Barcelona

Eχω και φανελα με το Νο23. 8)

καταρχην ειμαι πολυ στεωοχωρημενος οχι που το πηρε η μαδριτη αλλα απο το οτι εμεις και τα λαθη μας τους το εδωσαν. κυριως γιατι ειμαστε καλυτεροι και δυστηχως αυτο με ποναει πιο πολυ. σας βλεπω 2 μερες τωρα που διαφωνειτε για τον…διερμηνεα. παντα στην ελλαδα θα αποθεωνετε η αμυνα παιδια. ειμαστε μαθημενοι να παιζουμε αμυνα και να μας αρεσει η αμυνα. κανεις στην μαδριτη δεν χαιρεται για αυτη την τακτικη!! χαιρονται που πηραν εναν τιτλο αλλα ο προβληματισμος τους παραμενει. ασχετα με το εαν εχει αποτελεσμα ή οχι η τακτικη του μουρινιο ειναι αηδια ως θεαμα!! μπραβο τους που μας σταματησαν αλλα τωρα για εμας ειναι το κρισιμο. ολη η γνωμη ειναι εδω.

ελληνες barcelonistas κλειστε τα αυτια και τα ματια σας μεχρι την τεταρτη. πηραν ενα κυπελλο οι εξαροπενταρες και μιλανε. ψυχραιμια και η τεταρτη ειναι πολυ πιο κοντα απο οσο νομιζουν!

κρισπ (ξαναλεω ειδα μονο το β’) αλλα μην τρελαθουμε πως ειχε αυτοματισμους η ρεαλ στην επιθεση! Μπαλιες στα πλαγια για να εκμεταλλευτουμε την απουσια και κουραση αντριανο, ντανι αλβες και την ταχυτητα του ροναλντο και απομακρυνσεις οποιον παρει ο χαρος μπας και γινει κανα λαθος μπροστα. Οσο για το γκολ ο ροναλντο εχει βαλει το 50% των γκολ του στη μανγιου με τον ιδιο τροπο, απλα αντεπιθεση απο τα αριστερα και σεντρα στο δευτερο δοκαρι.

Συμφωνω πως αυτος ο τροπος αμυνας τη σκοτωνει την μπαρτσελονα, πως η ρεαλ στο κατω κατω πιο πιθανο ηταν να σκοραρει απο τη μπαρτσελονα και για να ειμαι ειλικρινης αμα σκεφτω λογικα, το πλεονεκτημα για προκριση στον τελικο στη ρεαλ το δινω, εκτος και αν σκοραρει γρηγορα η μπαρτσελονα οποτε και θα αλλαξει αρδην ο αγωνας. Αλλα μην τρελαθουμε με το μουρινιο πια, το ιδιο εχει κανει και ο χιντινγκ το ιδιο καλα. Καταλαβετε πως δεν ειναι μαγκια να παιζεις την μπαρτσελονα σαν τη γατα με το ποντικι οταν εχεις μαλλον πιο ακριβη ομαδα απο τη μπαρτσελονα, ελεος δηλαδη! Νταξει δε λεω παιξε φουλ επιθεση (αν και προσωπικα το σεβασμο που εχω για την αρσεναλ του βενγκερ δεν θα την εχει ποτε ο μουρινιο οσα τσουλου και αν κατακτησει), αλλα ρε φιλος προσπαθησε λιγο να επιβαλλεις το ρυθμο σου, κοιτα τι ροστερ εχεις δηλαδη.

Αλλα τι λεμε, εδω ο τυπος με τη μπαγερν επαιζε τελικο περσυ με τη χειροτερη αμυνα ομαδας που εχω δει στα χρονια που βλεπω μπαλα να πηγαινει τελικο, και επαιζε στο μισο γηπεδο. Με σναιντερ, ετο, μιλιτο και δε συμμαζευεται. Ε ψοφος κακος, ναι ειμαι προκατειλημμενος.

συμφνωνω με ο,τι ακριβως εγραψε ο λεβιαθαν.

υ.γ. χιλια συγγνωμη για τον κολτσιδα ε :oops:

ΟΚ, εγώ συνεχίζω να μετράω 9 φάσεις Ρεάλ (4 στο πρώτο, 2 στο δεύτερο και 3 στην παράταση) και 4 Μπαρτσελόνα (όλες στο δεύτερο, πρώτο ημίχρονο και παράταση ήταν ανύπαρκτη) πάντως.

Παρολαυτά μάλλον έκανε καλό η απώλεια του κυπέλλου, τώρα οι δικοί μας θάναι υποψιασμένοι (ελπίζω) και πεισμωμένοι όσο ποτέ (πιστεύω).

