Barcelona

εχεις κάνει άλματα απο παράγραφο σε παράγραφο :stuck_out_tongue:
απο την μια λες οτι δεν αξιζε που πέρασε απο την αλλη λες άξια.
απο την αλλη λες για τους τραυματισμούς αλλά απο την άλλη για το ροστερ των 14 παιχτών
σα να απαντάς στο εαυτό σου ειναι… και έχεις δίκιο :stuck_out_tongue:

οπως ειπα και στην αρχη του ποστ μου το νομισμα εχει πολλες οψεις και γ αυτο τα εγραψε με τοσο εντονες αντιφασεις. :wink: γιατι ο καθενας μπορει να τα δει με ολους αυτους τους τροπους.

αχαχαχαχα…δεν το διάβασα αυτό. πήρα μόνο τις περιπτώσεις που γράφεις…
ε μωρέ… λάθη είμαστε… ή κάτι τέτοιο :stuck_out_tongue:

στα τρια τελευταια παιχνιδια η ομαδα δεν εχει παιξει καθολου καλα
χθες εκανε πολλες ευκαιριες και θα μπορουσε να καθαριζε το παιχνιδι αλλα ειχαν γκινια
Πιστευα οτι θα χασει το πεναλντι ο Μεσι επειδη δεν εχει σκοραρει ποτε απεναντι στον Τσεχ.
πρωτη φορα τον ειδα και με τοσα νευρα και να παιρνει κιτρινη καρτα

Θέλω να σταθώ σε μία φάση που για μένα στράβωσε το παιχνίδι χθες και μιλάω για την μείωση του σκορ σε 2-1, τους έχεις ρε γαμώτο 2-0 πάιζουν με 10 και λες για βγέιτε πουλάκια μου από το καβούκι σας τώρα και με την πρώτη φορά που τους αναγκάζεις να ανοίξουν σου κάνουν γκολ και ξανά το λεωφορείο μπροστά στην εστία…(τώρα θα μου πείτε τι άλλο θες ρε μαλάκα? παίζουν με 10 χάνοντας τον ηγέτη τους στην άμυνα, προηγείται ο τραυματισμός Κειχιλ, σου κάνουν πέναλντι και χάνεις και άλλες ευκαιριες…Τι σκατά θες άλλο για να προκριθείς? Ελα μου ντε!!!)
Όλά τα παραπάνω απλά έκαναν την πρόκριση τους πιο "επικη’’, μπράβο τους και μαγκιά τους.
Δεν μπορώ να ξέρω εάν έχει κλείσει ο κύκλος της Μπάρτσα, θα δείξει τα επόμενα χρόνια, το κακό είναι οτι σε μία εβδομάδα μέσα χάθηκε όλη η χρονιά (εδώ που τα λέμε τους γύρισε πολύ η τύχη την πλάτη αλλά δεν είναι σοβαρη δικαιολογία αυτή)

ΥΓ : Είχα την αίσθηση ότι και το πέναλντι να έμπαινε πάλι κάτι θα στράβωνε μετά.
Γεια σου ρε Σωτηρακόπουλε γκουρού που τελείωσες το ματς στο 40 :stuck_out_tongue:

κι εγω το εβρισα εκει τον ξερολα :stuck_out_tongue:
μου σπαει τα νευρα πολυ αυτος ο ανθρωπος

Υπερβολές παιδιά, μονότερμα την έπαιζε την Τσέλσι, αν δεν ήταν τα δοκάρια θα έπεφτε η ψυχολογία των αγγλων και θα γινόταν διασυρμός. Ρεσπεκτ στην προσπάθεια τους αλλά ήταν θέμα τύχης που δεν είχε η Μπαρσελόνα, δεν ήταν τόσο καλοί όσο πέρυσι αλλά πάλι τους θεωρώ ως την καλύτερη ομάδα.

Βλέπω και διαβάζω για μονοδιάστατο παιχνίδι της Μπαρτσα και έλλειψη λύσεων? Σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά διαπιστώνω και αφορισμό στο υπέρτατο μεγαλείο του, απο ομάδα πλειστατιον έγινε ομάδα χωρίς λύσεις ρε παιδία? Ας σοβαρευτούμε λίγο στο τί γράφουμε…

Είχε την ατυχία να βγεί εκτός μάχης ο Βίγια για πολύ μεγάλο διαστημα, ενα φορ που έχει το γκόλ και τον χρυσοπλήρωσε για να καλύψει αυτήν την θέση. Αυτήν την ατυχία την πλήρωσε μέχρι και χθες.

