Back in the 80's - 90's when cartoons were good!

θυμαμαι χαρακτηριστικα ενα επεισοδιο

που ενας νεαρος ειχε φαει χωρις να χει πλυνει τα χερια του
και εδειχνε πως μεταφερονται τα μικροβια, πως μπορεις να αρρωστησεις και κατι τετοια

εγώ θυμάμαι ένα επεισόδια που έδειχνε πως φτιάχνεται ένα καινούργιο κύτταρο…
με το DNA και τα χρωμοσώματα…:smiley:

Πάντως όταν εγώ διάβαζα τα βιβλία της σειράς Μια Φορά Κι Έναν Καιρό΄Ηταν ο Άνθρωπος (τα ιστορικά δλδ), εσύ παίζει να είχες μόλις γεννηθεί. 8O :?

Αξιόλογες παιδικές σειρές ή αξιόλογα cartoon? Γιατί (και αν διάβαζες το ποστ απο την αρχή λίγο πιο προσεχτικά, θα το είχες καταλάβει πιστεύω) εκεί ήταν η όλη διαφωνία. Γιατί απο cartoon μπορώ να σου αναφέρω απο το Hoodwinked και το Shrek μέχρι το Kino no tabi και το Azumanga Daioh, και αναφέρω πολύ λίγα (ναι, τα 2 τελευταία έίναι ανιμε, αλλά και εδώ αναφέρονται και ιαπωνικές σειρές, για αυτό τα έβαλα). Αν μιλάμε με καθαρά ‘‘παιδική’’ θεματολογία, μάλλον σειρές τύπου Tokyo Mew Mew, Soul Eater, Samurai Champloo, κτλ.

Στο θέμα αθωότητα, δε θα συμφωνήσω. Είναι καθαρά θέμα του ότι όσοι παρακουλουθούσαν τις σειρές του poll όταν πρωτοβγήκαν ήταν παιδιά, οπότε και έχουν συνδέσει τα δικά τους συναισθήματα και τη δικιά τους αθωότητα με αυτές τις σειρές, πράγμα απόλυτα σεβαστό, αλλά όχι να μου λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα ανάλογα αξιόλογο σήμερα. Αν οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα καθόντουσαν να δούν π.χ. Soul Eater ή Yami, the hat and the travellers of books θα τα θεωρούσαν αφελή για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αποθεώνουν τις παλιότερες σειρές. Είναι δηλαδή θέμα καθαρά των ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει, όχι έλλειψης αξιόλογων σειρών.

Θα ήταν ότι πιο απλό για εμένα να έχω μια χρονομηχανή για να πάμε 20 χρόνια μετά να βλέπεις ένα ανάλογο θέμα για σειρές σαν αυτές απο τους σημερινούς πιτσιρικάδες που θα έχουν μεγαλώσει και θα αναπολούν τα cartoon του της εποχής μας ενώ θα κράζουν αυτά που θα βγαίνουν όταν ενηλικιωθούν. Είναι ένας κύκλος η κατάσταση αυτή και δε πιστεύω ότι περιορίζεται μόνο στο κομμάτι που θίγεται σε αυτό το τόπικ :wink:

Ελπίζω να το εξήγησα όσο το δυνατόν πιο απλά γίνεται :stuck_out_tongue:

υ.γ. εννοείται ότι υπάρχουν σωρό ακόμη σειρές τις άνθρωποι που γνωρίζουν/έχουν δεί περισσότερα πράγματα απο εμένα θα μπορούσαν να αναφέρουν :wink:

υ.γ. 2. : το γενικό νόημα του ποστ είναι καλό να αναπολούμε τα παλιά και να τα εκτιμάμε, αλλά όχι να υποτιμάμε το παρόν, πόσό μάλλον όταν δεν έχουμε ψάξει το όλο θέμα.

αυτό πρέπει να σε τιμάει (:!:slight_smile: γιατί κατέχεις περισσότερες γνώσεις απο εμένα!

δεν είχε ανακαλυφθεί η τηλεόραση εεεε?:stuck_out_tongue:

Nils Holgersson, πολύ επικό catoon.:roll:

εγω συμφωνω με τον πυραμιδα. και ποια αθωοτητα μωρε? τι εχουν δηλαδη τα σημερινα καρτουν? οτι δεν υπαρχει αθωοτητα εννοειτε οτι εχουν αρκετη βια? αναλυστε το. Ακομα και τα πολυ παλια της WB ηχαν μεσα το πονηρο τους το χιουμορ.
και καποιος που μεγαλωσε με τα παλια καρτουν της WB θα θεωρει αυτα των τελη 80 αρχες 90 σκατα.

Ρε τι θυμηθηκα:)

Πάντως εμένα όλη αυτή η συζήτηση γύρω απο τα πια καρτούν είναι “καλύτερα” μου φαίνεται ανούσια. Όλες οι εποχές έχουν αναδείξει αριστουργήματα και μούφες. Έτσι ήταν πάντα, και έτσι θα συνεχίσει να 'ναι…

Οκ, μεγαλώσαμε με τα καρτούν των ‘80ς αρκετοί απο μας και είναι λογικό να τα γουστάρουμε βέβαια. Κάποια απ’ αυτά ήταν όντως το κάτι άλλο. 8)

Που εβλεπα Αποδειξεις και μια επλενε τα χερια της και δεν φευγαν τα μικροβια… :lol: :stuck_out_tongue:
On topic:το εβλεπα και εγω αυτο πιτσιρικας και τα εσπαγε. :smiley:

Εχω ολα τα βιβλια της αντιστοιχης σειρας (50) και τις βιντεοκασσετες με ολα τα επισοδεια! Απαιχτη.

απο ποτε το samurai shamploo εχει παιδικη θεματολογια?:?

Σεναριακά, τουλάχιστον μέχρι τη μέση που έχω δεί, δεν θα το θεωρούσα κάτι άλλο. Αν όχι παιδική πές εφηβική (είναι κάτι που άτομα 12+ μπορούν να το δούν άνετα, αν όχι νεώτεροι).

Tον παρακατω ηρωα τον θυμαται κανεις η μονος μου ειμαι παλι(θεος ο τυπας παντως).

τον ηρωα τον ξερω

τον θυμαμαι πιο πολυ απο τους Defenders of the earth
που ηταν μαζι με αλλους

Βρεθηκε ενας,αυξανομαστε.

Χα, που τον θυμήθηκες ρε! Τα σπαγε, το έβλεπα ανελλιπώς!

Aπιστευτο!βρεθηκε κι αλλος.Ευγε,κερδιζεις respect απο μενα.Θεος ο μαγκιτης.:smiley:

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Τι ωραίες εποχές…“Σιτζούνο…φιλάσθενο αγόρι!” :lol:
Μιλάμε για τρελό γέλιο!

Πάντως από τις επιλογές ψηφίζω χαλαρά thunder…thunder…thundercats!:bounce:

thundercats:)