Avantasia

Να πως έχουν τα πράγματα κυρίες και κύριοι:
Ήταν το 1999 όπως διαβάζουμε, όπου στην περιοδεία ?Theater of salvation tour?, o Tobias Sammet, άρχισε να γράφει υλικό και να κάνει σχέδια για μια metal opera, ένα concept album, με πολλές και γνωστές φυσιογνωμίες της metal μουσικής. Έτσι λοιπόν μετά το πέρας της περιοδείας άρχισε να ηχογραφεί αυτό το concept και το 2001 κυκλοφόρησε το πρώτο album με το όνομα The Metal Opera και ακριβώς την επόμενη χρονιά κυκλοφορεί το δεύτερο μέρος The Metal Opera II. Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτά τα 2 albums. Ο Tobias ξέρει να γράφει μουσική και τραγούδια και μαζί με την βοήθεια των guest εμφανιζόμενων, κυκλοφόρησε 2 άψογα albums με μελωδίες, ριφφάρες κλπ κλπ.

Ορίστε και 2 δείγματα από τους 2 δίσκους
Avantasia - Avantasia

Avantasia - The Final Sacrifice

Μετά από 6 χρόνια, κυκλοφορεί το αναμενόμενο εκείνη τη χρονιά The Scarecrow ένα album, που δεν είχε καμία σχέση με τον concept των 2 πρώτων, αλλά κάτι διαφορετικό. Και σε αυτό το album έχουμε πολλές εμφανίσεις από πληθώρα μουσικών της metal σκηνής και μαζί τους ο Tobias κάνει πάλι το θαύμα του. Ένα album πολύ προσεγμένο, με riffs, solos, και μελωδίες. Απίστευτο το δέσιμο με όλους τους guest μουσικούς, κατάφεραν και κυκλοφόρησαν ένα πωρωτικό album. Για μένα ο Tobias αποδεικνύει πως είναι ένας ταλαντούχος μουσικός με όλη τη σημασία της λέξης, έχει απίστευτες ιδέες, ξέρει να γράφει μουσική και να δίνει ζωή σε αυτές τις ιδέες. Τι άλλο να θες δηλαδή?

Ακόμα 2 δείγματα από το album αυτό:
Avantasia - Another Angel Down

Avantasia - The Toy Master

Αρχές Απριλίου θα κυκλοφορήσουν ακόμα 2 albums, The Wicked Symphony και Angel of Babylon σαν πακέτο και θα αποτελούν μέρος του concept ?The Scarecrow Saga?. Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλη ανυπομονησία τα 2 αυτά albums. Επίσης θα ήθελα να κυκλοφορήσουν ένα live album, ώστε να έχω τη δυνατότητα να δω τόσο καταξιωμένους μουσικούς πάνω στην ίδια σκηνή. Πραγματικά θα ήταν ονειρικό.

O Tobi είναι απ τους αγαπημένους μου μουσικούς. Λατρεύω ότι έχει κάνει σε Avantasia και Edguy. Θυμάμε ότι όταν άκουσα πρώτη φορά το πρώτο metal opera είπα “ω ρε πούστη!”. Πραγματικά εξαιρετικός δίσκος, αν όχι ο καλύτερος του είδους στα 00’s σίγουρα στην δεκάδα. Το δεύτερο το θεωρώ και αυτό πολύ καλό, αλλά όχι εξίσου με το πρώτο. Το scarecrow απ την άλλη στις πρώτες ακροάσεις έβριζα αβέρτα, δεν το πήρα με καλό μάτι επειδή περίμενα ήχοτοπιες ανάλογες των operas. Παρ όλα υτα το λάτρεψα μερικούς μήνες μετά. Mε τα νέα άλμπουμ δεν περιμένω κάτι λιγότερο του πολύ καλού, ειδικά με τους guests που έχει μαζέψει. Άντε Tobi, κάνε πάλι το θαύμα σου!!!

Bump γιατί έχει μόνο 1 απάντηση…

Τελικά μετά από καιρό που είχα να ακούσω την τελευταία -διπλή- δουλεία, έχω να πω πως την έκανε μια χαρά. Δυο πολύ ωραία albums με πολλά και καλά τραγούδια, άξια συνέχεια του προηγούμενου Scarecrow. Τώρα ελπίζω μπας και ανακοινώσει και καμιά περιοδεία κοντά στην Ελλάδα, γιατί εδώ δεν υπάρχει περίπτωση. Καμιά Ιταλία καλά θα ήταν μπας και το οργανώσουμε να πάμε…

Παράξενο που το θρεντ αυτό δεν είχε replies… Και μόνο να σκεφτεί κανείς τους μουσικούς τους οποίους έχει καλέσει ως guests. Και την αδιαμφισβήτητη αξία των δίσκων.