Αυτό δεν σημαίνει οτι ο τρόπος παιχνιδιού της είναι μονοδιαστατος καθώς απο το κέντρο και μπροστά ο κάθε παίκτης σχεδόν εν δυνάμει μπορεί με μια ατομική ενέργει να βάλει την μπάλα στο πλεκτό αλλά και με τους αυτοματισμούς πού όλοι έχουμε δεί.

Ναι, η άμυνα της δεν είναι το δυνατό της σημείο αλλά και αυτό το εξισορροπεί με το ποδόσφαιρο κατοχής. Φυσικά μονάδες καλύτερες στον αμυντικό τομέα ίσως θα πρέπει να βρεθούν γιατί όπως γράφτηκε κάποιοι είναι μετριοι και κάποιοι μεγάλωσαν ηλικιακά.

Χθες εν τέλει δεν την πήγε καθόλου το ματς ούτε απο θέμα τύχης όπως ούτε και στο πρώτο. Λες και ήταν γραμμένο να μην περάσει και όντως έτσι έγινε.

Ρε αδελφέ όταν λέμε μονοδιάστατο παιχνίδι δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε την ομάδα ούτε λέμε ότι αυτό που παίζει είναι εύκολο και ότι δεν θα μείνει στην ιστορία σαν μια μεγάλη ομάδα!Όσο κι αν δεν σου αρέσει όμως το παιχνίδι της είναι προβλέψιμο…άπειρες κοντινές πασούλες , παραλληλοποδόσφαιρο , υπερβολική κατοχή μέχρι να μπει με την μπάλα στα δίχτυα!Και φυσικά το παιχνίδι της έχει αυτοματισμούς και είναι ποιοτικό!Βλέπεις εσύ όμως μήπως κάποιο άλλο πλάνο?Μακρυνά σουτ , στημένα , μακρυνές μπαλιές , κεφαλιές ,σέντρες ακριβείας , οπισθοχώρηση και αιφνιδιασμούς , κάποιο καθαρό σέντερ φορ (πήγε να το κάνει πριν 2 χρόνια με τον Ίμπρα αλλά το παράτησε γρήγορα)?Τι έχει απ’ όλα αυτά?

και διχαλωτό το τσελσάκι…:smiley:

Κεφαλιές καρφώνει ο κάπτεν άμα λάχει.

Η Τσέλσι έπαιξε με δέκα παίχτες στην μικρή περιοχή, ούτε καν πίσω από την σέντρα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράμα,ι ούτε στην σουπερλίγκα, όχι σε ημιτελικό τσου λου. Ο Ντρογκμπά να παίζει στην θέση του Μαρκάνο ξέρω γω.

Ήταν κωλόφαρδη και γλύτωσε πέναλτι και δοκάρι, καληνύχτα.

Η Μπαρτσελόνα παίζει με την μπάλα κάτω επειδή απλά ΜΠΟΡΕΙ. Μακρυνά σουτ, στημένα, μακρυνές μπαλιές, κεφαλιές, σέντρες ακριβείας και αιφνιδιασμοί ως επι το πλείστον είναι ευκαιριακές λύσεις και εννοώ με αυτό οτι το μακρυνο σούτ είναι θέμα ατομικής ενέργειας παικτών αν τους κάτσει, μακρυνές μπαλίες έχουν μεγάλο ρίσκο να χαθεί η μπάλα, στημένα Τσάβι, Μέσι, Άλβες, κεφαλιές το παλεύει με Πικέ, Πουσκέτς, Πουγιόλ, σέντρες ακριβείας δεν ταιριάζουν στο παιχνίδι της, οπισθοχώρηση και αιφνιδιασμός δεν ταιριάζουν επίσης αφού παίζει ποδόσφαιρο κατοχής άρα την περισσότερη ώρα έχει την μπάλα. Στο σέντερ φόρ έχεις δίκαιο.

