Battle Of The Bands - Η γνώμη σας

Ότι λέει ο τίτλος σαφέστατα. Το ζητούμενο είναι να γίνει συζήτηση κι όχι στεγνό κράξιμο σε τύπους που είτε είχαν χωρίς κάτι να προσφέρει σε αυτή. Όσοι έχουμε πάει ξέρουμε πως λειτουργούν οι διαγωνισμοί αυτοί. Τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, έχουν το επιπλέον τρέξιμο να κάνουν καλύτερη προπώληση από το άλλο για να έχουν (όπως έχω ακούσει διορθώστε με αν λέω μπούρδες) ευνοικότερη μεταχείριση από τον ηχολήπτη. Ψηφίζει το κοινό από 2 μέχρι 3 συγκροτήματα αναλόγως. Επειδή έχουμε δεί την μεροληψία ακροατών, το συζητάγαμε με ένα φίλο μου αν όντως αναδεικνύουν τον καλύτερο αυτοί οι διαγωνισμοί, ή αν έστω προσπαθούν. Προσωπικά θεωρώ ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν διαφορετικά τόσο οι μπάντες/οπαδοί όσο και οι διοργανωτές προς τους 2 προηγούμενους. Πείτε:)

Πέρα από την ήδη ενοχλητική φύση του φεστιβάλ (διαγωνισμός με έπαθλο και μπούρδες. Στην μουσική!) η ολη φαση ειναι τραγικη γιατι πλυν ελαχίστων περιπτώσεων κερδίζει η μπάντα που φέρνει τους περισσότερους φίλους της στο φεστ. Ο, τι να ναι. Δηλαδη δε μιλαμε καν για κάποια αξία, προτίμηση, αισθητική, γούστο.

Μου θυμίζει ξερω γω εκλογες 15μελους οπου ο πιο κουλ, δημοφηλης, ωραιος επαιρνε ψηφους, και μια φορα τα 5 χρονια εσκαγε η μορφαρα που τους γαμουσε ολους.

Ότι λέει και ο worst. Γενικά είμαι κατα τέτοιων φεστιβάλ και ειδικά οτιδήποτε βραβεύει

Πολύ σωστός Ντίνο. Αρα το θέμα είναι να αλλάξει η νοοτροπία “φέρνω τους περισσότερους φίλους=με ψηφίζουν ανεξάρτητα από το πόσο καλά θα παίξω δε πα να γαμηθούν οι άλλοι” διότι εκεί δεν είσαι φίλος, είσαι δουλικό αμα λειτουργείς με το σκεπτικό αυτό. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει πιστεύω από τους οπαδούς για να ακολουθήσουν μπάντες και διοργανωτές αν θεωρούμε ακόμα ότι υπάρχει αντίκρυσμα σε αυτούς τους διαγωνισμούς που προσωπικά (έχοντας παραστεί σε 4-5 BOTB) τείνω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος. Ας διοργανώνονται μικρά φεστιβαλ συχνά, σιγά. Το όνομα θα αλλάξει, ο ανταγωνισμός μεταξύ των συγκροτημάτων όχι. Εξάλλου το κοινό γνωρίζει πάντα ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις στο φινάλε :wink:

Έχω παραστεί μία φορά σε ένα τέτοιο πολύ παλιά που ήταν εντελώς στο μεταξύ μας και οι ίδιες οι μπάντες απέσυραν τις υποψηφιότητες και έγινε ένα γαμάτο λάιβ που κοπανιόμασταν μέχρι αργά, ανέβηκαν όλοι στη σκηνή και γράψανε τον διαγωνισμό στα παπάρια τους. Έτσι και αλλιώς τα έπαθλα ήταν αστεία.

Πριν μήνες τέθηκε ένα ζήτημα να πάμε με τη μπάντα σε μία τέτοια μαλακία όχι για το έπαθλο αλλά γιατί δεν είχαμε παίξει ποτέ λάιβ και ψάχναμε μία ευκαιρία να ανεβούμε στη σκηνή. Ε με το που πήγαμε να δηλώσουμε συμμετοχή, είδαμε κάτι καγκούρια με μπάντες του κώλου και τις μύτες στον αέρα να μπαινοβγαίνουν και λέμε οκ με αυτούς εμείς δεν έχουμε καμία δουλειά.

