Black Metal Albums

Eπανέρχομαι για το θέμα Nightbringer vs WITTR.
Για το case study μου θα χρησιμοποιήσω τα Rex ex ordine throni και black cascade.
Πιάσε το The void - ειδικά στο πρώτο λεπτό μέχρι την αλλαγή. Τρέμολο lead κιθάρες απλωμένες δηλαδή σου δίνουν μία αίσθηση νεύρου αλλά κρατούν τον ήχο σε μάκρος, ενώ τα drums κρατούν ρυθμό τελείως old school φάση - γρήγορο. Συν τα φωνητικά.

Πιάσε τώρα το Ex cathedra. Πάλι κιθαριστικό, πάλι τρεμολο lead που τραβάνε σε μάκρος, λίγο πιο χαμηλή ταχύτητα, αλλά πάλι τα drums κρατάνε τελείως σταθερό ρυθμό.
Εντάξει, οι nightbringer προφανώς ορθοδοξίζουν (ενώ οι άλλοι emperorίζουν - τότε στα δάση κι έτσι). Αλλά έχουν μία χαρακτηριστική ψιλο oldschool μέθοδο να βάζουν ατμόσφαιρα στον ήχο τους. Δεν έμενα στο όρθοδοξο μέρος, αλλιώς θα έπρεπε να προτείνω ofermod - δοκίμασα να κλέψω, αυτούς πρότεινε το last fm, αλλά απλά δεν μου κόλλαγε…
Βασικά αν εστιάσεις σε σημεία, οι τεχνικές λεπτομέρειες δομής της μουσικής δεν διαφέρουν και τόσο. Το feeling του συνόλου είναι που κάνει τη διαφορά.
Δεν μπορώ να το πω καλύτερα ωρε! Η πειθώς μου σταματάει εδώ!

Για watain συμφωνώ με αποπάνους. Εγώ είμαι από αυτούς που τους έμαθαν επί εποχής τρελού hype με casus luciferi - 2003. Το πρόβλημά τους είναι ότι αφού έγιναν γνωστοί άρχισαν να ανακυκλώνονται μέχρι αηδίας. Το γαμάνε με κάθε άλμπουμ όλο και πιο πολύ. Το τελευταίο αναμένεται εξίσου χλιαρό, κρίμα.

(edit) ακούω BLOOD OF KINGU αυτή τη στιγμή - ουκρανοί obscurάδες- και αγαπάω τρελά. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες. Πάρτε myspace, αλλά τα κομμάτια είναι από το προηγούμενο και δεν είναι τόσο καλά.

ασε μας ρε πλαντερερ που εμαθες και unearthly trance κ γκρινιαζεις :stuck_out_tongue:

συμφωνω και δεν τολμαω να αμφισβητισω Howling Wind … η απορια ειναι γιατι να μην ακουμε και τα δυο, και υπουλα χωνεις αυτο το τριπακι του battle μεταξυ των μπαντων ?

Μπορούμε να ακούμε και τα 2 και άλλα 2 χιλιάδες μαζί αλλά άλλη φορά να λες εξαρχής τι παίζει στο δίσκο να γλιτώνω τα 15 λεπτά που έχασα χτες το βράδυ! :stuck_out_tongue:

Edit:

Ανοίγεις πρωί πρωί το μέταλ-αρκάηβς και τι πετυχαίνεις?

http://www.metal-archives.com/band.php?id=3540306372

Απίθανη φώτο:

:lol3: :lol3: :lol3:

Δυστυχώς για κάποιον ανεξήγητο λόγο ο player του myspace δεν δουλεύει εδώ ώστε να γελάσω παραπάνω, εσείς όμως αν θέλετε ακούτε το demo εδώ:

