Black Metal Albums

Eντάξει καμία από τις δύο μπάντες δεν τις έχω λιώσει, τους Wargoat χτες τους ανακάλυψα, και απλά το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντάς τους ήταν οι Archgoat.Δεν είπα ότι είναι και ίδιοι, αλλά λίγο τα φωνητικά, λίγο αυτά τα πιο αργά σημεία που έχουν και οι δύο στη μουσική τους συν το εξώφυλλο και οι τίτλοι, αυτά.Αν είσαι πιο έμπειρος σ’αυτές τις μπάντες πες μας(εγώ το ομολογώ ότι δεν είμαι) κι εμάς να μάθουμε(δεν το λέω ειρωνικά ε?)

τι να σου πω ρε μαν, απλα ακου την μπαντα πανω απο μια μερα … και ακου και το πρωτο ντεμο επισης.
Μια γενικοτερη αισθηση την εχουν, αλλα αυτο …

To δεύτερο έχω ακούσει μόνο.Θ’ακούσω και το πρώτο και θα σου πω.Τόση διαφορά έχουν?

Έκανα ένα σερτς, δεν πήρε τίποτα το μάτι μου.

[B]Musta Kappeli[/B] (εναλλακτικά [I]Black Chapel[/I]), μπι-εμ από Φινλανδία.
Το αποπάνω είναι τo πρώτο τους full length ονόματι [B]Ei Valoa Tähän Kammioon [2010] [/B](βλέπε [I]No Light into this Chamber[/I], για να καταλαβαινόμαστε) και είναι το μόνο που έχω ακούσει απ’ αυτούς, αν και απ’ ότι είδα συγκροτήθηκαν το 2005 και έχουν κυκλοφορήσει ένα ντεμο, ενα ep και κανα δυο splits (το πρώτο με Blood Red Fog και το δεύτερο με Förgjord.

Στο δια ταύτα. Το [B]Ei Valoa Tähän Kammioon[/B] αρχίζει με το [B]Valosta Varjoon[/B] (δεν παίζει γιουτιουμπ λινκ). Σε μια πρόχειρη αναζήτηση βρίσκω το [I]Valosta[/I] να σημαίνει [I]φως[/I] και το [I]Varjoon[/I] [I]επισκιάζω[/I].

Επειδή γενικά μ’ εξιτάρει η υπόνοια του υποβόσκοντος σεναρίου, μ’ αρέσει να πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο το εναρκτήριο κομμάτι.
Εν ολίγοις, ξεκινάει μελωδικα (ένα είδος φωτός), για να επισκιαστεί σ’ όλο το υπόλοιπο μέρος.

Το φήλιν από μελαγχολικό μετατρέπεται εύκολα σε εξερευνητικό (θα μπορούσε να παραλληλιστεί με νυχτερινές εξορμήσεις σε δασικά μονοπάτια), όπως επίσης και σε επιθετικό, ή μοχθηρό ([I]http://www.youtube.com/watch?v=FdYelvblUbA&feature=related[/I]) χωρίς να ακολουθεί απαραίτητα αυτή τη σειρά.

Συνολικά δε βρίσκω “χιτάκι”, ούτε κάτι πρωτόγνωρο.
Βρίσκω μια ενιαία, ίσως επιμελώς ατημέλητη, σκοτεινή ατμόσφαιρα που συμπληρώνεται από κάποια (ελάχιστα) μικρής διάρκειας σαμπλάκια ([I]http://www.youtube.com/watch?v=u-T8I1lviqs[/I],
[I]http://www.youtube.com/watch?v=8bBnMDMSJdU&feature=related[/I]) και κάποιες synth λεπτομέρειες.

Αν και δεν πρόκειται για κάτι καινοτόμο, πιστεύω ότι μπορεί να εκτιμηθεί ως σύνολο και όχι ως μεμονωμένες στιγμές, ακριβώς γιατί το δυνατό του σημείο -για μένα- βρίσκεται στο ότι καθόλη την διάρκεια καταφέρνει και διατηρεί ένα ενδιαφέρον και μια ένταση σε σταθερά επίπεδα, χωρίς να υπάρχουν περίεργες αυξομειώσεις.

[B]2010-Mare-Spheres Like Death[/B]

Το 2007 στο οπισθόφυλλο του Svin, οι Slagmaur έγραφαν: «Support the new war alliance of True Norwegian Black Metal. Mare, Aptorian Demon, Kaosritual, Throne Of Katharsis, Slagmaur». Με αυτή την προκήρυξη υποστήριξης άλλη μια γενιά μαυρομέταλων Νορβηγών βγήκε παγανιά με θάρρος και αυτοπεποίθηση να μας πάρει το κεφάλι, μολονότι είχε μια σισύφειο ατραπό να διέλθει μέχρι να κατορθώσει όσα οι πρόγονοί της. Αν ψάξετε θα δείτε πως αυτή η μικρή ομάδα πέρα από τους Slagmaur δεν έχει κάνει ακόμα μεγάλο έργο, ωστόσο όλα όσα έχουν παρουσιάσει ανοίγουν μικρές χαραμάδες ηχητικής ευχαρίστησης για την χώρα που γεννούσε ακατάπαυστα στην πρώτη δεκαετία του είδους και στα zeros παρουσιάστηκε αρκετά δυσκοίλια.

