Best proto-stoner albums

Ας επικεντρωθούμε στα συγκροτήματα και ας ξεχάσουμε τις ταμπέλες…είναι κρίμα να αναλωθεί το thread σε αυτό…

Εγω ξερω οτι στα 70’s παιχτηκε rock και στα 80’s metal.Τωρα ταμπελες οπως doom metal,proto-stoner,proto-metal κλπ,ειναι μεταγενεστερες επινοησεις της πλακας για μενα απο κριτικους δισκων,περιοδικα τυπου Metal Hammer κα.
Εξαλλου,πρωτα βγηκε το stoner σαν ορος και μετα το proto-stoner.
Δηλαδη αν καποιος επαιρνε συνεντευξη απο τους Leaf Hound και τους Dust στα 70’s και τους ρωτουσε :’‘Τι μουσικη παιζετε?’’ αυτοι απαντουσαν:’‘Παιζουμε proto-stoner’’?.Μην τρελλαθω?
Γενικως με τις ταμπελες δεν τα πηγαινα ποτε καλα και βλεπω συνεχεια κι εδω στο forum και στο Hammer και σε συζητησεις με ατομα που ακουνε metal και rock διαφωνιες και ξερολισμους στο τι παιζει καθε group.
Μουσικη παιζουνε,ξεκολλατε.
Μιλατε για groups που δυστυχως οταν ηταν ενεργα δεν τα ηξερε η μανα τους και ξαφνικα τα εκανε γνωστα η υπερπλήθωρα πληροφοριων του διαδικτυου.
Πολυ πιθανως καποιοι απο τους μουσικους αυτους να μην ξερουν καν για τι πραγμα μιλατε εδω και εχω παραδειγμα στο μυαλο μου και το λεω αυτο.
Οποιος εχει τον δισκο των Steamhammer απο την Repertoire Records ας ριξει μια ματια στο booklet και θα καταλαβει που αναφερομαι!!!

Τέλος πάντων. Δύο από τα μεγαλύτερα διαμάντια του PROTO-METAL ήταν τα δύο πρώτα albums των [B]Bang,[/B] το ομώνυμο και το [B]Mother/Bow to the King.[/B]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/IMG][/SPOILER]

[B]Idealist/Realist[/B]

έντιτ
Καλά jiopa αυτό το “αντι-ταμπέλα” παραμύθι το χουμε ακούσει χιλιάδες φορές (και ΕΙΔΙΚΑ από τα διάφορα Χάμμερς που λες) αλλά δεν έχει δράκο. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η συζήτηση για το τί μουσική παίζει κάθε γκρουπ είναι ουσίας και όχι επιφανειακή, πρόβλημά του.

Γρακχο,ο καθενας εχει την αποψη του κι επιτελους ειναι καιρος να το καταλαβεις.Εχεις μια ταση να ποσταρεις μεχρι τη Δευτερα Παρουσια εως οτου δεις ολο το forum να πειθεται απο αυτο που λες.Εγω ουτε θα πειστω ουτε θα ξαναπαντησω.Αποδειξη αυτου που λεω οτι εβαλες το proto-metal με κεφαλαια για να μας πεισεις.
Φιλικα στο λεω,αληθεια.

jiopa, έχω γράψει πολλές φορές ότι οι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν όχι για να λέμε απλά “ΟΚ διαφωνούμε, τέλος” αλλά για να συγκρούονται, να αλληλεπηρρεάζονται, ακόμα και να συντίθενται και να βγαίνει κάτι καινούριο ή δημιουργικό αν θες. Επίσης εννοείται ότι όταν έχω μια Χ άποψη θέλω να κάνω τον άλλο, αν μπορώ, να την ενστερνιστεί, δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. Φιλικά κι εγώ.

εμενα μου θυμιζει πολυ αλλα ξερεις τωρα σε αυτα οτι και να πουμε ακρη δεν θα βγαλουμε :smiley: σιγουρα παντως θυμιζει industrial μια που γενικα το kraut Θυμιζει αυτο το ειδος

εμενα με τραβηξε ο τιτλος απο το να με απομακρυνει αντιθετος το proto metal θα με εδιωχνε πολυ μακρια. οποτε περι ορεξεως κολοκυθοκολφαδες :wink:

+2112 :wink::slight_smile:

Το προβλημα ειναι οτι οταν καποιος εχει τεκμηριωμενη και κατασταλλαγμενη αποψη για ενα θεμα,δεν μπορεις να τον μεταπεισεις.Παραδειγμα οταν λατρευω παθολογικα τον Woody Allen κι εσυ τον συγκρινεις με τον William Ferrel που εμενα δεν μου αρεσει,μεχρι αυριο να ποσταρεις δεν θα πειστω διοτι απλα ο τυπος δεν μου αρεσει.
Οταν λεω οτι δεν γουσταρω τις ταμπελες κι οτι proto-stoner,proto-metal κλπ μου φαινονται ψευτικα και δηθενιστικα και μαλιστα σου εξηγω το γιατι πες μου ποσες πιθανοτητες εχεις να με πεισεις?

