Η τελευταία φάση έιναι πεντακάθαρη και έπρεπε να δωθεί αλλά είναι γραμμή των διαιτητών να μην σφυρίζουν επαφές κτλ στα τελευταία δευτερόλεπτα για να μην επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Σωστό ή λάθος δεν ξέρω αλλά έτσι γίνεται.
Ο Ολυμπιακός του χρόνου θα έιναι πολύ καλύτερος αν επανέλθει 100% ο Ματσιγιάουσκας και αδυνατίσει ο Σοφοκλής.
Ο Παναθηναικός παίζει άναρχο μπάσκετ στα τελευταία ματς. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις κρίσιμες επιθέσεις δεν βγαίνει ποτέ το σύστημα και σουτάρει άλλος από αυτόν που έχει επιλέξει ο Ομπράντοβιτς. Οι πάικτες σωματικά δεν τραβάνε.
Οντως… Ειναι καθαρο φαουλ, αλλ συμφωνω οτι πολλες φορες δεν δινονται στα τελευταια δευτερολεπτα… Εδω δεν δινονται κατω απ το καλαθι τετοια φαουλ στο τελος το αγωνα σιγα μην το εδιναν στη σεντρα…
Ελπιζω ομως η αδικια που νιωθουν οι δικοι μας να τους ωθησει να παρουν το ματσακι της Κυριακης… Θα βραζει και το ΣΕΦ…
Βέβαια, πριν φάει τη τάπα, μόνος του πήγε και έβαλε ένα τρίποντο σε αιφνιδιασμό βάζοντας μας πάλι στο παιχνίδι…
Για το ματς, δεν έχω κάτι να προσθέσω, εκτός του μακάρι να είναι και ο 5ος τελικός τέτοια ματσάρα!! (Τον 4ο θέλω απλά να τον κερδίσουμε και ας είναι και σούπα!!! )
όταν χάνεις τέτοιο ματς στο ΟΑΚΑ,είσαι άξιος της μοίρας σου και δεν πρέπει να μιλάς για διαιτησίες…το ματς ήταν του ΟΣΦΠ…και δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει τέτοιο ματς φέτος…
πάντως είχα ξενερώσει τη ζωή μου χθες στο γήπεδο…πολύ οπαδιλίκι ρε παιδί μου…μάλλον εγώ χάλασα:)
Ενταξει, καλο παντως ειναι να μην εχουμε επιλεκτικη μνημη. Οπως ειπε και ο φιλος γαυρος ChrisP η διαιτησια χθες ηταν απαισια και λαθη εγιναν εκατερωθεν. Οι περισσοτεροι μιλανε για την τελευταια φαση. Ναι, ηταν φαουλ αλλα μια φαση κρινει το αποτελεσμα ενος αγωνα μπασκετ ΜΟΝΟ οταν γινεται στο τελος? Να θυμισω οτι παρομοια φαση ειχε γινει στο ΣΕΦ υπερ του ΟΣΦΠ. Γιατι δεν βγηκε ο “Πρωταθλητης” (:lol3:) με πρωτοσελιδο να μιλησει για γκριζους λυκους και κοκκινες αλεπουδες?
Στο χθεσινο παιχνιδι δινεται ενα αντιαθλητικο εναντιων του ΠΑΟ. Στη συνεχεια υπαρχουν 3 παρομοιες ή και χειροτερες φασεις σε μαρκαρισματα παιχτων του ΟΣΦΠ. Στις 2 δινεται απλα φαουλ και στην 3η τιποτα!!8O Επισης στο τελος της κανονικης διαρκειας οταν ο ΠΑΟ ηταν μπροστα με 4 εχουν γινει 2 φαουλ στην επιθεση του ΠΑΟ πριν το τριποντο του Ακερ και τελικα οι διαιτητες δινουν αουτ…Δηλαδη αυτες οι αποφασεις δεν κρινουν το αποτελεσμα ενος αγωνα που τελειωνει με 1 ποντο διαφορα? Ή μηπως επρεπε να εχουν γινει ΟΛΕΣ στο τελος για να τις θυμουνται καποιοι? Οποιος φιλος γαυρος θελει ας παει την Κυριακη στο ΣΕΦ και ας παρατηρησει ποσα φαουλ γινονται οταν αμυνεται ο Ολυμπιακος, ειδικα απο τους Αμερικανους σας και τον Βασιλοπουλο. Και δεν μιλαω φυσικα στον παιχτη που εχει τη μπαλα…
Και ναι, ο Αρχηγος χτυπιοταν σαν τρελος γιατι ειναι τριφυλλαρα οσο δεν παει αλλα ουτε στους διαιτητες φωναζε ουτε τα ορια του παγκου ξεπερνουσε. Εδω ο Γκερσον ειχε μπει μεσα και ουρλιαζε και αντι για τεχνικη ποινη το κορακι πηγε και του επιανε τον κωλο!!!8O 8O
Anyway, ο αγωνας ηταν πολυ καλος και μακαρι και τα επομενα 2 παιχνιδια να ειναι τετοια. Στην τελικη πιστευω οτι κριθηκε απο την τυχη και τη συγκεντρωση και οχι απο τη διαιτησια. Συγχαρητηρια στον πολυ καλο χθες ΟΣΦΠ και στον ΠΑΟ για την ψυχη που εδειξε.