Η στιγμή της συγγραφής είναι ιερή και η έμπνευση πρέπει να προσκληθεί για να είναι κοντά μας. Το κερί φωτίζει το δωμάτιο προσδίδοντας μια πνευματικότητα, άλλωστε πάντα το λιγοστό φως μέσα στο σκοτάδι φανερώνει πάνω απ? όλα την περισυλλογή και τον στοχασμό. Βλέπω ακόμα μια Αμλετική οπτική του θανάτου στο επίκεντρο της μελέτης και βέβαια το κοράκι, ένα τεράστιο σύμβολο, δισυπόστατο και αινιγματικό που εδώ μάλλον ορίζει τοτεμικά τον συγγραφέα.

Πολύ ευχάριστη έκπληξη λίγο πριν το τέλος της χρονιάς από τους Νορβηγούς Mare που καταφέρνουν μέσα σε ένα εικοσάλεπτο με τρόπο λιτό αλλά μεστό να παρουσιάσουν διάφορες εκφράσεις του Black metal σε μια εναρμόνιση που θα ζήλευαν ακόμα και οι μακρινοί τους συγγενείς από τα 90?s. Στο εναρκτήριο Nidrosian Moon Sabbat μπορούμε να βρούμε ταχύτητα με μακρά riff που θα σταματά περιγράφοντας με διδακτικό τρόπο τα καθέκαστα. Μουσικά μου έφερε στο μυαλό τους Σουηδούς Mortuus, αν και τα φωνητικά μπορεί να σας θυμίσουν λίγο και τον Vikotnic ή ακόμα και τον Attila. Στο mid tempο part του κομματιού έχουν καταφέρει να εμποτίσουν γερές τζούρες μυστικισμού, στον ορισμό της σκοτεινής επαφής που αντλεί ο αδαής ακροατής κατά την αρχική του επαφή. Με το ύφος να εκπέμπει ακόμα περισσότερα η μπάντα μας περνά στην επόμενη φάση με τον ομότιτλο Doom παιάνα, εκεί θα βυθιστούμε στην μαγική πλάνη που μόνο το black metal καταφέρνει να μεταδώσει τόσο συναισθηματικά όσο και εγκεφαλικά. Αργότερα θα επιστρέψουν οι γρήγοροι ρυθμοί στο αποκαλυπτικό Nachtmahrwalzer, Invocation Of The Succubus και εμείς θα αισθανθούμε την απολυτότητα δοσμένη σε ένα υπέροχο μοτίβο που δημιουργεί η ομογενοποίηση της μελωδίας μουσικά με το υμνικό στοιχείο στα φωνητικά. Θα τολμούσα να πω ότι μπορεί να αιχμαλωτίζει ακόμα και την Deathspellική ουσία των τελολογικών riff δομώντας ένα αξιομνημόνευτο ατμοσφαιρικό πεδίο, γνωρίζω πως αυτή η κουβέντα είναι βαριά αλλά αφουγκραστείτε. Ο συγγραφικός οίστρος θα ολοκληρωθεί με το αποχαιρετιστήριο Offerlam που θα μας βρει απροετοίμαστους στέλνοντας μας πίσω στο χρόνο κοντά στο synth ambient του Mortiis και την παγωμένη γη του βορρά σε μια ηρεμία με επιβλητικά φωνητικά πίσω από την κουρτίνα.

Αυτό είναι το black metal που μπορεί να σταθεί αντάξιο των μεγάλων ονομάτων και δεν το κουνά η αντάρα του πακτωλού κυκλοφοριών, σπεύστε και θα διαπιστώσετε με ιδιαίτερη χαρά ότι το επίπεδο όσο και οι μουσικοί στόχοι των Mare είναι στο πεδίο δράσης που ζητάμε, εκεί ψηλά στην έκφραση μακριά από την επανάληψη και τον μιμητισμό. Αυτό το μικρό σε διάρκεια ep εμπεριέχει πολύ περισσότερο μεράκι από τα album που ξεχειλίζουν τζάμπα νότες με την λέξη βαρεμάρα να στρογγυλοκάθεται στο μυαλό μας μετά την δέκατη ακρόαση. Άξιοι.

:thumbup:

Bump :!:

Τοπ-10 χρονιάς με συνοπτικές διαδικασίες.