όποιος είδε εμφάνιση ετο σήμερα το μεσημέρι απέναντι στην λατσιο και είναι μπαρτσα , κλαίει…

υπεροχα,αυριο παιζουμε ημιτελικο champions league με τη ρεαλ και εχουμε μεινει με μιση ομαδα.περα απο μπογιαν,αμπινταλ που ειναι εκτος εδω και καιρο,ο αντριανο εμεινε εξω για ενα μηνα μετα τον τελικο του κυπελου,ο μαξγουελ χτυπησε και αυτος το σαββατο και ετσι μειναμε χωρις αριστερο μπακ(βεβαια οποιος και να παιξει,θα ειναι καλυτερος απο αυτον:p) και επιπλεον ο μιλιτο και ο πουγιολ μπηκαν στην αποστολη αλλα μαλλον ειναι ανετοιμοι και θα μεινουν στον παγκο.
και σαν να μην εφταναν ολα αυτα,διαβασα τωρα οτι και η συμμετοχη του ινιεστα ειναι αμφιβολη λογω ενος σφιξιμου που εχει στο ποδι.
ποιος μας μουτζωσε ετσι ρε?

καλα μην τρελαινεσαι και δεν ειναι ακριβως ετσι. και ο πουγι και ο αντρες θα παιξουν. μαλιστα η ενδεκαδα οπως διαβαζω στα καταλανικα μεσα θα ειναι εκπληξη σε μα θεση, αριστερο μπακ συγκεκριμενα.
βικτωρας,
αλβες, πουγιολ, σακιρα, μασσερανο
τσαβακος, σερτζι, αντρες,
πεδρο ή πιπινι (αφελαι), μεσσιας, βιγαρος!!

εαν παιξει ο πουγι και ο μασσερανο γινομαστε πολυ δυνατοι αμυντικα και επιτελους να κοψουμε τις αντεπιθεσεις των αλλων. εαν βγαλουν οσο το δυνατον λιγοτερες αντεπιθεσεις και ελενξουμε κυκλοφορια και κεντρο θα τους τελειωσουμε. φτανει να δειξουμε οτι ειμαστε καλυτεροι απο αυτους!!

ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΘΟΣ!!!

δυστηχως παρα τις προβλεψεις ο αντρεσιτο δεν τα καταφερε. σιγουρα ειναι μεγαλη απωλεια. αφηνει μονο του τον τσαβι στον ρολο της δημιουργιας και ειναι οτι χειροτερο στην παρουσα φαση. να θυμησω ποσο μας κοστισε περσι αυτο που δεν επαιξε παλι στο ημιτελικο με την ιντερ. πιστευω οτι ο μεσσι θα βοηθησει πολυ σε αυτο το κομματι και θα ανεβει προς το κεντρο απειρες φορες αποψε.
ο μουρμουρινιο απο την αλλη θα εχει μια εξαιρετικα ευαλωτη αμυνα. κρατησε τον πεπε κεντρο και βαζει τον ραμος στο κεντρο της αμυνας!! (γιουπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι). επισης δεν βαζει απο την αρχη τον ιγκουαιν οπως περιμενα οποτε μαλλον θα παιξει με την ιδια λογικη των αντεπιθεσεων.
για ριξτε μια ματια: http://2.bp.blogspot.com/--r4uzVpUUWc/TbfIe0MtJqI/AAAAAAAADkg/IZklF_WmK9A/s1600/Bernabeu_preview.jpg

πάντως στην εικονα πάνω λέει για 4-3-3 που δεν ισχύει και απολυτά(για να μην πω καθόλου)

Δεν την βλέπω την εικόνα, αλλά τι εννοείς?
4-3-3 παίζει η Μπαρτσελόνα.

απο την εικονα σαν 4-5-1 μου φαινεται

δείχνει

[CENTER][B][SIZE=“4”]βιγια - μεσι - πεντρο
[/SIZE][/B]
[/CENTER]

*βαριεμαι τώρα να ψάξω ανάλυση το που κινήθηκε ο καθένας τους στα 2 προηγούμενα ματς

από την στιγμή που ο ινιεστα θα λείψει(?) ο μεσι θα είναι ΠΟΛΛΑ μέτρα πίσω , και καμία σχέση με την κορυφή… δεν μπορεί να υπάρξει με αυτόν τον τρόπο 4-3-[B]3[/B]
θα πάει ο βιγια λίγο πολύ στη θέση του μεσι(έγκλημα αλλά δεν γινεται αλλιώς)…
πεντρο δεξιά, και ο κειτα αντί κολλητά(σχεδόν) με το αμυντικό χαφ(μπουσκετς) θα κινείται προς τα αριστερά…
αμα σκεφτούμε και το πως θα κυνηγάει και πως θα κινείται(πιστεύω)ο πεντρο, δεν υπάρχει πουθενά 4-3-3… 4-5-1 είναι…
εκτός αν η μπαρτσελονα κανει ένα παιγνίδι που στο κέντρο γίνουν όλα τέλεια…αλλά με κειτα/μπουσκετς αυτό δεν γινεται…οπότε 4-5-1

Καμία σχέση.

