Ωραία μπάντα οι Wolves In The Throne Room, βέβαια όχι για όλες τις ώρες… Καλοί πάντως
Almighty C είμαι περίεργος να καταλάβω που βρίσκεις κοινά σημεία Nightbringer-Wolves in the Throne Room. Υπάρχει κι άλλος που το κάνει αυτό εδώ μέσα;
Μα αφού είπε - στην ατμόσφαιρα που βγάζουν…
Δεν ξέρω, είναι χάρισμα
Όπως είπε και ο Jim, δεν μιλάω για μουσικά κοινά σημεία. Ανήκουν στην ίδια σκηνή χωροχρονικά. Έχουν και οι δύο μία πολύ συγκεκριμένη (και προσωπική ο καθένας) αντίληψη της έννοιας του black metal και του πώς χειρίζεσαι τις ατμόσφαιρες. Είναι σαν να στοχεύουν στο ίδιο συναισθηματικό αποτέλεσμα, αλλά να το προσεγγίζουν από άλλη οδό.
Και τέλος πάντων τα δύο ονόματα μου ήρθαν στο νου συνειρμικά. Τα σκέφτηκα ως δύο αντίθετα στη μέση των οποίων βρίσκονται οι Nightbringer.
Περισσότερη εντύπωση μου κάνει που τσίνισες με αυτούς και όχι με τους Plutonium, που είναι εντελώς άλλη φάση σε πρώτο άκουσμα…
Ναι, γιατί διαφορετική επαφή έχω με Wolves in the Throne Room και διαφορετική με Plutonium που έχω ακούσει το άλμπουμ μια φορά.
(και γενικά δεν μπορώ να κουβεντιάσω πάνω σ’αυτούς)
Και τώρα που κοιμήθηκα και έχω ξεκούραστο μυαλό, θα ήθελα αν μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο περισσότερο τα επιχειρήματα σου, για παράδειγμα το οτι “ανήκουν στην ίδια σκηνή χωροχρονικά”, ποιά σκηνή; του μπλακμέταλ; και τι έχει να λέει αυτό;
Το ίδιο συναισθηματικό αποτέλεσμα πως προκύπτει; Οι μεν είναι κάτι καμμένοι χίπηδες που μιλάνε για την φύση και περιστρέφονται γύρω από τον πριμιτιβισμό τόσο στις αναφορές τους στην μουσική όσο και σε βιοτικό επίπεδο. Οι δε πάλι, ασχολούνται με αποκρυφισμούς με λίγο σατανά και ασυναρτησία.
Τα σκέφτηκα ως δύο αντίθετα στη μέση των οποίων βρίσκονται οι Nightbringer.
…?
Δεν ξέρω αν το έχετε αναφέρει πουθενά, αλλά τελευταίο άλμπουμ που άκουσα και με ξετρέλανε είναι το 1349 - Demonoir
Uploaded with ImageShack.us
παιδια το theosis των acherontas ειναι majestic black metal? προς τα που κατευθυνεται αυτος ο δισκος ? ενας φιλος σημερα στο φροντιστηριο μου ειπε πως ειναι και αρκετα ατμοσφαιρικος !
@Βan: χωροχρονικά εννοώ πως μιλάμε για USBM των 00s.
Θέλω να κάνω ένα ποστ με πολύ συγκεκριμένα μουσικά παραδείγματα για να σου πω τι εννοώ, αλλά αυτό θέλει λίγο χρόνο.
@ΑdNoctum: το Demonoir γαμάει. Στα αυτιά μου ίσορροπεί τα δύο προηγούμενα.
@Cradleofmaiden: Αρκετά παραδοσιακό με ατμοσφαιρικά στοιχεία και χτισμένο πάνω σε μελωδικά leads στις κιθάρες. Αλλά για να μη σου λέω μαλακίες γιατί το έχω ακούσει ελάχιστα, τσέκαρε το myspace τους που μπορείς να συγκρίνεις και με τον ήχο των προηγούμενων
thanks almighty c !
