Οπως στον προηγούμενο αγώνα οι αντίπαλοι είχαν 0/23 τρίποντα, έτσι και μεις δεν είχαμε βοήθεια από σημαντικό αριθμό παικτών.
Αδικαιολόγητο κλατάρισμα στο 3ο δεκάλεπτο.
Αυτά αλλάζουν:):!:
[SIZE=“4”]Διαμαρτυρίες αιωνίων για τους «γκρι»[/SIZE]
Εκατέρωθεν διαμαρτυρίες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τη διαιτησία στους τελικούς της Α1 εξέφρασαν προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας οι εκπρόσωποι των δύο «αιωνίων» στην κλήρωση για τους διαιτητές του τρίτου και του τέταρτου αγώνα.
Οι «πράσινοι» εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία και στα δύο ματς:!:, ιδιαίτερα σε αυτό της Κυριακής, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» με τη σειρά τους ζήτησαν την εξαίρεση του Χρυσόστομου Σχινά από τη διαδικασία, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την ΚΕΔ.
Στον τρίτο τελικό, που θα γίνει την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, διαιτητές θα είναι οι Χριστοδούλου, Τανατζής και Αναστόπουλος, ενώ στο τέταρτο παιχνίδι, που θα γίνει την Κυριακή, το τρίο των «γκρι» θα αποτελούν οι Βοεράδης, Γκόντας και Κορομηλάς.
τραγικα πραγματα…
ειδικα για τον παναθηναικο…
λιγο ντροπη ρε παιδια…
50-50 με λίγη έδρα οι διαιτησίες και στα δυο ματς, γενικά φέτος και πέρσι στα μεταξύ μας ματς δεν έχουν επηρεάσει καθόλου.
ελεος…ελπιζω ολα αυτα να τα βγαζουν παρατρεχαμενοι των ομαδων και να μην ειναι αποψη προπονητων παιχτων παραγοντων…γτι αλλιως ειναι αξιοθρηνητοι…Ειδικα για εμας που κοροιδευαμε τον Γιαννακη…Ας βαλουν το κεφαλι κατω να δουλεψουν και οι 2 να παιξουν καλο μπασκετακι, και ας αφησουν τις μαλακιες για διαιτησιες και τετοια…
Όπως έχει γίνει το παιχνίδι του Ολυμπιακου τελικα αυτός που φαίνεται να… περισεύει λιγάκι στην ομάδα είναι μάλλον ο Τσλντρες. Αν στην θέση υπηρχε ένα καλό δυάρι η χημεία και ισοροπία της ομάδας θα ήταν πολύ καλύτερη, έτσι όπως είναι το παιχνίδια της ομαδας ο Τσιλντρες ΠΡΕΠΕΙ να βρει το σουτ απ’εξω. Όχι πως είναι κακός παικτης φυσικα, φετος ίσως να είναι και ο καλυτερος αλλα δεν φαινεται να του ταιριάζει το μπασκετ που παιζει η ομαδα που δειχνει να προσπαθει να “χτισει” πανω στον Κλειζα περισσότερο (χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα καλο)
Ο Κλειζα και στα 2 παιχνίδια προσπαθεί να παιξει λιγο παραπάνω ως κανονικό 4αρι για να βρει καλυτερη ισοροπια η ομάδα, αλλα στο πρωτο αγώνα Φώτσης και Τσαρταρης του έβαλαν μαζι πανω απο 20 πόντους (δεν θυμαμαι άλλο αγωνα φετος που αυτοι οι 2 να ειχαν 10+ ποντους ο καθένας) και τον εκνευρισαν στην επίθεση. Στον δευτερο αγώνα τα καταφερε πολύ καλύτερα.
Θα μου πει κανείς πως με τις αναλυσεις που καθομαι και γράφω μόνο για τον Ολυμπιακο τα βλεπω μονοδιαστατα και οπαδικα αλλα καμια σχέση αφου δεν ειναι Ολυμπιακος :p. Απλα νομίζω πως τα τελευταία 3 χρόνια η ομάδα του Ολυμπιακου παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον ακριβώς επειδή προσπαθεί να βρει μια μπασκετικη ταυτότητα. Κατι που ο ΠΑΟ έχει βρει εδω και καιρό. Δεν χωραν και πολλες αναλύσεις στην ομάδα του Ζοτς πλεον.
Ελπιζω τα επομενα παιχνίδια να είναι το ίδιο συναρπαστικα όσο ο 2ος τελικός.