Πόσο συνοπτικές? :smiley:

Λοιπόν.

:-k

Όποιος θέλει να δώσει ένα αυτί βοηθείας

• Με ποιό ξεκινάω απο Τάακε?

• Με ποιό ξεκινάω απο ruins of beverast?

• Με ποιό ξεκινάω απο Vorkreist?

Κατα τ’ άλλα καλά.

Απο [B]Taake[/B] εγω θα σου ελεγα το [B]Over Bjoergvin Graater Himmerik[/B] η’ γενικα καποιο απ’τα 3 πρωτα.Στις υπολοιπες μπαντες ας σου προτεινουν αλλοι μιας και δεν ειμαι ιδιαιτερα οπαδος :stuck_out_tongue:

Συνοπτικότατες :!:

To ορθότερο είναι να τα πάρεις με τη σειρά, το ευκολότερο (μάλλον) είναι να ξεκινήσεις από το περσινό και να πας προς τα πίσω.

Δεν ξεκινας με κανένα αν δεν καλύψεις πρώτα την Ligue 1, οι Vorkreist είναι Ligue 2 στό Γαλλικό πρωτάθλημα Black Metal όχι επειδη δεν είναι καλοι αλλα υπάρχουν πολλοι που είναι καλύτεροι.

Μάλλον απο τις ποιο ωραιές του Bm…
Hellsukkubus

διαφων με Plun :stuck_out_tongue:

ακου το “Sublimation XXIXA” απο Vorkreist είναι πολύ καλό . Σε παρόμο στυλ τσέκαρε και Bliss of flesh . Γενικα μπλακοντεθ με μελωδιουλιτσες . Cool 'n easy listening πραμα για λιγοστή σκέψη και αρκετή διασκέδαση όταν ντύνεσαι πριν την βραδινή έξοδο. Μια χαρα μου κάνει …

Pun(k) … για αυτο μην ακους μπλακ :smiley:

[SPOILER][/SPOILER]

ganondorf ακου απο Γαλλια Spektr/Haemoth/Diamatregon κι ασε τους απο πανω να σφαζονται! :stuck_out_tongue:

Tα άλλα στα είπανε, Vorkreist δεν έχω ακούσει αλλά Taake ό,τι σου είπανε, πάρε με σειρά τα 2-3 πρώτα. Το breakthrough χιτάκι πάντως είναι το δεύτερο, αν δεν κάνω λάθος, το Over bjoergvin graater himmerik.
Aπό ruins of beverast δεν μπορώ να πω αντικειμενικά. Έχω ακούσει μόνο τα δύο πρώτα (και τα δύο τα αγαπούσα) και το σπλιτάκι με urfaust που δεν το θυμάμαι άρα δεν μου είχε κάνει εντύπωση. Unlock the shrine πάντως φοβερό κόλλημα μία περίοδο.

Aλλά μιας κι έχεις πιάσει την περίοδο και το κλίμα άστα αυτά, άκου μόνο BLUT AUS NORD - The work which transforms god αν δεν έχεις ακούσει. κι έχεις καλυφθεί για τα 00s (υπερβάλλω, αλλά λίγο).

α ρε γνώστη μπλακ μεταλ η υπογραφή σου με σκοτώνει!

δωσε Σατανικ Τερορισμ και τα μυαλά στα κάγκελα … μεγάλη μπάντα φίλε .

ολμαιτι ξερω οτι ξερεις … :smiley:

Βγήκε το καινούργιο[B] Clandestine Blaze [/B] με τίτλο ‘‘Falling Monuments’’

Στα πολυ υπ οψη το Clandestine Blaze, αν και για καποιο περιεργο λογο δεν εχω ασχοληθει οσο θα ηθελα.

Για οποιον τυχον ενδιαφερεται,

Von Goat - Septic Illumination

http://www.rocking.gr/reviews/album/Von_Goat_-_Septic_Illumination/3281/

Vulture Industries - The Malefactor’s Bloody Register

http://www.rocking.gr/reviews/album/Vulture_Industries_-_The_Malefactors_Bloody_Register/3278/

Νέο κομμάτι [B]Plutonium [/B]στην κάτωθι συλλογή που είναι για δωρεάν downloading:

http://louciferspeaks.com/2010/11/30/loucifer-speaks-presents-a-very-metal-xmas/

Μεγάλο έπος!

Κάντε αλλαγή χρόνου με το νέο Ascension.

[SPOILER][/SPOILER]

και μην ξεχάσει κανείς το πρόσφατο ορεκτικό ep Fire And Faith

λογάκια όταν έρθει η ώρα.

Μου είχε πει ο Αγκμαρ πριν καιρό για τους Transcending Bizarre . Μπορεί να πει κάποιος καμιά παρόμοιο μπάντα? Μου άρεσαν πάρα πολύ μπορώ να πω…