Black Label Society - Order Of The Black

δε συνηθίζω να ανοίγω threads για μεγάλες μπάντες που είναι ευρύτερα γνωστές, αλλά δε βλέπω να το κάνει κανείς άλλος και θεωρώ πως ο νέος δίσκος των black label society (τέσσερα χρόνια μετά από το shot to hell) αξίζει δικό του thread.
από τις λίγες φορές που άκουσα το δίσκο δε φαίνεται να είναι και το αριστούργημά τους, αλλά είναι πορωτικός και απολαυστικός μέχρι εκεί που δεν πάει και οι southern μπαλάντες που περιέχει είναι εξαιρετικές.
anyway, μιας και γίνεται αρκετή κουβέντα τώρα τελευταία στο φόρουμ για το metal με πολλές τρου κυκλοφορίες, αυτό που θέλω να πω είναι πως εγώ έτσι γουστάρω το heavy metal.

Track #2: “Overlord” = :bye::bye: Ozzy.

αυτό.

και γενικά οι black label society πάντα είχαν μια τρομερή αίσθηση του τι εστί southern, αν και δεν κατάγονται από τον αμερικάνικο νότο.ειδικά οι πιο μπαλαντοειδείς στιγμές του δίσκου που η φωνή του wylde παίρνει μια πιο βλαχοcountry χροιά είναι και οι αγαπημένες μου.
έχει ακουστεί αρκετά ο δίσκος και προβλέπεται να ακολουθήσουν κι άλλες ακροάσεις…

Πάντα είχα την άποψη ότι είναι τραγικά υποτιμημένη μπάντα. Eίναι πράγματι ευρύτατα γνωστή, αλλά αν το σκεφτείς περισσότερο λόγω ιστορίας, συγγενειών και του στόματος του Wylde. Παίζουν ένα υπερθεϊκό, βαρύ, sludgαριστό heavy, αλλά αν ρωτήσεις κάποιον να σου ονοματίσει γαμάτα heavy ή sludge συγκροτήματα των '00s, 4 στις 5 φορές δεν θα αναφερθούν. Για τους sludgάδες είναι heavy, για τους heav-άδες είναι βλάχοι.
8 άλμπουμ κατά τη διάρκεια των οποίων στα χειρότερά τους είναι σταθερά καλοί (και στα καλά τους είναι απίστευτο κόλλημα:p). Το Order… δεν το έχω ακούσει τόσο όσο θα ήθελα, αλλά με έχει αφήσει με αυτήν την αίσθηση - ένα αξιοπροπέστατο άλμπουμ το oποίο θα κουβαλάω το φθινόπωρο στο αυτοκίνητο,του οποίου θα μάθω στίχους και θα σιγοψυθιρίζω για κανά εξάμηνο, αν και στα ντέρτια πάλι στα Stronger than death και Blessed hellride θα γυρνάω. Μία χαρά :smiley:
Και εντωμεταξύ, όπως επεσήμανε και ο horror αν και θα το τραβήξω λίγο, έχουν κάποιες από τις ωραιότερες μπαλάντες που έχουν γραφτεί ever - ειδικά αυτό τους πάει πολύ :smiley:

Τόσο υπεργαμάτες southern ατμόσφαιρες, και τούτο το συγκρότημα για κάποιο λόγο φαίνεται να μην περνάει από τα σωστά radar - ασυφτάος effect κι έτσι…

ή μήπως είναι ιδέα μου? Σοβαρά τώρα!

είναι αλήθεια πως αν ο wylde δεν είχε νταραβέρια με τον ozzy οι black label society θα ήταν εντελώς στην αφάνεια.
βέβαια, έχουν κάνει ένα κάποιο breakthrough, αλλά θα συμφωνήσω πως θα μπορούσαν να ήταν από τις πιο επιτυχημένες heavy μπάντες των 00’s και να χτυπούν ακόμα και πρωτιές στα charts, να κάνουν μεγάλα headlining shows κι έτσι.
το πρόβλημα είναι όμως όπως είπες το κοινό το οποίο απευθύνονται.βρίσκονται στο μεταίχμιο κάποιων ειδών, γεγονός που δεν τους αφήνει να ακουστούν ευρύτερα και εκεί που πρέπει.

τέλος, θα συμφωνήσω και στο ότι ο δίσκος περιέχει πραγματικά κάποιες από τις καλύτερες μπαλάντες που έχουν γραφτεί ever (μιας και λάτρης του southern στοιχείου), με αγαπημένη μου το “darkest days”.πολύ θα γούσταρα να ακολουθήσουν ένα τέτοιο στυλ…

άκουσα πριν λίγες μέρες το album αλλά απογοητεύτηκα! δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ πού είχαν θέσει με δίσκους όπως το 1919 eternal ή το the blessed hellride. είναι λίγο καλύτερο από τα 2 τελευταία αλλά και πάλι…ακριβώς ίδια φάση με το καινούριο danzig. κρίμα…

εμένα πάλι μου άρεσε και το black label society και το danzig.:stuck_out_tongue:
τεσπα, γούστα είναι αυτά…

καλά είναι δεν είπα το αντίθετο…απλά όταν έχεις χρόνια να βγάλεις καλό δίσκο λογικό είναι να ανεβαίνουν οι απαιτήσεις.

πάντως θεωρώ πως το order of the black είναι από τους καλούς δίσκους των black label society.σίγουρα δεν είναι το magnum opus τους, αλλά ακούγεται μια χαρά.

από την άλλη ο danzig θεωρώ πως είχε πολύ καιρό να βγάλει έναν τόσο καλό δίσκο.και βασικά καλά που μου το θύμισες για να πάω κάποια στιγμή να γράψω άποψη στο αντίστοιχο thread μιας και το είχα ξεχάσει!

Όσον αφορά τον danzig -και sorry για το οφ τοπικ- είμαι λάτρης της πρώτης περιόδου, με christ, biscuits μέχρι και το 4 δλδ. ο καινούριος απλά είναι ο καλύτερος τους από το 1994 για μένα αλλά και πάλι συγκρινόμενος με κάποιο από τα 4 πρώτα χάνει πολύ.

νομίζω πως είναι ο καλύτερος δίσκος απο το The Blessed Hellride και μετά .
Βέβαια και το Mafia είχε καλά κομμάτια ,αλλά σαν σύνολο κάπου έχανε.
Το καινούργιο πέρα απο την φοβερή δουλειά στα solo και εννόω οτι δεν είναι τόσο ‘‘πολυλογάδικα’’ ,αλλά γρήγορα και in your face ,όπως στα πρώτα album.
Υποστηρίζω και εγώ την άποψη ότι ο Zakk γράφει φοβερές μπαλάντες και ακουστικά τραγούδια .
Τι να πρωτοθυμηθώ απο το Found a friend και Fadin’ away των Pride and Glory ,στα BLS : Rust , Just Killing time (απο τα καλύτερα) , Lost Heaven , Blessed Hellride (με το γαμάτο blues solo με την ηλεκτρακουστική ) και ολόκληρα τα Hangover Music Vol. VI και Book Of Shadows ως solo καλλιτέχνης.
Εχω την εντύπωση οτι μετά την περιπέτεια της υγείας του ,σοβάρεψε και θα το ρίξει στην ουσία της μουσικής του και όχι στα συνθήματα ,μπλουζάκια ,καπελάκια και bikers attitude. Θα δούμε.
ετσι τον έμαθα

η καλύτερή του les paul.

Παίδες με φτιάξατε με αυτά που γράφετε.
Μακάρι να είναι έτσι και να έχει επιστρέψει όντως δυναμικά ο συμπαθής βλαχούλης Zakk.

