Beatles(Please Please me-Help) VS Beatles(Rubber Soul-Let it Be)

Μου πήραν δώρο ένα βιβλίο για την ιστορία πίσω από τα τραγούδια των Beatles ενώ και η Kαθημερινή είχε σήμερα ένα ένθετο για τα σκαθάρια και με έπιασε η Beatllemania μου πάλι.:DΠοια περίοδο λοιπόν προτιμάτε?Εγώ ρίχνω την ψήφο μου στην δεύτερη και πειραματικότερη περίοδο.

Προβλέπω 90% να παίρνει η δεύτερη περίοδος. Προσωπικά εννοείται ότι την προτιμώ αλλά μου αρέσει και η πρώτη τους υπερβολικά…

H πρώτη μου αρέσει αρκετά, η δεύτερη με ανατριχιάζει. Νομίζω πως αν δεν γινόταν η στροφή των Beatles σε πιο ψυχεδελικά μονοπάτια τώρα τα “σκαθάρια” δεν θα θεωρούνταν η τεράστια μπάντα που θεωρούνται σήμερα. Μπορεί να ακούγονται πιο πολύ τα κομμάτια της πρώτης περιόδου τους αλλά οι Beatles, για εμένα, έγιναν αυτό που έγιναν λόγω της δεύτερης.

+1 στην πρώτη πρόταση. Επίσης +1 στη δεύτερη πρόταση. Επομένως, τι έχουμε, +2?? :-s (κρύο, ναι)

Λοιπόν, επειδή η δεύτερη περίοδος θα μαζέψει πανηγυρικά περισσότερες ψήφους, να πω πως οι Beatles έκτισαν τον μύθο τους στην ποπ κουλτούρα κατά την πρώτη περίοδο τους πάντως. Στη δεύτερη ήταν ήδη καταξιωμένοι και είχαν πια διάθεση για πειραματισμούς, δίνοντας μας άλμπουμ-ορόσημα της μουσικής. Κατά την πρώτη όμως περίοδο είχαμε τις οπαδούς που στίγγλιζαν, τα μαλλιά μανιτάρια, τη βασίλισσα Ελισάβετ να τους παρασημοφορεί και όλα αυτά τα όμορφα. Συν ορισμένα απο τα διαχρονικότερα ποπ/ροκ tunes όλων των εποχών. Τα Help και All My Loving ανήκουν άνετα στα αγαπημένα μου έβερ τραγούδια τους.

Οκ, για παρακάτω βέβαια δε χρειάζεται να πω τίποτα, θα πουν άλλοι, γι’ αυτό και εστίασα μόνο στην πρώτη περίοδο τους… Εννοείται πως την δημιουργική τους κορυφή την έπιασαν κατά την δεύτερη περίοδο τους… Ένα πολλ με μεμονωμένα άλμπουμ τους ίσως να παρουσίαζε μεγαλύτερη πρόκληση… (τι να διαλέξεις ανάμεσα σε Sgt Peppers, White Album και Abbey Road ας πούμε). Αν και νομίζω πως υπάρχει τέτοιο πολλ, μπορεί να κάνω και λάθος όμως…

Αυτά λοιπόν τα ολίγα… This song could be dedicated:

Ε, ότι είπαν κ οι αποπάνω.
Αγαπάμε χαρουμενάτη πρώτη περίοδο (και παίζουμε και στα πάρτυ :D), αλλά προσκυνάμε την δεύτερη.

Και τις δυο! 8)

Βασικά και μόνο για το Rubber Soul ψηφίζω τη 2η περίοδο. Πολύ συναίσθημα σε αυτόν το δίσκο.

Απ τα ουσιαστικοτερα δημοψηφισματα του φορουμ νομιζω.Το ριξα στη δευτερη με δισταγμο.Παντως το rubber soul ειναι το καλυτερο album τους8)

Πολυ καλες και οι 2 περιοδοι της μπαντας με διαφορετικα χαρακτηριστικα γνωρισματα η καθεμια. Και οι 2 πολυ σημαντικες για το συγκροτημα, προσωπικα δεν θα πρωτοτυπησω και θα ψηφισω την 2η, την προτιμω.

Θέλω να πάρω 2-3 βιβλία για τα σκαθάρια. Μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος; Από ότι έχω ψάξει τα The Beatles Recording Sessions και The Beatles Anthology δείχνουν καλές επιλογές αλλά δεν έχω ιδέα για ποια είναι μεταφρασμένα και γενικά τι άλλο παίζει.

Για το poll νομίζω ότι το 90%+ έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες για την δεύτερη περίοδο. Δεν ξέρω αν ήταν το Rubber Soul στην πρώτη περίοδο τη θα γινόταν.

Εγώ πήρα το A hard day’s write του Steve Turner και έχει κάποια σχόλια και πληροφορίες για τα τραγούδια των Beatles ξεχωριστά.Δεν το έχω διαβάσει όλο αλλά πολύ καλό μου φαίνεται.

Αν το Rubber Soul ήταν στην πρώτη θα κέρδιζε η δεύτερη.:stuck_out_tongue:

Thanx :slight_smile:
θα κάνω και μια περεταίρω έρευνα αγοράς και θα σας ενημερώσω με τα πορίσματα.

Καλά δεν το συζητώ… το θέμα είναι τα ποσοστά.

Στανταρουήτα η δεύτερη:):!:

Λατρεύω ειλικρινά την πρώτη τους περίοδο με τα τόσο ρομαντικά και γλυκά τραγούδια! :smiley: Στην δεύτερη εμφανώς πιο ώριμοι τα κομμάτια τους ήταν αριστουργήματα… Εντάξει όσο για την πρώτη περίοδο αναλογιστείτε και το γεγονός οτι έβγαζαν συνέχεια καινούργια άλμπουμ οπότε χρειάζονταν και το χρόνο τους…