Κοίταγα τώρα την κατάταξη της Σολέ στο γαλλικό πρωτάθλημα και είναι ισόβαθμη σε νίκες/ήττες με Παρί, Μονακό κι Ασβέλ
Έφτιαξε ομορφιά η Παοκάρα
Κοίταγα τώρα την κατάταξη της Σολέ στο γαλλικό πρωτάθλημα και είναι ισόβαθμη σε νίκες/ήττες με Παρί, Μονακό κι Ασβέλ
Έφτιαξε ομορφιά η Παοκάρα
Τεράστια πρόκριση ο ΠΑΟΚ! Respect
Ας θριαμβολογήσουμε λοιπόν λιγάκι…
Πολλά μπράβο αξίζουν στους παίκτες και τον προπονητή του ΠΑΟΚ για την ανεπανάληπτη επιτυχία της πρόκρισης επί μιας ομάδας με 10πλάσιο προϋπολογισμό, όπως και στον πρόεδρο του τμήματος που καταφέρνει κάθε χρόνο με περιορισμένους πόρους να βρίσκει λαβράκια για να στελεχώσει την ομάδα.
Σε μια γενικότερη θεώρηση, βλέποντας τον χθεσινό αγώνα θυμήθηκα έναν από τους λόγους για τους οποίους σταμάτησα να παρακολουθώ μπάσκετ εδώ και χρόνια πολλά: γιατί ειδικά σε αυτό το άθλημα οι διαιτητές μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν.
Επίσης, με αφορμή την Cholet που εκπροσωπεί μια πόλη 50000 κατοίκων, συνειδητοποίησα ξανά πόσο κακό έχει κάνει η Euroleague με τα κλειστά συμβόλαια κλπ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού μεταξύ άλλων, εξαφάνισε πολλές μπασκετουπόλεις σαν το Πέζαρο, το Καντού, την Μπανταλόνα από τον χάρτη.
Και γέλασα όταν σκέφτηκα ότι για την επέκταση του ΝΒΑ στην Ευρώπη σκέπτονται να απευθύνουν πρόταση στην… Chelsea και την Manchester City να συμμετέχουν (αφού στο ποδόσφαιρο μαζεύουν κόσμο, τι πιο λογικό;)
Ως καθαρά μπασκετικός φίλαθλος αν και υποστηρίζω τον Άρη, χάρηκα πάρα πολύ χθες με τη νίκη του ΠΑΟΚ. Γενικά η εικόνα του γηπέδου, του ΠΑΟΚ σε μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά κλπ. μου ανέσυρε μνήμες όμορφες.
Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, μεγάλη νίκη με το σπαθί του.
Συμφωνώ πάρα πολύ στο ότι η Ευρωλίγκα έχει κάνει κακό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Κλειστά συμβόλαια σε ομάδες χωρίς καμία ιστορικότητα και μπασκετική κουλτούρα, με μόνο ατού την ύπαρξη χρηματοδότη, που θα καταλήξει του χρόνου να υπάρχει στην Ευρωλίγκα ομάδα Dubai bc και το F4 να αποφασίζεται να γίνει στο Άμπου Ντάμπι (νομίζω αλλαξε αυτό για λάθους λόγους). Απο την άλλη υπαρχει μόνιμος εξοβελισμός σωματειων που έχουν τεράστια παράδοση και λειτουργούσαν χρόνια ως φυτώρια και κοιτίδες του αθλήματος.
Θα μου έτσι είναι το πράγμα, λεφτά θέλουμε και να υπάρχουν έσοδα.
Τι να πω…
Σωστα οσα αναφερεις, ομως απο την αλλη πλευρα ειμαστε σιγουροι οτι τα κλειστα συμβολαια δεν εχουν προσφερθει και απορριφθει; Εννοω, η FIBA βαζει μαυρη λιστα οποιον σκεφτει να αλλαξει στρατοπεδο, πλην εκεινων που ηδη συμμετεχουν στην Ευρωλιγκα. Πώς να τολμησει μια αλλη ομαδα να παει εκει, οταν δεν ειναι Ρεαλ ή Πανατα ή δεν ξερω γω τι, χωρις να ρισκαρει οτι θα βρει απεναντι της τη διοργανωτρια αρχη;
Λογικα ειναι πιο συνθετο σε σχεση με οσα γραφω παραπανω, ομως σιγουρα παιζει ρολο η διαθεση μιας ομαδας να κοντραριστει με τη FIBA (ή να τα εχει καλα μαζι της, προφανως με καποιο πιθανο οφελος).
Συμφωνώ και έρχεσαι στο βασικό πρόβλημα που είναι η διάσπαση του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και η μη ύπαρξη κοινού οράματος ή ακόμα καλύτερα στρατηγικής.
Είχα ξεκινήσει στο ποστ μου να το γράφω αλλά θέλει πολλή κουβέντα και το έσβησα.
Επίσης, είναι καλό να αναφερθει ότι τα τελευταία δύο χρόνια που έφυγαν οι πλούσιες αλλά όχι τουριστικές και εμπορικές ομάδες από τη Ρωσία, νομίζω από πλευράς περιεχομένου η Ευρωλίγκα είναι σε φοβερό επίπεδο.
Η διοργάνωση έχει ανέβει σε ανταγωνισμό, εισιτήρια (υπαρχει εδω το θέμα με τη Μακάμπι),θέαμα κλπ.
Βαριέμαι να γράφω πολλά, είμαι και στη δουλειά οπότε άλλη ώρα.
Μια χαρά τα πάει ο ΠΑΟΚ!
Edit: Κρίμα.
Το τέταρτο δεκάλεπτο της ΑΕΚ ήταν σεμινάριο “Τι να μην κάνετε σε έναν αγώνα μπάσκετ”
πούτσα σας μάλλον, αλλά με 3 μέρες καθυστέρηση το σκάω εδώ γιατί οι αναμνήσεις είναι έντονες, ακόμα και 30 (!) χρόνια μετά + έχουμε και κάμποσους συντέκνους εδώ →
= μέρα 0 για το Ηρακλειώτικο μπάσκετ
Thumbs up στον ελληνόψυχο κόσμο του Θρύλου για την πανέμορφη εικόνα που έχει φτιάξει σήμερα στο ΣΕΦ. Αναμφίβολα η σημερινή βραδιά θα περάσει στην Ιστορία δίπλα στο Βαλτέτσι, στα Δερβενάκια, στην άλωση της Τροπολιτσάς, στο χάνι της Γραβιάς κ.ο.κ.
Όλα τα λεφτά το παλικάρι που κάποια στιγμή έπιασε η κάμερα να κρατάει τη σημαία της Μακεδονίας (μία είναι η Μακεδονία ωρέ). Έτσι είναι, δεν έχει σημασία αν απέναντί μας έχουμε τον τάδε ή τον δείνα εθνικό μπαμπούλα.
Γμτ, μάλλον χάνω κάτι γλαφυρά αστείο, ε; Κρίμα. Βάλτε καμιά φώτο για όσους δεν είμαστε aligned.
Ναι, χάνεις μια αστεία ομάδα με πράσινα.
Δεν θα ρωτήσω στο δικό σας μήνα, αλλά διάβασα ότι λέτε για βολές. Αυτή τη στιγμή στο 71-57 βλέπω 18/20 βολές για ολυμπιακό και 11/17 για παναθηναϊκό. Γιατί συνεχίζεται αυτή η ιστορία όταν τα στατς διαψεύδουν τις “προσδοκίες”;
Ρίξε 30αρα ρε γαύρε στα πτώματα!!
Δεν θέλω τίποτα παρακάτω.
Κάνουν ο Ντόρσεϊ με τον Μακισικ πράγματα και θαύματα διαβάζω. Να φτάνει η διαφορά τόσο ψηλά χωρίς βεζενκοφ, Γκος, Φαλ το λες και θαύμα. Βολές είναι ίδιες πάνω κάτω, διπλάσια λάθη όμως ο Παναθηναϊκός, ο Αταμάν όντως το έχει χάσει σήμερα, σύμφωνα με τα live που διαβάζω.
Ο Ατμααν το έχει χάσει εδώ και καιρό γενικά.
Έλα ρε συ, μην είμαστε υπερβολικοί, τον παρασέρνει ο Τάκης δυστυχώς όπως και πολλούς στον πάγκο. Θα μου πεις γιατί να το κάνει, ε κάπως να κρυφτούν και τα φάλτσα της φετινής χρονιάς.
Έχω τη εντύπωση κι εγώ ότι αδικείται (και αδικείτε) τον αταμαν. Πέρυσι ήρωας, φέτος φυγε; Νταξ, ξέρετε καλύτερα σίγουρα, αφού παρακολουθείτε την ομάδα, αλλά μοιάζει μηδενιστικο.
Συγχαρητήρια στον ΟΣΦΠ για το πρωτάθλημα.
Ότι και να πω για γκρι και λοιπά δεν έχει πια νόημα,.το παίρνει δικαιότατα. Τι να πεις όταν βλέπεις αυτή την εικόνα από την ομάδα σου.
Είχε ψυχη και θέληση απέναντι σε ένα φάντασμα, σε ένα τσίρκο.
Δίκαια πρωταθλητής.
Πριν τους τελικούς κάποιοι έλεγαν για διάλυση του Ολυμπιακού αλλά τελικά άλλος είναι αυτός που θα διαλυθεί τώρα. Παναθηναϊκός είμαστε ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα από εσωστρέφεια και διαλύσεις…
Πριν τους τελικούς μιλούσαν για θέματα στα αποδυτήρια στον ΟΣΦΠ αλλά τελικά απ’ ότι φαίνεται άλλος είχε το πρόβλημα.
Μάγκικη κατάκτηση από τον ΟΣΦΠ, εμείς κάναμε μεταγραφή τον Μπαλτάκο.
Υ.γ Γιαννακόπουλε αφιερωμένο το αποψινο.