:lol: ακριβως! Ελπιζω καποτε να αξιοποιηθει αυτη η τεχνολογια σε κατι καλυτερο.
Ρε συ dead σεναριακά τι λέει δλδ ο πολίτης Κειν??? Επιφανειακή είναι η προσέγγιση του εντελώς. Παιδάκι ορφανεμένο με δύσκολη παιδική ηλικία που διαφθείρεται από τα χρήματα και που ποτέ δεν βρίσκει την ευτυχία και φέρεται στους υπαλλήλους του σκατά κλπ . Ούτε ανάλυση σε βάθος χαρακτήρων έχει , ούτε κάποια ιδιαίτερη δομή ούτε τπτ. Τιμή και δόξα γιατί άνοιξε το δρόμο, τιμή και δόξα γιατί έκανε τομές στην κινηματογραφική τέχνη αλλά όχι κάτι άλλο. Αλλά και πάλι αν σε κάποιον αρέσει το σενάριο του Κειν πάω πάσο , δεν είμαι εγώ κανάς μέγας κριτής
άσχετα που είναι κωλομούφα το σενάριο
Και ο λόγος ακριβώς που έφερα την ταινία αυτή ως παράδειγμα στο thread tou Avatar είναι επειδή θεωρώ ότι το Avatar μας εισάγει σε μια νέα εποχή στο σινεμά.
Καταρχήν προσπερνάω αυτά που λες για βάθος χαρακτηρων κ.τ.λ. αφού απλά δεν ισχύουν. Την σεναριακή δομή της ταινίας την έχουν κλέψει σχεδόν όλοι οι σημερινοί σεναριογράφοι του Χολιγουντ, για να μην σου πω πως πολλοί απο αυτούς βάσισαν ολη την καριέρα τους στην δομή του. Επίσης το σενάριο της ταινίας πήρε οσκαρ, το όποιο στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει μεγάλη σημασία. Γιατί; Επειδή μεγιστάνας των media της εποχής με μεγάλη επιρόη στο Χολιγουντ (μου διαφεύγει το ονομα αυτη την στιμή) στην ζωή του οποίου βασίζεται εν μέρη το σενάριο της ταινίας, έκανε τα πάντα για να αποτύχει η ταινια μιας και την μισήσε (αποκάλυπτε πολλα για το ίδιο του).
Όταν πήρε τις υποψηφιότητες στα οσκαρ και χρίστηκε φαβορί αυτός έκανε τα πάντα για να φύγει η ταινια με άδεια χέρια, κάτι που φαινόταν πως θα τα καταφέρει. Δεν τα καταφερε όμως, παρα την τεραστια επιρόη του τότε, η ταινια καταφερε και πήρε ενα και μοναδικο οσκαρ, αυτο του σεναρίου. Η ανακοίνωση and the winner is… (δεν λεγαν τοτε and the oscar goes αυτο ηρθε μετα) συνοδεύτηκε απο αποδοκιμασίες των υποστηριχτών του εν λόγω μεγιστάνα.
Χρόνια μετά ο Πολιτης Κειν θεωρείται η πιο αδικημένη ταινία στο θεσμό των οσκαρ
Θεωρω υπερβολικο τον ντορο και τον υπερενθουσιασμο που εχει γινει για το avatar,ενταξει οκ εντυπωσιακα εφε αλλα σε γενικες γραμμες ειναι μια καλη ταινια, τιποτε περισσοτερο που να δικαιολογει ολη αυτη τη φασαρια.
Αυτη την avatarmania δλδ δεν την εχω καταλαβει ακομα,πολλοι ειναι αυτοι που ειδαν την ταινια 2-3 και 4 φορες και το λενε με εναν επιβλητικο τροπο ,“το ειδα 4 φορες μλκ,γαματο,φοβερο”,που σε κανει να απορεις καπως.
dead και πάλι διαφωνώ για την βαρύτητα του σεναρίου αλλά οκ γνώμες είναι αυτές.
KIMI νομίζω πως το άβαταρ είναι εντυπωσιακό ( εφέ, 3d, χρώματα) και πως πιάνει και ένα αρκετά catchy θέμα των καιρών μας. Γιαυτό και ο ντόρος.
Aξιωθηκα επιτελους να το δω…η ταινια αξιζε τον ντορο γυρω απο το ονομα της και πιστευω οτι θα σαρωσει στα οσκαρ που επονται…ενα ομορφο παραμυθι με πολλα οικολογικα μυνηματα…
+1000