Ναι αλλά στην μουσική, αν δεν είσαι oργανοπαίχτης, οι τεχνικές λεπτομέρειες είναι το τελευταίο πράγμα μάλλον που θα προσέξεις. Η δικιά μου τουλάχιστον προσέγγιση (παρόλο που είμαι φλώρος και παίζω πιάνο κι ακορντεόν), δεν ακούει μουσική όπως την περιγράφεις εσύ.
Για παράδειγμα, έκατσες και έκανες ολόκληρη ανάλυση και βρήκες 2 “κοινά” κομμάτια από τις μπάντες αυτές για να αποδείξεις ότι ισχύει αυτό που λες… ε στα δικά μου αυτιά (κι ελπίζω στων περισσότερων) το μοναδικό κοινό τους είναι ότι ξεκινάνε με fade in. Μπορεί να γίνομαι λίγο ψείρας όπως είπε χτες ο Ιωσήφ, μπορεί να 'ναι και το σκάλωμα λίγο με wittr, μπορεί να ‘μαι και κομπλεξικός ή να φταίει τ’ οτι εχω να γαμήσω 5 μήνες, ξέρω γω όλα παίζουν, μπορεί και να είμαι εξωγήινος και να έχεις δίκιο, αλλά ήθελα πολύ να το συζητήσω αυτό το πράγμα γιατί μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Blood of Kingu χάλια μαύρα… το καινούριο δεν ξέρω τι θα λέει, αλλά γενικά ο Shaenko μετά το 2006 μόνο παπαριές βγάζει (ακούστε παλιά Drudkh μωρε μαλάκες κι αφήστε τα υπόλοιπα)

κι εγώ πιανόφλωρος είμαι, αλλά (και γι’αυτό) έχω τρελό κόλλημα με τις τεχνικές λεπτομέρειες, όπως έγινε προφανές.
ανακωχή. εγώ αν ήμουν εσύ θα με είχα σταυρώσει για plutonium, όπου δεν θα είχα καν τεχνικές λεπτομέρειες να παραθέσω :stuck_out_tongue:

Ναι, το πρώτο blood of kingu το ακούω τώρα, ψιλοχάλι είναι αλλά έχω πίστη.

@Chrisp: μα γιατί :?
Lyrical themes: Chaos, Problems and Difficulties With Living

Έχω μία θεϊκή αντιπρόταση:
http://www.metal-archives.com/band.php?id=42120

To Fooling The Weak γαμαει παντως:)

Το Howling Wind είναι φτιαγμένο για όσους αναφωνήσανε(με) στο πρώτο “γαμώ, αλλά γιατί σταματάς τους Thralldom ρε πούστη”. Όσο και να έλιωσα το προηγούμενο, αυτό εδώ έχει έρθει να αγαπηθεί ήδη περισσότερο και καρδούλες πεταρίζουν. Ομορφιές, ομορφιές. Απορώ με την πάρτη του Killusion πάντως που ενώ στα μπλακμεταλ το έχει διαρκώς και ανυπερθέτως, οι Unearthly Trance παραπαίουν από πατάτα σε πατάτα.

υπερβολικός. [-X

το τελευταίο unearthly trance ήταν όντως μέτριο (βασικά δεν ήταν unearthly trance) αλλά πατάτα δεν ήταν σε καμία περίπτωση.και αν θες την άποψή μου δεν έχουν κυκλοφορήσει καμία πατάτα, αλλά είμαι φανμπόυ οπότε δεν ξέρω αν πιάνεται.:stuck_out_tongue:

Να κόψετε και σεις τις υπερβολές για πρόσφατους Dillinger κύριε Bleedin :stuck_out_tongue:

μωρέ και πατάτα να το πεις δε θα σε κακολογήσω. Μιλάμε για το Electrocution έτσι? Είναι το ανέρθλι άλμπουμ που δεν ακούω σχεδόν ποτέ.

Από κει και μετά ακολούθησαν 5 σπλιτ άλμπουμς που είναι σπλιτ άλμπουμς. Δλδ εξ ορισμού δεν μπορείς να πεις “απογοήτευση οι ανέρθλι στο νέο σπλιτ. Πάει δεν το’χουν πια!”
Να πεις ότι κουράστηκες και απλά θα περιμένεις πότε θα τα μαζέψουν όλα σε μια κυκλοφορία, ναι. Απογοητευτικά/πατάτες ε δεν παίζει.

Εκτός αν ο σέρκους εννοεί και τα δύο ΕΡ του 2007… :-k

Ξεφεύγουμε τώρα αλλά τέλος πάντων. Το σοκ του πρώτου Unearthly Trance ακόμα το θυμάμαι και το πόσο είχα κολλήσει με το δίσκο. Τον θεωρώ ακόμα και σήμερα από τους πλέον λατρεμένους σλατζοδίσκους. Το “In the red” ήταν απλά οκ, λίγο βαρετούτσικο σε φάσεις (και άρα μια μικρή απογοήτευση), αλλά οκ. Το “The Trident” ήταν απαράδεκτο, πραγματικά απαράδεκτο. Ε, το “Electrocution” το θεωρώ μόνο κακόγουστο αστείο. Είμαι ακριβώς ένα βήμα πριν σταματήσω να ασχολούμαι με δαύτους εντελώς, και είναι από τις φάσεις που λυπάμαι γιατί το “Season of seance…” ήταν το album που μου αναπτέρωσε το ενδιαφέρον για τις καμμενιές. Τα τελευταία σπλιτς δεν τα χω ακούσει και βαριέμαι να τα μαζέψω. Λίγο υπερβολικά μου φαίνονται πάντως πέντε μαζεμένα. Αυτά, μπορείτε να επιστρέψετε στο μπλακμεταλ σας τώρα.

ναι,το electrocution λέω.έχω ξεχάσει μέχρι και το όνομά του.:stuck_out_tongue:
για unearthly trance ναι, είναι πατάτα.γενικά όμως είναι ένας μέτριος έως αδιάφορος δίσκος.όχι κακός πάντως.
τώρα από τα σπλιτς καλύτερο μάλλον είναι αυτό με τους suma.
πάντως είμαι περίεργος να ακούσω το νέο album.
πλέον περιμένω να ακούσω τα πάντα.

ναι,το electrocution λέω.έχω ξεχάσει μέχρι και το όνομά του.:stuck_out_tongue:
για unearthly trance ναι, είναι πατάτα.γενικά όμως είναι ένας μέτριος έως αδιάφορος δίσκος.όχι κακός πάντως.
τώρα από τα σπλιτς καλύτερο μάλλον είναι αυτό με τους suma.
πάντως είμαι περίεργος να ακούσω το νέο album.
πλέον περιμένω τα πάντα.

edit:επειδή έγινε κάποιο λάθος ας διαγράψει κάποιος το δεύτερο σχόλιο.

αχα! Δεν περίμενα να υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσουν τα in the red και trident γι αυτό και το σχόλιό μου. :stuck_out_tongue:

Και για να κλείσει ευχάριστα αυτή η σλατζοφτόπικ παρένθεση, να πω πως από Thralldom προτιμώ το “Black Sun Resistance” και από κοντά το “Shaman…”.

Μπακ ον τόπικ λοιπόν

[SIZE=“3”]2010-Amestigon-Sun of All Suns[/SIZE]

O Silenius ζει και πάλι για το black metal…ωραίο νέο για κάποιους. Περίμενω απο τον Γενάρη που λέτε να υπάρξει λίνκ για τουτο 'δω το άλμπουμ, αλλά αμα είσαι Αυστριακός ψιλοτελειωμένος και η εταιρεία λέγετε Hau Ruck! Records κλάψτα…όποιος δει το cd πουθενα (λέμε τώρα) να μιλήσει asap.
Πέρασαν λοιπoν περίπου δέκα χρόνια η μπάντα πέθανε για όλους όσους τέσπα την άκουσαν και απρόμενα είδαμε οτι επιστρέφει.
Προσωπικά μου είπε όσα ήθελα να ακούσω και μάλλον θα το βάλω να μου τα πει αρκετές φορές ακόμη. Συνολικά νιώθω οτι αυτό το down tempo bm τους λαμβάνει κάθε νέο στοιχείο εντάσοντας το στο παλαιό '95-'97 bm feeling αλλά παίζει να είμαι και εξαπατημένος “οπαδός”. Πέραν αυτού εξάρσεις, παύσεις και Post(ικα) δάνεια δένουν το όλο σύστημα σε μια φωτεινή μάλλον συνολική κατάσταση. Ο ήλιος των ήλιων θα σας πει κάτι απο τα παλιά με νέο τρόπο.

Του BAN του έτρεξαν τα σάλια…θα του αρέσει όμως?

Πράξη Β

Ακριβως αυτο, τους έμαθα πριν απο τους τους The Howling Wind οπότε και στην αρχή πήρα λίγο στραβά και αυτούς…αλλά μετά έστρωσα…

Οκ οι unearthly trance για εμένα είναι άλλο μουσικό είδος οπότε δεν μπορώ, δεν θέλω και δεν πρέπει να έχω άποψη και γνώμη…Sludge & Plunderer δεν πάνε μαζί πέρα απο ένα live αν και εφ’ όσον αυτό κάτσει…(άντε άν μου μιλήσετε και προσωπικά κατα τύχη θα σας ακούσω προσπαθώντας όμως να επαναφέρω την μουσική κουβέντα στην σωστή μαύρη κατάσταση που θα είχε λίγο πριν…:p)

Ειδικά αυτή η περίπτωση που έφερα σαν παράδειγμα παρουσιάζει ένα στοιχείο είναι μια παρατήρηση δική μου που νιώθω να μας φανερώνει οτι δτα 10’s θα γίνει της πουτάνας με μπάντες που θα ενσωματόνουν POST στοιχεία και μέσω αυτής της διεξόδου θα παίρνουν μερίδα κοινού.