Γενικότερα είναι για τον πούτσο η κατάσταση και ένα πολύ καλό τέχνασμα να βγάζουν κάποια χρήματα οι διοργανωτές. Επιπλέον αμφιβάλλω σοβαρά για το αν αυτοί οι διαγωνισμοί έχουν βοηθήσει στο ελάχιστο κάποια μπάντα να ακουστεί σε 5 ανθρώπους.

Να ήταν ένας διαγωνισμός μεγάλος και καλός, να το συζητούσα για τη φάση και τον χαβαλέ. Αλλά οι διαγωνισμοί αυτοί είναι πολλοί, οι θεατές ελάχιστοι και το επίπεδο στα τάρταρα. Άσε που ο κόσμος που φέρνουν δεν έχει τη στοιχειώδη ευγένεια να ακούσει τις υπόλοιπες μπάντες, έρχεται ακούει τους δικούς του και κοιτάει να έρθει η ώρα να ψηφίσει και να φύγει. Για τον πούτσο καβάλα. Βέβαια θα μου πεις εδώ δεν υπάρχει η ευγένεια μεταξύ των περισσοτέρων συγκροτημάτων που παίζουν μια βραδιά μαζί σε ένα stage, από τον σκυλά την περιμένεις που κουβαλιέται για να βγάλει υποχρέωση στον μεταλά φίλο του;

1-2-3 φορές που με “αναγκασαν” να παραστω ως οπαδός σε BOTB, ξενέρωσα την ζωη μου απο παρα πολλες εννοιες!
Ομαδικότητα και σεβασμος μεταξυ των συγκροτημάτων ΔΕΝ υπάρχει! Άσε που οι περισσότερες μπάντες είναι κατι ψωνισμένα άτομα που νομίζουν οτι είναι headliners στο wacken! Όσες φορες πήγα, τα τραγουδια ηταν πάνω κάτω τα ΙΔΙΑ! Με Entersandman και Smells Like A Teen Spirit να είναι τα πιο γνωστα! Το κοινο είναι για τα Τάρταρα, που ούτε άκουγαν τις υπόλοιπες μπάντες! Ό μόνος κερδισμένος απο αυτην την φάση είναι ο διοργανωτής και το μουσικο καταστημα-χορηγός που παρέχει τα βραβεία! Αν όλα αυτα γινόντουσαν σε ενα αξιοπρεπές festival, τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα!

Το σκέφτομαι σοβαρα, με το συγκροτηματακι που εχω, αν κάτσει η φάση να συμμετασχω σε κάτι τέτοιο θα αρνηθω! Όχι με τέτοιες συνθηκες τουλάχιστον!

Από την οπτική της μπάντας πάντως, τα battle of the bands είναι καλή ευκαιρία για συναυλία (μια που δύσκολα κανονίζεις κάτι μόνος σου αν δεν έχεις ξανακάνει live) και να ακουστείς σε άγνωστο κοινό. Θα πρέπει να’χεις κάτι να δώσεις όμως για να ακουστείς. Αν είσαι αδιάφορος, θα σου φερθούν αδιάφορα.

Το θέμα είναι ότι και οι μπάντες έχουν σάπια αντίληψη για το θέμα. Και όσο μικρότερες (συνήθως χωρίς εμπειρία live), τόσο πιο ανταγωνιστικά τη βλέπουν τη φάση, εντός κι εκτός battle. Και δημιουργεί ένα άσχημο κλίμα αυτό, χωρίς λόγο.

Μου’χει τύχει φάση να κανονίζουμε liveάκι και να λέμε και σε μία άλλη μπάντα. Φέραμε όλο τον εξοπλισμό για κιθάρες, μπάσο και κάποια πιατίνια. Η άλλη μπάντα ούτε καν ρώτησε “να φέρουμε κάτι”. Παίξανε με τα δικά μας λοιπόν πριν από μας, και μετά το live τους, έμειναν 2 από τους 5 να μας δούνε. Ε αίσχος.

Οταν λοιπόν δεν είναι ούτε οι μπάντες ενωμένες, δε φταίει κανένας διοργανωτής για την κατάντια των battles.

προσωπικά…[B][SIZE=“3”]ΣΤΗΡΙΖΩ[/SIZE][/B]! Και πάω φυσικά, [U]αλλά:[/U]

-ΟΧΙ για τη διοργάνωση καθαυτή ή για τον διαγωνισμό~ ΜΟΝΟ για τη μουσική!!!