…μεγάλη μαγκιά της Τσέλση, αλλά κάπου η Μπάρτσα τό’χασε μόνη της…γιατί θα μπορούσε να τό’χε τελειώσει…και με το πέναλντι, αλλά και με άλλες ευκαιρίες:):!:

Ε ναι άρα δεν διαφωνούμε…παραδέχεσαι ότι το παιχνίδι της είναι μονοδιάστατο!Σόρρυ αλλά όλα τα παραπάνω δεν είναι ευκαιριακές λύσεις αλλά τρόποι ανάπτυξης και διάσπασης μιας άμυνας!Όταν με κάποιο τρόπο ο αντίπαλος την μπλοκάρει ή όταν κάποια από τα αστέρια της είναι ντεφορμέ (όπως συχνά συμβαίνει φέτος με Τσάβι, Ινιέστα) τότε δεν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο!!

Ίσα ίσα που διαφωνούμε όμορφα και ωραία :slight_smile:

Απο τα παραπάνω που είπα βλέπεις οτι καλύπτει αρκετές απο τις ευκαιριακές λύσεις και τις τόνισα και με παραδείγματα παικτών, δεν τις καλύπτει φυσικά όλες διαφορετικά θα ήταν ανίκητη πάντα.

Στο φινάλε είναι θέμα γούστου οι τρόποι ανάπτυξης όπως εσύ τους λες. Εμένα οι σέντρες και το να περιμένεις με στημένα να κάνεις κάτι θυμίζει ποδόσφαιρο άλλων εποχών το οποίο δυστυχώς παίζουμε πολύ και το μάθαμε ετσι και στην Ελλάδα.

Ρε witchking δε λέμε να παίζει η ομάδα με γιόμες και στημένα.
Λέμε ότι πρέπει να μπορεί να εκμεταλλευτεί και αυτές τις προοπτικές όμως σε σημεία του αγώνα που χρειάζεται.

Η ομάδα του 2009 (που ήταν με διαφορά η καλύτερη Μπαρτσελόνα) δεν έπαιζε με τόση πολλή επιμονή το παιχνίδι κατοχής, καμιά φορά έμενε και λίγο πιο πίσω για να φύγει στην κόντρα (βλέπε και πρώτο γκολ του τελικού εκείνης της χρόνιας).

Αλλά και πέρσι ακόμα στον τελικό, δύο από τα τρία γκολ με μακρινά σουτ τα έβαλε.

Βέβαια, για μένα το μεγάλο πρόβλημα είναι η κόπωση που κουβαλάνε από τα συνεχή παιχνίδια Ινιέστα και Τσάβι.

Το θέμα δεν είναι τι μου αρέσει εμένα ή εσένα!Η κουβέντα ξεκίνησε από την διαφωνία σου στον χαρακτηρισμό “μονοδιάστατο” για το παιχνίδι της Μπάρτσα!Από τα λεγόμενα σου όμως δεν βλέπω να διαφωνείς!Για να το πω παραδειγματικά όταν μια ομάδα ακόμη και τα κόρνερ κοιτάει να τα εκτελέσει με πασούλα…μπορεί για εσένα το να κάνει σέντρα να θεωρείται παλιομοδίτικο αλλά για εμένα το να μην το κάνει δείχνει αδυναμία και μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού!

Με μονο τον τελικο κυπελλου να απομενει, ας κανουμε το φετινο μας ταμειο:
Περσι, μετα την κατακτηση του Τσ. Λιγκ εγραψα:

Παρα την πικρα του αποκλεισμου, ή καλυτερα του τροου με τον οποιο ηρθε ο αποκλεισμος, απο την Τσελσι, εμμενω στην αποψη μου.
Η χρονια ηταν επιτυχημενη για την ομαδα μας, με την κατακτηση 3
(2 Σουπερ Καπ, Διηπειρωτικο) τροπαιων ενω εκκρεμει και ο τελικος κυπελλου!
Ας γραψω μερικα σχολια για τη φετινη Μπαρτσελονα:

[U]1. Κουραση[/U]
Το Νουμερο 1 προβλημα της φετινης Μπαρτσελονα. Οσο ο Μεσι σκοραρε 1,5 γκολ/ αγωνα, η αδυναμια κρυβοταν αλλα μολις σταματησε να παιζει εξωγηινα φανηκε πως η ομαδα δεν μπορει 2 συνεχομενες χρονιες να τα σαρωσει ολα.

[U]2. Ατυχια[/U]
Της δεδομενης κουρασης προστεθηκε και η παροιμιωδης ατυχια και ηρθε και εδεσε!
Στα 2 κρισιμα ματς, η ομαδα ατυχησε να δεχθει γκολ αμεσως μετα που σκοραρε με αποτελεσμα να μην προλαβει να παρει ψυχολογια. Αν προσθεσουμε το χαμενο πεναλντι και τα 4 δοκαρια, στα 2 ματς με την Τσελσι, νομιζω γινεται εμφανες πως ο Θεος φετος θελει να το δωσει στην Τσελσι.

[U]3. Πειραματισμοι Γκουαρντιολα[/U]
Αφου η χρονια ηταν χαμενη απο το ξεκινημα, προσφερονταν για πειραματισμους απο τον Πεπε. Η αληθεια ειναι πως δοκιμασε αρκετα πραγματα μεσα στη χρονια
(3 αμυντικους και τον Αλβες χαφ, διαφορετικα αμυντικα ζευγαρια, Τσαβι - Ινιεστα- Φαμπρεγκας στο κεντρο), εδωσε ευκαιριες σε νεους παικτες (Τεγιο, Κουενκα, Μοντογια, Τιαγκο) αλλα δυστυχως, αν οχι ολες, οι περισσοτερες δοκιμες απετυχαν. Ακομα -ακομα, δε δοθηκαν οι απαραιτητες ανασες στους "“μπουκωμενους” παικτες ωστε να παρουσιαστουν ετοιμοι του χρονου. Γιατι, ας πουμε ο Μεσι να μην επαιζε στα μισα ματς της χρονιας; Γιατι ο Μεσι να πρεπει να βγαζει ολα τα 90’; Δεν ειμαι σιγουρος αν θα ηταν καλυτερο για την Μπαρτσελονα να αλλαξει προπονητη, και για τον Γκουαρντιολα να δοκιμασει τις δυναμεις του εκτος Βαρκελωνης.

[U]4. Μεταγραφες - Τραυματισμοι[/U]
Λαθος τακτικη στις μεταγραφες και μεγαλη απωλεια απωλεια οι φετινες απουσιες.
Η ομαδα αρχιζε και τελειωνει στον τερματοφυλακα. Ο Βαλντες ειναι να τον βλεπουμε εμεις και να κλαιμε, και οι αντιπαλοι για να γελανε! Βελτιωθηκε μεν, ειναι επιπεδου Ραγιο Βαγιεκανο δε. Ας ξυπνησουνε επιτελους στη Βαρκελωνη και ας ψαξουνε απο τωρα κιολας εναν σοβαρο τερματοφυλακα οπως, ολως τυχαια, εχουν οι 2 ομαδες που προκριθηκαν στον τελικο. Θα πω μονο πως με την ιδια ακριβως εμφανιση που καναμε με την Τσελσι και τον Τσεχ στο τερμα μας, ποιος φανταζεστε πως θα βρισκοταν στον τελικο;
Ο Πουγιολ φανηκε απο περσι πως δεν μπορει αλλο. Πλεον αυτο που μπορει να προσφερει ειναι η ηγετικη του παρουσια και συμμετοχη στο 1/4 των εησιων ματς. Για ποιο λογο δεν εγινε ειτε μεταγραφη αμυντικου, ειτε δκιμη καποιου αμυντικου απο την Β’ ομαδα, αφου το αμυντικο κενο φωναζε; Προσθεστε σε αυτο και την γκαντεμια με τον Αμπινταλ, και καταντησαμε τον αμοιρο τον Μασερανο σεντερ μπακ!
Η ομαδα ατυχησε να χασει ισως τον σημαντικοτερο, στη λειτουργια της ποδοσφαιριστη. Περαν του Βιγια, επιτρεπεται σε κοτζαμ Μπαρτσελονα να μη υπαρχει δευτερος επιθετικος; Τραυματιστηκε ο Βιγια και δεν υπηρχε ενας παικτης να πιασει χωρο στη μεγαλη περιοχη των αντιπαλων, να κρατησει πανω του τους αντιπαλους αμυντικους, να εκμεταλλευτει τις βαθιες μπαλιες. Εβλεπα τον Ντρογκμπα και τον Γκομες, και τους ζηλευα. Εκτος του κενου, που προκαλεσε η απουσια του Βιγα μας εκανε και κακο στον Αλεξις. Αντι να παιζει δεξι χαφ, μπροστα απο τον Αλβες, τον καταντησαμε φορ και τον Αλβες χαφ. Τι να περιμενει κανεις με τετοιες αλχημειες;

