Ήμουν σήμερα στο παλατάκι και πραγματικά έμεινα έκπληκτος από την ξεφτίλα του ελληνικού μπάσκετ… Είναι αδιανόητο ο Πανελλήνιος από εκεί που πέρσι ήταν στο τελικό του Euro Cup να έχει φτάσει μέσα σε 6 μήνες στην σημερινή κατάντια… Μια τραγική ομάδα που με δυσκολία κάνει τα βασικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο… Και φυσικά δεν είναι μόνο ο Πανελλήνιος. Όλες οι ομάδες μας (εκτός των 2 μεγάλων και του Κολοσσού) φέτος έκαναν βήματα (και κάποιες άλματα) προς τα πίσω… Με τον ρυθμό που πάμε σε 2 χρόνια το πολύ θα το κλείσουμε το μαγαζί…
καλα εισαι:(
ρε γαμωτο ετσι πως ειναι τα πραμματα δεν ξερω αν αρκει απλα να φυγουν απλα οι 2 ‘‘μεγαλοι’’
Για μενα αρκει να μπει ενα salary cap.
Και επισης, οσον αφορα αυτο που λεει ο Radical, δε βλεπω καποιον απο τους 2 της Αθηνας, να εχει κανει βηματα προς τα εμπρος σε σχεση με περσι, ας πουμε.
το salary cap θα ειχε νοημα να ειναι εννιαιο σε ολα τα πρωταθληματα ομως…οι ‘‘μικροι’’ εστι κι αλλιως ουτε που θα το προσεγγιζαν το οριο και ετσι το μονο που θα πετυχαιναμε θα ητανε να ''ριξουμε ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στην ευρωλιγκα…δεν ξερω αν κανω λαθος
Ασχετα αμα θα το πλησιαζαν, η μειωση της διαφορας θα ηταν εμφανης και το πρωταθλημα ανταγωνιστικο.
οποτε αντιο επιτυχιες εξω…γτια την ευρωλιγκα τα τελευταια χρονια ομαδες με μπατζετ 20+ εκατομυριων την παιρνουν. οκ εγω συμφωνω για το σαλαρυ, αλλα να ισχυει και για την Μπαρτσελονα για πχ…αλλωστεε και στα 10 μυρια να παει το ταβανι παλι οι 2 θα το παιρνουνε, αντε σε βαθος 5-10 χρονων να γινει μια εκπληξη στο κυπελλο η στη δευτερη θεση(με τα σημερινα δεδομενα)
Εσυ δεν ειπες για πανευρωπαϊκο salary cap;;;
Πως “αντιο επιτυχιες εξω” τοτε;;;
Και τι σε κανει να πιστευεις οτι οταν δε θα 'χεις μπατζετ 30 εκατομμυριων, αλλα 10, θα κερδιζεις για πλακα την ομαδα των 2 εκατομμυριων;;;
ναι αυτο θα γινει μονο αν εφαρμοστει στην ελλαδα και μονο…αυτο εννωω…εννοειται πανευρωπαικο σαλαρι καπ
δεν μ το λεει κανεις το φανταζομαι, το εξηγησα νομιζω
Τι εξηγησες;;;
Ειναι εξηγηση πως αν η διαφορα των μπατζετ των 2 της Αθηνας και μιας “καλης” ομαδας Α1 ειναι 10-2, θα γινεται το πολυ μια εκπληξη στο κυπελλο στα 10 χρονια;;; 8O
εγω αυτο νομιζω…και δεν πιστευω οτι ειναι παραλογο…ο ΠΑΟ τη διετια 03-04 ειχε ριξει παααρα πολυ το μπατζετ και οι αντιπαλοι ηταν πολυ πιο ‘‘πλουσιοι’’ απο τωρα και επαιρνε σχεδον ανετα την κουπα
Το 2003 ηταν η χρονια που “κερδισατε” το κυπελλο στη Λαρισα “ανετα”;;; :roll:
Οπως και να 'χει, δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη σου.
Σιγουρα στο μπασκετ κερδιζει ο καλυτερος, αλλα οταν σου λεω οτι αν οι διαφορες μπατζετ μεταξυ των ομαδων ηταν μικροτερες, θα ειχαμε ανταγωνιστικο πρωταθλημα και στην ουσια μου λες “Ε, και τι θα αλλαζε;;;”, δεν μπορω να απαντησω κατι.
Συνεχισε να “στεναχωριεσαι” για το οτι το ελληνικο πρωταθλημα ειναι δυο ταχυτητων.
βρε μην αρπαζεσαι δεν εχουμε να χωρισουμε κατι.
θεωρω οτι ετσι θα γινοτανε απλα. ας τα μειωσουνε τα μπατζετ να δουμε τι θα γινει στην πραξη και οχι να μιλαμε εμεις οι δυο υποθετικα, που δεν εχει και καμμια αξια αλλωστε. εγω δεν εχω να χασω κατι με την μειωση, ισως και να δουμε οντως εναλλαγες στους τιτλους οπως λες.
παντως δεν θεωρω οτι οι δυο μεγαλοι ειναι οι υπευθυνοι αποκλειστικα για τις δυο ταχυτητες. τι θα τους πεις τοσα χρονια, ‘‘μην ξοδευεις;’’ αφου μπορουνε θα το κανουνε, ενω εχουνε να ανταγωνιστουνε τους ευρωπαιους. δεν υπηρχε καποιος να τους περιορισει.