ετσι ειναι…
με τον ολυμπιακο ασχολουμαστε γιατι θελει δουλεια και εχει ψωμι ακομα…
για τον παναθηναικο τι να πεις…?
μονο κατι ψιλα οταν χανει…(5 φορες τον χρονο…:?)
παντως εγω δεν βλεπω παιχνιδι του ολυμπιακου που χτιζει πανω στον κλειζα…
μην πω το αντιθετο…
και 3αρι θα επαιζε ο θειος μου…
Βλεπω πως δουλεύουν πολύ με τον Κλέιζα τόσο στην αμυνα όσο και στην επίθεση. Στον 2ο αγωνα τον ειδα να κρατάει πολυ την μπάλα στα χέρια του, σε πολλούς απο τους τελευταιους αγωνες να παίζει με πλατη (κατι που δεν εκανε) και γενικα προσπαθουν να διμιουργησουν τις καταλληλες συνθηκες για να εχουν σκορ απο τον Κλειζα. Ειναι φανερο πως τον θεωρούν τον παίκτη κλειδι, ακομα και τον Τεοντοσιτς προσπαθουν τωρα στους τελικους να συγκρατησουν και να μην παιρνει άλλο αυτες τις τραβηγμενες προσπαθειες που έκανε στο φαιναλ-φορ. Αλλα το κακό είναι πως παιζοταν στο 4 φθείρεται πολυ, για αυτο και παει αρκετα στο πάγκο σε σχέση με τον Τσιλντρες, ο οποιός Τσιλι παιζει απο 2 ως 4 συνεχώς στην ουσία μπαλώνοντας τρύπες ανάλογα με την 5αδα που εχει ο Γιαννάκης μέσα.
3αρι ειναι ο Κλειζα αλλο αν τον έχουν κανει 4 στον Ολυμπιακο.
αν ειχαμε καλα τον βασιλοπουλο ισως συμφωνουσα, αλλα δεν τον εχουμε. τον τσιλντρες τον χρειαζεσαι, παιζει και αμυνα που δεν παιζει ο κλειζα. με κλειζα στο 3αρι γινομαστε πολυ πιο αργοι αν αναλογιστουμε οτι θα παιξει και πιο βαρυ 4αρι απο αυτον.
συνεχιζω να διαφωνω…σορρυ…
πολυ λιγες φορες εχω δει πραγματικα να εχει σχεδιαστει επιθεση για να την παρει ο κλειζα…
με προυποθεσεις παντα…
τα καλαθια αναγκης στο 0 δεν μου λενε κατι…
Ναι αλλα δεν έχει σουτ. Και ο Ολυμπιακος πλεον το σουτ το χρειάζεται πιο πολυ. Ο Τσιλντρες παιζει πολυ καλα. Κανει τα παντα αλλα δεν εχει θέση στην ουσία. πασπαρτού εχει καταντησει όπου απαιτει η 5αδα που υπαρχει στο παρκε παιζει. Αμυντικά μαρκάρει απο πλει-μακερ μεχρι ψηλούς. Επιθετικά αν του κόψεις την κινηση κοντα στο καλαθι μετά για να σκοραρει πρέπει ο ίδιος να δημιουργησει τις συνθήκες απο την περιφερεια συνηθως, ειτε με μπασιμο ειτε με σουτ. Κατι που μάλλον τον αποσυντονιζει πολλες φορές επιθετικα. Αλλα ναι έχεις δικιο για Βασιλοπουλο η αληθεια είναι είχα και αυτόν στο μυαλο μου όταν τα εγραφα.
3άρι για το ΝΒΑ είναι ο Κλέιζα.
Και στην Ευρώπη θα μπορούσε ίσως να παίξει για κάποια λεπτά 3άρι αλλά γενικά τα σχήματα είναι πιο ευέλικτα και θα έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην άμυνα. Πάντως Crimson δεν συμφωνώ ότι δεν υπάρχει σύστημα που να αξιοποιεί τον Κλέιζα. Δεν είναι ο σέντερ που θα του στήσεις πικ εν ρολ, ούτε ο κλασικός σουτέρ που θα στήνεται στις γωνίες. Είναι σκόρερ που παίρνει τη μπάλα και δημιουργεί καταστάσεις μόνος του.
Για Τσίλντρες συμφωνώ ότι έχει το σαφέστατο μειονέκτημα του σουτ. Και για μένα είναι ικανό να αμφισβητηθεί η θέση του στην ομάδα λόγω αυτού. Παίζει βέβαια εξαιρετική άμυνα, αλλά τι να το κάνεις όταν στην επίθεση η αντίπαλη ομάδα τον αφήνει ελεύθερο και έχει την δυνατότητα να κάνει νταμπλ τημ σε άλλον παίκτη. Από την άλλη έχει επιθετικό ριμπάουντ και παίρνει πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Και επίσης όταν Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς στήνουν καλά την επίθεση μπορούν να εκμεταλλευτούν την κίνησή του στη baseline και να πάρουμε επίσης εύκολους πόντους κάτω απ’ το καλάθι.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή χρειάζεται οπωσδήποτε δυο γκαρντ με τρίποντο αντί Πεν και Χαλπερίν, έναν ψηλό με ριμπάουντ αντί Βούισιτς και παίζει η θέση του Τσίλντρες. Αν μπορεί να βρει ένα τριάρι με επίσης θανατηφόρο τρίποντο που να μην υστερεί σημαντικά όμως στα υπόλοιπα (ριμπάουντ, μπάσιμο, άμυνα) έχει καλώς.
δεν ξερω…ισως να κανω λαθος…
καθε φορα που βλεπω τον κλειζα τα καλαθια του μου κανουν για καλαθια τυχαια(εκτος συστηματος εννοω…)
παντως τεραστια μαλακια για τον ολυμπιακο που δεν καταφερε να βγει πρωτος στην κανονικη διαρκεια…
θα ηταν καπως διαφορετικα τα πραγματα…αν και ο παναθηναικος τον εχει κερδισει και στο σεφ…
Δεν γίνεται όμως όλα να βγαίνουν βάσει συστήματος, υπάρχει και το ατομικό ταλέντο. Προχτές ο ΠΑΟ πήρε 10 πόντους από ατομικές προσπάθειες του Σάρας. Θέλω να πω δεν γίνεται όλοι οι πόντοι να είναι είτε λέη-απ είτε ελεύθερα τρίποντα, κάποιοι θα μπουν και με σουτ από μέση απόσταση.
καλα ναι…
αμα δεν υπαρχει και το ατομικο ισως να μην γουσταραμε και τοσο…
σαρας+τεπιτς προχθες βαρουασν απο μονοι τους…
Δεν ξέρω εμενα ο Κλειζα δεν μπορεί να μου φανεί σαν 4αρι ακομα και για τα ευρωπαικά δεδομένα. Όλες οι κινήσεις του μέσα στο γηπεδο δειχνουν παικτη σκορερ που κινεται περιφερειακά και κοντά στο καλαθι έχει προβλημα ακόμα και με πιο ελαφρά 4αρια. Είναι γρήγορος παίκτης για να μπορει να παίξει στο 3 και στην Ευρωπη για μενα. Χθες κάποια στιγμή κληθηκε να παιξει άμυνα στο Μπατιστ που είναι 2.05 εκανε και 2 φαουλ και εκνευρίστηκε. Στην ουσία μαρκαρε βαρυ 4αρι (ασχετα αν στο ΠΑΟ ο Ματιστ παιζει 5) απο αυτα που θα κληθεί και έχει κληθεί να μαρκάρει στην Ευρώπη χωρίς επιτυχία. Εχει το κορμί μεν αλλά όχι και την αμυντική προσήλωση που χρειάζεται.
Ο Βασιλόπουλος π.χ μπορει να παιξει πιο καλα στο 4 κυριως αμυντικα (επθετικά ειναι χάλια έτσι και αλλιως) ξερει να βάζει καλα το κορμι του και να σπρώχνει έξυπνα ενω εχει καλο άλμα για να μπορέσει να ακολουθησει και ψηλα. Απλα αν ο Ολυμπιακος ενισχυθει εκει που πρέπει, δηλαδη με 2 γκαρ οπως ειπες και ο Κρις και εναν καλο ψηλο στην θεση του Βουιστς με τον Κλειζα στο 3 (και λιγο στο 4) θα βγάζει πιο “σωστές” πενταδες στο παρκέ. Ο Τσιλντρες περισσότερο ταριάζει στον ΠΑΟ όπως είναι τωρα (και του λειπει ενα 3αρι) παρα στο Ολυμπιακο.
Σήμερα κρίνεται σε μεγάλο ποσοστό η κούπα…ακόμα κιαν χάσουμε, αν αυτό γίνει στον πόντο, πας με για νίκη στο Σ.Ε.Φ. και μετά όλα γίνονται:):!:
Αν χάσουμε σήμερα πάει ο τίτλος και ο Γιαννάκης
Πιστεύω ότι ότι και να γίνει, ο Γιαννάκης δεν θά’ναι του χρόνου στον πάγκο:):!: