@NOVITSKI προοριζε για φετος να δωσει παιχνιδια στην θεση του στοπερ τον φοντας, που επαιξε λιγα βασικος περυσι, και τραυματιστηκε και αυτος και ειναι 6 μηνες εξω.
Δεν εχω δει τοσο πολυ την Μπαρτσελονα,αλλα το καλοκαιρι
θελει σημαντικες προσθηκες και μερικες αλλαγες για να παει καλα
του χρονου.Ξεχωρα απο την κουραση των παιχτων,η Μπαρτσα
παγκο δεν εχει…
Μην ξεχναμε οτι Πικε,Τσαβι,Ινιεστα,Σεσκ εχουν και Γιουρο
μπροστα τους οποτε δεν θα ξεκουραστουν οσο χρειαζεται.
[]([(http://imageshack.us)"] Uploaded with ImageShack.us](http://imageshack.us/photo/my-images/850/14966550.jpg/) Uploaded with [ImageShack.us)
:lol::lol::lol:
μια χαρα ειναι η μπαρτσελονα…δεν γινεται να κερδιζει τιτλους καθε χρονο…ειναι η ποιο επιτυχημενη ομαδα της τελευταιας 7ετιας…
η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ εγινε TOP ευρωπαικη ομαδα και εφτασε στον επιπεδο των ρεαλ,μιλαν,λιβερπουλ,αγιαξ,μπαγερν κ.λ.π… την τελευταια 7ετια…3 champions ενω ποιο πριν σε 50-60 χρονια ιστοριας ειχε μονο ενα…
πριν αυτη την 7ετια ηταν ενα σκαλοπατι ποιο κατω…
οι μεσσι,τσαβι,πουγιολ,ινιεστα,και βεβαια οι ροναλντινιο,εττο γιατι μ αυτους ξεκινησε η αγωνιστικη ανοδος ειναι ολοι τους τεραστιοι…
ο Μπιελσα νομιζω εχει περισσοτερες πιθανοτητες
Η τρέλα που έχει πιάσει τους πάντες με τον Bielsa δεν ξέρω από που προέρχεται…:-k
εγω δεν τρελαινομαι.προβλεψη κανω.
δεν θεωρω πιο ικανους τους αλλους.
Κανονικα επρεπε να επαιζαν πιο μεγαλα ονοματα για αυτη την ομαδα.
πιο καλοι προπονητες
Του πιστώνεται η καταπληκτική πορεία στο Europa,συμφωνώ.Μπορεί μέχρι και να το σηκώσει.Μπορεί να πάρει και το κύπελλο.Αλλά,θεωρώ πως η Μπιλμπάο με το ρόστερ που έχει έπρεπε να βγαίνει τσουλού του χρόνου.Και δεδομένης τόσο της αδυναμίας της Βαλένθια να παίρνει βαθμούς όσο και των άλλων(Μάλαγα,Ατλέτικο,Σεβίλλης),μέχρι τρίτη θέση πιστεύω έπρεπε να χτυπάει.Δεν ξέρω, δε μου γεμίζει το μάτι.
και ο Βαλβερδε ακουγεται για την πορεια που εκανε με τον ΟΣΦΠ.
δεν πιστευω οτι κανει για την Μπαρτσα
[SPOILER]σε σας που μπορει να φυγει ο προπονητης σας και να παει Ολυμπιακο γιατι δεν παιρνετε τον Βαλβερδε?[/SPOILER]
Αν εξαιρέσεις όμως το αποτυχημένο πέρασμα από τη Βιγιαρεάλ,έχει κάνει και μια πορεία με την Εσπανιόλ ,που ήταν αδύναμη ομάδα,μέχρι τον τελικό του UEFA και με αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα,έβγαλε 5η την Μπιλμπάο,έχει δείξει και στην Ισπανία κάποια πράγματα.Απλά θεωρώ πως το ότι πήγε σε ένα ξένο πρωτάθλημα,ακόμα και αδύναμο σαν το ελληνικό, πήρε μόνο πρωταθλήματα και κύπελλα και έκανε καλές πορείες στην Ευρώπη,με καλή μπάλα,του δίνει κάποια points.
Αυτό που δεν μου αρέσει στον Βαλβέρδε,είναι πως οι ομάδες του αργούν να ρολάρουν.Η πρώτη του χρονιά για παράδειγμα στον Ολυμπιακό.Ο Ολυμπιακός ήταν επιεικώς μέτριος μέχρι να αρχήσει κάτι εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη,με την 5-άρα σε Μπενφίκα κτλ.Βέβαια αυτό,λόγω της δυναμικής του Ολυμπιακού και της ποιότητας του ρόστερ του, δεν είχε σοβαρές συνέπειες στην βαθμολογική συγκομιδή του.Στην Βιγιαρεάλ πάλι,δεν φάνηκε να δουλεύει το πράγμα.Και φοβάμαι μήπως συμβεί το ίδιο στην Βαλένθια.