1…οχι
2…ναι
edit.
Προσωπικά βλέπω τους Acherontas να ορθοδοξίζουν σιγα σιγά. Αλλά ούτε μελωδικό δεν το λέω ακριβώς…ψαρωτικό είναι μέσα απο μελωδίες που έχει, αλλά όχι βασισμένο εκεί για το σύνολό του.
Αλλά αν θες να το βάλεις σε κουτί για οικονομία σκέψης και συσχετισμούς θα παίξει μπέρδεμα ακόμα και να πω την γνώμη μου δεν θα είμαι αντικειμενικός
και μετα σου λενε τα φροντιστηρια ειναι αχρείαστα
Οι Acherontas είναι μελη του Temple of the Vampire (βλεπε και split με Necromantia) και οι δισκοι τους είναι αφιερωμενοι στο Ναο. Για να κατανοησεις τους στιχους τους, οι οποιοι ξεφευγουν από τα πλαισια του Black Metal, πρεπει να εμβαθυνεις λιγο στις διδασκαλιες του Ναου αλλα και στις θεωριες περι Αστρικου Πεδιου. Η μπαντα είναι πολύ μπροστα.
Το προηγουμενο αλμπουμ τους μου αρεσε περισσοτερο και το προτεινω ανεπιφυλαχτα για αρχη σε οποιον θελει να ασχοληθει με τη μπαντα. Πραγματικα μιλαμε για Διαμαντι που εχει θαφτει κατω από πολλες σαβουρες της ελληνικης σκηνης. Ο δισκος εχει το ονομα Tat Tvam Asi. Φυσικα, εδώ δεν λειπουν και επιρροες από CoF εποχης Dusk … (στις κιθαρες) αλλα δενουν τελεια με την ατμοσφαιρα του δισκου. Επισης, τσεκαρετε οποσδηποτε το split με Necromantia (επισης μελη του Ναου) οπου και εδώ εχουν κανει καταπληκτικη δουλεια κλεβοντας την παρασταση.
Τωρα αυτό που λετε ότι ¨ορθοδοξιζουν¨ δεν το καταλαβα να πω την αληθεια.
το Black Funeral πως σας φανηκε?
(αλλα βαμπιρια και τουτοι)
plunderer η almighty c (εσεις που ειδικευεστε στο μπλακ:p:) πειτε 2 λογια για τους watain, και πιο συγκεκριμενα για το δισκο τους casus luciferi ! παραειναι καλος ετσι?λεω να την ψαξω με δαυτους ! εχω ακουσει εγκωμιαστικα σχολια !
φιλε typhon thanks για τις πληροφοριες πανω στους αχεροντας (αν εχουν εστω και λιγες επιρροες απο cradle of filth οπως λες!!!..αψογα ! )
O σουρεαλισμός ο ίδιος…
Λοιπόν, ευτυχώς οποιεσδήποτε επιρροές από CoF έχουν εξαφανιστεί, όχι ότι υπήρχαν κ ιδιαίτερα. Δηλαδή αν περιμένεις βαμπιράτο extreme goth metal όπως στο Dusk ψάξε αλλού. Αν κρίνω κι απ’ τον ήχο που θέλησαν να βγάλουν στο live, ο plunderer έχει δίκιο ότι ορθοδοξίζουν. Προσεγγίζουν δηλαδή την ατμόσφαιρα και τον ήχο των Funeral Mist, Ondskapt κτλ.
Τώρα αυτά περί Ναών και βαμπίρ κτλ, συν όσα “ψαρωτικά” είπε ο ίδιος ο Αχέροντας στη συνέντευξη στο Hammer (την οποία είμαι σίγουρος ότι διάβασες ατιμούλη!) τα αντιμετωπίζω με αρκετό σκεπτικισμό προφανώς. Απ΄την άλλη είναι αρκετά φιλικός και προσεγγίσιμος πράγμα που για μένα πάντα μετράει θετικά.