Όταν ξεφύγω από τη θερινή ραστώνη που με διακατέχει και μπω ξανά στη δίνη των καινούργιων κυκλοφοριών θα το τσεκάρω σίγουρα! Ανυπομονώ!

:country:

@ giorgos_ (46) : http://www.youtube.com/watch?v=-HG-nKIXMis

μια χαρα ειναι ο δισκος και βγαινει και βινυλιακι αυτη την φορα!!:smiley: επιτελους δηλαδη γιατι μονο με το μπεστ σε βινυλιο δεν γινεται δουλεια.:stuck_out_tongue: αντε και τα προηγουμενα τωρα!!!

μαρεσουν πολυ οι black label society αν και θεωρω οτι τα καλυτερα τους ειναι τα blessed hellride-mafia που ειναι και τα αγαπημενα μου εχει και αυτο εδω το κατιτις του ειναι δυνατο ειναι καθαρο heavy metal και αυτο ειναι που μαρεσει καλυτερα κοματια για μενα godspeed hellbound-parade of the dead-shallow grave!!!:D:D

τ ακουσα μια φορα και η αισθηση π μ αφησε ειναι οτι μαλλον το αρχιρεμαλι εγραψε το καλυτερο αλμπουμ απ την εποχη του 1919 Εternal.

Θελει κι αλλες ακροασεις βεβαια αλλα απο Σεπτεμβρη, παντως μετραει !!!

εξωφυλλο εχουμε?

να κοιτάμε και το αρχικό post…:stuck_out_tongue:

δεν το εβγαλε στην αρχη!!sorry dude!!:D:D

Καλό ,χρυσό το internet αλλά …
Πχ. βγήκε το Guardian γίνεται χαμός ,για τις πόσες ακροάσεις πρέπει να φτάσει κανείς για να έχει σωστή(!) άποψη , στα καπάκια των Maiden ,όπου οι ακρόασεις πρέπει να είναι ακόμα περισσότερες(!!!) και βγήκε και το νέο των BLS και με την πρώτη λές “καλώς τον” , αυτό ναι έιναι δισκάρα με το καλημέρα. Και το ακούς πιο συχνά από ευχαρίστηση και όχι απο υποχρέωση (σε ποιόν?) .
Πραγματικά φταίει το internet , φταίμε εμείς που τριανταρίζουμε (και εμφανίζονται σιγά-σιγά τα σημάδια) , ή μήπως τα group έχουν και αυτά τις ευθύνες τους απέναντι σε εμάς που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε μαζί τους.
Εγώ προσωπικά πλέον ,ξέρω τα μουσικά μου γούστα(και δεν είναι rock να είναι και ότι να’ναι) και όποιος τα ικανοποιεί ,είμαι μαζί του , αν αυτός επιλέξει να αλλάξει στύλ ή κατεύθυνση ,Bye bye.

υγ1 :Τωρά αυτό το post που πάει ?
a)στο “Final Frontier” θα το δεί κόσμος και θα γίνει συζήτηση
b)στο “Final Frontier ψηφίζουν όσοι το έχουν ακούσει” , μπορεί να γίνει χαμός
c)στο “At the edge of time” ,βλέπε a)
d)στο “Order of the Black” , θα το δούν οι πιο νηφάλιοι και ίσως αυτοί που είναι πιο κοντά στον δικό μου τρόπο προσέγγισης της μουσικής πλέον.
υγ2 : σαφώς και δεν είμαι κανένας τρελοfan του Zakk ,τα προηγούμενα δύο είχαν τις στιγμές τους (κάποιες πολύ καλές) αλλά δεν ήταν αυτά που μπορεί να δώσει και το αποδεικνύει μόνος του.
υγ3 :Δισκάρα.

πραγματικά συμφωνώ με όλα όσα λες.
δεν είναι ο καλύτερος δίσκος του wylde, αλλά σίγουρα είναι μακράν ο πιο ώριμος που έχει κυκλοφορήσει.