Avatarium - Hurricanes and Halos

Έψαχνα να δω αν υπάρχει τοπικ για το νέο άλμπουμ της μπαντάρας (ή για τη μπαντάρα την ίδια) και όλως παραδόξως δεν έχει ανοίξει ακόμα.

Νομίζω πως μόνο σήμερα το έχω ακούσει 4-5 φορές. Purple στοιχεία (ίσως λόγω του Hammond), μελωδίες, φωνάρα, μουσικάρες και κυλάει νεράκι.

Ξεχώρισα τα The Starless Sleep και Medusa Child σε πρώτη φάση.

Jerusalem reeeee :stuck_out_tongue:

Έρωτας με αυτό το συγκρότημα πραγματικά…

2 Likes

Άρχισα να τους ακούω λόγο του τεράστιου Leif και ειλικρινά λατρεύω τον πρώτο δίσκο που είναι ξεκάθαρα doom ( και με άλλα στοιχεία βέβαια ) . Δεν μπορώ να πω ότι με τρέλανε η στροφή που έγινε στο προηγούμενο άλμπουμ και φαίνεται να ολοκληρώνεται εδώ , προς πιο 70ς rock καταβολές.

Η ποιότητα στις συνθέσεις παραμένει πάντως αν και το Jennaki τα λέει λίγο επιτηδευμένα πια κατά τη γνώμη μου…

1 Like

Εξαιρετικοι για αλλη μια φορα.Αυτο
που κυριως μου αρεσει με δαυτους ειναι οτι
σε καθε βημα τους διαφοροποιουνται χωρις
ιχνος ποιοτικου πισωγυρισματος.

Όσο περνάει ο καιρός μου φαίνεται όλο και πιο μέτριος ο δίσκος.Με το ζόρι να χώσουμε μέσα οοολες τις επιρροές μας και να ακουστούμε σαν ένα κράμα purple με blue oyster.Το βρίσκω μίλια μακρυά από το αριστουργηματικό ντεμπούτο και η επόμενη κυκλοφορία θα κρίνει πολλά για την συνέχεια της μπάντας…εμπορικά τούτο δεν πήγε όσο καλά όσο τα δύο προηγούμενα.

Επίσης τι τρελό hype είναι αυτό στην Jennie??Από τότε που είχε τα θέματα υγείας ο Leif φαίνεται πως μόνο εκείνη είναι το ΄πρόσωπο’ της μπάντας προς τα έξω.Η Jennie σε εξώφυλλα δίσκων (!!) η Jennie σε μπλουζάκια η Jennie στο 90% των συνεντεύξεων…Νισάφι…

Να εκανε καμια γυμνη φωτογραφηση, να το καταλαβουμε!

1 Like

:joy: 39 χρονών το Τζενάκι

Πάντως το άλμπουμ κι εμένα δε με κράτησε, σε αντίθεση με τα άλλα δύο που τα αγόρασα κανονικά σε βινύλιο και τα τιμάω συχνά. Από ότι κατάλαβα, η συμμετοχή του Edling ήταν ελάχιστη. Μπάσο δεν έπαιξε στο στούντιο, οι συνθέσεις δικές του είναι;

Νομίζω οι περισσότερες είναι του κιθαρίστα Marcus Jidell(ή κάπως έτσι) που είναι και παντρεμένος με την τραγουδίστρια.

Οι περισσότερες συνθέσεις είναι του Edling (έγραψε 6 από τις 8 αν θυμάμαι καλά), αλλά τα περισσότερα arrangements σε αυτές όντως τα έκανε ο Jidell. Μάλιστα, απ’ ότι καταλαβαίνω από τα όσα μου είχε πει πριν μερικούς μήνες, η συνέχεια πιθανότατα θα είναι σε ανάλογο ύφος

Όσο για το άλμπουμ, προσωπικά με είχε κερδίσει τους πρώτους μήνες που είχε κυκλοφορήσει, αλλά γυρίζοντας πρόσφατα να το ξανακούσω έμοιαζε σαν να έχει “ξεφουσκώσει” ελαφρώς. Κοινώς, τα τραγούδια που ανεχόμουν στη ροή (πχ το “Sky At The Bottom Of The Sea” ) πλέον skip-άρονται εύκολα. Πάντως μέτριο δεν θα το’ λεγα με τίποτα, έστω κι αν από τα τρία είναι το πιο “ευάλωτο” σε κριτικές και παράπονα.

1 Like

Μόνο Sortilege! Σόρρυ για το off topic

1 Like

Όποιος περιμένει να ακούσει Candlemass και Memento Mori, δε θα βρει και πολλά.
Όποιος πάλι τη βρίσκει με Jex Thoth, Purple, Heep κλπ δε θα απογοητευτεί.