Ναι οκ το εβαλε.Αλλα η επιλογη του ηταν τερμα ηλιθια.
Βγαινατε σε αιφνιδιασμο 3 με εναν.Και αντι να κανει το αυτονοητο(πασα για ευκολο λει απ) αποφασισε να σουταρει.Η χειροτερη δυνατη επιλογη.Σε τοσο κρισημο σημειο πας για το σιγουρο καλαθι,δεν κανεις του κεφαλιου σου.
Μπηκε και κανεις δεν του πε τιποτα.
Αν το χανε θα του ριχνατε τα καντηλια του αιωνα.
πεστα πεστα…ετσι ακριβως…βλεπουμε ολη τη σαπιλα…το ποδοσφαιρο στην ελλαδα ειναι χειροτερο και απο τη πολιτικη μας…η μεγαλυτερη μαφια!!!
ειναι ακριβως αποτελεσμα της ηλιθειας προπονητικης του πινι αυτο…εινξαι παγια τακτικη του καρναβαλου να το κανει αυτο ρε συ…το εκαναν ανεκαθεν οι ομαδες του…αλλα ο οσφπ δεν ειναι (τουλαχιστον ακομα) η μακαμπι του 2000-03 με τους τελειους σουτερ…
τεσπα…μου αρεσε πολυ η συνεντευξη τυπου παντως…πολυ γλαφυρη (οσο ειδα)…μηπως ομως…λεω μηπως ειχαμε ενα πικρουλη ξεσπασμα ανωτεροτητας απο τον Ομπραντοβιτς;; δεν ξερω…ακομα και αν ισχυουν οσα ειπα δεν μου αρεσει να τα λεει ο ιδιος ο μεγαλος…δεν ξερω νομιζω πως κατι τετοιο δεν ειναι καλο προς τα εξω…
και κατι ακομα…οι δηλωσεις του Ματσε για το επιμαχο φαουλ ηταν κανονικες η…ειρωνικες;;;
ανέκαθεν μπασκετικός φίλε μου:wink:
το τραγικό ακόμα και τώρα είναι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πιο πολύ από ότι με το μπάσκετ οι “βάζελοι”…
μιλάω γενικά ως χώρα όμως ε…το έχουμε θεοποιήσει ενώ δε μας προσφέρει τίποτα παραέξω ούτε σε συλλογικό ούτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων…έχουμε να θυμόμαστε κάτι πορείες του ΠΑΟ και φυσικά το Euro
Οκ,αποψη σου.Αλλα καμια σχεση με την πραγματικοτητα στο μπασκετ.
Αμα ο καθενας ηταν να κανει οτι πιστευει,τοτε ο Ματσε θα βαρουσε 3ποντο σε καθε επιθεση,ο Μπουρουσης θα πηγαινε στον διαγωνισμο 3ποντων στο All Star Game και οι προπονητες δεν θα ηταν χρησιμοι σε μια ομαδα.
Μη λεμε οτι θελουμε ετσι?
αυτο που λες ισχυει για τους φανατιλες οπαδους…εγω απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου με το μπασκετ ασχολουμε…τωρα πια μπαλα δεν βλεπω καθολου…ουτε μουντιαλ δεν ειδα να φανταστεις…ουτε παιχνιδι…οποτε…
Οταν οι Μπουλς πηραν πρωταθλημα με το Φοινιξ το 92/93, λιγα δευτερολεπτα πριν τελειωσει το τελευταιο παιχνιδι χανανε με 1 η 2 ποντους… Χρειαζονταν δηλαδη διποντο… Ποιος πηρε την τελευταια επιθεση? Ο Τζορνταν? Οχι… Ο Πιπεν? Οχι… Ουτε καν ο Χορας Γκραντ… Ποιος τοτε? Ο Τζον Παξον (χωρις καποιο ιδιαιτερο συστημα) με 3ποντο δικο του εδωσε λοιπον στο Σικαγο το τριτο του πρωταθλημα μεσα στο Φοινιξ…
Τι θελω να πω? Οτι το μπασκετ, οπως και καθε αθλημα δεν παιζεται στα μπλοκακια των προπονητων, αλλα (πρωτιστως) στο ενστικτο των παικτων… Γι αυτο μας συγκινει, γιατι εχει εκπληξεις και απροοπτα… Αφου το πιστεψε το 3ποντο ο Ακερ καλως το σουταρε και αφου το εβαλε δικαιωθηκε κιολας…
Δεν σας φαινεται περιεργο που ολες (μα ολες -πλην ΗΠΑ) οι χωρες εχουν το ποδοσφαιρο πολυ πιο ψηλα απο το μπασκετ?