Κατα τ’ άλλα έχω μείνει στα πρώτα δύο Metal Opera, τα οποία ωστόσο ανήκουν στα αγαπημένα μου power albums της δεκαετίας (όχι οτι έχω ακούσει και πολλά power μέσα στα '00ς δλδ, αλλά πραγματικά και πολλά να είχα ακούσει, πάλι κάπου εκεί ψηλά θα το τοποθετούσα πιστεύω). Ειδικά το πρώτο Metal Opera, το οποίο και θεωρώ ελαφρώς ανώτερο απο το δεύτερο…

Άκουσε λοιπόν και τα 3 τελευταία, ευκαιρία είναι. Πιστεύω θα βρεις πολλάααα ενδιαφέροντα κομμάτια μέσα στους δίσκους και φυσικά και οι συμμετοχές δεν είναι ουκ ο λίγες.

Το παραδοξο με μενα ειναι οτι παρ’ολο που ειμαι powerάς κατα βαση, ποτε δεν περιμενα απο τους Avantasia να μου δωσουν καλο power metal που να μου κινησει το ενδιαφερον ή μαλλον το αντιλαμβανομουν με τη λογικη οτι τοσα power συγκροτηματα και albums ακουω, δεν χρειαζομαι και τους Avantasia…
Eτσι, οι δισκοι με τους οποιους εχω κολλησει ειναι οι δυο τελευταιοι, Angel Of Babylon και The Wicked Symphony, που εχουν μεγαλη ποικιλια και εκπληκτικα τραγουδια σε διαφορα στυλ. Kαι hard rock και heavy metal και power metal και ατμοσφαιρικα κομματια. Γενικα δεν βαριεσαι σε κανενα σημειο των δυο αυτων δισκων αφου το καθε τραγουδι ειναι διαφορετικο απο το αλλο, με διαφορετικους μουσικους να συμμετεχουν και φυσικα με το αστειρευτο ταλεντο του μεγαλου Tobias Sammet να βρισκεται παντου.

Περίεργο. Που κανονικά τα 2 πρώτα θα έπρεπε να σου αρέσουν καλύτερα:P καθώς είναι power χωρίς άλλα “είδη”. Ειδικά τα 2 τελευταία είναι πολυδιάστατα, και μπορείς να ακούσεις τα πάντα μέσα. Πχ αυτό που σαφώς δεν έχει να κάνει σχέση με τα υπόλοιπα.

http://www.youtube.com/watch?v=wjKYfihIZCU

Αυτό βέβαια το παρατήρησα και στο τελευταίο album των Edguy και ίσως και στο Rocket Ride, όπου υπήρχε μια ποικιλία μέσα.

Τουλαχιστον να βγαζουν καλα αλμπουμ οι Avantasia γιατι το τελευταιο των Edguy ηταν γτπ για μενα

You’ve been fighting for your soul
And sometimes it takes a toll
Hope one day you’ll understand
What it means to hold in hands
What they call a fantasy
It is nothing but a key
To the world that now you’re in
That they call a wicked dream

ανατριχίλες και fingers crossed για να συμπεριλιφθεί το seven angels στο επετειακό setlist.

Αν και οι Edguy δεν μαρέσουν, οι Avantasia, με ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, με ευχαριστεί ιδιαίτερα, και πιστεύω ότι εκεί ο Sammet βάζει όλη την συνθετική του ικανότητα και έμπνευση, και θα μπορούσα να επιλέξω όλους τους δίσκους, απλά θεωρώ τον πρώτο ως τον πιοπ εμπνευσμένο:):!:

Σετλιστ απο το πρωτο live του tour.

[SPOILER]Twisted Mind (Tobi)
The Scarecrow (Tobi/Jorn)
Promised Land (Tobi/Jorn)
Serpents in Paradise (Tobi/Michi)
The Story Ain’t Over (Tobi/Bob)
Reach Out For the Light (Tobi/Michi)
The Tower (Tobi/Michi)
Death is Just a Feeling (Tobi/Kai)
Lost in Space (Tobi)
In Quest For (Tobi/Bob)
Runaway Train (Tobi/Bob/Jorn)
Dying For an Angel (Tobi/Michi)
Stargazers (Tobi/Michi/Jorn)
Farewell (Tobi/Amanda)
The Wicked Symphony (Tobi/Jorn/Oliver)
The Toy Master (Tobi/Kai)
Shelter From the Rain (Tobi/Michi, Kai on Guitar)
Avantasia (Tobi/Michi, Kai on guitar)
Sign of the Cross/The Seven Angels medley (everyone)

[SPOILER]Την παιζω απο τωρα.[/SPOILER]
[/SPOILER]

Η Κυριακή πλησιάζει…:metal::metal::metal::metal::metal::metal:

