμε, σατανιαζαμε, χαβαλεδιαζαμε, κ γνκ, το ζουσαμε, με κάποιες από τις κορυφαίες ΧΙΤΑΡΕΣ της τελευταίας Δεκαετίας.
    Watcer in the Sky, Year Zero, κ Miasma (με την θεϊκή Νεκρανάσταση του γηραιου Πάπα με το σαξόφωνο), λίγα μόνο από τα πολλά Highlights της συναυλιαρας.

Συνολικά, κ προσπερνωντας την τραγική διοργανωση-αρπαχτη (ναι, συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφτηκαν για αυτό το θέμα, κ λίγα είπατε), το χθεσινό λάιβ το χρειαζόμασταν, κ θα μείνει ιστορικό για πολλους λόγους.

Τα λέμε αυριο στο Circle of Tyrants.

15 Likes

Μα και στο Release ευλαβικά τηρείται το πρόγραμμα

Όταν σου ανακοινώνει ότι η Χ μπάντα βγαίνει 21:00 και η επόμενη 23:00 ακριβώς αυτές τις ώρες θα βγουν στη σκηνή

Χαίρομαι πάρα πολύ που περάσατε καλά και άξιζε , παιδιά. Αν δεν ήταν κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις στη μέση , θα είχα πάει κι εγώ. Το ήθελα πολύ

3 Likes

Αυτό που εννοεί ο φίλος είναι ότι το 23:00 είναι πάρα πολύ αργά. Και έχει δίκιο. Όποιος δουλεύει πρωί ή όποιος δεν έχει αυτοκίνητο, τον ψιλοπίνει :grinning:.

Παρεμπιπτόντως, μόνο Royksopp βγήκαν αργότερα από ό,τι έλεγε το πρόγραμμα, κατά τα άλλα πραγματικά τηρείται με μεγάλη ακρίβεια.

5 Likes

ναι αυτο το 23.00 να βγαινει στο σανιδι ο headliner οσο ευλαβικα και να τηρηθει το προγραμμα δεν παλευεται για καποιον που δεν εχει αμαξι. σημαινει οτι το νωριτερο που θα τελειωσει ειναι 00.30 αντε να βγεις σε κανα 10λεπτο απο μεσα και εκεινη την ωρα δεν εχει ολες τις συγκοινωνιες.
μονο και μονο αυτο ειναι αρνητικος παραγοντας για καποιον που δεν εχει μεσο να παει σε μια συναυλια.

1 Like

Στις ώρες εμφάνισης των συγκροτημάτων αναφέρομαι.

Και στο Relaese το τηρούν, αλλά στις 23.00 και καθημερινή ο headliner είναι τραβηγμένο. Ειδικά αν κάποιος δουλεύει το πρωί της ίδιας ημέρας και δουλεύει και το επόμενο.

Και Helloween ο περισσότερος κόσμος δεν πρόλαβε το τραμ. Ποια παράταση δρομολογίων και κουραφέξαλα. Όσοι δεν είχαν αμάξι, έδωσαν μισό εισιτήριο συναυλίας σε ταξάκι.

Αλλά και με αμάξι, τρως όλη την κίνηση και γυρίζεις σπίτι ξημερώματα. Nightwish έκανα πόση ώρα να βγω από εκεί μέσα.

Χθες 21.30 ήταν μια χαρά και είχαν περιθώριο για δυο τρία τραγούδια ακόμα. Δεν πειράζει την επόμενη φορά.

Θα ήθελα να είχα πάει στη συναυλία, αν βρισκόμουν στην Αθήνα. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα όμως τελικά.
Τα δικά μου συμπεράσματα απ’ όσα διάβασα παραπάνω, είναι:

• Οι Ghost είναι σπουδαίο γκρουπ αλλά δεν ταίριαζαν μουσικά με τα σαπόρτ.
  • Οι Ghost δε σεβάστηκαν το ελληνικό κοινό και έκαναν περικοπές στο set list.
  • Οι Ghost έχουν χαρισματικό frontman
  • Οι Rotting Christ είναι ποζεράδες.
  • Η διοργάνωση ήταν άθλια.
  • Ο χώρος ήταν ακατάλληλος,
  • Ο ήχος ήταν καλός μόνο σε κάποια σημεία.
  • Οι διοργανωτές σας έπιασαν κορόιδα.
  • Καλύτερα να μην ξαναπάω σε συναυλία στην Ελλάδα. Εξωτερικό μόνο!
2 Likes

Δεν διαβάζεις πολύ καλά: ο σακης ειναι ποζερας. Αλλα ας μην το αναλυσουμε, αν σου αρεσει ή δεν σου αρεσει ειναι δικο σου θεμα, ωστοσο αν αυτος ή οι RC ειναι ποζεραδες, δεν εχει καμια θεση στα bullet points σου, διοτι δεν αφορα τη συναυλια στο συνολο.

όντως έπαιξαν 3 κομμάτια λιγότερο;
συνήθως οι μπάντες έχουν συγκεκριμένο σετλιστ σε κάθε περιοδεία. εκτός αν υπήρχε curfew και έπρεπε να τελειώσει νωρίτερα.

Σε σχέση με Γερμανία που είδα, έκοψαν τα He is, Call me little sunshine και Con Clavi con Dio.

Ειχα κι εγω την απορια και τσεκαρα τη σελιδα τους στο Ghost Concert Setlists | setlist.fm

EDIT: Ωπ, σωστος ο Vagalex. 19 τραγουδια στο Μποχουμ και στο Αμβουργο. Τι στο καλο, αλλου κοιταζα; Σβηνω το αρχικο ποστ, αλλα αλλου παιζουν 16 τραγουδια και αλλου 13.

εδω, σχεδον 2 ωρες 20 τραγουδια.

νομιζω ομως εχει να κανει με την συμφωνια που κλεινουν την μπαντα. βαση προγραμματος μας πηγαν 16 τραγουδια οπως εδω →

αρα παιζει κατι σαν headliner setlst, και φεστιβαλ σετλιστ.

1 Like

Πονεσε λιγο που δεν επαιξαν He Is και Sunshine. Θα εκτιμουσα αν μια φορα απαντουσε καποιος γιατί.

Κατα τα αλλα ήταν καταπληκτικοι.

Λιγο που μετακινηθηκα ωσπου να βρω που να κατσω, ενιωσα οτι υπηρχαν διαφοροποιήσεις στον ήχο, αλλα εκει που καθησα ήταν αρκετα οκ.

Ο Tobias ειναι top performer αλλα και η μπάντα δινει ποντους.

8 Likes

Παντως εγω εχω 2 φιλους που πηγαν, ο ενας λεει οτι ακουγε μονο το μπασο, ο αλλος οτι ηταν απο τους καλυτερους ηχους που εχει ακουσει σε ανοικτο.

Βγαλε ακρη…

μήπως ήταν κάγκελο ή πολύ μπροστά και του έσκαγαν τα subwoofer? (λύνεται με ωτοασπίδες)

1 Like

Ναι αυτος που δεν ακουγε ηταν αρκετα μπροστα, ο αλλος στην μεση περιπου, κλασσικο προβλημα.

1 Like

Εγω ημουν αριστερά μπροστά και οντως το μπασο ηταν πολυ δυνατα σε ορισμένες στιγμες αλλα δεν εχω παράπονο παράδοξος ο ηχος ηταν παρα πολυ καλος…

Τρομερη εμφάνιση