Ωραία ρε μαν, δε σε πείθω, πού είναι το πρόβλημα; Στο ότι κι οι δύο υπερασπιζόμαστε με επιχειρήματα τις απόψεις μας;

sxetika ,me thn parapanw antiparathesi, katalavainw auto pou leei o grakxos an kai den me vriskei apolita simfwno. profanws oloi autoi epirreasan kata vasi to metal, alla oxi mono: to stoner den einai aparaitita metal. ama pame arketa xronia argotera (alla oxi tosa wste na exei gennithei i tampela stoner), tha akousoume px tous VILLA 21, mallon tin pio prwtoporo elliniki mpanta twn 80’s na paizei kati san kai auto

Moonwhited Room

to etos einai 1990, 1 xrono prin kikloforisei to ntempouto twn KYUSS, kai fisika oxi mono itan oi prwtoi stin ellada pou paiksan kati tetoio, alla kai poli prin ginei gnwsto pagkosmiws. To point mou einai oti oi VILLA 21 mono metallades den itan, post punk/darkwave paizane, kai sta teleutaia tous to girisan sto garage punk/psychedelic heavy rock epireasmenoi apo rock n roll twn stooges klp klp. opote profanws to stoner den einai ipothesi MONO twn metalladwn.

(sorry gia greeklish)

Παναγιώτη, I hear you, αλλά δε νομίζω ότι αυτό που πόσταρες ανήκει εδώ. Όπως είπε ξεκάθαρα ο θρεντστάρτερ, μιλάμε για έναν πολύ συγκεκριμένο ήχο των late 60’s/early 70’s, ενώ αυτό που πόσταρες προέρχεται από τα early 90’s, οπότε προφανώς η συζήτηση είναι και σε άλλη βάση γιατί το σε ποιά εποχή βγήκε το καθετί καθορίζει και το πλαίσιο της συζήτησης - για μένα τουλάχιστον. Ανεξάρτητα απ’ αυτό πάντως, δέχομαι ότι για κάποιους η συζήτηση για το συγκεκριμένο ήχο δεν αφορά μόνο τους μεταλλάδες και δεν περιορίζεται στα συγκροτήματα που προηγήθηκαν του metal (βλ. και το ποστ του bluezlick από πάνω), οπότε εν τέλει θα έλεγα ότι ο πιο περιεκτικός και αντιπροσωπευτικός τίτλος για τον ήχο αυτό (και για το θρεντ) θα ήταν “best proto-metal/stoner/doom/heavy rock albums” ή κάτι τέτοιο.

nai ma den eipa oti anikei ston ixo tou thread, apla to point mou einai oti to stoner den einai mono ipothesi twn metalladwn. kai doing the math, epetai oti an to thread to onomazame proto-metal, opws eipes prin, tote isws na itan ligo apoprosanatolistiko.

“best proto-metal/stoner/doom/heavy rock albums” auto einai mia xara pantws :slight_smile:

Παιδια μην κολλατε σε ταμπελες,ο Moon ανοιξε ενα πανεμορφο θρεντ για συγκροτηματα που παιζουν Heavy-psych Rock απο την περιοδο late 60’s/early 70’s(ο καθενας το ονομαζει οπως το γουσταρει).Απλα πραγματα.
Ας ποσταρουμε μουσικη τωρα…

απο τα Αγαπημενα μου

Flower Travellin’ Band - Satori

^ Απίστευτη δισκάρα

Τρομερό album…και πραγματικά πολύ doom για την εποχή του. Ειδικά το εναρκτήριο κομμάτι, έχει riff που ζηλεύουν πολλοί doomάδες του σήμερα…

Oh yeah, Flower Travellin’ Band και Bang, αυτά είναι! Όταν κατέβαινα συστηματικά στο ΠΑΠΕΙ πήγαινα βόλτα στο Μετρόπολις όταν είχε ένα ραφάκι με γαμάτα άλμπουμς σε αυτό το στυλ, το Satori το είχα τσιμπήσει, ενώ δυστυχώς είχα βρει τα 3 άλμπουμς που πόσταρε ο Γράκχος όλα μαζί σε μία digipack γαμάτη έκδοση και δεν το είχα πάρει…από τότε δεν το έχω ξαναπετύχει πουθενά! :frowning:

ontopic
:respect:

Μια διόρθωση, το Mother/Bow to the King είναι ένας ενιαίος δίσκος κι όχι δύο ξεχωριστοί.

Granicus λατρείες.

Όλα δισκάρες,Buffalo,Granicus,Flower Travelling Band,καταπληκτικά άλμπουμς!
Επίσης,Incredible Hog - Vol.1

Και δεν ξέρω αν ταιριάζει κι αυτό εδώ μέσα,

Όσοι δεν το έχετε ακούσει κάντε το και κλάφτε!

Αντώνη το σκέφτηκα κι εγώ το Highway Robbery αλλά μάλλον είναι πιο κλασσικό 70’s Ζεππελινικό hard rock, δε νομίζεις;

Ναι,το σκέφτηκα κι εγώ και μάλλον θα ταίριαζε στην ταμπέλα proto-metal που έλεγες κι εσύ νωρίτερα και με την οποία συμφωνώ κι εγώ περισσότερο.Απλά βαριόμουνα να τα γράψω αυτά για να μην ξαναρχίσει αυτή η συζήτηση…:stuck_out_tongue:
Και μεταξύ μας το Granicus κάτι παρόμοιο δεν είναι?:-k

Εεεεεεπ, σας τσάκωσα:

Ψηφίζω Μπούφαλο πάραυτα και βεβαίως Τζόζεφους και Wicked Lady, συν όλα τα υπόλοιπα, χαχα!