To μεθεπομενο Σαββατο παλι δε πλησιαζει και τοσο,αλλα οπως και να χει θελουμε ανταποκριση για να μας να μας νγκαβλωσεις:lol::smiley:

[SIZE=“5”][COLOR=“White”]WE ARE THE SEVEN[/COLOR][/SIZE]

Οι δυο μεγάλοι ξανά μαζί στην σκηνή:

Μου φαίνεται θα τους δω και πριν το Wacken με τέτοιο setlist :slight_smile:

Φέτος θα προσπαθήσω για Wacken. Δουλίτσα θα έχω(νταξ πρακτική) αλλά λεφτάκια θα βγάλω. Με το πρώτο μισθό λογικά βγάζω εισιτήρια.

Το σετ είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Αν και όπως λέει είναι η τελευταία φορά που θα γίνει κάποιο τέτοιο, πρέπει κάποιος να προσπαθήσει να το βρει. Γενικά είναι ονειρεμένο8O

Συνεχίζοντας ελπίζω να μην είναι και η τελευταία δουλεία του Tobias με τους Anantasia. Κρίμα να σταματήσει. Τα 2 φετινά albums, αν και στην αρχή δεν με ενθουσίασαν, δεν υπάρχει μέρα που να μην τα ακούω πλέον.

Καλο θα είναι να βγάλεις εισιτήρια όσο πιο νωρίς γίνεται γιατί απο την νέα χρονιά δεν θα βρίσκειςα. Εγω θα παω με την κοπελιά μου αν σε ενδιαφέρει να πάμε όλοι παρέα στείλε pm να σου στείλω πληροφορίες μόλις ασχοληθώ με τα εισιτήρια (αεροπορικά, festival κτλ)…

Τώρα για τους Avantasia εγω θα έλεγα το αντίθετο. Θα έλεγα να τελειώσει εδώ σαν ένα όντως πολυ καλό project. Μουσικά μιλώντας νομίζω ότι έχει αλλάξει η αρχική του πορεία αρκετά και θα προτιμούσα να μην το ονομάζει πλέον Avantasia. Μην με παρεξηγείς καθώς πιστεύω ότι το Wicked είναι ότι καλύτερο μετά το Metal Opera Pt.1 σαν σύνολο αλλά μουσικά αυτά τα δύο απέχουν πολύ καθώς το δεύτερο έχει επιρροές και απο άλλα ήδη εκτός power που δεν είναι απαραίτητα κακό. Δεν θα με πείραζε να κυκλοφορεί σαν solo καλλιτέχνης πλέον και εκτός αυτου το story γύρω απο τους Avantasia δεν νομίζω να μπορεί να τραβηχτεί και άλλο :slight_smile:

Υπάρχουν δηλαδή δηλώσεις ότι Avantasia τέλος;

Με λίγα λόγια ο Sammet έλεγε πως πλέον λόγο οικονομικών θεμάτων θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο πάλι. Πολλοί μουσικοί που συνεργάζονται σε αυτό το project, πολλά έξοδα. Αν θυμάμαι κάτι τέτοιο είπε.

Περί μουσικής πορείας θα συμφωνήσω και εγώ. Σε Edguy και Avantasia βλέπουμε( μάλλον καλύτερα ακούμε:p) πολλές επιρροές και από άλλα είδη. Προσωπικά μου αρέσουν οι αλλαγές(εκτός βέβαια και αν είναι επικών διαστάσεων), δηλαδή πιστεύω πως έχοντας άλλη ιστορία, έχουμε αλλαγή στα μουσικά μονοπάτια.

Θα ήθελα να ακούσω και κάτι άλλο(από Avantasia, γιατί νομίζω από Edguy πρέπει να έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω στο επόμενο) για να δω πιο πολύ τι μπορεί να γράψει ακόμα ο μέγιστος Sammet, που για μένα είναι από τους καλύτερους, τους πιο πολυάσχολους, τους πιο ταλαντούχους μουσικούς στη σκηνή.

Avantasia @ Pratteln , Switzerland 12/1/2010

[B]Shelter from the Rain[/B]:

http://www.youtube.com/watch?v=Cew9aj5-iYQ (αυτό είναι απο το 1ο live)

[B]Reach Out For The Light[/B]

Είναι φανερό ότι ο Tobias δυσκολεύεται λίγο να ακολουθήσει το ίνδαλμα του, ειδικά στο ρεφρέν που δεν καταλαβαίνεις καν τι λέει :slight_smile:

[B]The Tower[/B] :bow2:

[B]Sign Of The Cross/Seven Angels Medley[/B]

[B]Farewell[/B] 8O

[B]The Story Ain’t Over[/B] :bow2:

[B]Lost In Space[/B]