Battles

Ίσως είναι οι Rush ή οι Yes των καιρών μας. Φυσικά δεν μοιάζουν με τίποτα αυτούς αλλά είναι ότι πιο proggresive υπάρχει σήμερα. Μετά το αριστουργηματικό Mirrored χάσανε ένα σημαντικό μέλος αλλά επιστρέφουν με το νέο Gloss Drop. Από ότι φαίνεται από το πρώτο single έχουν προσθέσει φωνητικά σε τραγούδια τους και έχουν μια πιο pop προσέγγιση. Το album έχει βγει σε streaming

http://3voor12.vpro.nl/speler/luisterpaal/44788838#luisterpaal.44788838

Ωραιος ο Crapsody !

Δν εχω ακουσει το προηγουμενο τους ,αλλα ακουσα το γκλος ντροπ και μπορω να πω πως αρεσκα πολυ.Math rock πρεπει να παιζουν βασικα οι τυποι και ειναι πολυ καλοι.Σημειωτεον βεβαια πως το καινουργιο τους ειναι κατα 75% ινστρουμενταλ.Δν ξερω αν ειχαν στιχους στο προηγουμενο

Εχω κανει αναφορα και [B][U]ΕΔΩ[/U][/B] !

Πρέπει οπωσδήποτε να ακούσεις το Μirrored. Μιλάμε για φανταστικό album. Από τα λίγα γκρουπς που κάνουν κάτι φρέσκο. Το Mirrored βέβαια είναι αρκετά πιο “δύσκολο” από το Gloss Drop (όσο έχω ακούσει το δεύτερο). Πάντως και το Gloss Drop φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Θα πέσουν πολλά ακούσματα.

Aκόμα στην μέση είμαι αλλά έχω αρχίσει να ενθουσιάζομαι :slight_smile:

μπράβο ρε συ crabsody. απίστευτα προοδευτική και ανοιχτόμυαλη μπάντα, από αυτές που μπορούν να πάνε τη μουσική μπροστά.
τρελός ο φετινός τους δίσκος. σε κάνουν να χορέψεις με το τέρμα καλοκαιρινό [U]ice cream[/U], και στα καπάκια σου χώνουν ένα futura που σου παραδίδει τα μυαλά στο χέρι.
χάσιμο η συνεργασία με τον yamantaka eye -----> [U]http://www.youtube.com/watch?v=v-01w31e71s[/U]

άκουσα διθυράμβους για την πρόσφατη εμφάνισή τους στο primavera.

για να καταλάβετε για τι μπαντάρα μιλάμε, τσεκάρετε και αυτό το link -----> [U]http://www.blogotheque.net/2011/05/23/battles-en/[/U]

χωρίς το ίσως.-

Καλα πολύ ενδιαφέροντες είναι πράγματι. αλλά ρε παιδιά τι σχόλια είναι αυτά οι rush των καιρών μας, ναρκωτικά τρώτε πριν ποστάρετε? ήρεμα. αυτό δε σημαίνει φυσικά πως δεν είναι -μάλλον,γιατί τώρα τους ανακαλυπτω μη λέω κ μαλακίες- πολύ γαμάτοι

ε καλα με 2 δισκους λιγο δυσκολο ετσι κι αλλιως.

Λοιπόν βλέπω θρεντ Battles και μου ρχεται να θάψω όπως δεν έχω θάψει συγκρότημα/καλλιτέχνη στη ζωή μου, γιατί όσα κομμάτια είχα ακούσει από το προηγούμενο - νομίζω - ήταν για μένα απερίγραπτα απάλευτες διανοουμενίστικες σαβούρες, [Πούσιος] τα χειρότερα σκατοσκυλοξεράσματα που έχω ακούσει ποτέ [/Πούσιος] και όλα τα σχετικά, μάλιστα θυμάμαι είχε γίνει και ένα ωραίο ξεκατίνιασμα στυλ “Battles-ικοί vs. αντι-Battles-ικοί” σε τούτο το φόρουμ πριν κάνα δυο χρόνια, ωραία πράγματα. (<3 <3 <3)

Δε θα το κάνω όμως, γιατί άκουσα έτσι από περιέργεια αυτά που λίνκαρε το παλιοχιπστέρι και μπορώ να πω ότι τελικά μέσα σε όλο αυτό το (ηχητικό όσο και οπτικό) καρακιτσαριό τους έχουν μια άποψη, έναν χαρακτήρα ρε παιδί μου, ένα κάποιο ενδιαφέρον.

Αλλά στο τέλος είδα αυτό με Rush/Yes και δεν άντεξα. ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ.

εγω παντως εχω κολλησει ηδη με το ice-cream οπως ειχα κολλησει και με το atlas

πάντως εγώ το λέω από άποψη προοδευτικότητας. η νοοτροπία των battles στη σημερινή μουσική τάξη πραγμάτων δε διαφέρει από αυτή των rush ή των yes στην εποχή τους. σε καμία περίπτωση δε συγκρίνω τα στάτους των συγκροτημάτων.

ναι και παλι ομως πολυ νωρις για να φανει κατι τετοιο

Εγω παντως ξερω πως με τοσες κονσερβομουσικες που ταλαιπωρουν τα αυτακια μας καθημερινα,οι Βattles ειναι το καλυτερο δειγμα διαφορετικοτητας και προοδευτικοτητας.Και επειδη αυτο δν αρκει απο μονο του, προσθετω πως αυτο που παιζουν το κανουν με εξαιρετικο τροπο.

Για να μπω στο point μου ομως, αυτο που ηθελα να πω ειναι πως με τις (υπερβολικες) συγκρισεις του με rush/Yes ο Crapsody ουσιαστικα ισως πετυχει τον απωτερο στοχο του:Nα μπουν στον πειρασμο να τσεκαρουν δυο ατομα παραπανω αυτη τη μπαντα γτ το αξιζει …Αρα διπλα ωραιος ο Κραπσοντυ ! :thumbup:

Το καλυτερο κομματι του δισκου για μενα παντως ειναι αυτο με τον Numan >> [B][U]κλικ[/U][/B] .Κατεβαζω και το πρωτο σημερα κιολας, γτ το θαψιμο του Γρακχου με ιντριγκαρε .:stuck_out_tongue:

Καμμιά σύγκριση δεν έκανα μεταξύ Rush και Battles. Έτσι κι αλλιώς οι Rush είναι το δεύτερο πιο αγαπημένο μου συγκρότημα. Eίπα oι Rush της εποχής μας. Είναι πολλοί που αξίζουν αυτόν τον τίτλο; Ίσως να υπάρχουν μερικοί αλλά σίγουρα όχι πολλοί. Οι Battles πειραματίζονται ίσως και περισσότερα ακραία από τα συγκροτήματα με τους οποίους τους παρομοίασα. Και είναι εκπληκτικοί μουσικοί και δημιουργοί. Και είναι αληθινά πρωτοπόροι. Και είναι γεννημένοι σε μια εποχή που είναι απείρως πιο δύσκολο να κάνεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Υ.Γ: Ο spawn7 έχει δίκιο. Ήθελα λίγο να ιντριγκάρω με την σύγκριση μπας και ακούσει κανείς παραπάνω από το rocking το συγκρότημα. Αλλιώς χέστηκα αν οι Battles είναι οι Rush της εποχής μας. Είναι οι Battles της εποχής μας και εμένα μου αρκεί αυτό.
Υ.Γ2: Το Gloss Drop σπέρνει στεγνά και ασάλιωτα.
Υ.Γ3: Βάζω στοίχημα πως όταν oι Rush κυκλοφορούσαν το 2112 και κάποιοι σαν τον crabsody τους εκθείαζαν, κάποιοι σαν τον GRACCHUS BABEUF τους λέγαν περίεργους.

Πόσα;