Δεν ειναι λοιπον και τοσο δυσκολο να καταλαβεις γιατι γινεται και στην Ελλαδα… Το ποδοσφαιρο ειναι το πιο ευκολο σπορ για να το παιξεις, χρειαζεσαι ενα κουτακι κοκα-κολας και 4 πετρες για δοκαρια… Στο μπασκετ χρειαζεσαι μπαλα και μπασκετες…
Τωρα το τι θεωρει ο καθενας καλυτερο/πιο συναρπαστικο αθλημα εινια αλλη ιστορια… Εγω αν και γουσταρω παρα πολυ και μπασκετ, ειμαι ποδοσφαιρικος… Μου αρεσει η φαντασια περισσοτερο απο την τακτικη…
Παντως, σιγα-σιγα ολο και περισσοτερος κοσμος αρχιζει να (ξαν)ασχολειται με το μπασκετ οπως μεχρι πριν μια δεκαετια… Και ειναι λογικο… Τη δεκαετια του 80 υπηρχαν ο Αρης, ο ΠΑΟΚ και το Ευρωμπασκετ του '87… Μετα ανελαβαν ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και απο ενα σημειο και μετα ο ΠΑΟ εμεινε μονος του… Χωρις ανταγωνισμο χανεται και το ενδιαφερον… Ενω τωρα με την ανακαμψη Ολυμπιακου και Αρη το ενδιαφερον επιστρεφει και παλι…
Εχεις ενα δικιο…
Αλλα στο ΝΒΑ γενικα κανουν του κεφαλιου τους οι παικτες.Στην Ευρωπη το μπασκετ δεν ηταν ποτε τοσο θεαμα,αλλα σκοπιμοτητα.
Εδω παιζουμε αμυνα,εκει παιζουνε επιθεση.Η αμυνα βασιζεται κυριως σε συστηματα και στον προπονητη,η επιθεση και στα συστηματα αλλα και στο μυαλο,την ικανοτητα,την ταχυτητα,την χημεια κτλ κτλ.
Τελοσπαντων,για τη συγκεκριμενη φαση εγω θα επιμεινω οτι η επιλογη του Ακερ ηταν τραβηγμενη.Και 2 φιλοι μου ολυμπιακοι που βλεπαμε μαζι το ματς ναι μεν πανηγυρισαν οταν μπηκε,αλλα μετα τον εβρισαν…
Εμ, αυτο ειναι… Εγω προτιμω να βλεπω επιθεση… Οχι βεβαια το σημερινο καραγκιοζιλικι του ΝΒΑ, αλλα αυτο το ΝΒΑ πριν απο 10 χρονια οπως το πρωτοειδα εγω… Με ομαδαρες και παικταραδες σαν τον Τζορνταν, τον Ντρεξλερ, τον Μπαρκλεϊ, τον Χακιμ, τον (παλιο καλο) Σακιλ…
Ξεφυγα λιγο ομως ε? Δεν πειραζει, μπασκετ ειναι και το ΝΒΑ…
Οσο για τον Ακερ, αν μετα το 3ποντο εβαζε και το λεϊ απ θα τον ειχαν ολοι ηρωα τωρα… Αλλα ετσι ειναι το μπασκετ… From hero to zero…
Eτσι ακριβως.
Κι εγω σαφως και προτιμω το παλιο καλο ΝΒΑ απο οποιοδηποτε αλλο αθλημα στον κοσμο,αλλα δεν υπαρχουν αυτα πια.
Και αυτο για τον Ακερ ειναι αληθεια.Βαζει το τρελο 3ποντο,κανει το (εξαιρετικο) κλεψιμο κ απο υπερβολικη σιγουρια τρωει την ταπα της χρονιας και γινεται ο μοιραιος σας παικτης…
Ειναι παιχταρας!!! Την Τεταρτη εκανε μια απο τις χειροτερες εμφανισεις του και παλι ομως εκανε δυο ενεργειες που εκρναν τον αγωνα!
Λιγο θελει να αρχισει να λατρευεται πιο πολυ απο οτι λατρευτηκε ο Μποντιρογκα.