Η διάταξη των παικτών είναι 4-3-3, το που κινείται ο καθένας είναι σχετικό. Ο Μέσι θα ξεκινάει από δεξιά, προφανώς θα τραβιέται πιο πίσω αλλά παραμένει επιθετικός. Ο Πέδρο θα μπουκάρει από αριστερά και ο Βίγια θα είναι κορυφή. Αμυντικό χαφ-κόφτης θα είναι ο Μπουσκέτς και μπροστά του οι Κεϊτά, Τσάβι. 4 χρόνια τώρα, έτσι παίζει η Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι πάντα έχει πιο ελεύθερο ρόλο, είτε με Ινιέστα, είτε χωρίς.
Ξεκινάει από δεξιά, συγκλίνει στο κέντρο και ανεβαίνει στη θέση του ο Άλβες.

(δεν βλέπω πρώτη φορά την μπαρτσα :D)

όταν λέμε διάταξη λέμε για αρχική? γιατί τότε οκ…

αλλά άμα λέμε για μέσα στο παιγνίδι αυτή τη στιγμή και [U]με βάση την διάταξη[/U] που δείχνει η φώτο, δεν ισχύει…

αμα δω τον μεσι πιο κοντά στον τσαβι και οχι στον βιγια που είναι το 4-3-3?

*μήπως ήρθε η ωρα αυτό το 4 χρόνια να αλλάξει λίγο…δώσε [U]λίγα[/U] μετραααααα (για σήμερα μόνο)

επίσης ξέρει κανείς κανένα κάλο βιβλίο τακτικής(για ποδόσφαιρο, οχι για πόλεμο)

κατι τέτοιο θές?

http://www.talkfootball.co.uk/guides/football_formations.html

Είναι 4-3-3 γιατί ο Μέσι είναι επιθετικός που τραβιέται προς τα πίσω, όχι μέσος που κινείται προς τα εμπρός.

Η Μπαρτσελόνα έχει από εποχές Κρόιφ ολλανδική φιλοσοφία, δηλαδή σημασία δεν έχει πώς διατάσσονται οι παίκτες αλλά πώς, πού και πόσο κινούνται. Το 4-3-3 το χρησιμοποιούμε καταχρηστικά για να πούμε ότι ξεκινάει με 3 χαφ και 3 φορ.

για εμένα πάντα αυτό ήταν το πρόβλημα μου…όταν βλέπεις κάποιον να συμμετέχει πηγαίνοντας πίσω , δεν μπορώ να τον μετρήσω σαν επιθετικό…
γιατί τότε λεμε για μια απλή διάταξη και οχι για ουσιαστικές θέσεις
ξέρω οτι ίσως να είναι αυθαίρετο αυτό που λεω αλλά πάντα έτσι το έβλεπα…

το βιβλίο είναι αυτό μάλλον ε? [B]Inverting the Pyramid: The History of Football Tactics: A History of Football Tactics[/B] το βρήκα με [B]£4.83[/B]

άραγε τι διαφορά να εχει στα αγγλικα? θα είναι εύκολο στην ανάγνωση?

*ουτε ο σερβερ δεν δέχεται αυτά που λέω.χαχαχα

*edit για το απο κάτω…το έχω λέμε.,!!

σκέφτεσαι να γίνεις ο επόμενος προπονητής της ΑΕΛ?:stuck_out_tongue:

Για να έχει βάλει 49 γκολ ο Μέσι, μάλλον επιθετικός είναι.
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είναι παντού και πουθενά, ειδικά οι τρεις φορ αλλάζουν συνέχεια θέσεις.

Αν θες τη γνώμη μου, ακόμα καλύτερα να διαβάσεις στ’ αγγλικά το βιβλίο.

μάλλον θα έπρεπε να ξεκαθαρίσω οτι μιλάω αποκλειστικά για τα ματς με την ρεαλ…:? (ναι,! εχει διάφορα)

θα το πάρω στα αγγλικα…