Δεν παλεύω ΜΙΑ ούτε την μόδα του Sludge (που δεν υπήρχε όταν το έμαθα προσωπικά) και δεν παλεύω καθόλου την νέα μόδα με αυτά τα Post “δάνεια”…ειλικρινά παίζει και να με εκνευρίσει τόσο ώστε να πάω να βάλω Stratovarius…

Οπότε ναι βασικά ναι είμαι λίγο ύπουλος κατα μια έννοια μιας και δεν καταδικάζω μουσικές αλλά μόδες με τον γνωστό κίνδυνο του “χάνω καλά πράγματα” να ελοχεύει.

(Δεν είμαι εγω μωρέ για μαγκ…με την καμία…ξερο κεφάλι)

πάντως το trident δεν είναι με την καμία απαράδεκτος δίσκος ε?
με thralldom δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά.μόνο κάποια σκόρπια κομμάτια.για πείτε τίποτα.

Δεν ξέρω για λινκς, αλλά τουλάχιστον σε μπλε πουλιά το amestigon έχει εμφανιστεί. Άμα θες, ενημέρωσε.

Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι το θέμα “πουστηδες ποστάδες έχετε μολύνει το μπλακμεταλ μας” έχει ήδη γιγαντωθεί. Προσωπικά δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό, γιατί βγαίνει καλό πράγμα, και σίγουρα θα βγουν και απαράδεκτες απαραδεκτοσύνες, αλλά όπως και στα 90s π.χ. με τα πιο ατμοσφαιρικά, βγήκαν τα πληκτράτα γουαναμπιγκοθοεκτρώματα, βγήκαν και οι Gehenna όμως. Οι Αμερικάνοι καλά το πάνε πιστεύω μέχρι στιγμής, αλλά δίσκοι όπως το Twilight στέκονται εντελώς στο μεταίχμιο. Στο επόμενο βήμα το χάσαμε το παιχνίδι.

(παρένθεση: πότε έγινε ρε μόδα το sludge και δεν το πηρα χαμπάρι;)

Περί Thralldom, οποιαδήποτε απόπειρα αντικειμενικότητας πέφτει από το παράθυρο. Συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο δύο από τις μουσικές μου αγάπες (black metal και space ψυχεδέλειες) και το ακόμα καλύτερο είναι ότι το κάνουν εντελώς μοναδικά. Προτιμώ το “Shaman” γιατί είναι πιο ψυχεδελέ, αλλά και το “Black Sun Resistance” είναι δίσκαρος. Πριν λίγες μέρες άκουσα και το 09 mix του “Distress and the inversionist” και είναι πιουρ μπλισ.

Θα έσπαγα απ’ το θρεντ για να μην κακοκαρδίσω νομιστεράκι αλλά έχω να πω τα εξής:

• Άκουσα το ντέμο των happy-hypο-kondri και ναι γέλασα το ομολογώ! Ακούστε το και σεις παντα συνοδεία της εκπληκτικής φωτό. :smiley:

• Από Thralldom έχω ακούσει το Beast Eye και ομολογώ ότι δεν με κέρδισε.

• Τείνω να συμφωνήσω με Plunderer για τις post προσμίξεις στο blackmetal. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το majestic των 90’ς διότι εκεί είχαμε εναν ήχο που απλώς εμπλουτίστηκε με πληκτρα και sythns άλλο αν αρκετές μπάντες κατέληξαν να είναι στη συνέχεια είτε heavy metal είτε goth με παράταιρα τσιριχτα φωνητικά. Βασικά δεν έχω τόσο θέμα με το post (λάτρεψα το Sun Of The Blind πχ αν και δεν το θεωρώ καν black) όσο με τις depressive/suicidal αηδίες του σωρού.

• Όλα αυτά όμως δεν έχουν ουδεμία σημασία καθότι εδώ -> http://www.myspace.com/invictusproductionsmusic θα βρείτε το πρώτο κομμάτι από Blood Revolt, το project δηλαδή των Nemtheanga, Vermin (Axis Of Advance), J.Read (Revenge). Αρχικά μου φάνηκε εντελώς παράταιρη σύναξη, αλλά κάθε φορά που το ακούω με κερδίζει όλο και περισσότερο.

Τώρα σπάω…