Σχετικά με το σετλιστ, έχω την εντύπωση ότι παίζουν 3 διαφορετικά:
σε φεστιβάλ που δεν είναι headliners (γύρω στα 13 κομμάτια),
σε φεστιβάλ που είναι headliners (16 κομμάτια όπως εδώ)
σε μη φεστιβάλ που ειναι και headliners (19 κομμάτια)
το '19 στο Σρτασβούργο, πάντως, είχανε παίξει 20
Σύγκρινε τους με Download και αλλά φεστιβάλ καλύτερα. Άλλο το headline show που δίνουν σε κλειστά, άλλο τα φεστιβάλ.
Αγαπητε που γκρινιαζεις για το μάκρος του setlist σε σχέση με άλλες συναυλίες, θα πρέπει να καταλαβεις οτι πολλά συγκροτηματα που σε δικες τους συναυλιες (οχι τυπου φεστιβαλ) παιζουν 2ωρο, δεν μπορουν να παιζουν 2ωρο και σε φεστιβαλ (πχ release ή όπως χθες οι Ghost). Άλλα συγκροτηματα οπως οι Maiden που ουτως η αλλως παιζουν 90λεπτα πανω κατω σετ, εκει οντως δεν αλλαζουν διαρκεια/σετ.
Δεν ξυπνησαν οι Ghost (φοβεροί παρεπιπτόντως) και ειπαν “θα παιξουμε λιγοτερα κομματια σημερα στην Αθήνα”, είναι θέμα διοργάνωσης.
Μην γκριναζετε με το παραμικρο γιατι περσι & φετος υπαρχει πληθώρα απο συγκροτηματα που οταν η προσφορα αυτή μειωθεί, τοτε θα την εκτιμήσουμε.
Αναλωθείτε σε headbanging και mosh pit μάγκες.
Έφτασα λίγο αφού άρχισαν οι Candlemass.
Τελευταία φορά που τους είχα δει ήταν με Messiah οπότε οι συγκρίσεις ήταν κατά από την αρχή. Τίμιος ο Lanqvuist αλλά μέχρι εκεί. Ζοριζοταν και που και που τον χάναμε αλλά οκ.
Το σετλιστ ήταν εξαιρετικό. Η μπάντα ήταν καλή. Ο ήχος μόνο ήταν κάπως. Το μπάσο και η μπότα μου κάθονταν στο λαιμό.
Σημείωση ότι σε όλη τη διάρκεια καθόμουν στο ίδιο σημείο αριστερά από τον ηχολήπτη.
Rotting Christ κλασσικά καλοί. Το σόου που τους έχω δει τα τελευταία 6 χρόνια άλλες 4 φορές σχεδόν το ίδιο. Τα ποζεριλικια και το στήσιμο της μπάντας εμένα μου αρέσει πολύ. Σε σκηνή φεστιβάλ παίζουν και πρέπει να σε μαγνητίζουν οι κινήσεις. Μια χαρά τα καταφέρνουν. Ήχος καλός μετά το πρώτο τραγούδι.
Έχω ένα παράπονο για το σετλιστ. Όχι Theogonia, πολύ λίγο Aealo, ελάχιστα πιο παλιά, Societas satanas εμένα με κούρασε, τα πιο καινούργια τα βαριέμαι. Θα ήθελα μια αλλαγή. Μου φάνηκε μια από τα ίδια αν και η μπάντα έβγαζε ενέργεια και όρεξη.
Το “Τώρα ξύνω” του Σάκη προκαλεί λίγο γέλιο αλλά οκ.
Όπως είπαν οι Ghost είναι μια μπάντα που βλέπουμε στον καιρό τους με το καλύτερο δυνατόν show. Μοναδική παράσταση, τα σκηνικά εντυπωσιακά, ο Tobias και οι λοιποί μουσικοί απίστευτοι. Όντως και για μένα το highlight ήταν το Miasma με τη θεατρική νεκρανάσταση και το σόλο σαξοφώνου. Το όλο show μου έκανε κάτι μεταξύ μεταξύ σε King Diamond και Maiden. Tobias έχει μελετήσει κινήσεις του Mercury όπως παρατήρησε φίλος. Εξαιρετικοί σε όλα και με φοβερό ήχο. Όλα διαμάντι.
Το πολύ θετικό ο αρκετός νέος κοσμος που ήρθε για Ghost με αρκετές κοπέλες, όλοι/ρε βαμμένοι/ες
Στα της διοργάνωσης απαράδεκτοι στις τουαλέτες, οι τιμές τσιμπημενες σε όλα. Δεν πήρα μπύρα γιατί νευρίασα στην είσοδο που δεν με άφησαν να πάρω τον καφέ έκανα λίγο φασαρία αλλά βαριόμουν να συνεχίσω. Στην ερώτηση ότι το εισιτήριο δεν λέει κάτι μου απάντησαν ότι είναι εντολή της παραγωγής. Μαλακίες. Βαριόμουν να κάτσω να χάσω τους Candlemass που άκουγα και έβλεπα ότι είχαν αρχίσει, για δύο στην κυριολεξία, γουλιες καφέ και συνέχισα. Θα στείλω στην παραγωγή πάντως.
Επίσης απέξω έβλεπες και άκουγες μια χαρά αν αραζες. Ο χώρος ήταν ότι πιο πρόχειρο έχω πάει και καμιά σχέση με το live στο κλειστό Νίκος Γκάλης των Slayer.
Merch έχει ξέφυγει στις τιμές όπως παντού και δεν ασχολούμαι.
Athens rock σε περίπτωση που ξαναεχει τέτοια παραγωγή θα το βάλω στη μαύρη λίστα με το Λώρη.
Αυτά από εμας.
Εννοείται μου αρέσουν οι Rotting Christ.
Και τα συμπεράσματα προέκυψαν από την ανάγνωση των κειμένων όσων πήγαν. Όχι από δική μου εμπειρία…
Καλημερα. Ναι σε ολα, ωστοσο λεω οτι αυτο δεν ειναι συμπερασμα κανενος απο τη συναυλια, αλλα προσωπικη αισθηση και δεν αφορα την ιδια τη συναυλια. Δεν καταλαβαινω πώς και γιατι μπηκε στη λιστα σου, ενω δεν το εχει αναφερει καποιος αλλος και δεν ησουν εκει. Ενιγουει, ολα καλα, προχωραμε. Εχουμε parkway drive αποψε.
Έχεις κάποια πληροφόρηση ότι θα μειωθεί η προσφορά; Ακόμα περισσότερο υπάρχει κάποια ένδειξη ότι θα μειωθεί η προσφορά επειδή κάποιοι θέλαμε τα 2-3 τραγούδια παραπάνω που παίζουν σε headline εμφανίσεις τους;
Ή μήπως ας πούμε ένα festival σαν το AthensRocks είναι το ίδιο με ένα φεστιβάλ σαν το Hellfest ή το Download ή το Graspop, όπου τα slots είναι αναγκαστικά πολύ δεδομένα;
Δεν ζητάω από τα εγχώρια φεστιβάλ των τεσσάρων συγκροτημάτων την ημέρα να αλλάξουν format. Πιθανότατα αυτό να μην είναι ρεαλιστικό για πολλούς λόγους. Αλλά, προσωπικά θα το εκτιμούσα να έπαιζαν ένα φουλ σετ.
Ας γραψω και γω την χαζομαριτσα μου να το βγαλω απ μέσα μου. Ομολογώ πως πήγα ως θεατης που και τις 3 μπαντες ή δν εχω μελετήσει ή δεν είναι του γούστου μου. Το σιγουρο ειναι 1. Ηταν μια μέρα που άκουσες μουσικη με ολη την εννοια της λεξης. Δν χρειάζεται να μπαίνει σε καλουπια metal rock doom disco. Ειχες 3 μπαντες που έπαιζαν πραγματικα μουσικη καθαρη, ξερουν τι θελουν να βγαλουν και αυτο κανουν. Ουτε σε μπερδευουν ουτε προσπαθουν. Το οποιο ειναι σπάνιο πια δυστυχως.
Τα περισσότερα εχουν αναφερθει οποτε δν θα φλυαρισω. Ο ηχος ήταν παρα μα παρα πολυ καλος. Και σημειώνουμε οτι ηταν λαιβ με απαιτητικο στησιμο, χρειαζοταν ενταση, καθαρα φωνητικα και δεν ειχε απλως 4 οργανα και τελος. Στεκομασταν στο κεντρο περίπου στη μεση μεταξυ σκηνης και ηχολήπτη. Παρόλο του οτι ειχε υπερβολή στα μπασα σε καποιες στιγμες, ειναι σίγουρα μεσα στις 3 καλύτερες οπτικοακουστικα συναυλιες που έχω δει στη ζωη μου.
Σε συζητησεις για τον ηχο σε μια συναυλια παντα ακους πολλες διαφορετικες αποψεις, η δικια μου ειναι οτι δεν εχω κανενα παραπονο, μου φανηκε αρκετα καθαρος σε ολες τις μπαντες- με ογκο και σε σωστη ενταση. Σε καποιες λιγες φασεις μου φανηκε σαν να μπουκωνε λιγο το μπασο και να μην ακουγοταν καθαρα και σε μια φαση μικροφωνιζε λιγο η μια κιθαρα στους Γκοστ, αλλα αυτα ειναι πταισματα, στο συνολο ηταν πολυ καλος ο ηχος. Ημουνα κεντρο προς μπροστα, μπροστα απο τον πυργο
3-4 ονόματα ειναι ντροπή να το λεμε φεστιβάλ πάντως…
Εγω ήθελα kiss the goat και Jesus.
Το he is πιστευα θα το ακούσω…
Ok 1/3…
Εγώ που ήμουν στα δεξιά μεταξύ σκηνής και πύργου ο ήχος έφτιαξε κατά πολύ μετά το 2ο-3ο κομμάτι.
Βλέποντας βιντεάκια απ΄το 2019,το show που κάνουν τώρα είναι πολύ ανώτερο κι είναι ουσιαστικά η επόμενη περιοδεία τους αν βγάλουμε 2020-2021.Όλα σκηνοθετημένα σωστα απ΄τον τρόπο που θα μπουν στη σκηνή μέχρι το σβήσιμο του τελευταίου προβολέα.
Τρομερός perfomer κι ο Τobias που ξεκάθαρα έχει ξεπατικώσει κινήσεις του Mercury ειδικά αυτό το τρεξιματάκι όταν ανεβαίνει τις σκάλες.
Ηighlight το Year Zero.Ελπίζω οι επικλήσεις στον εξαποδώ να πιάσουν και τα τόσα πολλά παιδιά που ήταν εκεί να μείνουν στο χώρο μας και να μην λοξοδρομήσουν στο μέλλον.
Ευχάριστη έκπληξη οι Candlemass που τους φοβήθηκα λόγω ώρας. Όλα τα κλασσικά τους κομμάτια με φοβερό ήχο.Ειδικά το Solitude που το παίζουν ακόμα πιο αργά μας ισοπέδωσε.Όταν έρθουν σε κλειστό χώρο θα είμαι εκεί σίγουρα.