the bbb οντως τα 2 τελευταια δεν φτανουν το casus luciferi που ειναι και το αγαπημενο μου! αλλα ρε φιλε δεν παυουν ομως να γαμανε! βεβαια εγω γουσταρω και το μπλακ στο οποιο ενσωματωνονται στοιχεια απο αλλα ιδιωματα!
Έσκασε το Blut Aus Nord
Λοιπόν, πάω σπίτι για επαναληπτικές ακροάσεις, ακούστε και πείτε γνώμη.
Ελπίζω να κινηθούμε στα μονοπάτια του MoRT.
Αργότερα επιστρέφω με Review.
σ’αρεσει τοσο πολυ το MoRT;
cofmaiden δεν αρχισαν ποτε να γαμανε … τεσπα το χεις πει κ παλιοτερα οτι δεν εχεις πολλα ακουσματα οποτε κατανοω το οτι σαρεσει ο αχταρμας των 2 τελευταιων Watain … αυτο δεν ειναι κακο , κακο θα ναι να σαρεσει ακομα σε 2-3 χρονια . Δωσε βαση και στο πρωτο που ειναι τεραστια δισκαρα .
Σε όλο το MoRT υπάρχουν τα στρυφνά αυτά riff που δημιουργούν μια παράλογη ατμόσφαιρα. Δεν λέω βέβαια και στο The Work Which Transforms God υπάρχουν εξ’ ίσου με την διαφορά όμως ότι εκείνο ήταν πιο Intelligent (Γιοβανιτκός όρος, όταν περιέγραψε έτσι το 666 International, μου είπε μάλιστα ότι τον ορισμό αυτόν τον είχαν δώσει κάποτε στους Autechre ως Intelligent Techno :lol:) ενώ το MoRT είναι πιο κοντά σε soundtrack. Οπότε και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που δεν μεταβάλλεται σχεδόν καθόλου.
Εκεί μου σκάει προσωπικά το Metaphysical Black Metal σαν ένας ικανοποιητικός όρος που δεν σχετίζεται με την τελετουργία αλλά με την μεταφυσική σκέψη (αυτό το κόβω εδώ γιατί ο Typhon θα θυμηθεί και δεν προλαβαίνω…)
Βάση αυτών το έχω τοποθετήσει τόσο ψηλά. Στο Chapter VIII του MoRT υπάρχει και ο ορισμός του album.
Για τα φετινά τους κόλπα τώρα, μάλλον θα χρειαστώ περισσότερο χρόνο από ένα απόγευμα για να τα αποκαλύψω. Πρώτο στοιχείο θετικό.
Ωστόσο με την πρώτη ματιά φεύγει από την περσινή θεματολογία η οποία προφανώς κλείνει τα δυο πρώτα άλμπουμ για να μπει και πάλι στα όσα ανέπτυξαν στα zeros.
Μουσικά τώρα έχουμε και πάλι riff μακρόσυρτα που θυμίζουν να λυσσομανά ο άνεμος αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνουν την δυσαρμονική αρμονία (Γιοβανιτκός όρος, όταν περιέγραψε έτσι το Written In Waters των Ved Buens Ende) στα κιθαριστικά riff αποκλειστικά. Είναι θα έλεγα αποκομμένος ο συνδυασμός riff και μελωδικών μασημάτων όπως τον έχουν εφαρμόσει και οι Deathspell Omega αλλά με διαφορετική ατμόσφαιρα. Εδώ θα μπορούσα να δανειστώ και πάλι αυτό που είπα παραπάνω (απο το Myspace τους, αν και δεν είναι official) Metaphysical Extreme Metal.
Είναι ας πούμε η διαφορά που υπάρχει, τελετουργικοί οι Deathspell, μεταφυσικοί σε αντιδιαστολή οι Blut Aus Nord. Κοντά αλλά και μακριά σε ατμόσφαιρα.
Από το παλαιότερο κείμενο μου, ήθελα να πάρω μια φράση, που έλεγε ότι:
“Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους κατ? εμέ είναι ότι μπορούν συνέχεια να δημιουργούν πρόβλημα κατανόησης με τις μουσικές τους πράξεις στον ακροατή, σε σημείο που κάθε κυκλοφορία τους έχει φρέσκο αέρα.”