-ΣΚΑΣΙΛΑ μου ποια μπάντα κερδίζει (?!?!), γνωστό το κόλπο “[I][COLOR=“DimGray”]φέρε όλους τους κολλητούς μλκ μπάς και βγούμε πρώτοι![/COLOR][/I]”:lol: ~ ΜΟΝΟ η μουσική, είπαμε, και η “γνωριμία” ( [I]για τις μπάντες που θα εμφανιστούν: αξίζουν; παίζουν καλά; να τις στηρίξουμε; κτλ[/I].)

Κάποιες απ’ αυτές, αύριο-μεθαύριο θα σαπορτάρουν γνωστά σχήματα. Έτσι, το φέστιβαλ είναι μια καλή ευκαιρία να τις γνωρίσουμε από κοντά. Έτυχε να θέλω να πάω σε λαιβ γνωστής μπαντάρας και βλέποντας την αφίσσα ποιο είναι το σάπορτ, έλεγα “[I][COLOR=“DarkSlateGray”]οχι ρε γμτ!!! Αυτοί δεν ταιριάζουν μουσικά με τους χεντλαινερς[/COLOR][/I]!”

Κατανοητή η κριτική σου, αλλά…το να μην πατάς (με τη μπάντα σου) σε τέτοιο φέστιβαλ για τους άνω λόγους, προσωπικά το θεωρώ λάθος.

Διότι [B]έτσι στερείς σε σοβαρά άτομα[/B], που έχουν την (στοιχειώδη) ευγένεια να παραμένουν σε ΟΛΗ τη διάρκεια του φεστ, προκειμένου να παρακολουθήσουν ΟΛΑ τα συγκροτήματα που συμμετέχουν, [B]να σε γνωρίσουν εσένα και τη μουσική σου [/B](και γιατί όχι: να πάρουν στο χέρι κανά promo/EP cd από σας- αν έχετε).

ΟΚ κάποιοι οπαδοί και μπάντες είναι μαλάκες -και δεν συνεργάζονται μαζί σας,κ.τ.λ. - [B]και λοιπόν;[/B] Αμα είναι ψιλομύτηδες, χέστους- [U]εσείς πάτε εκεί και ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ [/U]([I]βασική προυπόθεση ασφαλώς, να μη γαμήσουν τον ήχο σας -η “κοσνόλα” δηλ[/I].)με μοναδικό σκοπό να περάσετε καλά και να ελκύσετε τους (όχι κολλητούς) άγνωστους θεατές που σας ακούν και μπορεί να πουν: “[COLOR=“Indigo”]ω ρε μλκ Τούτοι εδώ σπέρνουν και γκρεμίζουν!! Θα τους τσεκάρω περισσότερο!![/COLOR]!”
:wink:

[COLOR=“Gray”]Υ.Γ. Εγώ πήγα σε 3 πρόσφατα. Και ΔΕΝ έφευγα πρίν τελειώσει η τελευταία μπάντα το τελευταίο κομμάτι της! Και δεν ήμουν -πρόσεξα- ο μόνος που έδειχνε σέβας στις συμμετοχές του Φεστ. ΟΚ?[/COLOR]:expressionless:

Θεωρώ τις συγκεκριμένες “διοργανώσεις” αρπαχτάρες μερικών επιτήδειων.Προσωπικά δεν ξέρω κάποιους που να διακρίθηκαν πραγματικά μέσα από τέτοιες φάσεις και ειδικά με τα ελληνικά δεδομένα μου φαίνεται αδύνατο.Έχω φίλους που κέρδισαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς και πραγματικά δεν έγινε και κάτι. Αυτό που χρειάζεται απ τις μπάντες γενικότερα είναι ΔΟΥΛΕΙΑ,αφοσίωση,αυτογνωσία/αυτοκριτικη και μάλιστα πολύ αυστηρή και πριν αποκτήσουν ονειρώξεις για live στο Wacken να αναρωτηθούν αν κάνουν ακόμα και για το live stage της γειτονιάς τους. Τα άλλα προβλήματα του live με ήχους,φώτα είναι μέσα στο πρόγραμμα…Η μπάντα πρέπει να έχει τον δικό της ηχολήπτη,να θέσει τους όρους της εξαρχής και να μην κυνηγάει τα live ως αυτοσκοπό ματαιοδοξίας.Έτσι θα λυθούν πολλά προβλήματα.Αν δε σέβονται αυτό που κάνουν και δεν το διαπραγματεύονται σωστά,κανείς δεν πρόκεται να τους πάρει στα σοβαρά(πέρα απ την μαμά και τους φίλους τους…). Ούτε διαγωνισμοί χρειάζονται,ούτε τίποτα.Ούτε καν δισκογραφικές πια.Επίσης σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς είναι λογικό ο ήχος να ναι σκατά. Αλλάζουν τόσες μπάντες,το soundcheck είναι υποτυπώδες,οι μουσικές που παίζει το κάθε γκρούπ διαφορετικές,ε οι ηχολήπτες δεν είναι και θαυματοποιοί,οπότε λογικό να μην αναδεικνύονται ακόμα και τα καλά στοιχεία.Για τον κόσμο δε θα το συζητήσω.Είναι κλασική νοοτροπία και η καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε ελληνικό είναι αρκετά μεγάλη,αν και άρχισε να ξεπερνιέται σε ικανοποιητικό βαθμό ευτυχώς.

