Benediction

Όπως βλέπω, αυτό το κορυφαίο συγκρότημα του ευρωπαϊκού death, δεν έχει δικό του thread. Μια και σε λίγες μέρες επίκειται η συναυλία τους στη χώρα μας (ελπίζω δηλαδή γιατί πολλά έχουμε δει), ας γράψει ο καθένας τη γνώμη του γι αυτούς, ψηφίζοντας (όποιος θέλει) τον αγαπημένο του δίσκο, δικαιολογώντας την απάντησή του.

Μπορούμε ακόμα αν θέλετε να πούμε με ποιόν τραγουδιστή τους προτιμάμε. Υπενθυμίζω ότι στο Subconscious Terror στη μπάντα ήταν ο Mark “Barney” Greenway, μετά αντικαταστάθηκε από τον Dave Ingram μέχρι και το Grind Bastard, ενώ τα δύο τελευταία άλμπουμ είναι με τον Dave Hunt.

Η αλήθεια για τους Benediction βρίσκεται στα ΕΡ όμως. Στο “Dark is the Season” υπάρχει μια φανταστική διασκευή στο “Forged in Fire” των Anvil με Barney στη φωνή, και το “Grotesque” έχει μέσα …το “Grotesque” που είναι από τα πιο κλασικά τους κομμάτια. Από δίσκους έδωσα στο “the Grand Leveller” γιατί είναι λυκειακή αγάπη. Δεύτερο θα έβαζα το “Grind Bastard” για τον ίδιο λόγο.

Αγαπημένα τα Grind Bastard και Orginised Chaos, το πρώτο για την πανκίλα που βγάζει και το δεύτερο λόγω Hunt. To τελευταίο πραγματικά θα ήθελα να το ακούσω με άλλο drummer και άλλο ήχο. Πρώτη φορά άκουσα άλμπουμ από “μεγάλη” μπάντα, όπου ο ήχος ήταν γτπ. Ειδά όταν μπαίνουν οι δίκασες που καλύπτουν τα πάντα. Κάποιος να απαγορέψει στο χοντρό να μπαίνει σε ωραίες μπάντες.

Αρχικά είχα ακούσει μόνο το “The Dreams You Dread” πριν από καιρό. Στη συνέχεια, λόγω της ανακοίνωσης του live, έλιωσα και τα υπόλοιπα, και η ψήφος μου πάει στο Grind Bastard. Και μιας και αναφέρθηκε, προσωπικά προτιμούσα τον Ingram. Πραγματικά από τις κορυφαίες μπάντες στο death metal, απίστευτα πορωτικοί.