[U]5. Τελος εποχης- Κριτικη[/U]
Ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου!
Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται!
Μπορουμε να πουμε και αλλα πολλα τετοια χαριτωμενα γυρω απο τις ειρωνιες και τις “υπερβολικες” υπερβολες που εχουν ακουστει για την ομαδα μας.
Αλλα οταν επι μια πενταετια εχεις ρεζιλεψει με χαρακτηριστικη ευκολια οποιοδηποτε ομαδα κλωτσαει τοπι, φυσικο ειναι να δημιουργησεις μεγαλες αντιπαθειες.
Η ομαδα εφτασε στα ημιτελικα, λογω κυριως ατυχιας αποκλειστηκε ενω διαθετει και φετος την καλυτερη ομαδα (ως καλυτερη ομαδα εννοω, την ομαδα που ολοι οι τεχνικοι φοβουνται να αντιμετωπισουν και θελουν να αποφυγουν). Διαβαζω για μονοδιαστατο και προβλεψιμο παιχνιδι. Δεν εγινε προβλεψιμο το παιχνιδι αλλα καταντησε ετσι λογω των κενων στις 2 πλευρες το γηπεδου (τερμα και επιθεση). Οταν σε καθε ματς ξεκινας να χανεις 0-1 (λογω Βαλντες), δεν εχει επιθετικο(με αποτελεσμα να φοβουνται οι αμυντικοι και να κουραζονται) , τι ποιο απλο απο το να χτισεις ενα τειχος μπροστα απο το τερμα σου και αν εισαι υπερβολικα τυχερος να ελπιζεις σε νικη; Καντε υπομονη και θα τα πουμε απο του χρονου με ολους στο γηπεδο…

εγω που ειπα για τέλος εποχής, μπαρτσελονα είμαι :stuck_out_tongue: και εξήγησα πως το είπα.

Συμφωνώ σε όλα με Νοβίτσκι γιατί όλα αυτά που ανέφερε έπαιξαν τον ρόλο τους ώστε να χαθούν οι δύο κύριοι στόχοι (κάτι σούπερ καπ κλπ δεν είναι δα και τόσο σπουδαία) απλά θέλω να προσθέσω την σχεδόν ανύπαρκτη προετοιμασία για φέτος, πράγμα που θα αλλάξει την επόμενη σεζόν γιατί το είχε ανακοινώσει ο Θουμπιθαρέτα (εάν θυμάμαι καλά) ότι τέρμα οι περιοδίες σε Ιαπωνίες και Αμερικές, κανονική προετοιμασία στην Ευρώπη και μόνο.
Τώρα για τον Μέσι που ανάρωτιέσαι γιατί πρέπει να παίζει σε όλα τα ματς, θα τολμήσω μία εξήγηση. Πρώτον ότι το θέλει ο ίδιος για τα διάφορα ρεκόρ και δεύτερον οι σπόνσορες του πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνση όπως και με τον Ρονάλντο (που και αυτός παίζει χωρίς ανάσα).
Να γυρίσω στο ματς με την Τσέλσι, θέλοντας να πω ότι δεν νομίζω καμία άλλη ομάδα όπως και να έπαιζε θα έκανε περισσότερες φάσεις σε μία τόσο μαζική άμυνα, δεν τις τελείωσαν καλά και αποκλείστηκαν, απλά τα πράγματα.
Η Μπάρτσα έχει μία ταυτότητα (ξεροκεφαλιά για κάποιους, μονοδιάστατη για άλλους και λατρέια για μένα) που με αυτήν θα αποθεωθεί και με αυτήν θα αποτύχει.

Πάντως κρίμα γιατί εαν πήγαινε στον τελικό με την Μπάγερν που δεν μπορεί να παίξει καταστροφικό ποδόσφαριο θα ήταν ματσάρα.
Φυσικά είμαστε τώρα με την Τσέλσι γιατί κυνηγάμε την Λίβερπουλ με 5 μην κυνηγάμε και την Μπάγερν πάλι.