Black Metal Albums

[B]Diabolical Masquerade[/B]
“οπερατικό”, avant-garde [U]majestic [/U] (με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, όχι όπως διαστρεβλώθηκε ο όρος αργότερα, με πληκράκια, αρπισμούς, μελωδίες, σοπράνες, την Άρτα και τα Γιάννενα) black που ΓΑΜΕΙ, δια χειρός Dan Swano.

Ειδικά τα δύο τελευταία άλμπουμ τους Nightwork (1998 ) και Death’s Design (2001) είναι αριστουργήματα, ακόμη κι αν δεν σου αρέσουν, είναι καλό να τα έχεις.

Και κάπου εδώ τελειώνουν oι γνώσεις μου πάνω στο συγκεκριμένο στυλ:p

Ωραία λοιπόν, Angel_Death και συ η αποπάνω περάστε μετά μια βόλτα κι από δώθε:

http://www.metal-archives.com/release.php?id=12368

[B]Nagelfar “Hünengrab im Herbst” [1995][/B]

Πρώτη μπάντα του Meilenwald από Ruins Of Beverast, στίχοι στα γερμανικά, μεγαλοπρέπεια και σωστά πλήκτρα.

Κάποια στιγμή θα αναφερθώ πιο αναλυτικά.

^ Είχα ακούσει για αυτούς, αλλά όχι αυτούς. Ευκαιρία να τσεκάρω.
Μόλις ακούσω για παγανισμό και πλήκτρα συνήθως την κάμω πριν ακούσω τη μουσική, λάθος μου, το ξέρω.

Το Fethry πόσταρε ωραία μπάντα. Μου άρεσαν αυτά τα 4 κομμάτια στο myspace της μπάντας, θα τσεκαριστούν διεξοδικά.

Του Chrisp δεν έχουν κομμάτια στο myspace, εκτός από ένα. Βέβαια θα τσεκαριστούν και αυτοί.

Ευχαριστώ παιδιά και ότι επιπλέον καλοδεχούμενο:)

Μια απ’ τα ίδια, εδώ διαφέρει το πράμα όμως. :wink:

Καλη χρονια με υγεια ευχομαι στους μαυρομεταλικους φιλους του θρεντ 8)

Όποιος μπορεί, ας κάνει μια καλή πράξη να του πάει καλά το νέο έτος.

καλή χρονιά…εύχομαι…πολύ BLACK METAL σε όλους :slight_smile:

ρε μόρτες βγηκε του χοντρου ή ψαχνω μάταια?

βρήκα ένα κομμάτι βέβαια που μου πήρε το μισο σκαλπ

Για τα παλικαρια (και τις κυριες) που αρεσκονται σε φολκλορικο (πςςςς) black metal τυπου Isengard,ας τσεκαρουν τους Νορβηγους Myrkraverk,ενα 7" εχουν ολο κι ολο,ονοματι “Nordvegen” αλλα μπορω να πω οτι παρ’ολο που η πρωην μπαντα του Fenriz δεν τυγχανει (ιδιαιτερης) εκτιμησης στα ωτα μου,το δειγμα αυτων των Νορβηγων ηχησε πολυ ομορφα,ισως επειδη ηχητικα εχουν καπως περισσοτερα black metal στοιχεια απο τους Isengard.Να λεμε και την αληθεια ομως,τα βινυλια των Isengard μαλλον θα τα εχουν κορνιζαρισμενα στο τοιχο τους και τον Fenriz σε εικονοστασιο.Τα ποτηρια σας να τσουγκρισουμε!!

http://www.myspace.com/myrkraverk

Το άκουσα το αποπάνω. Για την ιστορία και μόνο, να πω ότι το σημαντικό τους χαρτί είναι το [B]Transataumanti[/B]. Σε σημεία με κερδίζει το ομώνυμο ([B]Nordvegen[/B]), αλλά γενικά κάτι με χάλασε, ίσως τα καθαρά φωνητικά, δεν ξέρω, μου βγάζει κάτι σαν απόπειρα κοπιαρίσματος, αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να το προσδιορίσω. Ούτως ή άλλως πρόκειται για 9 και κάτι λεπτά συνολικά, δεν ενδείκνυται σα δείγμα για τέτοια κριτική. (κουβέντα να γινεται)

Αλλά για να λέω ότι έγραψα και κάτι, θ’ αναφέρω τους [B]Otargos [/B]από Γαλλία με το (γραφικό σαν τίτλο)
[B]Fuck God, Disease Process (2009)[/B]