Σωστος! Ανακαλω τις αποψεις μου άμεσα!
Απλα δεν μπορω να βλέπω αυτο που πραγματικα αγαπησα (μουσικη,συναυλιες), να γίνεται αντικειμενο ανταγωνισμου μέχρι και εχθρας μεταξυ συγκροτηματων με νεαρα (άπειρα) άτομα για ενα κωλοέπαθλο, ενω ο μονος κερδισμενος θα ειναι το καταστημα σε οποιον γινεται το BOTHB και ο χορηγος!

βράχος είσαι ρε πούστη :lol:

Ελα ρε συ, 'νταξει! Ειχε δίκιο ο τύπος και το αναγνώρισα! Ας ακολουθησω και τις συμβουλες καποιου πιο έμπειρου! :slight_smile:

Ρε συ εγώ σε καταλαβαίνω διότι παίζω και εγώ ([I]κιθάρα -σκοτώνω τον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώντας να “πιάσω” κιθαριστικά μέρη από κομματάρες των Entombed, τώρα τελευταία[/I] :stuck_out_tongue: ) και ξέρω τι κόπος/βάσανο έμπνευσης/κοκ. είναι το όλο πράγμα…

ΟΚ αρπαχτη -οι διοργ. τα παίρνουν χοντρά. [B]Ε και; Να κ στα @@ μου!!![/B]
ΟΚ παίζει πολύ πιτσιρικοαπειρία σε ουκ ολίγες μπάντες. [B]Ε και; Να κ στα @@ μου [/B](με το συμπάθειο, δηλς)!!!
ΟΚ…κτλ΄. κτλ.

ΟΜΩΣ, τι να κάνουμε βρε παιδιά, αν ο θεσμός Β.ο.Β. σκ***, ε ας δημιουργηθεί ένας αυτοοργανωμένος/αυτοδιαχειριζόμενος θεσμός -[I]όπου οι εγχώριες μπάντες ισότιμα (?)θα συμφωνήσουν σε μια σειρά προϋποθέσεις και θα παίζουν για το προμόσιον/ κέφι/ καύλα/ αλληλεγγύη τους, δίχως χρηματικά “έπαθλα” και λοιπά ξενερουά-ξέρω-γω-τι μλκς[/I]- εαν μπορείτε να το πράξετε/προχωρήσετε ([I][COLOR=“Gray”]θέλει τρέξιμο το πράγμα ε[/COLOR][/I] ). Και σε άλλο χώρο- άλλο μαγαζί (?). Εάν όχι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κάτι άλλο για το πολυποθητό προμοσιον-λαιβ για να σας γνωρίσουμε!! Τι να γίνει…;;:-k

Και μια διευκρίνηση: εγώ είμαι 30+ άρα δεν συγκρίνομαι με τις I[/I] νοοτροπίες δημοτικού/λυκειακού επιπέδου “[I]οκόσμοςγύρωαπόμένακαισταπαπάριαμουανέχουνπρόβλημαμεμέναδιοτιείμαισούπερντούπερκαιγουαουτύπος[/I]”:lol: που κάμποσοι διακρίνετε ανάμεσα στο κοινό και σε κάποιες μπάντες, που έφεραν τον “θεσμό” σε τέτοια χάλια οκ;

ο συμφορουμίτης HOKAM είπε κάποια ορθά πράγματα. Με καλύπτει.

[SIZE=“3”]Δ-Ε-Ν Θ-Α ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ[/SIZE]

[U]Πάτε στο λαιβ -> κάνετε τη δουλειά σας -> 100% θα υπάρχουν τύποι που ΞΕΡΟΥΝ να σας εκτιμούν γι αυτό που είστε και τη μουσική σας.[/U]

:)Αυτά!