O δίσκος πάντως είναι καλός, άκου τον.
:respect:
γενικα ο Αχεροντας δεν ειναι παπαρολογος σαν πολλους κ οντως ασχολειται με οσα λεει, ασχετα αν εμενα αυτα μου λενε κατι . Τωρα Τυφωνα παιζει κ να ναι λιγο φιλοι σου ετσι ?
Για Watain δεν θες απο μενα ρε cofmaidane … εγω να μην πω ρε? Ψ.Χ δν εχω εγω ?
Εγω λεω Watain αμα θες να διασκεδασεις να παρεις το τελευταιο πανιγυρι τους το Sworn to the dark που αν εξαιρεσουμε 2-3 κομματια ηταν ενας καρναβαλος trueισμου και αντιγραφης του Reinkaωs . αν θες να ακουσεις σοβαρη μουσικη και ατμοσφαιρα θα ακουσεις το Casus Luciferi που μπορει σε ενα καποιο (μεγαλο - οχι τεραστιο) βαθμο να δικαιολογισει το παραληρημα των αγγλων που το ελεγαν de mysteriis 2. Αν θες να ακουσεις κατι αρκετα γαματο αλλα λιγοτερο κατασταλαγμενο με πιο cultιλα παραγωγη κτλ ακου το πρωτο που επισης σπαει το συμπαν για πλακα . Βγαζουν και καινουριο ε .
Τελος εκτιμισα λιγο περισσοτερο εκεινα τα πρωινα που απλα τσεκαρεις αβερτα μπλογκς γιατι ο ατιλας ειχει αυτο
what is this?
αν εννοεις μουσικα , ανηκει σε αυτη την νεα ταση που οι μπλακμεταλαδες ανακαλυψαν οτι η εξελιξη δεν σταματαει στο πιρουνι και αρχισαν να ακουνε post κτλ … δεν ειναι ομως τιγκα πιθηκισμος και εχει και τα μελαχολικα του μεσα και γενικα πολυ συμπαθητικες κιθαρες κ μελωδιες . ωραιος δισκος οσο τον εχω ακουσει και θα τον ακουσω κ αλλο μαλλον
μπες και στον ατιλα , εχει κ αυτος μια περιγραφη που δεν θυμαμαι καν και κλασσικα το πιθανοτερο θα λεει οτι να ναι, αλλα οτι ειναι ρικομεντιτ . Ο τυπος κανεις ρικομεντεισον πιο γρηγορα απο την σκια του…
:lol:
1)An autumn for crippled children
6,389 plays (466 listeners)
2)The Howling Wind
5,429 plays (488 listeners)
Η σύγκριση έγινε επειδή έσκασαν και τα 2 άλμπουμακια σχεδον μαζί, απλά η μια μπάντα είναι λίγο παλιότερη με μέλη που έχουν και άλλες μπάντες…αλλά η διαφορά μόλις 22 άτομα που σε λίγες μέρες θα αλλάξει υπέρ των νέων. Τα συμπεράσματα που εξάγει κανείς εύκολα του δείνουν και την συνταγή της επιτυχίας…τι θέλει ο μέσος οπαδός (και σε παγκόσμιο επίπεδο)…εν ολίγης…Η αδικία της Po(Y)st(ιάς)…
οπότε εμεις εκει στα λίγα…
2010-The Howling Wind-Into The Cryosphere
Για το θέμα Watain εγώ θα έβαζα πάνω απο όλα τα άλμπουμ τους, με επιρροή απο άλμπουμ που ακούει ο Προσατάνικ όταν ο Προσατάνικ ακούει mainstream black metal που όμως είναι άλμπουμ που θα άκουγε ο Προσατάνικ…γιατί πάνω απο όλα έχουν Προσατάνικ lay out…(που εισαι ρε???)
Χωρίς πλάκα εκμηδενίζει…
2000-Watain-Rabid Death’s Curse