Αρκετά πρόσφατα το πέτυχα.
Στέκεται καλά χωρίς να θεωρείται καινοτόμο (θα μπορούσε να βρίσκεται και πιο ψηλά βέβαια, αλλά οκ), συμπαθητικό για μένα, σε άλλους μπορεί να κάνει μεγαλύτερη εντύπωση.
Μια death metal επιθετικότητα, κάτι samples που βοηθούν στο να δημιουργηθεί ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με μπλαστμπητς, bm γρήγορων ταχυτήτων στην πλειοψηφία του and there you go.
Ένα θεματάκι -δίκοπο μαχαίρι- είναι η αρκετά προσεγμένη/καθαρή παραγωγή
και επειδή αντιλαμβάνομαι ότι για πολλούς δρα ανασταλτικά όλη αυτή η καθαρ(ι)ότητα, οι ορκισμένοι φαν της ολντσκουλομπσκιουριλας ας το προσπεράσουν σαν να μην ειπώθηκε ποτέ. :stuck_out_tongue:

ps: για όποιον ενδιαφέρεται οι ortagos βρίσκονται στη season of mist

[B]Dawn of the Ethereal Monolith [/B]
http://www.youtube.com/watch?v=z1B7OEykTZc&feature=related

[B]Four facets of the tetragramaton sinestre [/B]
http://www.youtube.com/watch?v=hUNQa3121X0

http://www.myspace.com/otargos

[/B]

[SIZE=“6”]ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ???[/SIZE]
8O8O8O

ΑΣΔΦΑΣΔΑΣΔ

γιατί μόνο 2 κομμάτια; γιατί μόνο 1 ep; γιατί, γιατί;…

…φέρνουν πολύ σε isengard αλλά isengard δεν είναι. αλλά μετράνε. ΠΟΛΥ.

thanks prosatanic :smiley:

μιας και λεμε πολυ για Isengard , ριχνουμε και κρυφη αυτια στους Lik .

:naughty::ok:

Kαι μία κανονική στους Isengard.
Tους Myrkravek δεν έχω αξιωθεί να τους ακούσω ακόμη, εντωμεταξύ.

Οι Lik, λέει, επανασυνδέθηκαν τον Ιούνιο. Μέχρι τώρα βασικα ποστάρουν φωτογραφίες κι έχουν και promotional sample song, παρακαλώ.
Όμορφα vintage πράματα.

Ισως καλυτερα και σε μια των Armagedda?Δε ξερω αν τη θελω βασικα(οχι οτι θα γινει) :roll:

Kάτι τέτοιο εννοείς? :stuck_out_tongue:

[B]I am (2010)[/B]

Διέλυσαν-διέλυσαν, previously unreleased ep-άκι όμως και κόντρα compilations έβγαλαν.
Πείνα φίλε μου, δώσε λίγα χρονάκια ακόμη κι εδώ θα’μαστε!

Εντωμεταξύ τα κοροϊδεύω αυτά, αλλά όταν θα ανακοινώσουν τα 5 rare live comeback shows κι έτσι, θα τρέξω και θα το κλείσω το εισιτηριάκι. Είμαι εντελώς και γνωστό θύμα :lol:

Δεν ειμαι τοσο ρομαντικος με τα reunion.Αν βγαινουν καλα αλμπουμακια κι εχουν κατι να πουν ας βγαζουν και ep και bp (θα τα παρω ολα :p) και νομιζω οι Armagedda ειχαν ακομη κατι να πουνε αλλα το θεμα δεν ειναι τι πιστευω εγω αλλα οι κ.κ Graav & Α :stuck_out_tongue:

[B]2010-Ascension-Consolamentum[/B]

Τα λευκά αιμοσφαίρια θα κατακερματίσουν οποιαδήποτε εξωσωματική οντότητα που θα εφορμήσει στο πεδίο δράσης τους, δίχως κουβέντες, διαπραγματεύσεις και συνθήκες ειρήνης. Έτσι και οι μακροκοσμικοί τους συγγενείς, οι φορείς του Χαοτικά Καλού δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό και με απαράμιλλη τόλμη θα πράξουν ανάλογα. Τέτοιες καταλυτικές δυνάμεις γνωρίζουν μονάχα την μάχη και την νίκη, είναι οι μακάριοι αλλά αποτρόπαιοι υπερασπιστές του φωτός με μια σκοτεινή πλευρά που παραμονεύει θελητά στο απέραντο του διηνεκούς και εξοντώνει ότι παγώνει την πορεία του Παρακλήτου προς την διαστολή του Σύμπαντος. Το φλογερό κίνημα του λεγόμενου Ορθόδοξου Black Metal έβαλε επιτέλους τα καλά του και οι Καθαροί υπερασπιστές του με τις εξαπτέρυγες πανοπλίες τους θα περπατήσουν ανάμεσά μας με μια αποστολή. Θα κοιτάξουν λέει βαθιά στα έγκατα της ύπαρξης μας, εκεί που ο φόβος είναι άγνωστος και υπάρχει ένα κρυφό όνομα που είναι παράλληλα γραμμένο και στο βιβλίο της Ζωής, όνομα αληθινό, όνομα άτιμο ή ηρωικό.

