Αγαπημένος/οι back vocalists;

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας back vocalist; Εγώ θα πάω με τον Ian D’Sa των Billy Talent…Ακούστε τα back vocals του και θα καταλάβετε γιατί! :smiley:
Εσείς τί λέτε;;;

daron malakian:lock:

Ε…Οι τραγουδιστές των The Band,και οι 3.Ο Ritchie Sambora(που έχει καλύτερη φωνή από το Γιαννάκη).Α!Crosby,Stills,Nash and Young,Beatles,Beach Boys!

__Αυτά είναι θέματα. Επιτέλους κάποιο που όταν πρέπει να διαλέξω δε νιώθω ότι στύβω αίμα από πέτρα. Χωρίς πολλά-πολλά:
[CENTER][/CENTER]

__Και μόνο που στα λάιβ (αυτό το LiveCrime έχει κάνει ΜΕΓΑΛΗ ζημιά) δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τις φωνές τους (και όλα αυτά τα έκανε ενώ έπαιζε και lead!!), και μόνο που έκανε backing στα υπεράνθρωπα φωνητικα που είχε γράψει αυτός ο κύριος:
[CENTER]
(και επί το έργον)
[CENTER]
[/CENTER]
ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΑΙ[/CENTER]

__ΤΙ, “ποιός/οι είναι;”, ΔΕ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ!

[CENTER][/CENTER]

__Με το κλασσικό headmic, απολαύστε (όσο για το ΠΟΣΟ απίθανος κιθαρίστας σε θέμα τεχνικής, συνθέσεων, πρωτοπορίας, σκηνικής παρουσίας και κυρίως απίθανου ΗΧΟΥ, απλά το αφήνω απ’ έξω, ούτε που τα πιάνουμε αυτά, για φωνή και ικανότητα backing φωνητικών -που είναι ΑΛΛΟ πράγμα/τεχνική/ικανότητα- μιλάμε μόνο):

[CENTER]


[/CENTER]

__…

__Και επειδή ΔΕΝ μπορώ να μην τον αναφέρω, θα πω και έναν δεύτερο (και με όχι τόσο δύσκολο έργο ίσως), ο οποίος μάλιστα (εκτός από φανταστικός μουσικός), έκανε εξαιρετικά μπάκινγκ αλλά και λιντ ενώ έπαιζε ντράμς!!

__Το αγαπημένο μου runner-up λοιπόν, ο κύριος Roger Taylor (αρνούμαι να γράψω που έπαιζε!):

__Που παίρνει και αυτός ΠΟΛΛΟΥΣ πόντους, γιατί είχε να κάνει με παρόμοιο θαύμα (εδώ και αν αρνούμαι να αναφέρω όνομα, αν δεν τον ξέρετε… βγείτε τώρα απ’ το φόρουμ -χαχαχαχα):

Υ.Γ. όχι ρε Hop, ειδικά μέχρι το 90 κάτι, ΣΚΟΤΩΝΕ η φωνή του Γιαννάκη. ΑΣΧΕΤΑ απ’ το αν αρέσει ή όχι… ο τύπος έχει θείο δώρο (φωνάρα ο Ρίτσι, αλλά ο άλλος είναι μία κλάση πάνω)

Πάντα θεωρούσα πιο ζεστές τις ερμηνείες του Ritchie.Πολυ καλός ο John αλλά…Για μένα κάτι λείπει!

Μόνο σε μένα φαίνεται λίγο καμένο το θρεντ; Άκου μπακ βοκαλιστ…Anyway, πρώτος που έρχεται στο μυαλό Glenn Hughes. Τόσο καλός που θα έπρεπε να μην υπήρχε ο Coverdale, σορρυ αλλά πάντα τον προτιμούσα.

Ο Geoff Nicholls, για πολλάα χρόνια το 5ο μέλος των Black Sabbath.Τώρα παίζει με τον Tony Martin και του κάνει-ακόμα-εύκολη την δουλειά στα ψιλά…και στα κανονικά φωνητικά που και που.