Απλά στην Βαλένθια είναι και τρελοί όλοι,διοίκηση,οπαδοί…Θέλουν πρωτάθλημα.Πως να ανταγωνιστείς όμως Ρεάλ και Μπάρτσα με τις συντριπτικές διαφορές σε ρόστερ,οικονομικά, κτλ?Και δεν ξέρω αν θέλει να μπλέξει σε τέτοιο σύλλογο ο Βαλβέρδε.Η βαλένθια αλλάζει τόσους παίχτες σε κάθε σεζόν.Δεν δημιουργεί βάσεις για δημιουργία κορμού σταθερού κτλ.Ο Σολδάδο μάλλον χαιρετάει φέτος,όπως και ο Άλμπα,τα ίδια ακούγονται για Ραμί και Τίνο Κόστα.Και κατηγορείς τον Έμερι που σε μια τριετία δεν οδήγησε την ομάδα κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κτλ.Εγώ τον κατηγορώ απλά για την κακή διαχείριση της ομάδας στο Ch League και την απίστευτα κακή φετινή χρονιά.
Τον εκτιμώ τον Βαλβέρδε,θα ήθελα να έρθει να δουλέψει στην Βαλένθια αλλα δεν θα ήθελα να του πιστωθούν τα λάθη της διοίκησης ή υπερβολικές επιθυμίες του κόσμου για “πρωτάθλημα εδώ και τώρα” κτλ.Θα ήθελα να τον πάρουν με ένα πλάνο σοβαρό και σε βάθος τριετίας ή κάτι τέτοιο,να προλάβει να δείξει την δουλειά του.
[SPOILER]
Δεν πιστεύω ο Έμερι να πάει Ολυμπιακό πάντως,τον θέλουν αγγλικοί σύλλογοι…[/SPOILER]
Δυο εγκληματα εκανε ο Γκουαρντιολα προχθες. Το ενα να ξεκινησει ο Κουενκα (σε κανενα ματς δεν μου εχει αρεσει) αντι του Τεγιο (ατομιστης αλλα ξερει τριπλασια μπαλα, δεν τον ειδα στο κλασικο), του Πεντρο (κακη χρονια αλλα το εχει το γκολ περισσοτερο απο πολλους αλλους), ή του ντανι αλβες.
Το δευτερο λαθος ειναι οτι εβαλε τον Κειτα στη θεση του Φαμπρεγας που ειχε κερδισει το πεναλτυ και εβγαλε τις ασσιστς στις δυο μεγαλυτερες φασεις της Μπαρτσελονα (τακουνακι στον Μεσσι στην αρχη και στρωσιμο με το στηθος στον Ινιεστα στο δευτερο ημιχρονο).
Τέλος ο Guardiola με διάδοχο του τον Tito Vilanova, για μένα η καλύτερη λύση από Μπλαν, Μπιέλσα, Βαλβέρδε και Μπόας…εσείς τι λέτε?
Συγκινηση για τον πιο πετυχημενο προπονητη στην ιστορια του club.
Ενταξει με τον Βιλανοβα θα παει με αυτοματο πιλοτο η ομαδα αλλα δεν ξερω αν ειναι και η πιο ενδεδειγμενη λυση.
Θα προτιμουσα Μπιελσα στην ομαδα παντως.Λατρεμενο μπαρμπαδι…
Βασικά εγώ θα έλεγα ότι, άσχετα με τους τίτλους, η Μπαρτσελόνα έγινε τοπ ευρωπαϊκή ομάδα, ιστορικά, επειδή κατάφερε τα εξής:
- Όρισε ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο μπόρεσε να τελειοποιήσει και το οποίο κανένας δεν μπόρεσε να μιμηθεί.
- Έγινε φόβητρο όλων, ανεξαιρέτως, των άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων που στις περισσότερες περιπτώσεις άλλαζαν άρδην το στυλ παιχνιδιού τους και το πλάνο τους όταν την αντιμετώπιζαν, τις περισσότερες φορές αποτυγχάνοντας.
- Ήταν η βασική τροφοδότρια παικτών για την Εθνική Ισπανίας που πήρε Euro και Παγκόσμιο.
- Όλα τα παραπάνω τα έκανε με έναν κορμό παικτών που βγήκαν απ’ τις ακαδημίες της.
Μία ενδιαφέρουσα παρατήρηση που θα μπορούσε να κάνει κανείς (και έχει ήδη γίνει πολλάκις, απλά σπάνια συνοδεύεται από κάποια υποτυπώδη αιτιολόγηση) είναι ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία τα είχε και ο Άγιαξ του '70, ο οποίος και όρισε ένα στυλ παιχνιδιού και ήταν φόβητρο όλων και οι παίκτες του αποτέλεσαν τον κορμό της Ολλανδίας που στερήθηκε το Παγκόσμιο του '78.
Για τον Γκουαρντιόλα, οκ αποδεδειγμένα είναι ικανός και έκανε καλή δουλειά αυτά τα χρόνια αλλά, πρώτον, θα ήθελα να τον δω και αλλού (δείτε π.χ. τι έγινε με τον Βίλας-Μπόας στην Τσέλσι, αν και πρόκειται για διαφορετική περίπτωση φυσικά) και δεύτερον, μου φαίνεται ότι σε περισσότερες περιπτώσεις τον έκαναν μάγκα οι παίκτες του (π.χ. θυμάμαι τον ημιτελικό με την Τσέλσι με το γκολ του Ινιέστα στο '90) παρά το αντίθετο (όπως π.χ. έκανε μάγκες τους παίκτες του ο Μουρίνιο στην Ίντερ). Με αυτή τη φουρνιά παικτών που είχε δηλαδή, σίγουρα του ήρθε πιο εύκολο να πάει την ομάδα ψηλά.
Δεν είναι ότι θέλω να μειώσω την προσφορά του επειδή έχω κόμπλεξ μαζί του (ίσα-ίσα, μου είναι και συμπαθής σαν φυσιογνωμία), αλλά όταν μερικοί τον βάζουν κιόλας στο πάνθεον της προπονητικής, κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Τώρα, γι’ αυτά που νομίζω ότι χρειάζεται η Μπαρτσελόνα του χρόνου, απ’ όσο έχω δει κυρίως στο Τσου Λου δηλαδή γιατί δεν την παρακολουθώ και πολύ στην Πριμέρα, νομίζω ότι τα συνόψισε καλά ο Νοβίτσκι. Απλά να προσθέσω ότι πέρυσι δεν έγινε ποτέ κανονική προετοιμασία…
αποπανε συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ με οτι λες για τον γκουαρντιολα. αυτη ακριβως την αποψη εχω κ εγω. για αυτο και πιστευω οτι επειδη η μπαρτσα εχει φοβερους παικτες θα ειναι δυσκολο η φετινη σεζον να σημανει καποιο τελος εποχης. ο μονος μου ενδοιασμος ειναι οτι με εναν προπονητη που δεν παιζει οπως ΟΛΟΙ στην ομαδα εχουν ΜΑΘΕΙ και συνιθισει θα υπηρχε ενα θεμα. ωστοσο ο βιλανοβα επιλεχθηκε και με αυτο το κριτηριο αρα λογικα οι αλλαγες που θα δουμε στη μπαρτσελονα της νεας σεζον θα ειναι ελαχιστες. για μια σεζον τουλάχιστον εχω την εντυπωση οτι η ομαδα θα παει τρενο (αλλο το αν θα εχει επιτυχιες).
Βλέπω ότι οι περισσότεροι συνεχίζουν να αγνοούν την συνεχή και προσθετική κόπωση που έχουν οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας. Την τελευταία πενταετία ο Μέσι με τον Τσάβι έχουν παίξει πάνω από 300 επίσημα ματς, ο Ινιέστα κοντεύει τα 270, ο Πουγιόλ τα 250 και ο Πικέ είναι στα 230, πολλά από αυτά σε συνθήκες τεράστιας πίεσης. Μιλάμε για αριθμό συμμετοχών που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές χρειάζονται 7 και 8 χρόνια για να πιάσουν.
Η Μπάρτσα του χρόνου θα χρειάστει 3 με 4 καλούς παίκτες για να βγαίνει ένα rotation της προκοπής. Λογικά θα πάρει περισσότερο χρόνο και πρωτοβουλίες ο Σεσκ και ελπίζω σε δυνατή επιστροφή Αφελάι για τα πλάγια. Το ότι αναλαμβάνει ο Βιλανόβα απλώς σημαίνει ότι θα διατηρήσει τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού της οπότε πρέπει να ψάξει και για τους ανάλογους παίκτες. Όπως και νάχει, είναι ένα στοίχημα.
@ leviathan:
Η σύγκριση με Άγιαξ των 70ς δε χρειάζεται και καμιά ιδιαίτερη τεκμηρίωση.
Όλο αυτό το στυλ παιχνιδιού έχει έρθει στην Καταλωνία από τον Κρόιφ.