Οι Γερμανοί ήταν μια ευχάριστη έκπληξη με το περσινό demo With Burning Tongues που μας εξέπληξε τόσο εκτελεστικά όσο σε ατμόσφαιρα και θεματολογία. Τα μέλη της μπάντας παραμένουν άγνωστα επηρεασμένα σαφώς από το hype που προκαλεί το απρόσωπο, την αινιγματικότητα της στάσης των Deathspell Omega, αλλά και από την συμπεριφορά των πρώτων Καθαρών Bons Homes ή του κινήματος των φτωχών. Σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανίχνευσης είδη γνωστών Γερμανών μαυρομέταλλων μέσα στην σύνθεσή τους, δίκαια θα χαρακτηριστεί κάθε απορία που σχετίζεται με την χαοτική τεχνική αρτιότητα που διακατέχει τους Ascension συγκριτικά με ολόκληρο το Γερμανικό black metal.

Αλβιγηνών μυστήρια θα βρούμε στο Consolamentum, ένα σκληρό Abrenuntiato για την αποκήρυξή του καθολικού βαπτίσματος. Η θηριωδία των Καθολικών θα φανερωθεί, κάποιοι φόρεσαν τον Σταυρό και τον χρησιμοποίησαν ως σπαθί, κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομα του Σωτήρος για μάταιους σκοπούς και επιδιώξεις. Οι Ascension (ορισμός της ανόδου, με την προοπτική της ανέλιξης των όντων) θα μπουν γερά στην «Ορθόδοξη» θεματολογία, λαμβάνοντας μια πνευματική στάση αλλά και μια ξεκάθαρη «Πύρινη» θέση απέναντι στο γεγονότα.

Το Consolamentum έχει όμως μουσική, μουσική από αυτή που γουστάρουμε και σπάνια δημιουργείται. Το Black Metal συμμαχεί ορθόδοξα με τον αληθινό του Πατέρα, το Heavy Metal και σε μια τέτοια συμμαχία μόνο κέρδος προκύπτει στο τελικό άθροισμα. Οι ρυθμοί που επιλέγουν ποικίλουν ανάλογα με τα γεγονότα και οι κιθάρες λειτουργούν με τρόπους νεωτεριστικά κλασικούς, αφού το ατέρμονο riffing και η μελωδική στραβωμάρα θα μεταλλαχτεί σε (επιτέλους) εκπληκτικά solo. Το rhythm section είναι τεχνικά εναρμονισμένο και λειτουργεί με μια μηχανική λογική που δεν εγκλωβίζεται πουθενά αλλά αντίθετα αναπνέει καθαρά και ξάστερα έχοντας στόχους που τους πετυχαίνει.

Θαυμάστε το Έπος Rebellion Flesh, οι Deathspell Omega αλλά ακόμα και οι Katharsis είναι παντού αλλά θεμιτά, έπειτα θα βρούμε το άψογο τεχνικό και πομπώδες Grant Me Light που θα μας οδηγήσει στην καρδία της Fire And Faith οπτικής. Όλα τα κομμάτια συμμετέχουν στο concept μέχρι την ολοκλήρωση της μύησης στο κύκνειο και περιγραφικό Consolamentum, που θα δοθεί το αληθινό βάπτισμα, λίγο πριν τον σαρκικό θάνατο ή και νωρίτερα αν κάποιος μύστης είναι τόσο ικανός. Η ατμόσφαιρα θεμελιώνει συναισθήματα που μας μεταφέρουν από την πολεμική εικόνα του αρχαίου πόλεμου στον Ουρανό μέχρι την αποκάλυψη του Ιωάννη. Σε όλη την διάρκεια θα έρχεται από το συλλογικό ασυνείδητο η θέαση του στυγνού και άμεμπτου πολεμιστή, που έχει χαραγμένη στο μέτωπο την προέλευσή του. Τα φωνητικά είναι στοιχειοθετημένα και δεν μασούν τα λόγια τους, μεταφορές και περίεργες εικόνες, σύμβολα και αποπροσανατολισμένοι αντίπαλοι, αλήθεια ποιος μπορεί να πολεμήσει τους φορείς των ιδεών?

Οι Καθολικοί ένα από τα πιο οργανωμένα τάγματα του εκπεσόντος από τον ουρανό, έψαχναν το διάδημά του (φημολογούμενο Άγιο δισκοπότηρο) που είχαν στα χέρια τους οι Cathars, έτσι τους καταδίωξαν μέχρι θανάτου και εξαφανίσεως. Η αληθινή ιστορία θα αντιστραφεί, το φως και το σκοτάδι εκδηλωμένα στην γη μπερδεύτηκαν, οι Καθαροί λάτρευαν τον θείο Παράκλητο, την αρχή που βοηθά το ανθρώπινο πνεύμα να επιτύχει «τον πραγματικό κόσμο» τον αόρατο κόσμο, τον κόσμο του καθαρού φωτός. Η λατρεία αυτή ξεκίνησε από την Νότια Γαλλία και έτσι πολλά κομμάτια του puzzle της Orthodox Black Metal εποποιίας ενώνονται, ίσως πάλι βαυκαλιζόμαστε επειδή μας συνεπήρε το σύμβολο της καρδίας και του απειλητικού φιδιού πάνω από το άγρυπνο μάτι, αλλά ο χρόνος αποκαλύπτει?

Το τάγμα των Καθαρών και η συνύπαρξη της θηριωδίας του Black metal και της μεταλλικής επίθεσης του ήρωα και πολεμιστή του Φωτός θα συμπορευτούν σε μια πορεία στο άπειρο. Οι τέλειοι μπορούν και θ? αντέξουν αλλά κανείς δεν οφείλει να γνωρίζει το ψεύτικό τους όνομα, όλοι όμως μπορούν να μάθουν, να συμβάλουν και να συμμετέχουν στον κοινό σκοπό. Πρέπει με κάθε τρόπο να είναι αναμμένο το εσωτερικό αλλά και συμπαντικό?

Φ ω ς

Αναλυτικότατο και αξιολογότατο ποστ, αν και προσωπικά θα το θελα λίγο περισσότερο επικεντρωμένο στο μουσικό κομμάτι.

Από την αρχή της χρονιάς, μετά από παρατήρηση στα ποστ σας για τους Αscension και ενδελεχή πληροφόρηση από νομιστεράκη κατέβασα και ακούω το [I]With burning tongues[/I]. Ήδη το πρότεινα και στην almighty, to spread the word.

Ακόμα δεν το χω χωνέψει πλήρως, αλλά επειδή δεν καταλαβαίνω από ορθοδοξίες και λοιπές λόξες, μιλάμε για κάτι που εμένα μου αξούγεται ως universal black metal, με επιρροές από όλο το φάσμα του ήχου, από τις αρχές των 90ς μέχρι σήμερα, πολύ έξυπνα στημένο και καλοπαιγμένο. Φωνητικά ορθόδοξα από χιλιόμετρα. Ειδικά όσοι λάτρεψαν τα μαγευτικά leads των Samoth και Nodveidt, να τρέξουν με κλειστά μάτια. Και ισχύει full αυτό που γραψες πλαντερερ για τη συμμαχία με το heavy.

Οπότε μετά από λίγη σόδα θα προχωρήσω στο EP και στην αποπάνω πρόταση.

Με πήρε η μπάλα της θεματολογίας και έβαλα την μουσική σε δεύτερη μοίρα, έχεις ένα δίκιο.
Έχω την αίσθηση ότι το περσινό ήταν καλύτερο αλλά το έχω ακούσει από cd διεξοδικά, ενώ το φετινό το έχουμε όλοι σε μια σκατοανάλυση που έχει θέμα στον ήχο, οπότε θα φτάσω σε συμπέρασμα μόλις το πάρω στα χέρια μου, αν και έτσι όπως το βλέπω θ’ αργήσει λίγο.
Το ep Fire And Faith ηταν για ορεκτικό πριν το album, αφου βγηκε είναι λιγο "single"
θα έλεγα.
Σε συμπέρασμα αν αυτή η μπάντα το παλέψει θα κάνει και ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον.
Ακόμα πιστεύω ότι θα τους πηγαίνει το live, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπουν στην διαδικασία μιας και το hype το απαγορεύει μάλλον.
Το ίδιο πιστεύω και για τους Deathspell Omega, ότι έκαναν μέχρι εδώ είναι σπουδαίο, αλλά αν δεν υπάρξει ένα live να το δούμε και στην πράξη θα μας μείνει η cult χαρά. Πάντα πίστευα το ίδιο και για τους Necromantia αλλά δεν μας το έκαναν το χατίρι.
Το With Burning Tongues το έχουν φέρει στο bowel of noise, οπότε καλό θα είναι όσοι το θέλουν να πάνε μια βόλτα να το πάρουν όσο είναι καιρός.