Βιντεάκι με την παρουσίαση του πάνω στην σκηνή.Στο ρεφρέν ακούμε την φωνή του.

Shadowcaster σαγαπω…με έναν οχι γκέι τρόπο…

DEGARMO ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ

The Edge.

__Ω ναι! επίσης πολύ καλή επιλογή!

__Πολλοί μπορούν να πουν, οκ, δεν είναι τόσο απαιτητικά, ΑΛΛΑ εκτός του ότι έχει ωραία φωνή, πρώτον τα κάνει ενώ είναι ένας κιθαρίστας στην μπάντα (άρα έχει έξτρα βάρος) και δεύτερον και κυριότερο δένει α-πίστευτα καλά η φωνή με αυτή του Bono. Η επιτομή των μπάκινγκ ή πιο χορωδιακών φωνητικών, να μην ξεχωρίζουν αλλά να γίνονται ένα. 8)

__Κρίμσον, ναι ρε, δε σε παρεξήγησα, αλλά… θύμησέ μου όταν έρθω από Λάρισα να ΜΗΝ πιούμε καφέ μαζί! :lol: :stuck_out_tongue: (κερνάω εγώ :wink:)

γιατί ποιος σου είπε οτι θέλω να πιω καφέ μαζί σου? :smiley: (γιατί ποιος νόμιζες οτι θα κεράσει :p)

Πολύ καλοί backing vocalέρς είναι οι εξής:

De Garmo (Queensryche)
Portnoy/Petrucci (Dream Theater)
Stolt/Trewavas/Portnoy/Gindelow (live Transatlantic)

και ένας απίστευτος που είδα live και μάλιστα ήταν ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑ o κύριος Frank Aresti. Όσοι δεν ξέρετε από πού είναι, σκεφτείτε σε ποιο φόρουμ είστε…:p:p:D

Θα πω τον Johan Hallgren.Τσεκάρετε το “Chain Sling” των Θεών Pain Of Salvation και θα καταλάβετε γιατί.


Εννοείται ότι ο De Garmo είναι ο πρωτομάστορας…

Βασικά, είναι κάπως αστείο να έχεις αγαπημένο μπάκινγκ βόκαλιστ. Αλλά οκ, αυτό που θα πω δεν είναι ακριβώς μπάκ βοκαλς αλλά στην ουσία συμπληρωματικά. Ο ένας τραγουδάει την μία γραμμή του τετράστιχου, ο άλλος την άλλη. Και σας χώνει όλους.

Ο Νίκος και ο Θανάσης των Ανάσα Στάχτη \μ/. θρας ρε.

Jerry Cantrell…τον ακούς με Layne και ανατριχιάζεις…και με τον καινούριο γίνεται πολύ καλή διφωνία

Chris Wolstenholme

καλα ρε βαζεις wostenhome και δεν βαζεις το soldier’s poem απο το 0.49 και μετα αρχιζει

ενταξει, απλα αυτα ειχα προχειρα στο μυαλο μου! :stuck_out_tongue:

Αν και δεν μου πολυαρέσουν οι Bon Jovi, ο Sambora είναι απ’τους κορυφαίους γι’αυτή τη δουλειά.

Στους Queen απ’τους άλλους τρεις οκ ο Taylor είναι ένα σκαλάκι παραπάνω απ’τους υπόλοιπους, αλλά στον τομέα φωνητικών έχουν ίσως το καλύτερο σύνολο έβερ. Απίστευτοι.

Μπήκα να γράψω για Richie και με προλάβατε από το πρώτο ποστ! :stuck_out_tongue:

Συμφωνώ απόλυτα, ο Sambora έχει καλύτερη φωνή από τον Jon, ακόμα και στα 80’s! Προσωπική άποψη βέβαια… Είναι πιο καθαρή, πιο “κρύσταλλο” ρε παιδί μου! :roll:

Respect! 8)

(Ξέχασα και τον θεούλη τον Frusciante των RHCP από το Californication και μετά).