Επειδή σίγουρα λες για μένα, εγώ αυτό που έγραψα είναι ότι δε με ενδιαφέρουν τα κουτσομπολιά και οι ψίθυροι για το χαρακτήρα ενός παίκτη, είτε απ’ την καλή, είτε απ’ την κακή. Δηλαδή ακόμα κι αν σήμερα όλοι λέγανε για τον Παππά “τι ψυχούλα που είναι, το καλύτερο παιδί κτλ. κτλ.” αντί για “ρε την ψωνάρα, εμ βέβαια μια ζωή μαλάκας αυτό το παιδί”, εγώ πάλι δε θα ασχολιόμουνα. Δε μ’ ενδιαφέρει δηλαδή, πως το λένε. Οπότε καλύτερα που δεν άρχισες να λες γι’ αυτά τα “προσωπικά”, γιατί στο βρόντο θα πηγαίνανε.
Και το υποψιαζόμουνα ότι θα γινόταν θέμα μ’ αυτό που έγραψα.
Να το ξεκαθαρίσω λοιπόν. Δεν αμφισβητώ απαραίτητα τη βαρύτητα των λόγων του Τρινκιέρι, απλά κρατάω και μια πισινή. Όπως και να το κάνουμε, όταν κόβεται ένας παίκτης από αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δε μαθαίνουμε πάντα όλα όσα έχουν συμβεί. Αλλά το ξαναλέω, εγώ δεν τραβάω κάνα ζόρι να βγάλω τον Τρινκιέρι αναξιόπιστο ή σκοτεινό τύπο, που έκοψε τον Παππά και μετά βγήκε κι είπε ψέματα κτλ. κτλ., γιατί όπως είπες κι εσύ, πολύ δύσκολα έχει (από τώρα!) κίνητρο να κάνει κακό σε Έλληνα παίκτη. Αφού προσέθεσα μετά, ας πούμε ότι ισχύουν όλα αυτά, εντάξει: ένας παίκτης κόπηκε επειδή διαφώνησε με τον προπονητή του. Big fuckin’ deal!
Δε θα διαφωνήσω για το λάθος πλαίσιο, αλλά μιλάς κι εσύ τώρα, που έσπευσες να ποστάρεις το λινκ με το τουίτ του Μπόγρη, σε φάση “υπερασπίζεται τον Παππά ο Μπόγρης -> ο Μπόγρης γενικά είναι για τον πούτσο -> μαντέψτε τι σημαίνει αυτό για τον Παππά”.
Το ποστ μου με το τουιτ του Μπόγρη απλα είχε σχέση μονο με την περίπτωση του Παππά και της Εθνικης και στόχευε στο να δείξει, εστω και ειρωνικά και όχι τοσο ορθολογικα, την αστοχία της στάσης του Παππά στην προεπιλογή καθως και όλων όσων τον υπερασπίζονται και τα ρίχνουν στον ιταλό ταβερνιάρη μας.
Δεν εγινε καμία ταυτιση με τον Μπόγρη ή και να δημιουργήθηκε τετοια υποψία εγω ο ίδιος εκανα ποστ σημερα που λεω ποσο παικτάρα ειναι ο Νίκος και απλως θα πρεπει να αποφεύγει κακοτοπίες που δημιουργεί ο μεγαλος εγωισμός του. Μαλιστα τόνισα κατά την γνωμη μου πως, όντας αρκετα ξύπνιος, θα τα καταφέρει
Θεικό video με τον Γιαννάκη και τον αντιπρόεδρο της κινεζικής ομοσπονδίας μπασκετ, όταν ο δεύτερος πάει να του δώσει το χέρι πριν την αναχώρηση του Γιαννάκη για τα δικά μας μέρη.
Eνταξει κοιμηθειτε ησυχοι, ο Κατσιβελης κοπηκε κι ετσι δεν ειναι ο υπαιτιος που εφαγωθη ο Παππας απο την εθνικη
Ετσι, η τελική 12άδα της Εθνικής ομάδας θα αποτελείται από τους: Σπανούλη, Ζήση, Σλούκα, Μπράμο, Περπέρογλου, Παπανικολάου, Καϊμακόγλου, Φώτση, Πρίντεζη, Μπουρούση, Μαυροκεφαλίδη και Βουγιούκα.
δεν καταλαβα τη συγχυση εξαρχης εγω. ο κατσιβελης επαιξε σε πολυ πιο κρισιμα ματς φετος και μαλιστα με καλη αμυνα και πολυ λιγο χρονο. δεδοθμενου οτι θα ηταν τελευταια επιλογη, μια χαρα ηταν. ο παππας περσι σορυ κιολας, στον πανιωνιο επαιζε. εκτος κι αν η μεταγραφη στο βαζελο σου δινει και φανελα στην εθνικη χωρις καν ενα ματς.
σωστη η 12αδα παντως.
Κατσίβελης πέρσι είχε σβήσει τα μισα γκαρντ της Ευρωπης, μην τα ξαναλέμε.
Αλλη η δουλεια των 2, ο Παππας παντως φετος θα δείξει το κατα ποσο μπορεί να παιξει το μπασκετ που όντως ξερει.
