Best proto-stoner albums

Επειδή λατρεύω το συγκεκριμένο ιδίωμα (stoner rock) και επειδή στα late 60’s και early 70’s έχουν βγει διαμάντια που θεωρούνται ηχητικά και αισθητικά πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζουμε σήμερα stoner rock, ας βάλω κάποια album που προσωπικά μου αρέσουν και τα συνιστώ σε όποιον ίσως δεν τα έχει ακούσει. Από την άλλη, ποιο από τα του poll θεωρείτε αγαπημένο σας;
Δεν έβαλα Pentagram, Wicked Lady κ.α. γιατί δεν κυκλοφόρησαν κάτι την συγκεκριμένη περίοδο.

Ωραίο thread αλλά…where the fuck is the poll??? Να μια δισκάρα στο ύφος που περιγράφεις

εγω θα προτεινω απο την αγαπημενη μου Γερμανια

GURU GURU - 1970 UFO

http://www.allmusic.com/album/ufo-r482783

Σωστός φίλε μου…Πολύ καλό.

Το έχω στο poll :slight_smile: Τρομερό album

ωραίο θρεντ, και ωραίες προτάσεις έχουν πέσει, αλλά εδώ δεν θα πρεπε να υπάρχουν και αυτοί;

Είναι πάρα πολλοί ακόμα, απλά είπα να βάλω και κάποια πιο άγνωστα για να τα ψάξουν όσοι δεν τα ξέρουν.

Κι εγώ λατρεύω τον ήχο εκείνης της εποχής, αλλά για να πω την αλήθεια, σόρι κιόλας αλλά θεωρώ σχιζοφρένεια να λέμε τώρα και “proto-stoner”, λες και το “proto-metal” δεν ήταν υπεραρκετό.

από τη λιστα διάλεξα Jerusalem , για το μοναδικό συναίσθημα που έχει αυτό το αλμπουμ . επικούρα και συνάμα αυτό το σκοτεινό , πρωτόλειο heavy rock , σαν να τζαμάρουν μέσα σε σπηλια … :stuck_out_tongue:

αλλά γενικά το πολ έχει φοβερες αλμπουμάρες από blue cheer , GFR (αν και προτιμώ e pluribus funk) , SLB (θεικότατο αλμπουμ το πρώτο) και Dust .

για να δουμε κ καμια πιο ψαγμένη πρόταση !

βασικά , ναι … έχει χίλια δίκια .

Εγώ το έριξα Captain Beyond! Ορίστε και άλλο ένα κορυφαίο άλμπουμ από τους Αυστραλούς Buffalo

Leaf Hound παιδιά,Leaf Hound!

μπηκα στο θρεντ για να προσυπογραψω ακριβως το ιδιο :slight_smile:

Groundhogs

Όχι και stoner το UFO. Κλασικό seventies Kraut, στην καλύτερη πρόγονος του industrial.

Είναι πάρα πολλές οι προτάσεις… στο poll ξαναλέω ότι έβαλα κάποια γνωστά αγαπημένα και κάποια σχετικά άγνωστα αλλά κορυφαία. Σίγουρα στις κορυφές για μένα είναι και τα εξής:

Leaf Hound - Growers of Mushroom -1971-
Groundhogs - Thank Christ for the Bomb -1970-
May Blitz - May Blitz -1970-
Euclid - Heavy Equipment -1970-
Iron Claw - Dismorphophobia (1970-1974)
Seompi - Awol -1970-
Stack Waddy - Stack Waddy -1972
JPT Scare Band - Sleeping Sickness (1973-1976)
Speed, Glue & Shinki - Eve -1971-

Γι’ αυτό που είπα εγώ όμως, ότι πιο κατάλληλος είναι ο όρος “proto-metal”, τί λες;

Έγραψα στην αρχή ότι ηχητικά και αισθητικά τα γκρουπ αυτά είναι κοντά στο stoner rock ή heavy rock ή όπως το λέει ο καθένας, όπως ξεκίνησε και όπως συνεχίζει να είναι. Και proto-metal να το πεις σωστό είναι, απλά νομίζω ότι ο όρος proto-stoner είναι ακόμα πιο συγκεκριμένος.

Ωραία, να στο θέσω αλλιώς. Υπάρχει κόσμος που δεν πολυγουστάρει το λεγόμενο stoner rock, ούτε ως μουσική ούτε ως αισθητική κτλ., αλλά καραγουστάρει τις ρίζες της σκληρής μουσικής, εκείνα τα ψιλο-obscure συγκροτήματα της εποχής late 60’s-early 70’s. Αυτό τον κόσμο λοιπόν σίγουρα τον αφορούν οι προτάσεις αυτού του θρεντ, ώστε να ανακαλύψει κι άλλα τέτοια γαμάτα άγνωστα συγκροτήματα πέραν π.χ. των Sir Lord Baltimore και Dust που ξέρουν αρκετοί, αλλά ο τίτλος τον απομακρύνει αφού (καλώς ή κακώς) ενστικτωδώς η λέξη “stoner” τον απωθεί. Και επιπλέον όπως προείπα είναι τραβηγμένο να μιλάς για “proto-stoner” όταν υπάρχει ο όρος “proto-metal” που καλύπτει τα πάντα από σκληρό ήχο για την εποχή που μιλάμε. Γι’ αυτό με βλέπεις και επιμένω και σου λέω, σκέψου άμα είναι να αλλάξεις τον τίτλο, από κει και πέρα προφανώς κάνεις ό,τι θέλεις, δικό σου είναι το θρεντ.

Ο όρος proto-stoner υφίσταται, δεν τον έβγαλα εγώ. Proto-metal είναι και οι Deep Purple, οι Uriah Heep κλπ, αλλά δεν μπορείς να τους πεις stoner με τα σημερινά δεδομένα του ήχου (παραμόρφωση στο μπάσο, πολύ fuzz στις κιθάρες). Έκανα το poll κυρίως για όσους γουστάρουν το heavy rock (για να μην λέμε συνέχεια stoner), αλλά και για κάποιους που δεν γνωρίζουν κάποιες μπάντες, που ίσως ενδιαφερθούν να τις ψάξουν, επειδή ανεξάρτητα ύφους είναι πολύ αξιόλογες.

Ναι αλλά δεν…

Πφ, γάμα το, εξακολουθώ να διαφωνώ και να πιστεύω ότι ο τίτλος πρέπει να είναι best proto-metal albums αλλά δε βλέπω να σε πείθω τελικά.