Στο metal archives αναφέρει:
“This release is “Liber 1”, the first in a series of intriguing, raw and
primitive releases running parallel to their main body of work.”
Η ραδιουργία λοιπόν αυτή είναι μια από όσες θα κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα παράλληλα με τα κανονικά albums. Δεν μπορώ βέβαια να καταλάβω τι το διαφορετικό θα υπάρχει, αλλά ας είναι θα μας το δείξει ο χρόνος.
Συμπερασματικά λοιπόν το πρώτο τμήμα του What Once Was… μετά απο 4 ακροάσεις στο καπάκι δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκε φρέσκο, δεν είναι όμως βαρετό ή τυπικό και έχει τις στιγμές του.
Τέλος μια ερώτηση:
What Once Was το Black Metal θέλουν να πουν (:-k)?
παιδια απο blut aus nord με ποιο να ξεκινησω?ελεγα με το memoria vetusta 2! ακουσα και κανα 2 κομματια απο το αλμπουμ αυτο και μαρεσαν αρκετα!εσεις τι λετε?
το καινουργιο limbonic art τι λεει?καπου ακουσα η μαλλον διαβασα οτι εχουν αγριεψει λιγο στον τελευταιο δισκο…
8)8)
BBB αναμένω ! :thumbup::vibrate:
Το σωστότερο είναι απο την αρχή, ακόμα και απο τα demo μιας μπάντας και μέχρι το τέλος, δηλαδή ακόμα και τα split ξερω γω.
Αλλά επειδή πχ υπάρχουν και οι Deathspell Omega που δεν υπάρχει καμιά αναγκαιότητα ν’ ακούσει κάποιος τι έκαναν πριν το 2004,
Βάλε σαν προτεραιότητα το The Work Which Transforms God του 2003.
Αν όμως δεν έχεις ακούσει το 666 International-Dødheimsgard ή Thorns (τα πάντα) πρέπει να ακούσεις πρώτα αυτά.
εντιτ: Για να εξηγηθώ πρέπει ν’ ακούσεις πρώτα κάποια άλμπουμ και μετά κάποια άλλα άλμπουμ γιατί αν δεν γίνει αυτό υπάρχει η γνωστή περίπτωση να νομίζεις κάτι μη πραγματικό ως πραγματικό.
Ειδικά σε όσα βλέπω τα τελευταία χρόνια αυτό γίνετε σε μεγάλο βαθμό, όπως για παράδειγμα αρκετοί πιστεύουν ότι οι Dark Fortress είναι μια σοβαρή μπάντα αλλά δεν έχουν ακούσει όσα θα έπρεπε για να κατανοήσουν…(και αυτό το λέω για πρώτη φορά…μουαχαχαχαχα)
Χαχα
Ρε αυτοι οι Dark Fortress σαλο που δημιουργουν!
εγω θα ελεγα να ξεκινησεις με το memoria vetusta 1:)
Συνέντευξη xasthur (και φωτογραφίες)
http://www.nxtbook.com/nxtbooks/popmartmedia/self-titled_no8/#/52
παιδες τσεκαρετε unholy kill-znameni hori μιλαμε για πολυ δισκαρα!!!
Με τέτοιο ποστ-σεντόνι, είναι δυνατόν να μην τσεκάρουμε?
Γράψε και μερικά λόγια να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται ρε παλικάρι.
:lol::lol::lol::lol::lol:
Αυτος ακομα ΓΙΑΤΙ δεν αυτοκτονησε?
Μυριαδες κουλοί θα δημιουργουν μπαντες επειδη άκουσαν τα καικαλαψαγμενα σκατα που ηχογραφει και ταλαιπωρούν και διαφθείρουν τα αυτακια μικρων μαυρομεταλλων.
Ξεκοψαν απο τη Ζου ή ακομα παρακμειαζουν ?
ΟΚ δεν χορταινουμε Ανταεους και λοιπους αλλα οι κλωνοι τους πρεπει να ειναι 3* φορες καλοι για να παιξουν μπαλιτσα σωστη.
Θέλω τόσο πολύ να συμφωνήσω όμως!
Arioch=gamospitos
απ οτι φαινεται του λειψαν τα φωτα της δημοσιοτητας…