Αυτό με την κόπωση που λες είναι σωστό και προσωπικά δεν καταλάβαινα γιατί στην Μπαρτσελόνα εδώ και 2-3 χρόνια δίνουν υπερβολική έμφαση σε μεταγραφές και προωθήσεις παικτών απ’ τις ακαδημίες σε θέσεις απ’ το κέντρο και μπροστά (βλ. Πέδρο, Κουένκα, Τέγιο κλπ.). Το ρόστερ της είναι γεμάτο παίκτες κέντρου. Και φυσικά απ’ τη στιγμή που έπαιρνε μόνο παίκτες κέντρου, αναγκαστικά κάποια στιγμή, με τους τραυματισμούς/Αμπιντάλ/κτλ. θα βλέπαμε πράγματα όπως π.χ. Μαστσεράνο και Μπουσκέτς στόπερ. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί ήταν τόσο αναγκαίος ο Φάμπρεγας ας πούμε …
Ε ναι για τον Άγιαξ είπα ότι έχει ειπωθεί πολλές φορές απλά όσοι μιλάνε γι’ αυτό σπάνια μιλάνε για κάτι άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο κυριαρχίας με το passing game. Πιο πολύ αναφερόμουν στο πού μοιάζουν οι δύο ομάδες (και) σημειολογικά.
Σίγουρα η κόπωση έπαιξε τεράστιο ρόλο στην όχι και τόσο καλή χρονιά φέτος (αποτυχημένη δεν την λες) και αυτό οφείλεται στην έλλειψη πάγκου, στους πολλούς τραυματισμούς συν την περίπτωση του Abidal.
Θα προσπαθήσω να κάνω μία μίνι ανάλυση ξεκινώντας από την επίθεση προς τα πίσω, Δεν ήμουν ποτέ μεγάλος φαν του Villa αλλά τα περσινά 20 κάτι γκολ του σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δεν τα βρήκε η ομάδα από κανέναν φέτος που έπαιξε στην θέση του και λείψανε πολύ στην έκβαση της φετινής πορείας, Φυσικά δεν μπορώ να έχω παράπονο από τον Alexis με κόπα Αμέρικα το καλοκαίρι αλλά και με πολλούς τραυματισμούς μέσα στην χρονιά χάνοντας αρκετά ματς. Για τον Afellay τώρα δεν μπορώ να πω ότι έλλειψε, γιατί καλά καλά δεν προλάβαμε να τον συνηθίσουμε αλλά πιστεύω ότι θα ήταν πιο πολύτιμος από Tello και Cuenca.
Στο κέντρο ο Xavi φαίνεται ο πιο σκασμένος παίχτης όλης της ομάδας, ο Iniesta για τα στάνταρντ του ήταν πολύ κακή χρονιά, από τον Fabregas περίμενα παραπάνω πράγματα, Ξεκίνησε φουριόζος αλλά χωρίς την ανάλογη συνέχεια (βέβαια δεν έπαιξε και πολύ στην θέση που τον έχουμε συνηθίσει, μέχρι και σέντερ φορ τον είδαμε, άσε που τον τελευταίο καιρό δεν έπαιζε και πολύ), με τον Thiago παραμιλούσαν όλοι στις αρχές, έκανε κάποια καλά παιχνίδια και κάποια μέτρια ως κακά. Ο Busquets και ο Keita ήταν μία χαρά.
Στην άμυνα που ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα (αν και πάλι έχει το μικρότερο παθητικό στην πρίμερα) με το γνωστό θέμα του Abidal, με τον Puyol να έχει μεγαλώσει (αλλά παραμένει ταρζάν) με τον Pique να μην είναι ο γνωστός Pique, με τον τραυματισμό του ελπιδοφόρου Fontas και έναν Mascherano που για μένα ήταν πάρα πολύ καλός και MVP, τηρουμένων των αναλογιών (αλήθεια θεωρείτε λάθος το να παίζει στόπερ ή ότι κερδίσαμε έναν καλό στόπερ?)
Ο Alves ήταν πολύ καλός στα περισσότερα παιχνίδια (δυστυχώς όχι με την Chelsea), για τον Adriano δεν θα πω τίποτα γιατί τον θεωρώ πολύ λίγο για την Barca.
Δεν θα πω τίποτα και για τον Βίκτορα γιατι αυτός είναι και έχουμε συνηθίσει να ζούμε με αυτόν.
Guardiola για δεύτερη φορά θα παίξει το with or with out you στο Camp-nou για πάρτη σου, μία σαν παίχτης και μία τώρα σαν προπονητής, άντε να παίξει και σαν πρόεδρος.
Αρκετά σας κούρασα με τις μαλακίες μου.