Basketball ή αλλιώς "μπάσκετ ω ρε"

http://www.sportdog.gr/article/178081/dimitris-giannakopoylos-yperektimimenos-o-spanoylis

τι πινει ρε σεις??!!

Δηλώσεις του Γιαννακόπουλου είναι για το thread με τα ανέκδοτα όχι εδώ μεσα.

Ο Παύλος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησαν αιχμές για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό.

«Αν έχει γίνει σε αθλητικά πλαίσια, πολλά συγχαρητήρια, 100 φορές», τόνισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. «Ό,τι είπε ο πατέρας μου με καλύπτει. Αν έγινε σε αθλητικά πλαίσια, συγχαρητήρια», πρόσθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε. «Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Δεν ξέρω».

Τα παν χύμα και τσουβαλάτα, κράτησαν και τον λάσμε, μπράβο πρόεδροι :!:

Ναι, να είχαμε κι εμείς τον Τράκη, ε;;; Αλλά οκ υπάρχει ο Βαγγέλας στο πεόσφαιρο και διδάσκει ήθος εμπλουτισμένο με πυγμή και απο-φασιστικότητα.

Ο Παύλος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησαν αιχμές για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό.

«Αν έχει γίνει σε αθλητικά πλαίσια, πολλά συγχαρητήρια, 100 φορές», τόνισε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. «Ό,τι είπε ο πατέρας μου με καλύπτει. Αν έγινε σε αθλητικά πλαίσια, συγχαρητήρια», πρόσθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε. [B]«Πολλά δημοσιεύματα έχω κατασκευάσει τον τελευταίο καιρό[/B] και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Δεν ξέρω».

φιξντ

Γενικά έχει μείνει η αίσθηση πως η ομάδα του Τράκη γάμησε τον κόσμο φέτος με το πρωτάθλημα Ελλάδος, ενώ στην Ευρωλίγκα πήγε μέχρι τους 8. Κλαπ κλαπ. Αυτό φυσικά συμβαίνει λόγω της χειραγώγησης πρώτα των οπαδών τους (ο καθένας που δεν νοιώθει έτσι βγάζει τον εαυτό απ’εξω), μέσω της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης.

Για να καταλάβουμε λίγο τι ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ, προχτές υπήρξε μερίδα του (δήθεν αντικειμενικού) τύπου που προσπάθησε να ταυτίσει τους Αγγελόπουλους με τον Μαρινάκη…

Όποιος θέλει λοιπόν ας μασάει σανό. Οσο και να βαυκαλίζονται κάποιοι μεταξύ τους ή ιστορία είναι γραμμένη διαφορετικα.

Η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα δύο τελευταία χρόνια είναι άλλη. Live with this που λένε και στο χωριό μου.

πι.ες. Λυπάμαι τον Αρτζι μόνο που ξύπνησε το πρωί και διάβασε πως ο Τράκης την παίζει ακόμη με τον Ζέλικο και το απόγευμα μαθαίνει πως θα τον έχει απεναντι του στη Φενερ.

BTW αν ισχύει το αποπάνω η Ευρωλίγκα του χρόνου δυναμώνει επικίνδυνα πολύ και καλό θα είναι εκεί στον Ολυμπιακό να μην έχουν αυταπάτες και να ενισχύσουν την ομάδα όσο πρέπει.

Oλη η σαπίλα του μπασκετ στα μουτρα της οικογένειας με μπροστάρη τον Τρακη

Τετοια πράγματα είναι για τουφεκιες κανονικα, δεν σέβονται τίποτα

Νταξ το οτι ο ΠΑΟ έκλεισε την σεζόν λες και πηρε διηπειρωτικό, ο Λασμε θεωρήθηκε κατι σαν Χακιμ (φάνηκε και απο τον χαμό των μεγάλων ευρωπαικών κλαμπ να τον εντάξουν στο ροστερ τους:!:), ο Τρακης εγινε ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ και αλλα τετοια επιστημονικά είναι απόρροια δυστυχώς του δικου μας ύπνου στους τελικους. Επρεπε να μην ψαρώσουμε απο τις μαγκιες και να πατήσουμε πόδι αλλα οκ, παντα μιλαμε για μια άπειρη σχετικα ομαδα παρά τις επιτυχίες ετσι

Αλλα ειδικα αυτες οι πίπες για ντόπες τι να πω. Κρεμασμα και μπράβο σε όσους τον χειροκροτούσαν στην φιέστα

Σε αντίθεση με τον φετινό ΠΑΟ που ήταν ομάδα μπαρουτοκαπνισμένων βετεράνων:!: Έλα ρε μλκ Φλουντ τώρα, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μειώνει το repeat σας αλλά είναι γελοίο να λες “δεν το πήρε ο άλλος, εμείς το χάσαμε”.

Εκτός αν εννοείς καθαρά από άποψη παραγόντων οπότε σου δίνω δίκιο, ο άνθρωπος είναι ρεζίλης. Δεν ήταν όμως αυτός η ιστορία των φετινών τελικών.

γιατι ρε φλουντ ποιος ειπε οτι ειναι χακιμ ο λασμε; ο αντιτς και ο χαινς με την ιδια λογικη θεωρειτε οτι ειναι τζαμπαρ να πουμε;

χωρια το αλλο που σου ειπε ο νεημλεςς…ακομα συνδρομο κατωτεροτητας εχετε;

Δεν ειπα ρε οτι εμεις το χασαμε και δεν το πήρατε εσεις.Ίσα ισα παντα θεωρουσα χαζη αυτην την λογικη.Το ενα δεν αναιρεί το αλλο.Και σε αυτην την σχεση παντα το δικιο το εχει ο νικητής

Αλλα σε επίπεδο παραγόντων και γενικά αίσθησης του τι εγινε μεσα στην χρονιά ειναι λες και ο Ολυμπιακος απο τυχη εκανε οτι έκανε και απλως τον έσβησε ο ΠΑΟ σε μια αρτια σειρά τελικών…

Οι Γιαννακοπουλαίοι βεβαια, είτε με τον Χιο είτε μονοι τους, υποστηρίζουν ξεκάθαρα -ακομα και σημερα- πως στον ΟΣΦΠ ειναι ντοπαρισμένοι…Κατι θα ξερουν παραπάνω με το ιατρικο τους τημ (για οποιον ξερει:roll:)

Ειπα γω για Χαινς οτι ειναι Σακ; Καθε αλλο, ολοι οι Ολυμπιακοι αυτο που λεμε για αυτον ειναι η ψυχη του.Ακριβως επειδη αυτο δεν ειναι τεχνικο χαρακτηριστικό και πάντα θα υπάρχει κάποιος παικτης με εξίσου μεγαλα αρχίδια και ψυχη λεω πως "ουδείς αναντικατάστατος"
Για Άντιτς δεν σχολιαζω καθως μεσα στην σεζόν, ακομα και τωρα, οι ίδιοι οι Ολυμπιακοι τον κραζουν. Τοσα ξερουν τοσα λενε βεβαια

Γενικότερα δεν μίλησα αθλητικά, ξεκολήστε και εσεις. Το αθλητικο εχει κλείσει απο την ληξη των τελικων, ήσασταν καλυτεροι τελος. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε γιατι μιλαμε πλεον :slight_smile:

Έχει πολλή πλάκα που πλέον μόνο οι ολυμπιακοί μπορούν να θέλουν ένα παίκτη επειδή έχει ψυχή. Όταν λένε οι παναθηναϊκοί κάτι ανάλογο για δικό τους παίκτη, “χαχα δες τους χαζούς, πολύ μπάσκετ μάθανε με τα έξι και το Ζοτς”.

Τωρα αυτο καταλαβες οτι ειπα;:-s

Ξύπνα, δεν αναφέρομαι σε σένα συγκεκριμένα.

Και σταμάτα να κοιτάς συνέχεια δεξιά-αριστερά μ’ αυτή τη μαλακία.

Ειμαι αθώο παιδι , για αυτο

Ελα το ΣΚ για καμμιά μπυρα με Παμκη να ξηγηθώ :!:

Θα έρθω μόνο αν δεσμευτείτε ότι θα καταγγέλλετε όλη την ώρα τον μπασκετικό ΠΑΟ, έτσι να το φχαριστηθώ.

Γράκχε, αφού θες να απαντήσεις σε μένα γιατί δεν το κάνεις ευθέως?

Σε ρωτώ λοιπόν, υπάρχει ή δεν υπάρχει μια αυθαίρετη εντύπωση ότι ο ΠΑΟ πήρε εύκολα το πρωτάθλημα επειδή δήθεν είχε πολύ περισσότερο τσαμπουκά, καλύτερο σχέδιο, ξανάγινε η υπερομάδα των πέντε ηπείρων και δεν ξέρω και γω τι άλλο ενώ στην πραγματικότητα η κύρια διαφορά των δύο ομάδων ήταν απλώς η ευστοχία στα τρίποντα?

Για του λόγου το αληθές, ορίστε και τα στατιστικά:

Πόντοι: 203 - 175
Βολές: 39/59 (66,1%) - 42/65 (64,6%)
Δίποντα: 37/88 (42,1%) - 41/98 (41,8%)
Τρίποντα: 30/72 (41,8%) - 17/79 (21,5%)
Ριμπάουντ: 113 - 110
Κλεψίματα: 18 - 18
Λάθη: 47 - 36

Τα τραβάει κι εσένα ο οργανισμός σου βραδιάτικα, ε Χρήστο;

Αν θες να ξέρεις λοιπόν, όχι, δεν απάντησα (μόνο) σε σένα (το δικό σου ποστ ήταν μόνο το έναυσμα αλλά έχω δει πολλά τέτοια τους τελευταίους μήνες) αλλά σε όλους τους γαύρους που τα τελευταία δύο χρόνια μας το παίζετε οι γαμάτοι που ξέρετε το περισσότερο μπάσκετ κιετς.

Όσο για τις στατιστικές σου, αφού θες να το πάμε έτσι, στο δικό μου το φτωχό και αμπάσκετο μυαλό, παρά τα έξι και το Ζοτς, γεννούν την εξής (γελοία φαντάζομαι) απορία: δηλαδή ο Ολυμπιακός που έκανε πλάκα στο F4, μετά από λιγότερο από ένα μήνα σε μια σειρά τριών αγώνων με τον ΠΑΟ ξαφνικά έπαθε το κοκομπλόκο του αιώνα και έσπασε τα καλάθια επειδή, τι; Σήκωσε η fairy fuckin’ godmother το ραβδί της και έκανε μάγια; Χτύπησε τα φτερά της μια πεταλούδα στην Κίνα; Ο Σκορπιός βρέθηκε στην ίδια τροχιά με τον Υδροχόο; Μήπως όλα ήταν μια πλεκτάνη του Ιωσήφ Βησσαριάνοβιτς;

Και για να τελειώνουμε: Δεν το λέω πρώτη φορά, είναι σταθερή μου πεποίθηση ότι τα μεγάλα ματς στο μπάσκετ κρίνονται (μεταξύ άλλων) και από παράγοντες όπως ψυχή, τσαμπουκάς, αρχίδια. Δεν τους διεκδικώ κατ’ αποκλειστικότητα ούτε πιστεύω ότι ξαναγίναμε έτσι ξαφνικά η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αλλά σ’ αυτή τη σειρά σας σκουπίσαμε γιατί ήμασταν η ομάδα που το ήθελε και το πάλεψε περισσότερο, ρε μαν. Πώς να το κάνουμε δηλαδή.

Γενικά ναι, δεν μας βγήκαν τα σουτ με τίποτα.
'Ετσι είναι το τρίποντο, πάει με τη μέρα.

Καθόλου απίθανο δεν είναι μια ομάδα για 2 σερί ματς, παρότι παίζει καλή άμυνα πχ (γιατί και ο Ολυμπιακός ακόμα και στα 2 πρώτα ματς, έπαιξε κατά διαστήματα τέλεια άμυνα) να μην σταυρώνει σουτ. Έτσι είναι το μπάσκετ, πώς να το κάνουμε? Καλά τα σχέδια, αλλά πρέπει να μπαίνουν και τα σουτ.

Σε μας για 2 παιχνίδια όχι απλά δεν μπήκαν, αλλά χτίσαμε νέες πτέρυγες στα 2 γήπεδα.

Μπορεί να είναι η σταθερή σου πεποίθηση, το δέχομαι αλλά οι αριθμοί δεν σε δικαιώνουν.

Μια ομάδα με πολύ περισσότερο τσαμπουκά, που παλεύει περισσότερο, το θέλει περισσότερο κάπως θα έπρεπε να το αποτυπώσει στους αριθμούς. Θες περισσότερα ριμπάουντ? Περισσότερα κλεψίματα? Να υποχρεώσει τον αντίπαλο σε περισσότερα λάθη? Κάτι τέλος πάντων απ’ όλα αυτά, που όμως δεν φαίνεται πουθενά.

Εκτός αν δεχτούμε κάποιου είδους μεταφυσική ενέργεια τις στιγμές που η μπάλα φεύγει απ’ τα δάχτυλα του Μπράμου ή του Ματσιούλις. Προσωπικά θα το δεχόμουν για ένα, δύο άντε πέντε μεγάλα σουτ, αλλά για ολόκληρη σειρά αγώνων μάλλον όχι.

Εν κατακλείδι, μπράβο του ΠΑΟ, όντως τα δύο πρώτα ματς τα πήρε σχετικά εύκολα και λογικό είναι οι οπαδοί του να το χαίρονται και καζούρα να κάνουν και απ’ όλα. Απλά αν θέλουμε να είμαστε σωστοί στην ανάλυση του παιχνδιού, η διαφορά δεν ήταν ούτε ο τσαμπουκάς, ούτε η μαγκιά, ούτε η δύναμη. Ήταν τα εύστοχα τρίποντα.

Έδιτ: Όσο δε για το ποστ-έναυσμά μου, ξεκάθαρο είναι. Αναλογικά με το πλήθος του κόσμου που πήγαινει ΟΑΚΑ εδώ και πολλά χρόνια, η άποψή μου είναι ότι ελάχιστοι μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με το άθλημα καθαυτό.

Ενώ εμάς με 64 πόντους στο πρώτο ματς και 63 στο δεύτερο μας άνοιξε ο κώλος ας πούμε, ε;

Επίσης βάλε τον ΠΑΟ ως υποκείμενο της μπολνταρισμένης πρότασης και πες μου αν δεν ταιριάζει στην εικόνα των πρώτων δύο ματς, σε σχέση όχι με το σύνολό τους αλλά έστω με μεγάλες χρονικές περιόδους.

Αφού το ξέρεις τώρα ότι τα δύο πρώτα ματς σας τα πήραμε με την άμυνα.
Όχι επειδή βάλαμε λίγα παραπάνω τρίποντα ας πούμε.

Αφού επιμένεις, θα επιμείνω κι εγώ: αυτό που λες ήταν η διαφορά μόνο σε επίπεδο στατιστικής. Δε δέχομαι όμως ότι η στατιστική εξηγεί τα πάντα στο μπάσκετ. Αν ήταν έτσι, στο δεύτερο ματς με τη Μπαρτσελόνα (αφού χρησιμοποιείς εκείνη τη σειρά ως παράγοντα σύγκρισης) έπρεπε να έχουμε χάσει απ’ το ημίχρονο με τον αριθμό των λαθών που είχαμε.

Δεν υπάρχει καμία μεταφυσική εδώ πέρα. Απλά, μια ομάδα που βγάζει ψυχή στο παρκέ καταφέρνει (μεταξύ άλλων) να μη χάνει σε τομείς όπου συγκριτικά υστερεί.
Αυτό δεν είναι το δόγμα σας εδώ και δυο χρόνια; Ότι είστε ανώτεροι σε ρόστερ και ικανότητες; Ε, καμιά φορά όμως, κάποια πράγματα που μπορεί να στέκουν θεωρητικά, στην πράξη πάνε περίπατο.

Ποιος σου είπε ότι τα πολλά εύστοχα τρίποντα (ή αντίστοιχα τα άστοχα) τα θεωρώ κωλοφαρδία? Ικανότητα και -κυρίως- συγκέντρωση είναι.

Ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελέυθερο σουτ, ο καλός σουτέρ ξέρει ακριβώς πώς πρέπει να σουτάρει απο οποιοδήποτε σημείο του τριπόντου για να πάει η μπάλα μέσα. Το ζήτημα είναι πάνω στη ροή του αγώνα να έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση για να εκτελέσει σωστά. Ε, οι δικοί μας δεν την είχαν και τα 'σπασαν, τι να κάνουμε. Ηττήθηκαν εμφατικά σε αυτόν τον τομέα.

Αν τα 2 πρώτα ματς τα κερδίζατε με κάποιου είδους ιδιαίτερη άμυνα, κάπου θα φαινόταν στο ξαναλέω. Κάποιος άριθμός θα ξεχώριζε. Παίξατε εκπληκτική άμυνα σε γενικές γραμμές, όμως πάνω-κάτω την αντίστοιχη παίξαμε και μεις.

Εκτός αν έννοείς ότι είχατε σχέδιο για σκυλίσια άμυνα στη γραμμή του τριπόντου. Δε νομίζω όμως, ήταν παραπάνω από εμφανές ότι ο στόχος του ΠΑΟ ήταν να πηγαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο η μπάλα μέσα στο καλάθι (αυτό ακριβώς που δεν έκανε η Ρεάλ στον τελικό της ευρωλίγκας).

Με την Μπαρτσελόνα θα μπορούσες θεωρητικά να έχεις δίκιο, όμως και πάλι η στατιστική έχει την απάντηση και αυτή είναι ότι στις έξτρα κατοχές της η Μπάρτσα δεν κέρδισε κάτι καθώς ήταν πολύ άστοχη. Είχε 14/33 2π, 9/25 3π, 10/12 1π και ο ΠΑΟ είχε 13/25 2π, 10/23 3π, 10/14 1π.

Γι αυτό και ο ΠΑΟ παρότι έμεινε στιγμιαία πίσω, βελτίωσε την άμυνά του, έβαλε τα τρίποντα (πάλι!) και ισορρόπησε γρήγορα.

Στα τελευταία 2 ματς όμως που τα τρίποντα του ΠΑΟ έγιναν είδος προς εξαφάνιση, η καλή του άμυνα πήγε στράφι και τα έχασε σχετικά εύκολα. Παρατηρείς τώρα τις ομοιότητες? Ή μήπως η Μπαρτσελόνα είχε κάποια παραπάνω θέληση ή τσαμπουκά?

Τέλος, δεν ξέρω ποιανών το δόγμα ήταν ότι ο Ολυμπιακός υπερτερεί κάπου σε ρόστερ και ικανότητες. Το αντίθετο μάλιστα, ατομικά υπήρχαν τρανταχτές αδυναμίες που καλύπτονταν από μια χημεία και το αλληλοσυμπλήρωμα παικτών στις θέσεις τους (πχ Πρίντεζης πιο καλός επιθετικά - Άντιτς πιο σταθερός αμυντικά).