Η 12αδα ειναι η καλύτερη δυνατη για μενα. Το οτι εχουμε ύψος απλα είναι συν καθώς αυτο θα ήταν μειονέκτημα στον βαθμό που δεν θα είχαμε καλα πλειμέικερ ή έστω δυάρια. Και απο αυτα είμαστε πλήρεις
Για ρακετα καλα είμαστε, με τα δεδομένα της χώρας αλλά και του Ευρωπαικού μπάσκετ γενικότερα. Δεν ξερω ποιες επιλογες θα μας εκαναν πιο ασφαλείς χαμηλά.
Δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένη επιλογή, έχει να κάνει με το τι κάνεις αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός στη διάρκεια του τουρνουά ή ακόμα και στην -όχι τόσο πιθανή- περίπτωση να έχουν ο Σπανούλης με τον Ζήση από 3 φάουλ στο πρώτο ημίχρονο.
Διαφωνώ, ειδικά το να είναι κάποιος καλυμμένος σε περίπτωση τραυματισμού είναι σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης της αποστολής ενός τουρνουά στο οποίο μάλιστα δεν υπάρχει δικαίωμα αντικατάστασης και φοβάμαι ότι άλλοι λόγοι οδήγησαν σε αυτήν την κάπως ανεξήγητη υπερσυσσώρευση στο 3 και στο 4.
Αλλά ας μην γίνομαι μάντης κακών, ελπίζω άλλωστε να διαψευστώ πανηγυρικά.
Καλυμμενος απο εναν τραυματισμό ή φαουλ κοκ είσαι οταν παίρνεις τα καλύτερα γκαρντ που διαθέτει μια χώρα. Και ευτυχως εχουμε απο αυτα, δεν πηραμε καν απο το “δευτερο ράφι”. Σπανούλης δεν είναι κανένας μεν αλλα αυτο δεν είναι δουλειά της επιλογης της 12αδας.
Τωρα αν στο 3/4 υπαρχουν θεωρητικά αρκετοί παίκτες είναι επειδη δεν έχουμε 3 ψηλούς πχ και γενικά επειδη το μπασκετ στην Ευρώπη παει έτσι όπου η θέση του forward έχει γίνει μία.
Στα γκαρντ υπάρχει υπεροπλία και οι επιλογές ειναι ορθολογικότατες. Κατσίβελης και Παππας από του χρόνου θα δηλώνουν δυνατα συμμετοχή, με αλλους όρους μαλλον. Ειδικα στην θεση του Ζηση για μενα
3αρια αντικειμενικά είναι ολοι τους πολλοί καλοι και αναγκαστικά οταν δεν παίζουν αρκετοί ψηλοί κοιτάς να διασφαλίσεις και ύψος και οτι μπορείς απο ποστ παιχνίδι. Δεν γίνεται αλλιώς. Πιθανώς αμα ήταν ενα ακομα δυνατό σεντερ (δυνατό όμως) να ηταν περιττός ενας απο τα 3αρια. Και να σκεφτούμε απο του χρόνου θα παίζει και η επιλογή του Γιάνκοβιτς ακόμα πιο δυνατα, όπως τα αλλα παιδια
Αυτο που πιστευω ειναι πως η συσσώρευση στο 3/4 σχετίζεται με το ποστ παιχνίδι και τους ψηλούς και οχι τοσο με τα γκαρντ. Βεβαια αυτο επηρεάζει αλλά από την μία οι παρουσίες στο 3 αποτελούν βαρύ χαρτί για την Ελλάδα καλώς ή κακώς (ριμπάουντ, τρεξιμο, αμυνα και σκορ -με καλα παιχνίδια απο Παπ και Μπράμο εχουμε βαρύ οπλοστάσιο, συν Περπε και Καιμακόγλου-) και απο την άλλη εχουμε φοβερούς οργανωτές που θα μπορέσουν να αποσυμπιέσουν την κατάσταση θαρρώ.
Όντας η σημερινή θεση του forward ετσι οπως ειναι, 2 τουλάχιστον απο τους παίκτες μας, ο Παπ και ο Μπράμος, εχουν την δυνατότητα να παίξουν και ως καθαροί γκαρντ με την ταχύτητα που εχουν και την δυνατότερη απειλή απο 3π.
Ολα αυτα στα χαρτιά βεβαια, πρεπει να δουμε συστήματα κλπ.
Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω δει ούτε δευτερόλεπτο απ’ την Εθνική, για πείτε λίγο όσοι το χετε κάνει: πώς τη βλέπετε; Κι ας είναι μόνο φιλικά μέχρι τώρα. Φαντάζομαι ότι όλο και κάτι θα έχει φανεί σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού του Ιταλού.ι
Εγω, παντως, θα καλοεβλεπα μια αλλαγη Κατσιβελη-Περπερογλου.
Το μονο που εχει και δεν εχουν τα αλλα 3αρια της εθνικης ειναι οτι δε φτιαχνουν καλαθια μονοι τους, αλλα δε θεωρω οτι ειχε τοσο καλη χρονια για να στηριχτεις σ’ αυτο.
Την ωρα που υπαρχουν οι Μπραμος, Παπανικολαου, Καϊμακογλου να κανουν λες τις αλλες δουλειες που κανει ο Περπερογλου καλυτερα.
Απο την αλλη, ο Κατσιβελης ειναι ενας καταναλωσιμος σκυλος και εισαι μονο με 3 γκαρντ.
Οχι οτι χαλιεμαι, βεβαια, γιατι αυτη η εθνικη δεν θα 'χει τοσο ευκολο σκορ κι ο Περπερογλου σε καλες βραδιες μπορει να 'ναι αρκετα χρησιμος.