αμα βρεθει ενας τροπος,μαλιστα, οχι στα 10 στα 5 μυρια να ριξουνε τα μπατζετ. ουτε θα βαλω ουτε θα βγαλω απ την τσεπη μου
Δεν αρπαζομαι.
Απλα δεν μπορω να ασπαστω το “Ε, και τι θα αλλαζε;;;”.
Ακομα, και το να μην ετρωγε ο ΑΡΗΣ 31 ποντους σημερα και να βλεπαμε κοσμο στα γηπεδα ειναι σημαντικο.
Αλλα σε καθε περιπτωση, πως χωρις τεραστιες διαφορες, οι σοβαρες ομαδες θα μπορουσαν να καλυψουν το μειονεκτημα και να κανουν πρωταθλητισμο, τηρουμενων των αναλογιων.
ΥΓ.: Το παραδειγμα για τις σεζον 03-04 δε στεκει επισης για το οτι δεν υπηρχε διεκδικηση θεσης στην Ευρωλιγκα.
- Σωστοτατος
- Τι να πω μπορει να εχεις και δικιο ρε παιδι μου, εστω και πιο πολλα ‘‘ντερμπι’’ ειναι κερδος
- Μη μου πεις οτι εκατσες και το εψαξες;;; Που το θυμοσουνα ρε θηριο, δεν το χα στη μνημη μου αυτο το δεδομενο:D Και παλι ομως απο τη στιμη που οι θεσεις ηταν καπαρομενες, σημαινει οτι ο Αρης(για πχ) για καποιον λογο, εβαλε στην ακρη το γοητρο του ενω οπως λες, ειχε τις δυναμεις να χτυπησει τον ΠΑΟ, που θα μπορουσε να ειναι και πιο αδιαφορος αν εχανε το πρωταθλημα, αφου ηταν εξασφαλισμενος;;8) ενταξει οκ δεν βγαζει πουθενα, δεν μπορουμε να ξερουμε, εικαζουμε απλως.
Αν βάλεις ένα salary cup πχ στα 20 μύρια πανευρωπαϊκά θα αυξήσεις τον ανταγωνισμό… Το θέμα είναι ότι δεν θα το δεχτούν οι μεγάλες ομάδες οπότε και δεν παίζει να γίνει… Τώρα ένας που θέλει να ασχοληθεί στην Ελλάδα δεν έχει κίνητρο… Με ποια προοπτική να πάρει ένας τον ΠΑΟΚ ή τον ΑΡΗ ή τον Πανιώνιο κλπ όταν βλέπει 7 χρόνια στημένη κλήρωση στο κύπελλο με τους 2 να συναντιούνται μόνο στον τελικό και όταν βλέπει ότι την γενικότερη παρακμή του αθλήματος στην χώρα… Όταν οι 2 “μεγάλοι” έχουν γραμμένες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και οι τσέπες τους έχουν μεγαλύτερη αξία από το καλό του αθλήματος τότε δεν θα δούμε ποτέ πρόοδο… Να το χαιρόμαστε το πρωτάθλημα μας κύριοι…:thumbdown:
Δεν φταινε οι 2 μεγαλες ομαδες μην κοροιδευομαστε. Η πολιτεια και οι παραγοντες φταινε που το ελληνικο μπασκετ εχει φτασει σε αυτη την καταντια.
Αυτά με τις στημένες κληρώσεις και τα λοιπά είναι να 'χαμε να λέγαμε μάγκες…Πρέπει να βρεθούν παράγοντες να ρίξουν λεφτά στις υπόλοιπες ομάδες και αυτό είναι όλο. Άνθρωποι προετοιμασμένοι να μην τα πάρουν ποτέ πίσω, γιατί ο αθλητισμός -και το μπάσκετ ειδικότερα- ποτέ δε βγάζουν κέρδος χρηματικό, στάνταρ αυτό. Τα σκας μόνο ρομαντικά, όπως οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι. Στην Ελλαδάρα όμως, ο μικρομπακάλης παράγοντας προτιμά να τα ρίξει στον ποδοσφαιρικό Άρη (παράδειγμα), παρά στο μπασκετικό τμήμα. Είναι θέμα κουλτούρας και μόνο.
Ο Γκάλης έχει αρχίσει και ξεθωριάζει στις συνειδήσεις μας ως λαός, if you get my point.
Ώχου μωρέεεε με τις “στημένες” κληρώσεις στο κύπελλο!!!
Τώρα για το salary είναι άλλη ιστορία.Ας κοιτάξουν οι ομάδες μας να εκμεταλλευτούν την πληθώρα ταλέντων που έχουν πρώτα,που μπορούν να βγάλουν και κάποια λεφτά από αυτούς,αντί να παίρνουν τον κάθε μαύρο δήθεν παίκτη και μετά βλέπουμε πως θα λύσουμε τα προβλήματα που όντως υπάρχουν
Floydized +1. Δεν αντέχω άλλη δευτεράντζα μαυράκι που δεν τη δίνει απο το αριστερό χέρι στο δεξί.
ξερει κανεις τι παιζει με τους κανονισμους τωρα?