Back in the 80's - 90's when cartoons were good!

MACROSS FOR THE WIN baby!!!

αυτο με τα αεροπλανα που εβαλε εικονες ο bleeding history πως το λενε?

Robotech 8)

πρεπει να ειναι πολυ παλιο γιατι αυτο δεν το θυμαμαι…

μπορει να το προλαβε ο αδερφος μου γιατι εχει κατι εικονες στο πισι του απο δαυτα

κορυφαια σειρα

το βλεπα καθηλωμενος

βασισμενο σε manga

το οποιο αν δεν απατωμαι
αυτο ονομαζωταν macross

και η αμερικανικη εκδοχη που βλεπαμε και μεις robotech

παρτε εισαγωγη

μεχρι και η μουσικη ειναι επος!!!

μολις διαβασα οτι θα γινει ταινια!!!

αυτο και το Voltron!!!

Το Robotech αν δεν απατωμαι ανηκει στο ευρυτερο συμπαν του Macross. Ειναι απο τις πλεον κλασσικες παραγωγες, και συνεχιζεται να επεκτεινεται μεχρι σημερα απο το 1983. Εγω θυμαμαι κλασικα να βλεπω μικρος επεισοδια και να μην καταλαβαινω που παν τα τεσσερα, εξ’αιτιας της αποφασης του καναλιου να μην δειξει ποτε και τιποτα σε κανονικη σειρα#-o. Τωρα που γερασα καθησα και ειδα επιτελους την ιστορια του Ρικ Χαντερ σαν ανθρωπος.

__Ηθελα να βαλω και τη σκηνη της τελευταιας μαχης, με την κοπελα να τραγουδαει, αλλα αντε να μην κανουμε σποιλερς…

Are you pondering what I’m pondering? :naughty:

Todays animation is good too. You can notice that if you actually watch it :slight_smile:

Οι σειρές του poll κατά κύριο λόγο μέτριες, συνήθως με κάποια απλό σενάριο που τραβιέται απο τα μαλλιά, πολλές φορές κακό σενάριο (G.I.Joe το πιο πρόχειρο παράδειγμα, μια απο τα ίδια για τα Transformers, κτλ). Σαφώς και κάποιος που το ψάχνει λίγο πιο σοβαρά με προσπάθειες της εποχής, είτε σε cartoon είτε σε anime δεν θα της έβαζε πολύ ψηλά. Μεγάλο μέρος όμως των τότε πιτσιρικάδων τις θυμάται απο τα παιδικά του χρόνια, ακριβώς με την αθωότητα/αφέλεια που τα έβλεπε τότε, για αυτό και τόση αγάπη προς αυτές τις σειρές. Αν καθόταν και τις έβλεπε τώρα θα απαγοητευόταν οικτρά, τουλάχιστον στη πλειοψηφεία των περιπτώσεων. Αλλά αφού χαίρεται ο κόσμος με τις αναμνήσεις του, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να του τη χαλάσει κανείς. Το κρίμα είναι που δε κάθεται κανείς να ψάξει τα πιο αξιόλογα δημιουργήματα :frowning:

Τεσπά, για εμένα τα αγαπημένα μου τότε ήταν Sailor Moon, Dragonball, Muppet Show, Lalabel, Plawres Sanshiro, ενώ ποτέ μα ποτέ δεν άντεξα τον Kabamaru :S Απο αυτά μόνο Sailor Moon και Muppet μπόρεσα να αντέξω όταν κάθησα να τα ξαναδώ, αλλά σίγουρα το παιδί (ή ότι έχει απομείνει απο αυτό) μέσα μου θα τα ψιλο-νοσταλγεί.

Aραγε τι προβληματισμους να εχει ενα παιδι 5-6 ετων την ωρα που βλεπει αυτα τα καρτουν τα οποια υπαρχουν στο poll? Οταν ηταν η μονη στιγμη που μπορουσε να κρυφτει απο την οποια πραγματικοτητα του εκτος απο τη φαντασια του? Και ποιος ο λογος να καθησουμε να γινουμε υπολογοι για κατι στο οποιο δεν φταιμε σε τιποτα (στην τοτε εποχη)? Αραγε ποσο εξυπνοτερο σεναριο ειχε η sailormoon απο τους thundercats? Πιστευω οτι με αυτα που λες να σε κανει να αισθανεσαι σε καλυτερη θεση προφανως. Δεν θα αναφερθω με τις βλακειες που δειχνουν σημερα στα παιδια, αλλωστε εχω χρονια να ανοιξω την τηλεοραση αλλα μεχρι το σημειο που την αφησα δεν εδειχνε και τιποτα το σοβαρο αν εξαιρεσεις καποια ελλαχιστα…
Και να καθησω τωρα να ξαναδω κατι απο αυτα που μεγαλωσα, οχι δεν θα απογοητευμουν. Θα χαμογελουσα και θα θυμομουν το οτι καλο μου εχει μεινει απο την παιδικη μου ηλικια, οσο χαζο και να ηταν το σεναριο. Μα παμε καλα? Κρινετε παιδικες σειρες με την τωρα ηλικια και τα τωρα μυαλα για κατι το οποιο δεν ξεραμε τι παει να πει πιοτητα? Λες και τωρα την αντιλαβανομαστε παντα… Ασε ρε…

Aραγε τι προβληματισμους να εχει ενα παιδι 5-6 ετων την ωρα που βλεπει αυτα τα καρτουν τα οποια υπαρχουν στο poll?

Και ποιος ο λογος να καθησουμε να γινουμε υπολογοι για κατι στο οποιο δεν φταιμε σε τιποτα (στην τοτε εποχη)?

Μα δεν είπε κανείς ότι πρέπει να γίνεις υπόλογος σε κάτι, για την ακρίβεια αναρωτιέμαι πως κατάλαβες κάτι τέτοιο. Πρόσεξε όμως, έχεις ένα ιδιαλιτερα αφοριστικό τίτλο: 80s and 90s when cartoons where good. Απο αυτό καταλαβαίνω ότι τα σημερινά καρτούν και μή δεν αξίζουν οπότε και πρέπει να δώ παλιότερα. Και αναφέρεις σειρές και έργα που κατά κύριο λόγο δεν ήταν ότι καλύτερο, σειρές σαν το G.I.Joe που ουσιαστικά ο λόγος δημιουργίας τους ήταν να πουληθούν φιγούρες. Λίγο άκυρο δε πιστεύεις?

Εκτός αν για εσένα cartoons = παιδικά, οπότε και έχει απο την αρχή πάει λάθος το πράγμα. Γιατί και στη τότε εποχή και τώρα υπάρχουν άπειρα απο δαύτα που δεν απευθύνονται σε παιδιά 5-6 ετών αλλά και σε μεγαλύτερους. Δεν σε ενδιαφέρουν? Σεβαστό, μη μου γράφεις όμως ότι αυτά που βάζεις αποτελούν και δείγμα ποιότητας.

θα αναφερθω με τις βλακειες που δειχνουν σημερα στα παιδια, αλλωστε εχω χρονια να ανοιξω την τηλεοραση αλλα μεχρι το σημειο που την αφησα δεν εδειχνε και τιποτα το σοβαρο αν εξαιρεσεις καποια ελλαχιστα…

Και αυτά, τα περισσότερα τουλάχιστον που είναι στο πολλ, ελάχιστη διαφορά έχουν απο αυτά που θα έβλεπες σε μία σειρά της εποχής που αναφέρεις. Αν κρίνεις και περιμένεις να μάθεις τη ποιότητα των cartoon μίας εποχής απο τη τηλεόραση, καλά κρασιά.

Αραγε ποσο εξυπνοτερο σεναριο ειχε η sailormoon απο τους thundercats?

Πολύ. Πάρα πολύ. Μέχρι να τελειώσει η σειρά (πολύ μετά το τέλος των επισοδείων στην ελληνική τηλεόραση) είχαν θιχτεί σωρό θέματα, κυρίως γύρω απο τις ανθρώπινες σχέσεις (το manga άλλωστε ήταν αρκετά βαρύτερο όσο αφορά το περιεχώμενο του). Καμία επαφή με μια απλά συμπαθητική σειρά φαντασίας.

Πιστευω οτι με αυτα που λες να σε κανει να αισθανεσαι σε καλυτερη θεση προφανως.

Αν αυτό κατάλαβες, τότε μάλλον κακώς πόσταρα και εγώ, αφού μάλλον άλλα γράφει κανείς και άλλα διαβάζουν κάποιοι. Ασφαλώς, αν ήθελα να νιώσω ‘‘καλύτερος’’ μπορώ να το κάνω σε άλλα φόρουμς που ασχολούνται με το ζήτημα άμμεσα, όχι στο ροκινγκ. Και θα είχα ειρωνικό ύφος που δεν υπήρχε στο ποστ.

Σε περίπτωση που θέλετε να γράφονται εδώ μέσα μόνο θετικά πράγματα και σας ενοχλούν αρνητικά σχόλια, πείτε το μας απο την αρχή.

Και να καθησω τωρα να ξαναδω κατι απο αυτα που μεγαλωσα, οχι δεν θα απογοητευμουν. Θα χαμογελουσα και θα θυμομουν το οτι καλο μου εχει μεινει απο την παιδικη μου ηλικια, οσο χαζο και να ηταν το σεναριο. Μα παμε καλα? Κρινετε παιδικες σειρες με την τωρα ηλικια και τα τωρα μυαλα για κατι το οποιο δεν ξεραμε τι παει να πει πιοτητα? Λες και τωρα την αντιλαβανομαστε παντα… Ασε ρε…

Εγώ θα σου έλεγα δοκιμασέ το και θα δείς αν θα απαγοητευτείς ή όχι :slight_smile:

Αν είναι να κρίνω αυτές τις σειρές τόσο γλυκά όσο θές είναι σαν να τις υποτιμάω απο την αρχή. Οπότε αποφάσισε: είναι αυτό τόπικ για να μάθουμε για παλιά καλά cartoons? Ή για απλά για παλιά καρτούνς, για νοσταλγικές σειρές, κτλ. Γιατί απο τόπικς νοσταλγίας, αν μη τι άλλο έχουμε σωρό.

ΣΤΡΟΥΜΦ - ΚΑΝΤΥ (για τα κοριτσάκια) - Βασιλιάς Αρθούρος - τΑ 10ΛΕΠΤΑ του Disney - Snoopy(hi falks!!!) - Μάγια η μέλισσα - Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος κ.λ.π Το σίγουρο ήταν ότι ήταν πολύ πιο ωραία και γλυκά από τις μαλακίες που βλέπουν σήμερα τα παιδάκια.

Έβλεπα φανατικά Sailor Moon και αμέσως μετά Thundercats και Transformers. Αυτά τα 3 μου λείπουν πιο πολύ… Επίσης τα Χελωνονιντζάκια και Αστυνόμο Σαϊνη. (Τώρα συνειδητοποιώ ότι τα περισσότερα που μ’ άρεσαν ήταν αγορίστικα :p)

8O8O Καταλαβαίνεις τι είπες τώρα?? Καταλαβαίνεις??? Συνειδητοποιείς πως μόλις αποκάλυψες κάτι πολύ μεγάλο και σπουδαίο?! Κάτι που με ΣΗΜΑΔΕΨΕ κυριολεκτικά. Όχι όμως με τη μορφή του πρωτότυπου κινουμένου σχεδίου, αλλά με τη μορφή των βιβλίων! Μέσα απο αυτή τη σειρά αγάπησα την ιστορία - και σε έναν βαθμό, έμαθα ιστορία, όταν ήμουν παιδί. Βασικά παίζει να είναι απο τις ποιοτικότερες και καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων που έχουν γίνει ποτέ!

Τι να λέμε τώρα, τι να λέμε. BOW DOWN !!! :bow2:

Καταλαβαίνω πολύ καλά. Και υπάρχουν και άλλα τόσα ωραία και σπουδαία που δεν τα θυμάμαι τώρα. Ήταν παιδικά που διαμόρφωσαν χαρακτήρες - συμπεριφορές - προσωπικότητες σε μεγάλο βαθμό. Καθόρισαν με την καλή έννοια ένα υγιές και ισορροπημένο μεγάλωμα και πέρασμα στην εφηβεία.
Ακόμα και άλλες σειρές πιο οικογενειακές όπως οι Dukes - Zoro - Tarzan που τώρα μπορεί να τα θεωρούν χαζά, είχαν μια αθωότητα που τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει !!![-X

αν και λιγο αργοπορημενα
@red pyramid εισαι λιγο λαθος

nils holgersson δεν υπαρχει με την καμια σημερα
ουτε στρουμφακια
ουτε αστυνομος σαινης
ουτε μια φορα και εναν καιρο ο ανθρωπος

για gijoe εχεις δικιο

μπορει να υπαρχουν σημερα πιο καλο σκηνοθετημενες σειρες
με πιο βαθυ σεναριο
με καλυτερα σχεδια
με ιδια και καλυτερη δραση
καλυτερους χαρακτηρες
κλπ κλπ

αλλα την αθωοτητα που συνοδευε τις παραπανω σειρες δεν τις συναντας σημερα

και αν εχεις την καλοσυνη και την διαθεση πες μου ποιες θεωρεις αξιολογες παιδικες σειρες σημερα

μικρος εβλεπα ενα παρομοιο(στην νετ νομιζω) με ιδιους χαρακτηρες κτλ αλλα με διαφορετικο concept, κατι με το ανθρωπινο σωμα, θυμαται κανεις?

Power Rangers??? Το απολυτο λιωσιμο!

Μεγαλο λιωσιμο.

Ναι! Ήταν το Μια Φορά και Ένα Καιρό Ήταν η Ζωή (νομίζω έτσι λέγεται), που είχε ως θέμα την εξερεύνηση του σώματος και του οργανισμού, ό,τι πρέπει για τα μαθήματα βιολογίας/χημείας/ανθρωπολογίας!!!

Τι να λέμε, μιλάμε για καρτούν με τεράστιο επιμορφωτικό περιεχόμενο και ουσία…

ποοο αυτό το έβλεπα και εγώ μικρή και μάλιστα το παρακολουθούσα συνέχεια!!!
και την άλλη σειρά που είχε ως θέμα την εξέλιξη του ανθρώπου!

πράγματι,πιστεύω ότι ήταν από τις καλύτερες σειρές με επιμορφωτιό χαρακτήρα.:slight_smile: